Kendinde kusur bulma hastalıgı

gwencooper

Broken Hearted Girl
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
6.246
49
108
İstanbul
boyle bir hastalık varsa :32: ve bende o hastalardan biriyim :26: birgunde olsun mukemmelim.. bugun ne kadarda guzel gorunuyorum dedigim gun yok diyceksinizki herkes boyledir ama benim surekli kendimle ilgili begenmedigim birseyler oluyor bıktım bu huyumdan mutsuz etmeye basladı beni burnumu begenmem sacımı begenmem dudagımı begenmem begenmemde begenmem :31: birini gorurum aa bu kız benden daha guzel derim daha havalı :53: surekli kendimi karılastırma modundayım baskalarıyla millet ergenlikte yasar bunları ki ozamanlar umrumda olmazdı simdilerde yasıyorum varmı benim gibiler yanlız degilimdir umarım:26:

Ben varım canım daha demin kilo alma korkusu diye konu açtım sanırım bu korkumda bu huyumdan kaynaklanıyo.Sürekli bi saçımımı boyatsam şunumu yapsam buram böyle şuram şöyle diye düşünmeye başladım eskiden hiç böle değildim çok beğenirdim kendimi neden böyle oldum bilmiyorum :(((((((((

buna aşağılık kompleksi denıyor sanırım kendını yetersız bulma bence bu çocukluktan ergenliğe yeterınce desteklenemekten dıye düşünüyorum çünkü malasef ebndede mevcut bu durum dışarıda avmlerede falan gezerkenn ayna görücem yada vıtrın camında yansımamı görücemd ıye korkarım hiç bir fotografımı beyenmem psikolojık bı sorun bence buu doktorla çözülür gıbı geldı bana hep bu zmaan kadar bı turlude cesaret edıp gıdemedım

Hııım önceden yaşaman gereken şeyi şu an yaşıyorsun demekki geç olmuş :31:

Bence abartıyorsunuz

Allah herkesi farklı güzelliklerde yaratmıştır

Kusur aramak yerine aldığınız her nefes için şükredin bence

Eli kolu tutmayan ama sizden çok daha kendi ile barışık kimseler var bu bile ibret için yeterli bence

tabiki sukrediyorum bircok seyde ama onla bu aynı seyler degil işte bu elde olmayan birsey..

kendimi sevmiyorum heralde henuz sebebini bulmus degilim:26:

Herkes azda olsa sever kendisini, sende seversin sadece sevilecek yönlerinin farkında değilsin çünkü sevmediğin tarafların duygularına daha çok hakim olmuş canım, bir gün aynanın karşısında otur ve kendini incile o zaman ne kadar güzel olduğunu anlayacaksın :31:

Kendimi beğendim zamaanlarda oluyor beğenmedim zamanlarda aynalara bakamamanızın Sebebi Ney ? Bu Çok Önemli bir İnsan Psikoloji hariç aynaya Bakamıyorsa Kendini Gidip iyi bir hocaya okutmalı diye düşünüyorum....

boyle bir hastalık varsa :32: ve bende o hastalardan biriyim :26: birgunde olsun mukemmelim.. bugun ne kadarda guzel gorunuyorum dedigim gun yok diyceksinizki herkes boyledir ama benim surekli kendimle ilgili begenmedigim birseyler oluyor bıktım bu huyumdan mutsuz etmeye basladı beni burnumu begenmem sacımı begenmem dudagımı begenmem begenmemde begenmem :31: birini gorurum aa bu kız benden daha guzel derim daha havalı :53: surekli kendimi karılastırma modundayım baskalarıyla millet ergenlikte yasar bunları ki ozamanlar umrumda olmazdı simdilerde yasıyorum varmı benim gibiler yanlız degilimdir umarım:26:

Aman abartıyorsun. Ne guzel kendınle kusur bulup dalganı gelıp egonu tatmın edıosan ne guzel ben ce bu tam tersı kendınle barısık oldugundan

kaç yaşındasın canım, çok eleştirisel bu ailede mi büyüdün acaba
ya da popüler kültürü çok yakın mı takip ediyosun
biraz şekle maddeye önem vermemekten geçiyo bence bu işler

Canım kendilik algın düşük olabilir hiç psikoloğa gittin mi? Bence bir danış bu daha sonra başka sorunlar da çıkarabilir başına hem kendini sevmek beğenmek güzeldir insanı huzurlu kılar :34:

hayatımın ilk 21 yılını aynen bu şekilde geçirdim ancak bu durum insanı mutsuz ediyor. sonunda bir psikologdan yardım aldım ve o gun bugundur şiarım su " beni benden daha cok sevecek, hosgorecek bir baska ben yok, o nedenle kendimi hosgormeliyim"... bende epey yardımcı oldu tavsiye ederim

Herkes azda olsa sever kendisini, sende seversin sadece sevilecek yönlerinin farkında değilsin çünkü sevmediğin tarafların duygularına daha çok hakim olmuş canım, bir gün aynanın karşısında otur ve kendini incile o zaman ne kadar güzel olduğunu anlayacaksın :31:

ahh aynanın karsısında daha cok kusur bulurum aslında :26: belkide hep kotu yonlerime odaklanmıs durumdayım

kaç yaşındasın canım, çok eleştirisel bu ailede mi büyüdün acaba
ya da popüler kültürü çok yakın mı takip ediyosun
biraz şekle maddeye önem vermemekten geçiyo bence bu işler

25 yasındayım yok ailem bu konularda cok iyidir hatta kızarlar bile cok fazla ugrasıyorsun kendinle diye

bendede bu zamana kadar yoktu,cok cok begeniyordum kendimi

ama zayiflayinca tabiki yüzümü begenmemeye basladim yok gözümün altinda gülerken cizgi cikti yok söyle yok böyle oldum :)

sanirim yasin verdiig birsey o kadr cok bakiyorum ki kendime artik her kusuru her hatayi görüyorum ve sadece kendimde degil

herkese bakis acim degisti..

bendede var canım bu.saçımı beğensem başımı beğenmem.sevgilime hep çirkin miyim derim.kilo aldım ben derim halbuki 2 senedir hiç değişmedi kilom.heryerimin mükemmel olması için uğraşıp dururum.olmaz.yorulurum.sıkılırım kendimden.bazen süslenir püslenirim beğenilirimde ama akşam gelince mutlaka yine birşey bulurum kendimde.çok can sıkıcı nasıl geçecek bilmiyorum.sevgilimde sen kendini sevmelisin önce diyor.çok güzelsin diyor ama olmuyor işte nasıl geçer bilmiyorum.:5:

Bende de var. Beni beğeniyorlar mesela, "hadi canım, doğru söyle valla alınmıcam" diyorum.
Hele bazen, dünyanın en güzel kıyafetini giysem beğenmem. O gün naparsam yapayım dünya çirkini görürüm kendimi.
Kimsenin beni beğenmediğini , çok çirkin olduğumu düşünürüm.
Gerçekten güzel biriyle pek takılmak istemem. Bu nasıll bir şey acaba ? :S
Ayrıca biri beni övdüğünde bundan hoşlanmıyorum :S

Bende de var. Beni beğeniyorlar mesela, "hadi canım, doğru söyle valla alınmıcam" diyorum.
Hele bazen, dünyanın en güzel kıyafetini giysem beğenmem. O gün naparsam yapayım dünya çirkini görürüm kendimi.
Kimsenin beni beğenmediğini , çok çirkin olduğumu düşünürüm.
Gerçekten güzel biriyle pek takılmak istemem. Bu nasıll bir şey acaba ? :S
Ayrıca biri beni övdüğünde bundan hoşlanmıyorum :S

bende böyleyim özellikle eşim başkalarına beni övdüğünde hoşlanmıyorummm
kendimide çoğu zaman beğenmem hatta yaptığım işleri
ama bunun nedenini biliyorum
bana sürekli yapamazsın edemezsin beceriksizsin dendiği için
aşmaya çalışıyorum kendimi...

Beden algı bozukluğu var sende .
1 hafta aynalardan uzak dur .Kendini deyatlara girecek şekilde inceleme :45: sadece bütüne bak ve sağlıklı olduğun için şükret.

Back
X