kendımı iş görüşmelerınde ıfade edemıyorum :(

hazan12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
100
0
46
Bolu
arkadaslar ya ne zaman ıs gorusmesıne gıtsem sonuc felaket oluyo.ozellıkle banka gorusmelerınde tabırı caızse kalıplasmıs sozlerı kullanmaktan bıktım.karsımdakı kacım kurası anlıyo tabı ezberleyıp geldıgımı.oysa evde dusununce oyle guzel cumleler kuruyorum kı.napabılırım arkadaslar bı onerısı olan varmı

görüşmeye giderken kendini o işe şartlama bence.amaaaaaaaaan olursada olur olmasada,nasibimse girerim nasip değilsede girmem.bura olamasa allah başka kapı açar diye düşün ve kendine buna inandır.zaten nasibindede varsa o işe hiç bir kelime kullanmak zorunda olmadanda girersin.

başka yolu yok eğer bir iş istiyorsan çok atik ve güvenilir olduğunu ispatlamak zorundasın heyecana hiç gerek yok karşındakide insan bende insanım sonuçta diye diye heyecanını yatıştırabilirsin çok rahat olmaya çalış hakkında hayırlısı olsun

cnm bizim şirkete yeni bi çalışma arkadaşı alınacağı zaman muhakkak ön görüşmeyi ben yaparım.
bende bıraktığı etkiye görede yetkili arkadaşlarımla görüşürüm.

sana bikaç tavsiye;
- bi yere iş görüşmesine giderken kesinlikle nereye gittiğini o firmanın ne işi yaptığını vs çok iyi bil. Sana sorulan sorularda takılmadan cevap vermeye çalış.
- Firma üzerinde olumlu etkiler bırakacağına emin olduğunu hissettir.
- Kesinlikle suspus olma. Sadece onlar soru sorunca cevabını verip susma. Vereceğin cevabı dolayla ve karşındakini tam anlamıyla tatmin edebildiğine emin ol.
- Çok yavaş hareket etme, aktif bi yapın olduğunu göstermeye çalış.

Benim söyleyeceklerim bu kadar. Tabiki giyim kuşam ve hafif bi makyaj iş görüşmeleriin olmazsa olmazı

Son düzenleme:
İş görüşmesi bence kesinlikle özel bir yetenek gerektiriyor
Benim bi arkadaşım resmen bunun için doğmuş sanki
Diğerlerinden eksik özellikleri bile olsa öyle güzel konuşuyor, altttan giriyor üsten çıkıyo ki alıyo işi, hem de bayağı büyük şirketler ve önemli pozisyonlarda
Ondan öğrendiğim birşey varsa o da inanmasan bile söylediğine inanıyormuş gibi yapmak
Hani sen demişsin ya basmakalıp sözler kullanıyorum diye evet o sözleri kullan ama kendini inandır o sözlere çünkü bilincinde bu düşünce olduğu müddetçe inandırıcı olamazsın
Önce kendin inan sonra karşındakini ikna et
Kolay gelsin canım

En iyi iş görüşmesi - olduğun gibi olmak

ezberlenmiş cümlelerle işe alınsan dahi bu sana mutluluk vermez.

Sonucunda yine üzülen sen olursun.

Doğla ol,yapmacık bir gülüş-zoraki samimiyet karşıdan ayna gibi parlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…