Kendimi bıraktım.başkasını doğurttum.

siyahtay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
47
2
86
64
İstanbul
a.s.Kendi görev aldığım hastanede Oğlumun doğumunda beni sancı odasına aldılar aslında benim sezaryendi hiç sancım yok fırıldak gibi bir sağa bir sola koşturdu durdum napim sıkıldım sancı olmayınca yatamadım kalktım gezdim bu arada bir hasta getirdiler tamda öğlen saati kimse yok baktım kadıncağız bağırıp duruyor sordum kaçıncı doğumun diye 3 'üncü doğum olduğunu söyledi.Kendi kendime dedimki tamam ben bunu doğurturum neyse kadıncağız nasıl ıkınıyor bağırıyor birde kanamasıda var baktım ıkınmasıda geldi hemen onu doğum masasına yatırdım ve sakin olmasını söyledim ne dersem yaptı bu arada bir güzel baticonla o bölgeyi yıkadım.ellerime eldiven geçirdim. ellerini yandaki demirlerden tutmasını söyledim çenesini göğsüne dayattırdım ve sonra derin nefes almasını ıkınma geldiğinde ıkınacağını söyledim baktım herşey normal seyrediyor çocuğun kafası gözüktü :))) bir derin nefes bir ıkın diye diye kadıncağızı kurtardım ama bendede hal kalmadı heyecandan öyle terledimki size anlatamam çok kolay bir doğum oldu sıra geldi bebeğin göbeğine ona hiç dokunmadım bebeği aldım yan masaya bıraktım tombiş bir kızı oldu nasılda ağlıyor bir görseniz hemen gittim görevlileri çağırdım bayan doğum yaptı dedim hepsinde bir telaş bir panik bu nasıl oldu diye sordular ben yaptırdım dedim şaşırdılar tabi dedimki sizi şikayet edeceğim bana aman ne olur sakın dediler neyse bu arada benim doktorum geldi ve beni sezaryen (sexio) için hazırlamalarını söyledi eee sıra bendeydi ama ben bişey duymayacaktım tabi derken oğlum dünyaya geldi...bitanemmmmmmmm

Son düzenleme:
siyahtay; iyi hoşta baticonu nerden buldun eldivenleri nerden aldın. O kadar doktor o doğum sıtrasında o çığlıkları duymadı mı yanii. Ayrıca yaptığınız çok yanlış birşey. Ne olursa olsun, ne kadar bilginiz olursa olsun siz o hastanede çalışmıyorsunuz ve bu sorumluluğu alamazsınız doğum çok ciddi bir mesele. Mazallah ya kordon dolanmış olsaydı, ters geliyo olsaydı ve çocuğu ya da anneye birşey olsaydı bunun hesabını nasıl verecektiniz. Vebal altında kalacaktınız. Böyle durumlarda lütfen doktor çağırın. Ben o kadının yerinde olsam ne yapıyorsun dur doktor çağır derdim kadında rahatmış yani.. Herneyse sizinde gözünüz aydın..

Hem ayrıca bu hikaye bana inandırcı da gelmedi esasen hiçbir doktor bir hastanın doğum yaptırmasına izin veremez inanasım gelmiyor. Ayrıca kordon bağı yan masaya yatırabileceğiniz kadar uzun değil ve kanama devam ederken bunu yapmanız tehlikeli...

Evet haklısınız bu bahsettiğim yer bir devlet hastanesi üzgünüm isim veremem ayrıca görev aldığım bir hastane inanıp inanmamakta haklısınız ayrıca doğum odasında her türlü malzeme bulunmakta arkadaşımın biri baticonu nerden buldun demiş herşey elinizin altında zaten ikinciside sorumluluktan bahsediyorsunuz oda doğru hiç kimse yok ne kadar bağırsanızda kimse duymaz sizi nöbetçi bile yoktu nerden duyacaklar kadıncağızı o durumda bırakamazdım bir üçüncüsüde bu konuda eğitim almış biriyim tabiki bilmesem böyle bir risk altına girmem zaten teşekkür ederim.

yani sizde ebesiniz öylemi???
ve o hastanede calisiyorsunuz??
simdi oldu canim.konuyu düzele canim kimse seni yanlis anlamasin.mesleginiz oldugunu ve o hastanede calistiginizi doguma giderken de bir baskasina yardim ettiginizi.
tebrikler canimkaydirigubbakcemile5

teşekkür ederim arkadaşım zamanım kısıtlı olduğu için çok detaylı yazmadım ve konu yanlış anlaşıldı neyse önemli değil sizede kolay gelsin.iyi çalışmalar

Ben hala ve hala inanmıyorum. Ne derseniz deyin. ıster hemşireyim diyin ister orda açlışıyorum deyin. Neden en baştan demediniz. Orada zaten sizi tanıyor olmaları gerekmez mi. Ayrıca o kadar bağırsam da kimse duymadı kimse yoktu demişsiniz. Benim bildiğim eğer birinin doğum sancısı varsa ve hastaneye gelsiyse doğuma girecek olan doktor ve hemşireler herzaman hazır bulunur ve sürekli zaten kontrole gelirler sancıları takip eder ve doktora haber verirler doğum başlayınca. Bunu madem bilgilisiniz sizin daha iyi bilmeniz gerekir. Siz ebe misiniz. Hiç sanmıyorum. Ve ehli olmadığınız sdürece birine müdahele etmeniz yanlış tekrar söylüyorum bunu. Kadının doğumu başlayacak, o kadarbağıracak siz doğurana kadarda kimse gelmeyecek öyle mi.. Afedersiniz ama çok saçma bu gerçekten. Anlatımnlarınız hiçbiryerinde bu işi bildiğini belitmemiş olmanız en ilginci o kadar şeyi yazmaya zaman buldunuz da bunu mu yazamadınız. Herneyse bu sizin Yaradanla aranızdaki birşey doğru yada yalan. Neyse ki anneye de bebeğine de birşey olmamış. Kendi doğumunuzu anlatsaydınız daha makbule geçerdi.

cerrahpaşada doğum yaptım tam 32 günde erken sancıdan dolayı yattım ne doğumlar dikişler gördüm ama hiçbirzaman doğumhanenin boş olduğunu görmedim hiç doğum olmadığı bigünde doğum yaptım gece 2 de doğumhaneye girdim kimseler yok ortada gittim ebenin hemşirenin yattığı odaya doğumhanenin arka tarafı sesizce kaldırdm.......bir kişiyi kaldırdım hasta bakıcısında ebesine hemşirsi üst doktoruna kadar döküldüler ki çığlık atsam neler olurdu............

ama arkadasın şu dediği doğru doğumhanede baticon eldiven doğum için bütün malzemeler var

başkasını doğurttunuzu yazmışsınız da kendi doğumunuzu ve çocuğum oldu deyip geçiştirmişsiniz ,hangisi sizin için daha önemli bunu idrak edemedim..

ilginç...
benim bu konuda çok fazla bilgim olsa bile yanımda dr ebe yardımcı hemşire vs biri olamadan böyle bi sorumluluğu almazdım..
eğer bu yazdıkların doğruysa çok cesaret gerektiren bi davranış içinde bulunmuşsun ben o kadının yerinde olsam o hastaneyi kesinlikle şikayet ederdim ne büyük bi sorumsuzluk bu..
ayrıca bebeğin olmuş senin doğumun nasıl oldu onadan bahsetsene biraz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…