• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi Gerçekten Çok Kötü Hissediyorum...

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
28
Ben gerçekten uzun zamandır kendimi çok kötü hissediyorum, kilo konusunda. Sağlık sorunum var. Tiroidlerim çalışmıyor. 1.65 boyundayım 70 kiloyum. Yaşım 19 Hap kullanıyorum bir buçuk senedir. İnternetten baktığımda benim gibi tıpta hastalığımın adı hipotiroid diye geçiyor. Hipotiroid hastası olanlar kilo vermekte oldukça zorlanıyor. Benim yapmadığım diyet spor kalmadı. Diyetisyenede gittim.Fazla birsey söylemedi. Benim bildiklerimi bana anlattı. Zaten mucize yaratmasını beklemedim. :( Biraz yemem vardı ama aşırı değildi. Günlük cips çikolata yiyen biride değildim. 60 tan 70 kiloya çıktım. Teşhis konuldu, tedaviye başladık. Tık yok tersine aldım. Hap belki kilo yapıyor bilmiyorum. Bizler çok zor kilo veriyoruz. Kendimden gerçekten nefret ediyorum. Ne etek ne elbise giyebiliyorum. Armut tipli biriyim. Belim ince. Bacaklarımda ince. Kollarım ve kalçamdan kilo aldım. Benim gibi hasta olan var mı? Varsa acil şifalar diliyorum.Kilomdan utanır hale geldim. Çevremin sürekli 'Ayı gibi oldun, öküz gibi oldun, artık kilo ver, bu yaşta bu kilo iyi değil. Manken gibi olmak varken ne bu kilo, kalçam gerçekten çok kötü duruyor' vs yorumlardan bıktım. Kilomun fazla olmasının bende farkındayım. Bunun sürekli bana papağan gibi dile getirilmesinden usandım.

Siz neden kötü hissediyorsunuz? Çevrende bu yorumları yaparken hasta olduğunu bilmiyorlar mı? ( sizi kırmayı çekinmeyen insanları sizde kırın) Zayıf olmak yerine tedavi sürecinde büyüm bedenli mankenlere bakabilirsin. Kadın her yaşında, kilosunda ayrı güzeldir. Umarım bir an önce sağlığına kavuşursun canım

Siz neden kötü hissediyorsunuz? Çevrende bu yorumları yaparken hasta olduğunu bilmiyorlar mı? ( sizi kırmayı çekinmeyen insanları sizde kırın) Zayıf olmak yerine tedavi sürecinde büyüm bedenli mankenlere bakabilirsin. Kadın her yaşında, kilosunda ayrı güzeldir. Umarım bir an önce sağlığına kavuşursun canım
Çok teşekkür ederim. Tabiki biliyolar. Ama onlar benim çok yememden kaynaklı olduğunu düşünüyor. Tamam iştahım açık ama sadece hani aşırı aşırı yemiyorum. Kimse belki hastalığından kilo veremiyor, belki ilacın yüzünden alıyor diye düşünmüyor.

Seneler onceeee 55ten yukarı değildim. Hatta iştahsız biri bile sayılabilirdim :) sonraaa, hastanede staj yapıyordum bir ara. Dedim ki bir check-up yaptırayım ... Zaten gencim bir şeyim yoktur ama??? kafasindaydim. Sonra, tiroid bezimin az çalıştığını öğrendim. Hapa basladim 75 e kadar çıktım... Adet duzenime varıncaya kadar her şeyim sasti..
Kilo vermeye karar verdim. Ve 8 ayda tam 20 kilo verip tüm sagligima yeniden kavustum.... İlaç kullaniyorum ama 36 bedenim :)
Adet duzenim 30 günde bir... İstersen kilo verebilirsin. Ben verdiysem...:))))))

Ben gerçekten uzun zamandır kendimi çok kötü hissediyorum, kilo konusunda. Sağlık sorunum var. Tiroidlerim çalışmıyor. 1.65 boyundayım 70 kiloyum. Yaşım 19 Hap kullanıyorum bir buçuk senedir. İnternetten baktığımda benim gibi tıpta hastalığımın adı hipotiroid diye geçiyor. Hipotiroid hastası olanlar kilo vermekte oldukça zorlanıyor. Benim yapmadığım diyet spor kalmadı. Diyetisyenede gittim.Fazla birsey söylemedi. Benim bildiklerimi bana anlattı. Zaten mucize yaratmasını beklemedim. :KK43: Biraz yemem vardı ama aşırı değildi. Günlük cips çikolata yiyen biride değildim. 60 tan 70 kiloya çıktım. Teşhis konuldu, tedaviye başladık. Tık yok tersine aldım. Hap belki kilo yapıyor bilmiyorum. Bizler çok zor kilo veriyoruz. Kendimden gerçekten nefret ediyorum. Ne etek ne elbise giyebiliyorum. Armut tipli biriyim. Belim ince. Bacaklarımda ince. Kollarım ve kalçamdan kilo aldım. Benim gibi hasta olan var mı? Varsa acil şifalar diliyorum.Kilomdan utanır hale geldim. Çevremin sürekli 'Ayı gibi oldun, öküz gibi oldun, artık kilo ver, bu yaşta bu kilo iyi değil. Manken gibi olmak varken ne bu kilo, kalçam gerçekten çok kötü duruyor' vs yorumlardan bıktım. Kilomun fazla olmasının bende farkındayım. Bunun sürekli bana papağan gibi dile getirilmesinden usandım.
Benim bir arkadaşım var gerçekten çok kişiye sağlıklı kilo vermeleri konusunda çok yardımcı oldu ben o kadar ciddiye almıyordum ama benim yanımda sürekli teşekkür telefonları geliyor çok dikkatli yapıyor işini bu kadar başarılı olması tesadüf olamaz istersen seni ona yönlendirebilirim ama zorlayıcı olmak istemem sen bilirsin yine de. Ama üzülme dünyanın sonu değil mutlaka kilo verirsin sen yeter ki kararlı ol bazı insanların birilerinin canını acıtmak egolarını tatmin ediyor ve böyle insanlar dost olamaz

Son düzenleme:
Seneler onceeee 55ten yukarı değildim. Hatta iştahsız biri bile sayılabilirdim :) sonraaa, hastanede staj yapıyordum bir ara. Dedim ki bir check-up yaptırayım ... Zaten gencim bir şeyim yoktur ama??? kafasindaydim. Sonra, tiroid bezimin az çalıştığını öğrendim. Hapa basladim 75 e kadar çıktım... Adet duzenime varıncaya kadar her şeyim sasti..
Kilo vermeye karar verdim. Ve 8 ayda tam 20 kilo verip tüm sagligima yeniden kavustum.... İlaç kullaniyorum ama 36 bedenim :)
Adet duzenim 30 günde bir... İstersen kilo verebilirsin. Ben verdiysem...:))))))
Hayran kaldım başarına gerçekten. İşte keşke herkesin bünyesi bir olsa. Benim vücudum çok inat ya. Her yönden valla. Özellikle bir şeye alışma konusunda. Tekrar tebrik ederim.

Benim bir arkadaşım var gerçekten çok kişiye sağlıklı kilo vermeleri konusunda çok yardımcı oldu ben o kadar ciddiye almıyordum ama benim yanımda sürekli teşekkür telefonları geliyor çok dikkatli yapıyor işini bu kadar başarılı olması tesadüf olamaz
Gerçekten mi? Şaşırdım.

Ben gerçekten uzun zamandır kendimi çok kötü hissediyorum, kilo konusunda. Sağlık sorunum var. Tiroidlerim çalışmıyor. 1.65 boyundayım 70 kiloyum. Yaşım 19 Hap kullanıyorum bir buçuk senedir. İnternetten baktığımda benim gibi tıpta hastalığımın adı hipotiroid diye geçiyor. Hipotiroid hastası olanlar kilo vermekte oldukça zorlanıyor. Benim yapmadığım diyet spor kalmadı. Diyetisyenede gittim.Fazla birsey söylemedi. Benim bildiklerimi bana anlattı. Zaten mucize yaratmasını beklemedim. :KK43: Biraz yemem vardı ama aşırı değildi. Günlük cips çikolata yiyen biride değildim. 60 tan 70 kiloya çıktım. Teşhis konuldu, tedaviye başladık. Tık yok tersine aldım. Hap belki kilo yapıyor bilmiyorum. Bizler çok zor kilo veriyoruz. Kendimden gerçekten nefret ediyorum. Ne etek ne elbise giyebiliyorum. Armut tipli biriyim. Belim ince. Bacaklarımda ince. Kollarım ve kalçamdan kilo aldım. Benim gibi hasta olan var mı? Varsa acil şifalar diliyorum.Kilomdan utanır hale geldim. Çevremin sürekli 'Ayı gibi oldun, öküz gibi oldun, artık kilo ver, bu yaşta bu kilo iyi değil. Manken gibi olmak varken ne bu kilo, kalçam gerçekten çok kötü duruyor' vs yorumlardan bıktım. Kilomun fazla olmasının bende farkındayım. Bunun sürekli bana papağan gibi dile getirilmesinden usandım.
Hem o kadar da kilolu değilsin ki boyundan 5 kilo fazla çok kilolu göstermez

Çok teşekkür ederim. Tabiki biliyolar. Ama onlar benim çok yememden kaynaklı olduğunu düşünüyor. Tamam iştahım açık ama sadece hani aşırı aşırı yemiyorum. Kimse belki hastalığından kilo veremiyor, belki ilacın yüzünden alıyor diye düşünmüyor.

Senin sağlığın önemli canım gerçekten , birisi bir şey mi dedi hıı haklısın de geç. Takma canım sağlığın düzelsin o zaman spor yap diyet yap istediğini yap.
Kimse manken gibi değil..:KK16:

Gerçekten mi? Şaşırdım.
Gerçekten arkadaşımı övmek adına söylemiyorum bunu hatta başta inanmıyordum çok kızıyordum ama yıllardır bu işle uğraşıyor ve inan bana karşısına gelenler senden çok abartılı kilolu sen kilolu musun bence bu kadar üzülecek kadar kilolu değilsin, bende yıllardır fiziğimi korumak için uğraşıyorum bir kızım var çok şükür şimdi kilom ne çok zayıf ne de toplu denemeyecek kadar düzgün ama hep dikkat ederek tabii

Burdan yönlendirmek pek doğru olmayabilir ama instagramda tesadüfen bi diyetisyene denk geldim. Bahar detoksu kabak detoksu gibi bi kaç detoksunu uyguladım inanılmaz fayda gördüm. Siz de bi araştırın doktorunuza ve diyetisyeninize danışın sakıncası yoksa uygulayın derim

Burdan yönlendirmek pek doğru olmayabilir ama instagramda tesadüfen bi diyetisyene denk geldim. Bahar detoksu kabak detoksu gibi bi kaç detoksunu uyguladım inanılmaz fayda gördüm. Siz de bi araştırın doktorunuza ve diyetisyeninize danışın sakıncası yoksa uygulayın derim
Çok teşekkür ederim. İşe yarayacaksa bi sorayım doktora.

Bende haşimato var. Su içsem yarıyor. Hamileliklerimde çok kilo aldım. İlkinde 27,ikincide 38kg. İlk kızım doğduktan sonra kilo veremeyince doktora gittim ve bu hastalık ortaya çıktı. Doğumdan sonra çıkabiliyormuş. Her iki hamileliğimde de çok zor kilo verdim. Haftada 4 gün spor salonunda spor yapıyorum kaç yıldır. Sürekli diyet hâlindeyim. Azıcık ipin ucunu kaçırsam hemen alıyorum kilo. İlacımı düzenli kullanırım. Her yere yürürüm. İki tane küçük çocuğum var, çalışıyorum, evimin her işini kendim yaparım. Çok hareketliyim. Buna rağmen 60’tan aşağı inemiyorum. Aman, ne yapalım, bu da bizim metabolizmamız, yapılacak bir şey yok. Kafayı takmayın bu konuya fazla. Ama yemenize içmenize, spora dikkat edin. Ortalama bir kiloda hayatınızı idame ettirmeye çalışın.

Öncelikle kiloyu bu kadar dert edip kendinizi yıpratmayın.
İyi bir endokrin uzmanının takibinde olun ki doğru doz ayarlansın. Sonra da iyi bir diyetisyen bulun. Bu hastalığı yaşayanlar hiç kilo veremeyecek diye bir şey yok. Sadece daha zor. Kilo yapan ilaç değil, hormon eksikliği. Benim eşim 40 yaşında ve tüm tiroid bezleri alınmış olmasına rağmen kilo verebiliyor.

Diyetisyene ne kadar süre ile gittiniz?
İlk reçeteyi uygulayıp bıraktıysanız verememiş olmanız normal.
Oradan buradan duyduklarınızla değil işin uzmanları ile yola çıkın.
Kilo veremedikçe listeniz değişir ve doğru besinleri bulana kadar devam edersiniz.
1 amcamın 3 kızı da tiroid hastası.
Hepsine hamileliklerinden sonra teşhis koyuldu.
Ucu de normal kilolarında.
Ama spor ve diyet sürekli hayatlarında.
Öyle kendilerine zehir de etmiyorlar hayatı.
Hatta biri ile aynı kilodaydık boylar da aynı ama Duzenli spor yaptığı için fiziği benden çok çok daha iyiydi.
Mutlaka spor alışkanlığı kazanmaya bakın.

Back