Lekeler, Çiller kendimi çok çirkin hissediyorum :(

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

montesorri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
519
101
68
Ankara
iyi günler.aslında ne yazcağımıda bilmiyorum.psikolojim bozuldu.yüzümde rozea hastalığı oluştu iki yıldır belirgin kızarıyordu şimdilerde yerini sivilcelere bıraktı.ben ne kadar takmasamda etrafımda ki herkes yüzüne ne oldu diye soruyor.bunaldım onlardan doktora gittim.tedavisi yok diyince tuhaf hissettim kendimi :(.çalışıyorum.çalıştığım yere gelen insanların yüzüne bakmıyorum.sivilceler yüzünden kendimi çirkin hissediyorum.bize ne bundan demeyin sakın yardım edin bana.yaşım 29 ve bekarım.ama kendimden hiç umudum yok.çok yoruldum herşeyden herkesten.

yüzünde sivilce olmasa bile insanların bazıları kurcalayacak bir şey

bulurdu merak etme..yüzündeki sivilceler ister geçsin isterse

geçmesin bu kadar kendini helak etmene değmemeli diye düşünüyorum..

hepimizin bazı sorunları olabiliyor..insan olarak kendimizle barışık olduğumuzda özgüvenimiz

daha yüksek oluyor..sen kendine güvenirsen, başkalarının kendilerine vazife olmadığı halde

yaptıkları yorumları kaale dahi almamaya başlarsın..biraz boş vermeyi bilmek

gerekiyor hayatta yoksa hiç çekilmez inan...

tedavısı mumkun bı hastalıkmı bılmıyorum

herkesın kusurları var siz kafaya taktıkça dahada gözünüze batar

yüzünde sivilce olmasa bile insanların bazıları kurcalayacak bir şey

bulurdu merak etme..yüzündeki sivilceler ister geçsin isterse

geçmesin bu kadar kendini helak etmene değmemeli diye düşünüyorum..

hepimizin bazı sorunları olabiliyor..insan olarak kendimizle barışık olduğumuzda özgüvenimiz

daha yüksek oluyor..sen kendine güvenirsen, başkalarının kendilerine vazife olmadığı halde

yaptıkları yorumları kaale dahi almamaya başlarsın..biraz boş vermeyi bilmek

gerekiyor hayatta yoksa hiç çekilmez inan...
haklısın aslında.emin ol her kapıdan giren yüzüne ne oldu diyor.ne olmuş diyorum.herkes vebalı gibi bakıyor.takmıyordum ben bu kadar ilk yıl kızarıklığı taktım yalan söylemeyim ama sivilceye dönünce çokta umrumda olmadı ama insanların bu tavrından çok sıkıldım :(
herkes kusursuz olmaz ki.herkes çok güzel olmak zorundaymış gibi olmuş herkes :( ben çirkinim.yapacak bir şeyim yok :(

canım benim hiç kafana takma. benim vücudumda da eskiden vardı. ben 12-13 yaşındayken belki daha büyüktüm ama şimdi yok. sakın moralini bozma. elini de yüzüne götürme hiç. iyice mikrop kapmasın. moralini yüksek tut. inan bende de vardı şuan izi dahi yok

yüzüne kocaman içten bir gülümseme kondurabilirsen eger, bu gözlerine de yansır. unutma gözler herşeyi kapatır.. :)

canım benim hiç kafana takma. benim vücudumda da eskiden vardı. ben 12-13 yaşındayken belki daha büyüktüm ama şimdi yok. sakın moralini bozma. elini de yüzüne götürme hiç. iyice mikrop kapmasın. moralini yüksek tut. inan bende de vardı şuan izi dahi yok

teşekkür ederim.umarım mucize olur ve geçer.

teşekkür ederim.umarım mucize olur ve geçer.

morelini yüksek tut inan geçer. benim yüzümde yoktu karın bölgemde vardı. ne kadar sürede geçer bilmiyorum ama rabbimin izniyle geçiyor.Hem ayrıca kim ne derse desin bıoşver. rabbim karşına hayırlı birini çıkarsın inşallah :)

iyi günler.aslında ne yazcağımıda bilmiyorum.psikolojim bozuldu.yüzümde rozea hastalığı oluştu iki yıldır belirgin kızarıyordu şimdilerde yerini sivilcelere bıraktı.ben ne kadar takmasamda etrafımda ki herkes yüzüne ne oldu diye soruyor.bunaldım onlardan doktora gittim.tedavisi yok diyince tuhaf hissettim kendimi :(.çalışıyorum.çalıştığım yere gelen insanların yüzüne bakmıyorum.sivilceler yüzünden kendimi çirkin hissediyorum.bize ne bundan demeyin sakın yardım edin bana.yaşım 29 ve bekarım.ama kendimden hiç umudum yok.çok yoruldum herşeyden herkesten.

canım konunu grünce yazmadan edemedim. benim annemde rozea rahatsızlığı geçirdi.. evet belli bir tedavisi yok ama doktorun verdiği bazı ilaçlar ilrlemesini önlüyor.. Doktor anneme bir liste vermişti... Onlardan uzak durdu hatırladığım kadarı ile yazayım...
_SICAK KAHVE , ÇAY
_BAHARATLI YİYECEKLER
_ASİTLİ İÇECEKLER
_ALKOL( ANNEM ZATEN KULLANMAZ)
_GÜNEŞ IŞINLARI
_SICAK VE SOĞUK HAVADAN KENDİNİ KORUMALISIN YÜZÜNÜ...(ANNEME DOKTOR EVİN İÇİNDE DAHİ OLSAN GÜNEŞ KREMİ KULLAN GÜNDE İKİ KERE DEDİ) DOKTORUN ÖNERDİĞİ GÜNEŞ KREMİNİ ALDIK.
_ACILI YİYECEK , İÇECEK
_KOLA
_ALKOLLÜ CİLT TEMİZLEYİCİSİ
_ALKOLLU İÇECEK
_SABUN
_ÇOK SICAK İÇECEK , UZAK DURDU BENDE ANNEME DESTEK OLMAK İÇİN ONUN YANINDA YEMEDİM , KULANMADIM BUNLARI...

hatırladıklarım bu kadar canım... İnsanlara pek durumunu açıklama gereği bile duyma yoksa çok takarsın zaten hassas olduğun konuda ne deseler sana batar. ALLAH(C.C) şifanı versin canım...

Son düzenleme:
yüzüne kocaman içten bir gülümseme kondurabilirsen eger, bu gözlerine de yansır. unutma gözler herşeyi kapatır.. :)

aslında içimde kendime karşı kocaman bir umut var.herşeye ben sonradan başladım.herşey çok güzel gidiyordu.ama bu kızarıklar ve sivilce peydah oldu.olsun diyorum yinede :(
ağlıycam yahu.bugün kendimi kandıramıyorum :(

canım konunu grünce yazmadan edemedim. benim annemde rozea rahatsızlığı geçirdi.. evet belli bir tedavisi yok ama doktorun verdiği bazı ilaçlar ilrlemesini önlüyor.. Doktor anneme bir liste vermişti... Onlardan uzak durdu hatırladığım kadarı ile yazayım...
_SICAK KAHVE , ÇAY
_BAHARATLI YİYECEKLER
_ASİTLİ İÇECEKLER
_ALKOL( ANNEM ZATEN KULLANMAZ)
_GÜNEŞ IŞINLARI
_SICAK VE SOĞUK HAVADAN KENDİNİ KORUMALISIN YÜZÜNÜ...(ANNEME DOKTOR EVİN İÇİNDE DAHİ OLSAN GÜNEŞ KREMİ KULLAN GÜNDE İKİ KERE DEDİ) DOKTORUN ÖNERDİĞİ GÜNEŞ KREMİNİ ALDIK.
_ACILI YİYECEK , İÇECEK
_KOLA UZAK DURDU.. BENDE ANNEME DESTEK OLMAK İÇİN ONUN YANINDA YEMEDİM BUNLARI...

hatırladıklarım bu kadar canım... İnsanlara pek durumunu açıklama gereği bile duyma yoksa çok takarsın zaten hassas olduğun konuda ne deseler sana batar. ALLAH(C.C) şifanı versin canım...
teşekkür ederim.banada bunları söyledi doktor.dikkat etmeye gayret gösteriyorum.bana antibiyotik de verdi.faydası oluyor ama bırakınca tekrar çıkıyor.süreklide antibiyotik almak istemiyorum.onun için bıraktım.

morelini yüksek tut inan geçer. benim yüzümde yoktu karın bölgemde vardı. ne kadar sürede geçer bilmiyorum ama rabbimin izniyle geçiyor.Hem ayrıca kim ne derse desin bıoşver. rabbim karşına hayırlı birini çıkarsın inşallah :)
amin.çok teşekkür ederim.iyiki buraya konuyu açtım.söyledikleriniz içimi rahatlattı.

Hiç takılma bunlara. Şükret, bu ne ki? İnsanlar elini kolunu kaybediyor Allah korusun. Beterin beteri var. Herkesin kusurları var, önemli olan kişiliğinde kusur olmasın canım. Sen kafaya taktıkça daha da büyür gözünde, öyle kabul et. Benim bir arkadaşım vardı yanakları kıpkırmızı olurdu hiç memnun değildi halinden, ne güzel diyordum bak doğal allık, asla teselli niyetiyle söylemedim. O ona bahşedilmiş bir özellik. Kendini sev, eksileriyle artılarıyla. :34:

Hiç takılma bunlara. Şükret, bu ne ki? İnsanlar elini kolunu kaybediyor Allah korusun. Beterin beteri var. Herkesin kusurları var, önemli olan kişiliğinde kusur olmasın canım. Sen kafaya taktıkça daha da büyür gözünde, öyle kabul et. Benim bir arkadaşım vardı yanakları kıpkırmızı olurdu hiç memnun değildi halinden, ne güzel diyordum bak doğal allık, asla teselli niyetiyle söylemedim. O ona bahşedilmiş bir özellik. Kendini sev, eksileriyle artılarıyla. :34:
Allah razı olsun hepinizden.sizin gibi bilinçli insanlar iyiki var.bunu bilmek bile güzel.dediğim gibi ben önceleri baya taktım.ama sonraları bende umursamadım.ama bu seferde etrafımdaki herkes ağız birliği etmiş gibi yüzüne oldu diye sormaya başladılar.bende onlar sordukça ne olmuş diye kendimi inceler oldum.bu ara çok takıyorum hiç bir şeyi yakıştırmıyorum kendime.kafam yerde kimsenin yüzüne bakmıyorum.kimsede yüzümü görmesin diye kafam önde yürüyorum.

Bu hayat senin hayatın. Bu hayata bir kere geleceksin . Hayata o insanların penceresinden bakma . Zevk alacagın , mutlu olacagın , beraber kahkahalar attığın insanlarla birlikte ol. İçinde ki o mutluluk yüzünd yansır .
Düşünsene bundan beterini . Sivilceler değil ki senin moralini bozan insanlar . Elalemi boşvermeyi bilecez yoksa bu hayat çekilmez....

Son düzenleme:
Allah razı olsun hepinizden.sizin gibi bilinçli insanlar iyiki var.bunu bilmek bile güzel.dediğim gibi ben önceleri baya taktım.ama sonraları bende umursamadım.ama bu seferde etrafımdaki herkes ağız birliği etmiş gibi yüzüne oldu diye sormaya başladılar.bende onlar sordukça ne olmuş diye kendimi inceler oldum.bu ara çok takıyorum hiç bir şeyi yakıştırmıyorum kendime.kafam yerde kimsenin yüzüne bakmıyorum.kimsede yüzümü görmesin diye kafam önde yürüyorum.

Neden o güzel gözlerini, gülüşünü insanlardan saklıyorsun ki. sana bir şey söyleyeyim mi bir gülmek insana o kadar çok şey katıyor ki. karşında ki insan da sana gülümsüyor. hayatın böyle böyle yoluna giriyor. gözlerini, gülüşünü kimseden saklama :16:

Bu hayat senin hayatın. Bu hayata bir kere geleceksin . Hayata o insanların penceresinden bakma . Zevk alacagın , mutlu olacagın , beraber kahkahalar attığın insanlarla birlikte ol. İçinde ki o mutluluk yüzünd yansır .
Düşünsene bundan beterini . Sivilceler değil ki senin moralini bozan insanlar . Elalemi boşvermeyi bilecez yoksa bu hayat çekilmez....

çok saolun.gerçekten ben hayata 27sinde tekrar başlayan birisiyim.daha önceleri bir amacı olmayan elalem ne derse diye yaşayan biriydim ama şimdi kabuğumu kırdım.kendime yol belirledim.sınava girdim aöf ama okul öncesi öğretmenliği okuyorum hemde çalışıyorum.elalemde o zaman söylendi bu yaştan sonra okuyup ne yapacan diye ama ben takmadım hala takmıyorum ama psikolojimmi bozuldu neyse kendimimle uğraşıyorum bir de onların öyle söylemesi tuzla biber oldu :(

Merhaba millet her zaman kusur bulmaya bayılır sen onlara inanıp kendini çirkin hissetme sakın.Benim 26 yaşıma kadar cildim de tek bir leke bile yoktu.26 yaşımda birden yüzüm sivilcelenmeye kızarmaya başladı.3 senedir bu sorunla uğraşıyorumEn çok ablam taktı her seferinde yüzün ne kötü oldu deyip durdu.Ben de kafama taktım ama öyle değil dr a gittim verdiği kremler daha fena yaptı yüzümü.Tedavimi kendim buldum güneşe alerjim var günde 2 defa güneş kremi kullanıyorum.Bir de rutin yüzümü pleengli jel temizleyeci ile temizliyorum.Bir de bir tavsiyem daha olacak zemzem suyu yüze çok iyi geliyor sivilcelere özellikle doğal antibiyotik.Tonik gibi kullanabilirsin.

Back
X