kendimi begenemiyorum -dismorfofobi ?

yokilol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
27
Puanlar
38
Yer
İstanbul
Kizlar selam. Az önce bir aglama krizi gecirdim artik canima tak etti size de oluyor mu ben yuzumde surekli kusur buluyorum. Hatta Allah affetsin yeter artik bu cirkinlikle yasamak istemiyorum diyorum. Cevremdeki herkes guzelsin diyor ama onlar ben uzulmeyeyim diye diyorlar saniyorum bazen evet güzelim diyorum ama genellikle yüzümün her gun bir yerine takiyorum. Estetik olsam sonu gelmez diye de korkuyorum hem de gunah diyorum icimden bi de sonucta yine dogal guzel olmayacaksin o durumda diyorum. Sürekli birileri bana guzel oldugumu soyleyecek ki ben inanayim. Her gun iltifat bekler oldum. Sevgilim yok teklif edenler oldu hâlâ da var ama benim kendime guvenim yerle bir. Bi diyorum burnum yamuk bi diyorum burun ucgenim buyuk ertesi gun goz altlarım mor cokuk diye agliyorum sonra o geciyor cildim bozuldu diye basliyorum.hepsi bitiyor dudak kaslarim esit kasilmiyor diye video cekiyorum yuzum asimetrik diyorum vs. vs. bitmiyor hic bunlar. Sizde de var mi bu durum? Ben ölmek istiyorum bu atak gibi sey geldiginde cok caresiz hissediyorum dedigim gibi bazen aa ne guzelim diyorum ama cok cabuk moralim bozulabiliyor durduk yere.

tatlım sana Bülent gardiyanoğlu- kadın olmayı hatırlamak kitabını öneriyoruuuum :) Daha pozitif düşünmeye başlayacaksın.

şimdi bir kaza geçirseniz ve yüzünüz tanınmaz hale gelse !???????? Allah korusun ! di mi !?
ama çok insan var böyle yaşayan, madem Allah korkunuz var Allah a karşı nankörlük de günahtır hatırlatayım dedim..

sevgiler..

Bunun farkindayim ama bu hastalik gibi bir sey yani elimde degil yoksa her zaman sukrederim zaten ve zor durumdaki insanlar icin de her zaman dua ederim. Allah korusun zaten isyan etmekten de cok korkuyorum o donem kendime guvenim cokuyor ve her seyimi kotu goruyorum sonra duzeliyorum sonra tekrar ayni seyi yasiyorum.Dismorfofobi denilen bir sey var ve sanirim bu tanima uyuyorum ayni seyleri düşünüp de bir sekilde bundan kurtulmayi basaran biri var mi diye yazdim belki yardimci olurlar diye cunku bunun icin psikologa gitmeye gercekten cekiniyorum ama beni o kadar etkiliyor ki mesela sol tarafima kimse gecsin istemiyorum hep ona gore yerlerde duruyorum oturuyorum vs sosyal hayatimi etkileyecek kadar saplanti halinde bu kendime baktigimda surekli kusurlarimi goruyorum yani bardaga bos tarafindan bakıyorum her seyin farkindayim ama engel olamiyorum. Tesekkurler yine de hatirlatman icin önemli olan sağlıklı olmak ve sağlıklı huzurlu kalmak. Saglicakla kal..

Bunun farkindayim ama bu hastalik gibi bir sey yani elimde degil yoksa her zaman sukrederim zaten ve zor durumdaki insanlar icin de her zaman dua ederim. Allah korusun zaten isyan etmekten de cok korkuyorum o donem kendime guvenim cokuyor ve her seyimi kotu goruyorum sonra duzeliyorum sonra tekrar ayni seyi yasiyorum.Dismorfofobi denilen bir sey var ve sanirim bu tanima uyuyorum ayni seyleri düşünüp de bir sekilde bundan kurtulmayi basaran biri var mi diye yazdim belki yardimci olurlar diye cunku bunun icin psikologa gitmeye gercekten cekiniyorum ama beni o kadar etkiliyor ki mesela sol tarafima kimse gecsin istemiyorum hep ona gore yerlerde duruyorum oturuyorum vs sosyal hayatimi etkileyecek kadar saplanti halinde bu kendime baktigimda surekli kusurlarimi goruyorum yani bardaga bos tarafindan bakıyorum her seyin farkindayim ama engel olamiyorum. Tesekkurler yine de hatirlatman icin önemli olan sağlıklı olmak ve sağlıklı huzurlu kalmak. Saglicakla kal..

mutlaka psikolojik destek alın, çekinilecek bir şey yok.. durumunuz gerçekten yaşam kalitenizi kötü etkiliyor.. bu durumdan bir an önce kendinizi kurtarın..

en kısa zamanda atlatmanız dileğiyle..

tatlım sana Bülent gardiyanoğlu- kadın olmayı hatırlamak kitabını öneriyoruuuum :) Daha pozitif düşünmeye başlayacaksın.
Canim cok sagol onerini yeni gordum kitabi bulursam mutlaka okuyacagim. Sanirim biraz ozguvene ihtiyacım var bu kitap ins yardimci olur.

mutlaka psikolojik destek alın, çekinilecek bir şey yok.. durumunuz gerçekten yaşam kalitenizi kötü etkiliyor.. bu durumdan bir an önce kendinizi kurtarın..

en kısa zamanda atlatmanız dileğiyle..
Sagol canim inşallah

Canim cok sagol onerini yeni gordum kitabi bulursam mutlaka okuyacagim. Sanirim biraz ozguvene ihtiyacım var bu kitap ins yardimci olur.
canım bende senin gibiyim nerdeyse tıpa tıp benı anlattın herşeyiyle ama biz gercekten nanakörluk yapıyoruuz bunu düşünerek hareket et bende o durumdayım ama yazılanları okudukça farkına varıyorum ve sen sanıyomusun kı herkes kusursz herkesn bır ksuru var sen ıyı ynlerını görmeye aış ve mıllet sıkıntı yapmıyorsa sana ne oluyor ? ;)

Ya demek sana da oluyor. Ben cevremdekilere bakiyorum kusur göremiyorum ama belki onlar da kendilerinde goruyorlardir.benim endisem acaba benim kendimi gordugum kadar cirkin goruyorlar mi? Bu dusunce ozguvenimi yerle bir ediyor. Baska konularda da sürekli cevreden onay bekliyorum ayni guzellik konusu gibi. Hoslandigim cocuk bile dedi ya sen niye kendini bu kadar kucumsuyorsun diye. Ozguvensiz gorunen insani kimse guzel gormez herhalde kisir döngü bu.

canım bende senin gibiyim nerdeyse tıpa tıp benı anlattın herşeyiyle ama biz gercekten nanakörluk yapıyoruuz bunu düşünerek hareket et bende o durumdayım ama yazılanları okudukça farkına varıyorum ve sen sanıyomusun kı herkes kusursz herkesn bır ksuru var sen ıyı ynlerını görmeye aış ve mıllet sıkıntı yapmıyorsa sana ne oluyor ? :KK66:
Alinti yapmayi unutmusum :)

Ben senin kadar sorun etmiyorum ama nasil anlatsam..
Erkek arkadasim cok egosu yuksek bi insan..
O mu bana oyle hissettiriyor yoksa ben mi kendiligimden hissediyorum bilmiyorum.. Ozguvensiz hissediyorum.. Bi hicmisim gibi hissediyorum.. Onun iltifatlarina ihtiyac duyuyorum.. Takinti haline geliyor sanirim..
İnsan bir seyler duymak istiyor ya da ama ben de ara ara takarim evet..

Ya demek sana da oluyor. Ben cevremdekilere bakiyorum kusur göremiyorum ama belki onlar da kendilerinde goruyorlardir.benim endisem acaba benim kendimi gordugum kadar cirkin goruyorlar mi? Bu dusunce ozguvenimi yerle bir ediyor. Baska konularda da sürekli cevreden onay bekliyorum ayni guzellik konusu gibi. Hoslandigim cocuk bile dedi ya sen niye kendini bu kadar kucumsuyorsun diye. Ozguvensiz gorunen insani kimse guzel gormez herhalde kisir döngü bu.
bu konuda çok haklısın erkekler karşındakş bayanın özguvenlı olmasını ıster bak erkek arkadasın bıle sana boyle dıormus demek kı senın bır sıkıntın yok sen kafanda buyutup buyutup sorun halıne getrmıssn cnku bnde senn gbıyım hep sagdan ırı grse benı rahatsz olurm halbukı oyle bı dunya kımsenn umurunda degıl mllet o kadar seye takılmıyor canım sakın kendı bye gorme ınankı yaşanılcak gıbı olmuyor yoksa

Erkek arkadasim degil :( hoslandigim cocuk kendisi fazla yakisikli malesef ama ondan hoslanmadan once de boyleydim ben. Haklisin boyle hayat gecmiyor kurtulmak lazim. Insallah ikimiz de kurtuluruz.

Ben senin kadar sorun etmiyorum ama nasil anlatsam..
Erkek arkadasim cok egosu yuksek bi insan..
O mu bana oyle hissettiriyor yoksa ben mi kendiligimden hissediyorum bilmiyorum.. Ozguvensiz hissediyorum.. Bi hicmisim gibi hissediyorum.. Onun iltifatlarina ihtiyac duyuyorum.. Takinti haline geliyor sanirim..
İnsan bir seyler duymak istiyor ya da ama ben de ara ara takarim evet..
Erkeklerde hep mi boyle ozguven yuksekligi olur anlamadim. Benim bahsettigim kisi de asiri ozguvenli ya zaten benm aklimda o yoktu arkadasim aklim soktu siz tam ideal cift olursunuz vs diye. Ama ben oyle birini tasiyamam yanimda en azindan fiziksel seyleri gectim bu guvensizlikle olmaz. Kendimizi degerli oldugumuza inandirmak lazim.

Erkeklerde hep mi boyle ozguven yuksekligi olur anlamadim. Benim bahsettigim kisi de asiri ozguvenli ya zaten benm aklimda o yoktu arkadasim aklim soktu siz tam ideal cift olursunuz vs diye. Ama ben oyle birini tasiyamam yanimda en azindan fiziksel seyleri gectim bu guvensizlikle olmaz. Kendimizi degerli oldugumuza inandirmak lazim.
Evet sana yuzde yuz katiliyorum.. Ne yapmamiz gerek

canım egosu yuksek bır ınsan olabıır onemlı olan enı kucuk goresı ezmesı eger senı öyle goruyrsa hıc konusma daha ıyı

aslınd bız zaten degerliyiz sadece kendımız fakında degılızz

Evet sana yuzde yuz katiliyorum.. Ne yapmamiz gerek
Yani soylemesi kolay yapabildigimden degil ama onun taktigini ona uygula. Madem sana kendinden suphe ettiriyor sen de ona mukemmel degilsin sinyali ver biraz ve de aklina kotu dusunce gelince hayir oyle degil ben iyiyim de icinden. Ama iste bu kadar kolay da cozulmuyor ozguven sorunu :( spor falan yapınca insan kendine guvenli oluyor aslinda ben aksattim bu aralar o da etkili.

Yani soylemesi kolay yapabildigimden degil ama onun taktigini ona uygula. Madem sana kendinden suphe ettiriyor sen de ona mukemmel degilsin sinyali ver biraz ve de aklina kotu dusunce gelince hayir oyle degil ben iyiyim de icinden. Ama iste bu kadar kolay da cozulmuyor ozguven sorunu :KK43: spor falan yapınca insan kendine guvenli oluyor aslinda ben aksattim bu aralar o da etkili.
Evet mesela aksam tartistik ben direk spor yaptim ama yaparken bile aklmda daha guzel olmaliym daha iyi olmaloym diye bunun daha fazla takinti haline gelmesinden korkiyorum adamin sokakta oyle bi yuruyusu var ki ezilip buzuluyorum resmen oyle bi ozguven gormedim

Evet mesela aksam tartistik ben direk spor yaptim ama yaparken bile aklmda daha guzel olmaliym daha iyi olmaloym diye bunun daha fazla takinti haline gelmesinden korkiyorum adamin sokakta oyle bi yuruyusu var ki ezilip buzuluyorum resmen oyle bi ozguven gormedim
Fotograflariniza baktim simdi :) hic ezilip büzülme cok da yakismissiniz bir kez daha anladim demek bu fiziksel ozellikten gelmiyor dusunce sistemimiz bozuk herhalde. surekli onaylanma surekli guzel seyler duyma ihtiyaci hissediyoruz ee hergun hergun birine iltifat etmek de sıkıcı olur sevgiline hak ver :) icten hissetmek lazim ben degerliyim guzelim iyi seyler hak ediyorum vs. Insanin yuruyus tarzini vs her seyi etkiliyor dusunceleri e bu sekilde de olumsuz enerji yayiyoruz iste. Cozum ne bilmiyorum surekli teskinle olur mu baska yolu var mi :/ belki bilen biri cikar da aydinlatir bizi.

Back