• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi Gerçekten Çok Kötü Hissediyorum...

Diyetisyene ne kadar süre ile gittiniz?
İlk reçeteyi uygulayıp bıraktıysanız verememiş olmanız normal.
Oradan buradan duyduklarınızla değil işin uzmanları ile yola çıkın.
Kilo veremedikçe listeniz değişir ve doğru besinleri bulana kadar devam edersiniz.
1 amcamın 3 kızı da tiroid hastası.
Hepsine hamileliklerinden sonra teşhis koyuldu.
Ucu de normal kilolarında.
Ama spor ve diyet sürekli hayatlarında.
Öyle kendilerine zehir de etmiyorlar hayatı.
Hatta biri ile aynı kilodaydık boylar da aynı ama Duzenli spor yaptığı için fiziği benden çok çok daha iyiydi.
Mutlaka spor alışkanlığı kazanmaya bakın.
Liste falan vermedi bana. Ekmek yeme falan dedi. Şekeri kes dedi. Bilindik şeyleri söyledi. Bende uygulamaya çalıştım ama veremedim.

Öncelikle kiloyu bu kadar dert edip kendinizi yıpratmayın.
İyi bir endokrin uzmanının takibinde olun ki doğru doz ayarlansın. Sonra da iyi bir diyetisyen bulun. Bu hastalığı yaşayanlar hiç kilo veremeyecek diye bir şey yok. Sadece daha zor. Kilo yapan ilaç değil, hormon eksikliği. Benim eşim 40 yaşında ve tüm tiroid bezleri alınmış olmasına rağmen kilo verebiliyor.
Doktorum değerlerin iyi falan diyip yolluyor. Ben gittigimde soracagim bu kilo mevzusunu. Tesekkur ederim :)

Bende haşimato var. Su içsem yarıyor. Hamileliklerimde çok kilo aldım. İlkinde 27,ikincide 38kg. İlk kızım doğduktan sonra kilo veremeyince doktora gittim ve bu hastalık ortaya çıktı. Doğumdan sonra çıkabiliyormuş. Her iki hamileliğimde de çok zor kilo verdim. Haftada 4 gün spor salonunda spor yapıyorum kaç yıldır. Sürekli diyet hâlindeyim. Azıcık ipin ucunu kaçırsam hemen alıyorum kilo. İlacımı düzenli kullanırım. Her yere yürürüm. İki tane küçük çocuğum var, çalışıyorum, evimin her işini kendim yaparım. Çok hareketliyim. Buna rağmen 60’tan aşağı inemiyorum. Aman, ne yapalım, bu da bizim metabolizmamız, yapılacak bir şey yok. Kafayı takmayın bu konuya fazla. Ama yemenize içmenize, spora dikkat edin. Ortalama bir kiloda hayatınızı idame ettirmeye çalışın.
Cok gecmis olsun. Bende elimden geldiğince merdiven falan kullanmaya çalışıyorum. Yapıyorum yapıyorum veremiyorumm. Bi süre sonra illallah ettim bıraktım.

Liste falan vermedi bana. Ekmek yeme falan dedi. Şekeri kes dedi. Bilindik şeyleri söyledi. Bende uygulamaya çalıştım ama veremedim.

Emin misiniz gittiğiniz kişinin diyetisyen olduğuna?
Hiç bir diyetisyen yaşınız 18 den büyükse böyle bir şey yapmaz.
Hedef kilo belirlenir, yağ oranı ölçülür, buna göre de diyet listesi verilir.

Emin misiniz gittiğiniz kişinin diyetisyen olduğuna?
Hiç bir diyetisyen yaşınız 18 den büyükse böyle bir şey yapmaz.
Hedef kilo belirlenir, yağ oranı ölçülür, buna göre de diyet listesi verilir.
Devlet hastanesindekine gittim. Diyetisyendi evet eminim.

Burada cuma zayıflama yarışmaları var.
Çok güzel kilolar veriliyor.sabır,istikrar ve sağlıklı beslenerek tabi.
Ben pkosluyum yaşım sizden çok fazla ve 1 yılda (4 ay ara vererek hatta) 24 kilo verdim.
Geçmiş olsun ama hastalığa rağmen çok iyi kilolar verenler var;)

Burada cuma zayıflama yarışmaları var.
Çok güzel kilolar veriliyor.sabır,istikrar ve sağlıklı beslenerek tabi.
Ben pkosluyum yaşım sizden çok fazla ve 1 yılda (4 ay ara vererek hatta) 24 kilo verdim.
Geçmiş olsun ama hastalığa rağmen çok iyi kilolar verenler var:KK66:
Evet bencede istikrar en başta gerek. Biraz boğazı severim hani. Ama aldım bari veriyim ona sinir oluyorum.

Çevremin sürekli 'Ayı gibi oldun, öküz gibi oldun, artık kilo ver, bu yaşta bu kilo iyi değil. Manken gibi olmak varken ne bu kilo, kalçam gerçekten çok kötü duruyor' vs yorumlardan bıktım.

Bunu diyenlere "Sen kendi tipine bak Allah'ın....." (artık gerisini nasıl isterseniz öyle doldurun) diyeceksiniz.
Valla bazen hakaret gerekiyor, kusura bakmayın; insanların bu cahil davranışları karşısında. "Kafanıza takmayın" demek bize kolay, ama aynı durumda olununca illaki takılır. Bu şekilde olmasa da farklı fiziksel özellikler üzerine daha gençken az kafa yormamışımdır. Şimdi 31 yaşındayım ve "Şimdiki aklımla o yaşlarımı yaşıyor olsaydım" derim bazen; boşu boşuna kendinize zehir etmeyin hayatı 3-5 kendini bilmez için. Kaldı ki müthiş kilolu biri de değilsiniz verdiğiniz bilgilere göre.

Back