• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini değersiz hissetmek

Bindallı yı aldırmk mı
Öle söylediler sadece bak diye aldırmıycm yani. Öle düşünmeleri garip geldi. Beyaz esyaları ödeyeceğiz geri borç olarak yapıyor

Madem kendin alacaksin neden "denerim, bakarim" diyorsun. İstemiyorum sagol de geç, dinleme bile.
Benim kaynana da kendisini alakadar etmeyen gelinligim hakkinda yorumda bulunmustu sacma sapan ne dedigini bile tam hatirlamiyorum o denli sallamadim bile.

Degeri elalemin sözlerinde arama, anan degil, kardesin degil sonucta. Eşinden kaynakli arada gorecehin insanlar işte.

Sorun bindallı değil takındıklrı tavır
Tavır dediğiniz nedir ki ?bakismalarimi ya boşverin her hale tavra takılmayın.Onlar sizin için nasıl yeni bir düzen başka bir hayat sa sizde onlar için oylesiniz.Kendi ailenizdeki davranış ve bakış açısı çok başka ve farklı olabilir.Onlar istediği gibi davransın siz ne istediğinizden ve neleri yapabilceginizden eminseniz sorun yok.
Düğün arifesi sıkıntılı süreçtir özelliklede maddi olarak karşı tarafa bağımlı iseniz..

Madem kendin alacaksin neden "denerim, bakarim" diyorsun. İstemiyorum sagol de geç, dinleme bile.
Benim kaynana da kendisini alakadar etmeyen gelinligim hakkinda yorumda bulunmustu sacma sapan ne dedigini bile tam hatirlamiyorum o denli sallamadim bile.

Degeri elalemin sözlerinde arama, anan degil, kardesin degil sonucta. Eşinden kaynakli arada gorecehin insanlar işte.
Bu durumu söyledim nişanlma dayanamadm sorun bindallı dğel tavır dedim. O çünkü kimsenn bişy dediği yok dio ama kör müdür işine mi geldiğindendr anlamadıfından mdr yapılanı görmuyor

Tavır dediğiniz nedir ki ?bakismalarimi ya boşverin her hale tavra takılmayın.Onlar sizin için nasıl yeni bir düzen başka bir hayat sa sizde onlar için oylesiniz.Kendi ailenizdeki davranış ve bakış açısı çok başka ve farklı olabilir.Onlar istediği gibi davransın siz ne istediğinizden ve neleri yapabilceginizden eminseniz sorun yok.
Düğün arifesi sıkıntılı süreçtir özelliklede maddi olarak karşı tarafa bağımlı iseniz..
Evet baya sıkıntılı karışmıyorlr guya ama beyaz esyadan tartısma çıkabiliyor nişanlma dayanamadm tavrı söyledim uyuyor şuan sabah görür :( aramz bu durumdan limoni zaten

Sizin işiniz zor. Bazı şeyleri kalıplara sokup yaşamak zor olmuyor mu? Başkasının giydiği bindallıyı sana uygun görmeleri gerçekten rahatsız edici mi? Çok şaşırdım. Benim arkadaşlarım hep kiraladılar. Ben kiralamayı bile gereksiz buldum bindallı giymedim. Bakışmaları rahatsız etti diyorsunuz ya inanın siz benim yanında böyle bir şey söyleseniz şaşkınlıktan yanımdakine bakabilirim.

Sizin işiniz zor. Bazı şeyleri kalıplara sokup yaşamak zor olmuyor mu? Başkasının giydiği bindallıyı sana uygun görmeleri gerçekten rahatsız edici mi? Çok şaşırdım. Benim arkadaşlarım hep kiraladılar. Ben kiralamayı bile gereksiz buldum bindallı giymedim. Bakışmaları rahatsız etti diyorsunuz ya inanın siz benim yanında böyle bir şey söyleseniz şaşkınlıktan yanımdakine bakabilirim.
Bu kalıplara skmak değil ki ben arkadasımn diktiği gelinliği bile giymeyi düşündm kaldıki bindallıyı dert edicm ben tavra üzüldm ve nişanlmn bunu görmemesine kendi kızları olsa yapmazlar ki kaldıki böle düşünüyosan bile hissettirme karşı tarafa demekki her şeyde böyle düşünüyolr borç bizim borcumuz kim ne kdr harcadıysa geri ödeyeceğiz zaten..

Bu kalıplara skmak değil ki ben arkadasımn diktiği gelinliği bile giymeyi düşündm kaldıki bindallıyı dert edicm ben tavra üzüldm ve nişanlmn bunu görmemesine kendi kızları olsa yapmazlar ki kaldıki böle düşünüyosan bile hissettirme karşı tarafa demekki her şeyde böyle düşünüyolr borç bizim borcumuz kim ne kdr harcadıysa geri ödeyeceğiz zaten..
Konu o degil farkindayim ama L ile baslayan ikinci el sitesinde 1 kez giyilip satisa cikmis harika bindallilar var. Surekli kiralananlardan cok cok iyi diye dusundum. Bi bak istersen.

Benim bildiğim bindallı hep kiralanıyor zaten hatta gelinlik bile kiralayan var. Size başkasının giydiği bindalliyi önerdiler diye mi bozuldunuz. Takmayin bu kadar. Kendinizi yer bitirirsiniz. Omur böyle geçmez.

Bir de nacizane tavsiyem ailesiyle ilgili her olayi nisanliniza şikayet etmeyin. Zira ailesinin tarafında olacaktır. Kendiniz çözmeye çalışın. Gerçekten büyük haksızlığa ugradiginizda anlatın ki eşinizin gözünde değeri olsun.

Selam kk
Telefondan yazıyorm yazım hataları olabilir
Nişanlıyım . Evet hayat pahalı düğün yapmak zor anlıyorm nişanlmı ailesini bende ona göre davranıyorm zaten.. bende sevmediğimden fazla masraf olmasın diye aynı zamanda nikah istedim nikahtan snra eğlence yapalım dedim en yakınlarmzla nişanlm kabul etti geçen akşam annesini babasını ziyarete gittim uzun xsmandır gitmiyordm babası hastaydı. Düğünden konu açıldı kızkardesi burada bi salon var dedi tanıdık kına gecesi için bende bizim tarafta olması daha ii dedim hem merkezi hem organizasyonlu 3-4bin arası dedim iyimiş dedi burası sadece salon o kdr annesi aaa ucuzmuş iyiymiş diyip anne kız birbirine baktılr . Bindanlı alıncak ya burada org yapan bi kız var tanıdık işi bıraktı elinde bindanlılar kaldı begenirsen dene istersen fln dedi bende tamam dedim denerim sonra kız annesine bakarak tebessüm etti :/ hayır yani nişanlm biliyor ben zaten dikkat ediyorum gereksiz bişy olmamasına böle yapmaları bilerek dokundu düşünmeleri normal tabi bütçelerini ama bnu böle söyleyerek belli etmelerine ne gerek vardı tuhaf hissettim kendimi . Nişanlmda bir şey demedi snra beni eve bırakırken o bindanlıları o kız organizasyon yaparken kullanıyordu dedi bşy demedim .. ya ben mi yanlış düşünüyorum 🤔 nişanlma konuyu açsammı

Ah be canım be, kına gecesinde bütün masrafı a dan z ye, bindallısı ıvırı zıvırı herşeyi kız tarafı olarak biz üstlenmiştik. Karşı taraf düğünde dahi birşey yapmadı. Beterin beteri var. Hem de kötü birşey görmedim ben anlattıklarında. Hassas bi anına denk geldi sanırım. İçin rahat olsun kötü birşey yok dediklerinde. Şimdiden mutluluklar dilerim 🤗

Benim bildiğim bindallı hep kiralanıyor zaten hatta gelinlik bile kiralayan var. Size başkasının giydiği bindalliyi önerdiler diye mi bozuldunuz. Takmayin bu kadar. Kendinizi yer bitirirsiniz. Omur böyle geçmez.

Bir de nacizane tavsiyem ailesiyle ilgili her olayi nisanliniza şikayet etmeyin. Zira ailesinin tarafında olacaktır. Kendiniz çözmeye çalışın. Gerçekten büyük haksızlığa ugradiginizda anlatın ki eşinizin gözünde değeri olsun.
bu konuda çok haklsıın aslında.. en buyuk hatam ; kendmi tutamıyorum her sorunu her seyı paylaşıp çözmek istiyorum bu sadece onn tarafından değil işimde ailemde fln.. her erkek gibi görmez kondurmaz ailesine .. tuhafıma gitti sadece..ama bi karar aldım susucam bundan snra nasıl istiyorlrsa öyle yapsınlar bir şey demeyeceğim. en basndan konustgmz seyler tekrar tekrar önume geliyor..

bindallı ve gelinlik zaten genelde kiralanıyor yani 2. el
bende ikisini kiraladım belki 10 kere giyilmiştir benden önce hiç bi fikrim yok
bindallıyı zaten kız tarafı alıyor gidip beğendiğinizi alsaydınız

zaten bu aileyle gidip bakma işlerini de hiç anlamam. ne nişanlığımı ne bindallımı ne de gelinliğimi kendi annem bile görmedi bırak kayınvalideyi görümceyi.
hepsi giydiğim zaman o an üzerimde gördüler
tertemiz sıfır baş ağrısı

Hayat baskalarinin senin hakkinda ne dusundugunu, senin icin ne yapip yapmadiklarini boyle dert etmek icin cok kisa. Kendini mutlu etmeyi secersen baskalarinin davranisi mutsuzlugun olmaz.

Ah be canım be, kına gecesinde bütün masrafı a dan z ye, bindallısı ıvırı zıvırı herşeyi kız tarafı olarak biz üstlenmiştik. Karşı taraf düğünde dahi birşey yapmadı. Beterin beteri var. Hem de kötü birşey görmedim ben anlattıklarında. Hassas bi anına denk geldi sanırım. İçin rahat olsun kötü birşey yok dediklerinde. Şimdiden mutluluklar dilerim 🤗
eşin şimdi senn yanındaysa çokta önemli değil aslında ... işte ben yanımda olacakmı olmayacakmı bilemiyorum böle yaptıkça pekte emin olamıyorum

Hayat baskalarinin senin hakkinda ne dusundugunu, senin icin ne yapip yapmadiklarini boyle dert etmek icin cok kisa. Kendini mutlu etmeyi secersen baskalarinin davranisi mutsuzlugun olmaz.
beni en çok yaralayn nişanlmn bunu görmemesi..

bu konuda çok haklsıın aslında.. en buyuk hatam ; kendmi tutamıyorum her sorunu her seyı paylaşıp çözmek istiyorum bu sadece onn tarafından değil işimde ailemde fln.. her erkek gibi görmez kondurmaz ailesine .. tuhafıma gitti sadece..ama bi karar aldım susucam bundan snra nasıl istiyorlrsa öyle yapsınlar bir şey demeyeceğim. en basndan konustgmz seyler tekrar tekrar önume geliyor..
Mesafeni koru, beklentiye girme senden iyisi olmaz. Şimdiden mutluluklar diliyorum.

Evet kız tarafı yapar biz yapacagz zaten ama kızkardeşi fikir veriyor. Organizasyon dan kalanlar var die tanımadığım insanlarn giydiği bindallıyı giymek bunu yakıştırılması garip geldi

Yukarda yazdginiz bunami isaretti yani? Size yakistirmasi??
Ben sok.
Bende kas goz isareti yapan ana kiz sorun sanmistim.
Daha acik yazsaniz konunuzu keske.

eşin şimdi senn yanındaysa çokta önemli değil aslında ... işte ben yanımda olacakmı olmayacakmı bilemiyorum böle yaptıkça pekte emin olamıyorum

Mevlanın bir sözü var;

“Düşüncen konuşmana, konuşman hareketine, hareketin kaderine yansır. Güzel düşün. güzel yaşa!” Mevlana

Demem o ki nasıl olmasını istiyorsan öyle düşün. :)

İncir çekirdeği kadar meselelri kafanızda içinizde büyütürseniz zor bir hayat sizi bekliyor diyorum sadece.

hemen boyle iki bakismayla kendinizi degersiz hissetmeyin yahu,
daha neler yasanacak,

hem bu anlattiklarinizda hic bir sey de yok yani.

Yazik bir de nisanliniza anlatmissiniz, bosa stres olmus herkes.

Seni anlıyorum kırgınlığın var. Ama şöyle düşün bunu kendi annen yapmış olsaydı bu kadar kafaya takar mıydın? Bu dönemlerde biraz daha ilgi görmek ve hassas davranılmasını istiyoruz. O yüzden çok üzülüyoruz. Sana tavsiyem nişanlına ufak tefek durumlardan bahsedipte bunu tartışma boyutuna getirme. İlerde gerçekten cok fazla rahatsız olduğun bir durum olurda söylersen ilk alacağın cevap her şeyi büyütüyorsun olur. Ufaktan bahset ama sakın tartısma boyutuna getirme tabi mutlu olmak istiyorsan

Back