• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi objeleştirmeyin

• Konu Sahibi Konu Sahibi Anzu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Anzu

Yo sakinim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mart 2020
101
181
18
24
Öncelikle burda genellikle gördüğümüz çocuk, kayınvalide, eş sorunlarından bahsetmeyeceğim çünkü hiçbirine sahip değilim. Rahatsız olduğum konu kadınların yine kadınlara verdiği zarar. Tarihte kadınlar ticaret malı olarak görülüp satılıyordum. Çalışması, mirastan pay alması, söz hakkı, alınacak önemli kararlarda isteklerini belirtmesi yasaklanmıştı. Bu duruma alışan geri kafalı insanlar ve kadınların hak sahibi olmasından korkan erkekler yüzünden hâlâ bu durumun etkisi altında olan kadınlar var. Kendinize gelin artık. Yemek yapmak, temizlik yapmak, örgü örmek kadınlara ait şeyler değil. Aynı şekilde futbol, bilgisayar oyunları, çalışma hakkı da erkeklere ait olamaz. Kendimden örnek vereyim; maç yaparım, sabahtan akşama kadar oyun oynarım, haftada bir günümü yaşadığım alanı temizlemeye ayırırım. Örgü, ütü, yemek yapmak asla hoşuma gitmez. Sürekli dışarıdan yerim mesela. Ya cinsiyetim kadın değil ya da bunlar sadece erkeğe ait değil. Evet doğrusu ikinci seçenek. Cinselliğe bakış açınız da ilginç. Kendinizi savunmasız veya macbur hissetmenize gerek yok. İstemediğinizi yapmayabilirsiniz. Eşiniz istiyor diye istemediğiniz bir anda ilişkiye girmek zorunda değilsiniz. Duygusal, naif, nazlı, kıskanç olmak sorunda değilsiniz. Kalıplaştırmayın kendinizi. Kadınlar çiçek değildir, insandır. Güzel gibi gelebilir ama çiçek en ufak bakımsızlığa, zorluğa, kötülüğe karşı yok olur. Bu kadar zayıfsanız buyrun.

Gel yavrum bir alnından öpeyim. 😘😘

Ya kuzum filozof olmuşsun. Hayır hiç haber de vermiyorsun. Teşekkür ederiz.

Yaşamak zaten yeterince zorken her konuyu güç savaşına çevirmeyi doğru bulmuyorum.
Kadının da erkeğin de, kendi içerisinde de olmak üzere farklı yetenekleri ve daha güçlü olduğu konular var. Bunu ben bir renk olarak görüyorum ve dayanışma haline getirilmesini savunuyorum.

Nahif ve çiçek olmayı da bir iltifat olarak alırım sadece.
Huzursuzluktan ve huzursuzluk çıkaran insanlardan hoşlanmayan biri olarak ancak orta yol bulmayı ya da uzaklaşmayı tercih edebilirim.

Hayat savaşmak için çok kısa. İnsan illa savaşacaksa ahlakını, onurunu ve insanlığını korumak için bir noktada kendi nefsiyle savaşmalı.

Muhteşem ben de eklemek istiyorum. Evlenince evde oturacaksiniz dışarı çıkmayacaksiniz diye bir sart yok. Kahveye gitmek arkadaslariyla tatile çıkmak erkeklere özgü değil. Sevgili yapınca giydiklerinizi değistirmek zorunda da değilsiniz

Back
X