Kendimi hiç sevmiyorum.

Daha önce de benzer bir başlık açmıştın. Üzülmüştüm epey, zaman zaman ben de kendimi değersiz görürüm, o yüzden empati yapmıştım, yardımcı olmak istemiştim. Arkadaşlık etmeye ve tavsiyeler vermeye hazırdım. Mesaj atmıştım, bir kere cevap verip devamını yanıtsız bıraktın. Konuşmak zorunda değilsin elbette, ama ben olsam bana yardımcı olmak isteyen insanlara kıymet verirdim. Hayatını değiştirmeye yönelik bir aksiyon almadığın sürece aynı yerde kalacaksın. Öteki başlıkta da çok tavsiye veren olmuştu. Görünen o ki hala aynı yerdesin.

Bütün gün salak videolar izliyorum diyorsun mesela. Bunun çözümü çok kolay. İzlemeyebilirsin. Hiçbir şekilde karşı koyamıyorsan eğer internet bağımlısısın ya da depresyonda filansın demektir, bunun için de bir psikiyatriste gitmen lazım.

Dün açmıştım bu konuyu, tam tahmin ettiğim gibi kimse bir şey yazmamış. Anonim bir paylaşım sitesinde bile önemsenmeyen bir insanım ben :/
Emin misin canım? Ben daha önceki bir konunda epey üzülüp seninle uzun soluklu arkadaşlık etmeye ve yardımcı olmaya hazırdım, girişimde bulundum. Cevap vermedin. Bence sahip olduklarının değerini bilmiyorsun.

2 sayfa yazı yazılmış, "tahmin ettiğim gibi kimse bir şey yazmamış" demişsiniz. Eski konunuza da insanlar onca yorum yazdı, dönüp cevap dahi yazmadınız. Kendi kendinizi dibe çekip bundan haz aldığınızı düşünüyorum artık. Yani, bu haliniz sizin yaşam motivasyonunuz adeta.

Bizlerde çok güzel, çok eğitimli, çok zengin veya toplumda çok sevilen musmutlu insanlar değiliz.ama hayatı yaşamayı birşeylere tutunmayi seçiyoruz. Özellikle pozitif bakın hayata bu kadar negatif bakmak iyi değil. İllaki bir yerlerde mutluluk sebebi vardır.
Bir psikologa görünün derim. Hayatınızda mutluluk afiyet diliyorum

Kendinizle aranız iyi olursa sizde hayat basamaklarını birer birer tırmanızsınız merak etmeyin.
Biraz da hayata nasıl bakarsak öyle yaşıyoruz günün sonunda..

Hayatta bi dönüm noktası var mı acaba gerçekten ben denk gelemedim de çok bunaldığım daraldığım zamanlar oldu genelde insanların oradan sonra bir dönüm noktası yaşadıkları olur ama hala daha düzlüğe çıkamadım bazı şeylerde

Bana hiç çabalamadığınız için bunları yaşıyormuşsunuz gibi geldi. Kimsenin hayatı toz pembe değil ki. Ben iş bulamadım üvey babamla kavga ettim annemle ayrı kavga ettim annemle teyzem arasında tartışma oldu ama konuyu ne yapıp edip teyzem bana bağlamış nefretini kusmuş onu hiç anlamadım zaten Artık eski sevgi saygı kimseyle kalmadı. Dost sandıklarım hep yarı yolda bıraktı üstelik en zor anımda. Ama yinede ağlayıp zırlasamda pes etmedim hiç etmemde kendimi de seviyorum kusurlarımı da biliyorum. Kötü anılarım daha çok ama iyi anılarımda var bunlarda hep çabamla oldu. Öyle depresyona girmek kolay kalk mutlu olacağın şeyleri yap :)

Canım daha afeti devran yaşlardasın küçük değişiklerle hayatını güzelleştirebilirsin... Ben 30lu yaşlarda bir ablan olarak söylüyorum... Yaş aldıkça dün üzüldüklerinin bir anlamını olmadığı göreceksin...Geçmişe takılıp kalma geride kaldı ama yarınların var kendini başkalarıyla kıyaslama... Sen parmak izin gibi biricik ve teksin... Küçük hedefler koy kendine bak nasıl iyi gelicek... Yelkensiz bir gemi savrulur bir hedefin olursa huzurlu olursun.

Kurban psikolojisinden çıkmanız lazım. Sihirli bir değnek hayatınıza dokunmayacak. Sorunlarınızı çözecek olan da, yeniyi inşa edecek olan da sizsiniz. Hayatınızın sorumluluğunu elinize alın. Bahaneleri bir kenara bırakın.

Size onlarca şey yazılmış, hala kimse yazmıyor diye şikayet ediyorsunuz. Pes doğrusu.

geçmişe çok takılmışsın bence her an her dakika değişim insanın elinde biraz çabalayıp hayatını değiştirebilirsin çok negatif bakıyorsun hayata geçmişi bırakıp ileri odaklı olman gerek artık

Konularına tenezzül edip doğru düzgün cevap da yazmıyor. Havada kalan cevaplar, negatife odaklanma da cabası… Saygısızlık gerçekten.

Konularına tenezzül edip doğru düzgün cevap da yazmıyor. Havada kalan cevaplar, negatife odaklanma da cabası… Saygısızlık gerçekten.
İnsanlar değerli vaktini ayırıp yazıyor, tavsiyelerde bulunuyor. Hiç değilse bir teşekkür et ama dimi… Yaptığı gerçekten büyük bir saygısızlık.

Burada bile hiç olmadık şeylerden yakınıyor. Açıkçası mutsuzluktan beslendiğini düşünüyorum.

Hayat çok garip bir tarafta konu sahibesi gibi hayata her yönden negatif bakıp kendini hasta edenler bir tarafta Neslican Tay gibi kanser mucadelesi verirken bile hayat enerjisiyle pozitif bakan hayalleri için mücadele eden insanlar var. Bilinçaltı oyun oynuyor bakışaçısını değiştirirsek level atlayabiliriz...

Ne yaşadınız sizi bu hale getiren merak ettim açıkçası
Daha önceki konumda ifade etmiştim...

Benim daha önce hiç arkadaşım olmadı ki -beni her fırsatta aşağılayanları saymazsak-. Benim hayatım başkalarına özenerek geçti :/ Bu cümleyi bile defalarca kafamda tekrarlayarak, silip-ekleyerek ancak yazabiliyorum. Daha önceki konumda da söyledim ama kimse anlamadı. Zeka işleyişimde problem var, normal insanlar gibi konuşamıyorum, çok yavaş anlıyorum, yastık koysan uyuyacak gibi geziyorum Yapım bozuk...

Eleştirilerin hepsini okudum. Söylenenler genellikle doktora git, kan testi yaptır vs. Yaptırdım bir şey çıkmadı, zaten benim sorunum hormonal filan değil. Ben, ben olarak kötüyüm. Nasıl bazı insanlar akıllıdır, bazıları salak. Ben salağım işte. Bazıları özgüvenlidir, bazıları ezik. Ben eziğim. Bazıları şanslı doğar, bazıları şanssız. Ben şanssızım. Sevmiyorum kendimi.

Keşke hiç doğmasaydım, en azından böyle bir dünyaya doğmasaydım...

İnsanın kendini bu kadar aşağı görmesi normal değil. Burdaki bir sürü insandan daha düzgün yazıyorsun, gerçekten zekanda problem olduğunu düşünüyor olamazsın.

İlk cümleyi açar mısınız? Konuyu da sabote etmek gibi olmasın ama zaten ben de senelerdir aynı döngü içinde yaşıyorum. 36 yaşımda buraya konu açmışım, şimdi gene aynı buhranla boğuşuyorum yaş 42.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…