Peki bisiy sorucam,neden bu kadar israr ediyorsunuz?Her cocuk farkli,her cocugun gelisimide farkli.Belki cocugunuz sahidende hazir diil ki bence anlattikalriniza göre kesinlikle bu ise henüz hazir diil.
Ben ogluma ilk denedigimde,cocuk israrla isedi üzerine beni hic dikkate almadi.Hemen o an ara verdim hic üstelemedim.
3 hafta sonra bidaha denedik bu sefer oda istedi ve alisti.Birde sürekli pekistirdik biz bu isi.Ilk zamanlar her yaptiginda ona hediye
verdik.Dha sonrasi dedikki bu bi zorunluluk,her defasinda hediye olmaz .Benim en büyük avantajim annanesi,dedesi,dayisi,teyzesi kalabalik bi ailede
alistirdik.Bence biraz ara verin,psikolojik olarak cok yipraniyormus cocuklar b dönemde.Ve birde biz bezi biraktik o günden itibaren gece ne tuvalete
kaldirdim nede altini bagladim.Tertemiz uyuyp kalkyior masallah.Takip ettigim psikologta aynini söylüyor lütfe biraz ara verin.
ikiniz icinde en iyisi bu olucak.
aslında bende ara vermek istedim sabah bez bağlayalım hadi dedim istemedi ben bebek değilim bez istemiyorum tuvalete yapıcam dedi
öyle olunca onunla bir de bez yüzünden inatlaşmak istemedim.
peki dedim sen nasıl istiyorsan öyle yapalım...
bez taktırmayınca da 2 saat hatta bazen 3 saat aralarla tuvalete götürüyorum çiş var mı cümlesini kurmadan.
büyük tuvaleti geldiğini anladığımda hadi tuvalete gidelim diyorum geliyor.
şu an için psikolojik bir sıkıntı yok gibi onun açısından çünkü sıkmıyorum yap diye zorlamıyorum zaten 3 saatte de tuvaleti gelmiş oluyor.
benim en büyük yanlışım abisine öğrettiğim gibi öğretebileceğimi düşünmüş olmam ama her çocuk aynı değil tepkileri inatları farklı işte
ben biraz aceleciyim o yüzden sıkılıyorum sanırım ilgilendiğin ve tavsiyelerin için çok teşekkürler canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?