kendimize zarar veren bizler değilmiyiz

Sevgili Denizyosunu,

Sorun onunla bir arada olmak veya olmamak değil.Birçok kadın aldatıldığı zaman ya hayatına kahrediyor ya da onu terk ediyor.Bence bunların her ikisi de çözüm değil.Kendini kahreden kadın onu değil kendini cezalandırıyor.Terk edip giden kadın ise bütün sorunlarını ve acılarını kendisi ile birlikte gittiği yere götürüyor.Bence çözüm nerede olursan ol bir şeylerin farkına varman.Acını sonuna kadar yaşaman.Bence sorunu uzaklarda değil onun yanındayken daha kolay çözebilirsin.Çekip gitmek kaçmak olur.Hayatı sana öğretildiği gibi yaşama.Düşün .Duygularının nedenlerini araştır .Ben niçin bu duyguları yaşıyorum?O neden böyle davranıyor? Doğru mu hareket ediyorum diye düşünebilirsin.Başlangıçta çok acı çeksende zamanla azalacak.Bu dünyada hepimizin oynadığı bir rolu var.Yaradan ona da o rolü vermiş oynuyor.Biraz da böyle düşün.Bazı insanların kendilerinin de çözemediği cinsellikle ilgili dürtüleri var.Bu galiba onların elinde değil.Çocukluğundan beri yaşadığı hayatında ona öğretilenler bunlar.O kişi büyük ihtimalle yaptıklarını doğru buluyor.Belki de erkekliğin şanı zannediyor.Bence erkekler çok zavallı insanlar.Onlar biz kadınlar kadar güçlü değiller.Bazen bir çocuktan farkları yok.Onun yanında olman onun sevgilisi ,karısı olman anlamına gelmiyor.Bir gün onun senin için hiçbir anlamı kalmayacak.Ona kızmıyacaksın bile.Tabi o zaman o senin sevgilin değil arkadaşın olacak.Belki de sadece çocuğunun babası.Tabi eğer onu affedebilirsen.Peki ya aşk diyebilirsin.Onu da yeniden aşık olacak biri ile karşılaşırsan düşünürsün.Bırak bu gününü zehir etme hayatını yaşa.Hayatımız her geçen gün biraz daha kısalıyor.Sevgiyle kal.

İnsanın yüreğine acı düştüğünde, yüreğinde 40 mum yanarmış .Zaman geçtikçe mumlar birer birer sönermiş.En sonunda bir mum kalırmış o ebediyen yanarmış.

hanım sana katılıyorum.bu ne demek erkegın fıtratında var olurmu boyle sacma bır ınanış ustelık erkek erkekle aldatmıyor erkek hemcınsımızle aldatıyor demekkı ıkı tarafında fıtratında varmış ama ben buna fıtrat dıyemem herkesın bır fıtratı var olsa olsa neyse sozum bende kalsın degmez aldatanlara cunku yazacagım sozler dua gıbı gelır onlara

sonsuzluk bakış açından dolayı seni takdir ediyorum. olduğun yere ulaşabilmenin ne anlama geldiğini ve oraya gelene dek kimbilir neler yaşamış olabileceğini tasavvur edebiliyorum.eskiden ben de aldatılırsam ayrılırım derdim asla başıma gelmeyeceğini düşünerek.öyle değilmiş hayat, beylik laflar etmeye pek gelmiyor.bu konuda suçlu kim bilmiyorum.bazıları kendi iyiliği ve rahatından başkaca bişeyi umursamyor.ben eşimin beni aldatma konuları ile ilgilenmemeye çalışıyorum artık.aldatan aldanırmış, kendi seçimi.en son evli ve çocuklu bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrendim.eşinden ayrılıp bizimkiyle evlenme hayalleri kuruyordu.oysa öyle güzel ve içten bir ilişkimiz olduğunu düşünüyordum.bir eksik yoktu, düşünüyorum bişeyler mi eskidi değiştirmem mi gerek diye.yok daha iyi daha içten daha sıcak daha heyecan verici olamam.ona kendini daha iyi hissettiremem.karşıdaki de bir kadın,bir anne.benden ne istiyor dedim.benden bir istediği yok sadece kendi yenilik arıyor sağlam bir dayanak arıyor benim yuvamı yıkarak yapmak istiyor bunu.yuvayı falan umursadığı yok çünkü o kendi egolarının peşinde.eşimse günlük heyecanlar yaşama derdinde, aldatmanın verdiği heyecanı seviyor.ben erkeğim, rahatım her yol bana mübahtırı ispatlamanın peşinde.o kadını da aldatıyor.onu dinliyor, ilgiliymiş gibi davranıyor hem kendini daha güçlü hissedecek bu sayede hemde cinsellikle ilgili yol katetmiş olacak.ben mutlu mesut yaşarken bunlar geldi başıma.şaşırdım tabiki ne badireler oldu.ama gerçeğe aydım. erkekler aldatır, kadınlar aldatır. insanoğlu çiğ süt emmiş.kardeş kardeşi aldatıyor.bunu böyle bilin arkadaşlar.benim başıma gelmez demeyin.bunları bize yaşatmasının bir sebebi var.benim kulum dedi tanrı bana çocukluk bitti.acılarla kavrul biraz,olgunlaş ve çevrene neşe saçmaktan daha çok işe yara.hem anla dedi ,sana hiçbirşeyi sonsuza kadar senin olsun diye vermiyorum.dünya senin iradenin dışında dönüyor.istesen de dönüyor istemesen de.birgün hayatını alacağım elinden.bir el oğlunu kaybetmişsin çok mu? bunları yaşarken tercih benimdi. onlardan intikam alma derdine de düşebilirdim. ama ben kendimden ödün vermedim. yoldan çıkmadım.siz asaletinizi kaybetmeyin, kadınlık bunu gerektirir.insansak eğer insanlığın hakkını vererek yaşamalıyız.böyle yaşayan kaç kişi kaldık zaten hepi topu.

X