Kendini benimle kıyaslıyor

7 ayi gecti evleneli ama utancak birsey yok sac cikmasinda oyle seylere fazla takilmadigimi azcok bilir bi mana bulmadim kirildiysa bile baska sekilde ifade edebilirdi hemen beni karistirmak yerine
ama o ortamda aile yeni katılan sizsiniz? tabi ki yapmaması lazım sağlıklı düşünen bir insan bunu yapmaz ama bu savunma yöntemidir. BEnden 5 yıllık evli olan biri olarak tavsiye. sorunlarımız tam da 6 7 aylıkken çıkmaya başladı. hep vardı ama ben artık bu aylardan sonra eşime yansıtır oldum. şuan kayınvalidem le iiyim. Başka insan olsa asla konuşmaz ama ben küsme gibi huyları beceremıyorum. kin ve nefret duymadan yaşamak daha kolay daha özgürsün. Konuya gelirsek. En sonunda evliliğimin güzelim dönemlerini tartışarak geçirdik. Her ne kadar haksızlığa uğramış olsam da. şimdi Kendmi suçluyorum. olayın bence formülü Aynı ortamda bulundupun ve anlaşmanın daha huzurlu bir ortamı getireceğin insanların senin hakkında ki eleştirlere asla ama asla kulak asma. şuna kendimi inandırdım ki Asla onun dediği gibi yada onun dendiği gibi değilim. BEn kendimi ondan daha önce tanıyorum.
bunu sana diyorum çünkü eğer söylenenleri kafana takarsan sonu daha bir karmaşık ve çıkılmaz oluyor

Iyi geceler
Bugun kvlerdeydik yemek yapmış icinede saç düşürmüş eşime denk geldi.Esimde soyledi bunu ,kv hemen başladı esinin saçı olsa napardın ? Ona birsey diyor musun filan esimde birsey demedi.
Kv devam etti evlenince boyle oluyormuş demek soyluyorlardida inanmiyordum ama beni zorla inandiriyorsun filan iteleyip duruyor habire
Ben sallamadımda eşim bisey dese ,biseye cikissa aninda sakayla karisikta olsa cogu zaman kendini benimle kiyaslayip ordan yuruyup duruyor napmaya calisiyor anlamıyorum
Ben annenim bana boyle yapiyorsun ona yapmiyorsun filan diye vicdanina oynuyor gibi geliyor .. ortada benimle alakalı birsey yok hemen isin icine beni katması bu seferlik birsey demiyorumda yine benim çanlar çalmaya basladi -.-
Pek iyi niyet gibi gorunmedi bana bunu daha onceleride soyledigi icin gozume batar oldu ne diyorsunuz ?

Ben burada direkt size bir saldırı sezinlemedim.
Aslında k.valideniz, eşinizin utandırırcasına söylemesi üzerine alınmış, empati yaptırmaya çalışmış; kıstası da siz olmuşsunuz.
Başka biri olsaydı kıstası o olurdu.
Sizi oğluyla iletişiminde bir ölçüt olarak kullanmışsa ben bunun için üzerinize oynanıyor diye düşünmem.

Tabii ki görününe, eldeki verilere göre yorum yapıyoruz ama ben anında ''kıskanç'' etiketini yapıştırmayı yakıştıramıyorum kocaman kadınlara.
Örneğin; kardeşler arası bir haksızlık yapıldığını düşünelim.
Diğer kardeşlerimize yapılan muameleyle karşılaştırsak, kardeşlerimizi kıskanmış olmuyoruz.
Kardeşlerimizi konu mankeni yapıyoruz, anlaşılsın derdimiz diye.
Olay bana göre budur.
Diş bilenecek bir şey göremedim.

Çoğu kv de aynı cins sanırım. Ben mutfaktayım misafirlerle kv içerde benim yaptığım baklavadan yediler çok beğendi misafir, kv yok yumuşak olmuş yok şöyle olmuş diye cevap verdi misafire. Sonra ikram ettirmedi kimseye bi süre sonra atmak zorunda kaldık

yemekten çıkan saçı eşin herkesin içinde söylediyse onun da ayıbı var biraz ama anlamadım ki eşinin napmasını bekliyomuş? "bu yemek anamın saçıyla daha bi enfes olmuş doğrusu" demesini mi ?

ayrıca o adamı kendi yetiştirdi. gelinini araya sokmadan önce onu bi düşünsün.. demek ki kendisinde de hata var..

kaynanan kıskanıyo seni bacım. klasik. ben buna inanıyorum; analar oğullarını gelinden kıskanır. iki iki daha dört.
he ben belki benimkine kondurmadığımdan, ya da kelimelere döküp anlatmadığımdan, açık açık yaşamadım şahit olmadım ama iki akşamda bir gecenin 11inde oğlunu "napıyosunuz" diye arayan ve en az yarım saat konuşan, kendisinin o gün ne yaptığını anlatan bi kv var sağolsun.. bu örnekten sen düşün dahasını..

bi de şöyle bi ayrıntı da var ; ben de felaket kıskancımdır.. benim erkek kardeşim var misal, 16 yaşında, bi kız üzmeye sinirini bozmaya kalksın, yolarım diyorum..
hem bi de erkek annesi adayıyım, daha şimdiden diyorum aşık olacağı kızları kıskanırım kök söktürürüm diye..

kısacası BDV'ye örnek bir kv adayıyım :KK53:
diğmi diğmi :cool:

böyle şeyleri nasıl tolere edemiyorsunuz ben de ona şaşırıyorum.. k.valideniz bunu söylediğinde eşinize dönüp "evet hayatım söylediğin çok ayıp, bu benim saçım da olabilirdi ayıp değil ki.. kadıncağız o kadar emek verip yemek hazırlamış, madem beğenmedin gelecek sefere de sen yap biz yiyelim :) " deseydiniz k.validenizin size söyleyecek hiçbir şeyi olmayacaktı.. onu karşınıza değil yanınıza almanızı öneririm, yoksa bir ömür "beni kıskanıyor" paranoyasıyla geçmez..

Kv kendisini düsürüyor :KK43: sizin birseyler yapmaniza Gerek birakmamis

böyle şeyleri nasıl tolere edemiyorsunuz ben de ona şaşırıyorum.. k.valideniz bunu söylediğinde eşinize dönüp "evet hayatım söylediğin çok ayıp, bu benim saçım da olabilirdi ayıp değil ki.. kadıncağız o kadar emek verip yemek hazırlamış, madem beğenmedin gelecek sefere de sen yap biz yiyelim :) " deseydiniz k.validenizin size söyleyecek hiçbir şeyi olmayacaktı.. onu karşınıza değil yanınıza almanızı öneririm, yoksa bir ömür "beni kıskanıyor" paranoyasıyla geçmez..
Bin yil düsünsem bu kadarnet güzel cevap veremezdim elinize sagil kv cadiligi varsa da yapacagi yapamaz dir ums gelir bu Taktik herzaman azim olur kizlar:KK48:

Iyi geceler
Bugun kvlerdeydik yemek yapmış icinede saç düşürmüş eşime denk geldi.Esimde soyledi bunu ,kv hemen başladı esinin saçı olsa napardın ? Ona birsey diyor musun filan esimde birsey demedi.
Kv devam etti evlenince boyle oluyormuş demek soyluyorlardida inanmiyordum ama beni zorla inandiriyorsun filan iteleyip duruyor habire
Ben sallamadımda eşim bisey dese ,biseye cikissa aninda sakayla karisikta olsa cogu zaman kendini benimle kiyaslayip ordan yuruyup duruyor napmaya calisiyor anlamıyorum
Ben annenim bana boyle yapiyorsun ona yapmiyorsun filan diye vicdanina oynuyor gibi geliyor .. ortada benimle alakalı birsey yok hemen isin icine beni katması bu seferlik birsey demiyorumda yine benim çanlar çalmaya basladi -.-
Pek iyi niyet gibi gorunmedi bana bunu daha onceleride soyledigi icin gozume batar oldu ne diyorsunuz ?

seninle alakası yok aslında oğlunu kıskanıyor resmen içerlemiş sanırım .oğlunun ilgi ve alakasının azaldığını hissetmiş kendince işte trip atıyo ....

X