Tuvalet Eğitimi Kendimi tecrübeli anne sanmıştım ama yanılmışım :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

trisina

kum tanesi...
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
5.035
23
358
bu ufak böcük beni zorluyor...
biliyorum inadından söylemiyor...
gerçi ben de çocuğun söylemesine fırsat vermeden sürekli tuvalete götürüyorum ama...
10 gün oldu bir gelişme olması lazım artık...
aslında haksızlık etmeyeyim çocuğuma iki gündür gündüzleri hep tuvalete yapıyor
fakat hala tuvaleti geldiğinde haber vermiyor...
bu ufaklığın da abisi kadar kolay alışacağını düşündüğüm için önemsememiştim...
abimiz üç gün içerisinde haber vermişti ve bir hafta sonunda ne gündüz ne de gece
sıkıntımız kalmamıştı...
ben bir çocuk büyüttüm ona bu eğitimi verdim ufaklık da alışır ne olacak derdim ama
her çocuğun farklı karakter ve fıtratta olduğunu hesaba katmamışım...
yani kısacası kendimi tecrübeli anne sanmıştım ama yanılmışım

Son düzenleme:
Yavrun kaç yaşında canım?
Ayrıca sen bu konuda azimli olmaya devam edersen çok geçmeden herşey rayına oturur emin ol. Ben 1 ay uğraştım ikinci bebeğimde. Aynı seninki gibiydi benimkide... Allah yardımcın olsun...

Benim oğlum 2 yaşında ve bizde alıştırmaya çalışıyoruz.geceleri bez bağlamıyorum uzun zamandan beri.allah var şimdi yapmıyo çişini yatağa.ama gündüzleri söylemiyo.tuvalete götürüyoruz ağlamaya başlıyo bittiiiii bittiiiiiii korktuuuuuuummmmmmm çiş yoooookkk diye ağlıyo.bez bağlı değilken çişini yapıyo ortalığa ama kakasını yapmıyo.kaka diyo.bez bağla diyo.bezini bağlıyoruz kakasını yapıyo.ben gün boyu yanında olamıyorum çalıştığım için.annemlerde ev batacak diye sanırım bezini çıkarmıyolar.ben ne zaman alıştırcam acaba(((

teşekkürler arkadaşlar...
evet azimli olmamız gerek...
sonuçta bunu öğrenmeyen kimse yoktur sanırım...
yani eninde sonunda öğrenecek Allah'ın izniyle...
ben sadece çabuk sonuca ulaşmak istiyorum...,
bu da ilk oğlumda sonuca çabuk ulaşmamın verdiği beklentimin yüksek olması...
yavrum sıkıldı artık "çişşşşş yooook" diyor...
bu devreyi sağlıklı bir şekilde aşmayı umut ediyorum...

Cocuga hic durmadan "cis varmi" diye sormak bile tamamen psikolojik bir baskiymis,eninde sonunda alisir üzmeyin kendinizi.

yavrum çok üzülüyor artık...
galiba sabah beze geri dönücez...
anne bez bağla diyor...
bilemiyorum kafam çok karıştı,
belki yaptığım yanlış...
Allahım çocuğumu üzmeden bu devreyi atlatmak istiyorum...
bir çiş yüzünden yavrumu bu kadar üzmek ters geliyor bana...
bilemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun...

Son düzenleme:
Bencede çocuklara durmadan çiş varmı diye sormak yanlış çünkü tam zaten inat dönemleri çiş varmı çiş varmı diye sormak ters tepebilir arkadaşında dediği gibi psikolojik baskı yaratabilir olayı çok önemsemekde ters tepiyor doğal normal birşeymiş gibi abartmadan davranmak ve söylemelerini beklemek bana daha mantıklı geliyor en fazla biraz ev batar

bugün 3. günümüz artık yavruma "çiş var mı?" diye sormuyorum...
2 saat arayla tuvalete götürüyorum hadi gel yapalım tuvaletimizi diye...
yapmak istemezse de zorlamıyorum keşke bunları en başından yapsaydım da
yavrumu ve kendimi bu kadar üzmeseydim...
büyük tuvaletini yapınca ufak tefek ödüllendiriyorum...
varsın uzun sürsün bu süreç ama yavrum üzülmesin artık daha fazla...

hala söylemiyor malesef
arada altına kaçırsa da genelde tuvalete yapıyoruz
bez bağlamadık sabah uyandığında ben bebek değilim bez istemem dedi
ama hala tuvaleti geldiğini haber vermiyor...
galiba biraz benimle inatlaşıyor...
neyse güzellikle bu işin de üstesinden geleceğimizi umuyorum
ama bayram da geliyor...
bayramda ne yapıcaz diye de düşünmeden edemiyorum
sonuçta sürekli evde olamıyoruz bayram ziyaretleri yüzünden
Rabbim kolaylık ver bize...
acil bir mucize bekliyorum senden...

Son düzenleme:
Peki bisiy sorucam,neden bu kadar israr ediyorsunuz?Her cocuk farkli,her cocugun gelisimide farkli.Belki cocugunuz sahidende hazir diil ki bence anlattikalriniza göre kesinlikle bu ise henüz hazir diil.

Ben ogluma ilk denedigimde,cocuk israrla isedi üzerine beni hic dikkate almadi.Hemen o an ara verdim hic üstelemedim.

3 hafta sonra bidaha denedik bu sefer oda istedi ve alisti.Birde sürekli pekistirdik biz bu isi.Ilk zamanlar her yaptiginda ona hediye

verdik.Dha sonrasi dedikki bu bi zorunluluk,her defasinda hediye olmaz .Benim en büyük avantajim annanesi,dedesi,dayisi,teyzesi kalabalik bi ailede

alistirdik.Bence biraz ara verin,psikolojik olarak cok yipraniyormus cocuklar b dönemde.Ve birde biz bezi biraktik o günden itibaren gece ne tuvalete

kaldirdim nede altini bagladim.Tertemiz uyuyp kalkyior masallah.Takip ettigim psikologta aynini söylüyor lütfe biraz ara verin.

ikiniz icinde en iyisi bu olucak.

aslında bende ara vermek istedim sabah bez bağlayalım hadi dedim istemedi ben bebek değilim bez istemiyorum tuvalete yapıcam dedi
öyle olunca onunla bir de bez yüzünden inatlaşmak istemedim.
peki dedim sen nasıl istiyorsan öyle yapalım...
bez taktırmayınca da 2 saat hatta bazen 3 saat aralarla tuvalete götürüyorum çiş var mı cümlesini kurmadan.
büyük tuvaleti geldiğini anladığımda hadi tuvalete gidelim diyorum geliyor.
şu an için psikolojik bir sıkıntı yok gibi onun açısından çünkü sıkmıyorum yap diye zorlamıyorum zaten 3 saatte de tuvaleti gelmiş oluyor.
benim en büyük yanlışım abisine öğrettiğim gibi öğretebileceğimi düşünmüş olmam ama her çocuk aynı değil tepkileri inatları farklı işte
ben biraz aceleciyim o yüzden sıkılıyorum sanırım ilgilendiğin ve tavsiyelerin için çok teşekkürler canım

Rica ederim..Bende cok aceleciyim malesef hemen o an oluversin istiyorum.E bu cocuk tabi istedigin sekle sokmak imkansiz.

Ilk gün sürekli dilimin ucuna geldi cisin varmi diye sormak,sonra düsündüm yedigi ictigi belli yokki cocugun isi.Hatta iki defa kakasini

altina yapti,hemde bilerek.Alistirma külodu aldik o cok rahat oldu.Anne gelme diyip odaya kacti ve yapti.Annem;sakin müdahale etme

cok normal yapicak dedi.Etmedik hakikaten,yikadik poposunu bizimde kücükken altimiza kacirdigini filan anlatti annanesi.Nasil heycanla dinledi.

sonra pekistirdi artik tuvalete isini.isnl.kisa sürede asarsiniz bu durumu,zorlu bi sürec malesef.

Rabbime çok şükür bugün minik adamım tuvaletini haber verdiiii
maşallah oğluşuma...
inşallah devamı da gelir...
Rabbim sabretmenin sonunun selamet olduğunu bir kez daha gösterdi...
umuyorum bu günleri atlatmış olalım ve artık bu haberin devamı gelsin...

her çocuğun gelişim süreci ve karakteristik özellikleri farklı olduğu için
her alışkanlığı edinme süreci de farklı oluyormuş
bunu tecrübeyle öğrendiğim için hem mutluyum hem de şaşkın açıkcası...
tek tesellim bunu erken fark edip çocuğumu daha fazla üzmeden bu süreci atlatmış
ve bazı kişilerin kendi çocuklarında uyguladıkları taktiklere kulak asmamam...
çok şükür tedbirli bir şekilde güzelce bu süreçten geçiyoruz şimdi.
çocuğuna bu eğitimi vermek için çaba gösteren herkese tek şunu söyleyebilirim ki;
sevgiyle ve hoşgörüyle atlatın bu süreci...
bir kere kesinlikle ve kesinlikle "çiş var mı?" cümlesini kullanmayın.
ilk günler yarım saat daha sonra 1-2 saat ve günler geçtikçe 3 saatte elinden tutup tuvalete götürmek
bizim için çözüm oldu ve çok şükür artık yavrum arada kaçırsa da (ki bu çok normal)
tuvaletini haber veriyor.
bu süreçten geçen herkese sabır ve kolaylıklar diliyorum...

bu konuyu açarken bugünleri göreceğimi umut etmiyordum açıkçası...
herşey rayına oturmaya başladı çok şükür...
hatta geçen hafta sonu izmir fuarına gittik ve oğlum eve dönünceye kadar ki birde arabasında uyuya kalmıştı
tuvaletini altına yapmadı eve gelince "anne tuvalete gidelim" dedi...
hem çok sevindim hem çok şaşırdım...
ben tedbir olarak havuz mayosu vardı bir markanın evde onu giydirmiştim yine de ama kupkuruydu şükürler olsun.
arada gece kaçırsa dahi ki bunun normal olduğunu söylüyor uzmanlar bu işi başardık sanırım...
bu süreçten geçen herkese kolaylıklar diliyorum biz başardık sıra sizde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…