- 22 Aralık 2021
- 2.123
- 2.801
- 83
- Konu Sahibi Turkish Delight
-
Yatak yarası var ise gerçek Aloe Vera bitkisinin yaprağı içerisinden gelen sıvı/jel iyi geliyor diye duydumAnnem 10 yıldır beenimle yaşıyor. İkiz kızlarımı beraber buyuttuk. Ben eşimden ayruldım. Ve annem engelli ben Devleette teknik memurum. Ben işe gidince annem evde kalabiliyordu. Hareketsilikten otura otura aniden bir gun ödemler başladı ve şeker hastası oldugu içşn vucutta gözenekler açılmaya başladı.Kalp yetmezliği tehşisi konuldu. Doktor ilaçları içtikçe ayakları düzelir dedi. Bende yurtdışına arkadaşımın yaanına gitmek için 2 ay önce bilet almıştım. İlaçları başladık. Komşulara emanet edip gittimBen gittiğimde durumu kötü değildi. Döndüğümde bacaklarında yaralar açılmıştı.Cildiye ye giddeceğiz. 1 ayda 4 dr gezdik. Gittiğime pişman oldum . Bugun düştü bide. Been çalıltıgım için devletten taşeote bulundum. Annem 100 kilodan fazla ne kaldırabiliyorum nee indirebiliyorum düşünce. Merdiveen çıkamıyor evin içinde bile yürüyemez oldu. Huzur evinden yaardım istesem vijdanım el vermiyor, Çalıltıgım için 3vde bırakmakta öyle delirreceğim. Sanki huzur evine verirsem Cehennemle cezalandıralacagım ne yapacagımı şaşırdım siz olsanız ne yapardınız?
Babamdan sonra baglattık emekliBukadar umutsuzluğa düşme ya cıkmayan candan ümit herzman var o maaşı emekli maaşımı yoksa engelli maaşımı
Babamdan sonra baglattık emekliBukadar umutsuzluğa düşme ya cıkmayan candan ümit herzman var o maaşı emekli maaşımı yoksa engelli maaşımı
Yapabilecek bişeyim ykk istediğim tek şey iyi olmasıAnneniz ne dusunuyor?
Toplumsal olarak huzurevi/bakimevi konusuna öcü gibi bakiyoruz. Ama aslinda oyle olmamali. Fiziksel olarak layikiyla bakamiyorsak hak ettikleri bakimi verebilecek bir yerden yardim almak dunyanin en korkunc seyi degil.
Hiçbir zaman dikkat etmedi 65 yaşında elimden geleni yapıp yardım istiycemBelediyelerin evde bakım hizmeti var baş vurdunuz mu? Anneniz kaç yaşında o da biraz çabalayacak, sağlıklı beslensin her şeyden önce yediklerine dikkat etsin. yaşlı diye hasta diye tüm sorumluluk sizde olamaz, olmamalı. Tatile gitmenizle de bi ilgisi yok belli ki anneniz dikkat etmiyor kendisine. Suçluluk duymayı bırakıp daha mantıklı ve sakin düşünmeye çalışın.
Elimden geleni yapacagım çok tesekkur ederimBelediyelerin evde bakim hizmeti oluyor.
Ailemizde iki yaslimiz (biri gecen ay vefat etti) bu hizmetten faydalaniyor, hastaligina gore periyodik olarak gelip ziyaret edip tahlillerini falan yapiyorlar.
Annenize hasta bakim yatagi kiralayip, yatak yarasi olusmasina engel olacak kremler, nevresimler vs var onlardanda edinmelisiniz.
Annenizin emeklisi haricinde engelliligini belgeleyip engelli maasida ekletebilirsiniz diye dusunuyorum.
Gecmis olsun, kendine bakmamak icin direten biri icin vicdan azabi cekmeniz akla yatkin degil.
İnanın elimden geleni yapıcam gerisi kendisine kalıyor. Maalesef düşünmüyorlar. Herşeyi evlattan bekliyorlarYani anneye bakmak gerek ama annenin de biraz işinizi kolaylastirmasi lazim insan biraz cekinir uzulur evladima yük oluyorum diye. Kendisi sallamiyorsa huzur evi en iyisi olabilirse tabi
Hemen yapacagımDevletin bakım evleri çok dolu oluyordu geçenlerde haberlere çıkmıştı sanki . eğer aklınızda bu varsa bir an önce başvuru yapın
Konuştum hiç umursamadı daha önceVicdansiz degilsiniz, kilo vermesi lazim. Cok yasli oldugunu dusunmuyorum, engelli maasi ve bakim hizmetlerini arastirin. Acik acik konusun, kilo vermezse huzur evine basvuracaginizi anlatin,belki insafa gelir
Hastaneye yarın yatıracağım ama annemde bir çaba göreniyorum İyleşmek içşnEngelli ve hasta bakım maaşlarına başvurun ama çıkacağını sanmıyorum. Çünkü ona bakarken evdeki toplam gelire bakıyorlar. Sizin ve annenizin maaşı olduğu için size çıkmaz.
Annenizi palyatif bakım servisi olan bir hastaneye götürüp bir süre palyatifte yatırın bence. Kendini toprlayınca getitirsiniz geri
Yarın yatıracağım nasipseAnnenizi devlet Hastanesi'ne götürüp yatırmayı deneseniz.Tedavisi yapılsa en azından yuruse bile yeter
Böyle hastalar iyileşmek için çaba göstermez maalesef . Hele ki boğazına düşkünseHastaneye yarın yatıracağım ama annemde bir çaba göreniyorum İyleşmek içşn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?