Kendine zarar vermek

Pulmicort_Combivent

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
1.072
374
123
Merhaba erkek kardeşim kendine zarar veriyor. Kollarını kesiyor. Kısaca onun hakkında bilgi vereyim size. Çok içine kapanık bu olaydan sonra iyice kapandı hiç konuşmuyor cevap vermiyor odasından çıkmıyor pc oynuyor. Babam küfürbaz ve kavgacı. Annem erkek kardeşimin her istediğini yapan çilekeş bir kadın. Dersleri çok iyi. Psikiyatriye götürmek için ikna edemiyoruz. Böyle bir şeyle karşılaşıp tedavi olabilen, olanı bilen, tedavi için oneride bulunabilecekler esirgemeyin lütfen.

Bir hastaneden daha randevu aldık. Öncesinde de almıştık gitmiyor. Zorlayarak götürmeye çalışsam her şey daha kötü olur mu diye korkuyorum.
Deneyin zorla götürmeye çalışın

Hiç bir türlü olmazsa kendimiz gidip psikologla konuşun durumu anlatın kardeşimizi getiremediğinizi anlatın
Onlar nasıl bir yol izlemenizi önerecek bakalım

gencleri yakan olumsuzkuklara sürükleyen oyinlar programlardan bahsediliyor diydunuz nu hic bilemiyorum. takip edin. madem bu kadar dersleri iyi yaptiginin yanlis oldugunun nasil farkinda olmaz? Terapi yaparcasina siz ilgilenin onunla

gencleri yakan olumsuzkuklara sürükleyen oyinlar programlardan bahsediliyor diydunuz nu hic bilemiyorum. takip edin. madem bu kadar dersleri iyi yaptiginin yanlis oldugunun nasil farkinda olmaz? Terapi yaparcasina siz ilgilenin onunla

Dediğiniz program hemen aklimiza geldi ancak takip ettigimde öyle bir şey gormedim başka bir oyunu oynuyor. İnanın zaten tek yaptığımız şey onunla ilgilenmek neden yaptığına dair asla bir şey gelmiyor aklıma

İkna filan etmeyeceksiniz, direkt kolundan tutup götüreceksiniz doktora.
Gerekirse de yatıracaklar. Öyle güzellikle olmuyor bu işler.

bir türlü doğru dürüst yazamiyorum telefonda kusura bakmayin. sinemaya gidin yemege gidin. sportif etkinliklere gidin onu izleyin.cevresini arkadaslarini gozlemleyin. ogretmenleri gözlemlemiştir onlarla bir görüşün. ogrencilerimiz cogunlukla kendilerini saklamaz bu durumlar da bizim.gözümüzden kacmaz. okulla irtibata gecin. yazin tatilde yaninda olun
abla kardesten oteye gecen bir iliski icinde kardesinize 4 elle sarilin

Okulla konuştuk hocaları sorumluluk verin dedi dışarı cikaramiyorum gel dışarı çıkalım dedim iftardan sonra yok diyor dışarı çıkaramıyorumki bir türlü ben

Benim dikişli olan faça tarzı izlerim var kollarımda. Ben yapalım 10 yıl falan oluyor. Yapma nedenim babamın iş dışında yanımızda çokf azla bulunmaması annemle anlaşamaması gibi nedenler. Yani dikkat çekmek için yapıyordum ben böylece ikisi de aynı anda benimle ilgileniyordu. Daha ufak kesilerimde var onları arkadaş ortamındayken atmıştım. Kötü arkadaş ortamı da bunları yapmasına sebep olabilir. Benim nasıl kurtulduğuma gelince henüz büyüme çağındayken yeni tanıştığım bir insan bana psikopat falan demişti. Bende hırs yaptım bir daha yapmayacağım dedim ve yapmadım. Ama kardeşinin iradesi güçlü müdür bilmem. Kafada bitirmesi lazım bu şeyi.

Çok teşekkür ediyorum aynı sorunlar biz de de var ama yanına yaklastirmiyor yani baba öyle olsa bile annesi öyle değil ablası öyle değil. Ve çok gamsiz. Demedigimi bırakmadım hıc umrunda değil umursamiyor onemsemiyor ne demisiz biz

Okulla konuştuk hocaları sorumluluk verin dedi dışarı cikaramiyorum gel dışarı çıkalım dedim iftardan sonra yok diyor dışarı çıkaramıyorumki bir türlü ben
anliyorum. israrci olup tepki cekmeyin. mecbur birakabileceginiz bi durum olsa sonrqsinda tesekkurlerle onu mutlu ederdiniz. yalniz hissetmesin bu ara kendini. ne mutlu ona ki sizin gibi düşünceli bir ablasi var

Canım kolundan tutup götürmeni tavsiye etmem şöyle söyleyeyim en son babam beni hastaneye dikiş için götürdüğünde evden kaçmıştım. Yani öyle bişey onun iç dünyasına zarar vermekten başka bişey yapmaz. İlgi çekmeye çalışıyor. Ailenizde bi problem varsa başka bi problemle sizi bir araya getirmeye çalışıyor olabilir. Ama tutup götürmek yatırmak sizden daha da uzaklaşmasına sebebiyet verir.

Siz bana ne tavsiye edersiniz arkadaş çevresi zaten yok okuldaki arkadaslarindan bahsedecek olursak zaten onlar farkedip hocaya demisler arkadasimiz kendine zarar veriyor diye hocası bizi çağırdı konuştuk sorumluluk verin dedi ama çocukla iletişime geçemiyoruz hemen tepki veriyor yok diyor çik dışarı sinirleniyorum diyor yeniden yapmasini tetiklememek için üzerine gidemiyorum

Kardeşin kesinlikle terapi görmeli. Ona bunun onun için çok faydalı olacağını anlatmalısınız ama fazla üzerine gitmeyin. Böyle yapmasının sebebi nedir? Ailede sorunlar mı var eğer varsa bence ailecek bunları bitirmeye çalışmalısınız psikologa gidemezseniz

Ailedeki sorunları çözmek mümkün değil çünkü sorun ailenin temelinde. Babada. Yani zaten yıllardır çözmeye çalışıyoruz ama çözülmüyor bilirsiniz. Sebebini bir türlü söylemiyor hocasina da bir şeyler sacmalamis rehberlik hocası bile anlayamamis ne demeye calistigini çocuğun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…