Bunca şüpheyle bence hamile kalma.
Daha yaşın gencecik. Rüyanda gördün diye yapmak zorunda değilsin ki, insan rüyasında neler görüyor.
Bebek dediğin sonsuz ilgi gerektiren bir şey. Hastanelerin rutinin olması, kaygı seviyenin artmasi, vücudunun bozulması, yorucu bir doğum, sırf hastaneye,,tahlillere ,doğuma verilecek en az 10-20 binlik bir peşin para, doğumdan sonra çatlak ve elle tutabilecegin bir göbek, kıyafeti,organik krem şampuanı,vitamini,doktor randevusu,testleri,bebek arabası,yatak odası,eğitici oyuncak derken en az 10-20 binlik bir peşin para daha... en az iki sene boyunca uyksuuz geçen geceler, uzun bir süre kari koca hallerine ara verme,belki yaratacağı gerginlik, cocugun sağlığından endişe hali, evde devamlı bir gürültü, devamlı dağınık ev, günlerce yıkanamama , günde on kere pis bez değiştirme, bebek tasimaktan ağrıyan omurga, ek gıdaya geçiş süreci, ölü kurbağa gibi kokan ek gıdaya geçmiş çocuk bezi kokusu, daha sonra okulu, kreşi,oyun grubu... Ortalama bir kreş 2500 TL, İstanbul'un şehre yakın olmayan kısmında. Bakıcı desen asgari ücret+SSK, aile yardımcı olsun desen evde devamlı kv , anne, sütün yetmiyor ordusu.
Yani çocuk deidgin devamlı neşe saçan, yüzüne bakınca sonsuz mutlulukla doldugun bir şey değil ki filmlerdeki gibi. Geri planında hep bunlar var.
Eğer bütcen varsa, bu ihtimaller bile senin için olumsuz şeyler değil de yüzünde gülücük açtıran şeylerse bu hazırsin demektir (ki anne olma arzusuyla deneme yapan çoğu insana bu yazılanlar kabus gibi değil pembe bri rüya gibi gelir. Çünkü anne olmadan salınan annelik hormonu) ama eğer sana bu sayılanlar rüya gibi değil kabus gibi geliyorsa demek ki hazır değilsin demektir.
Mesela ben otuz yaşındayım ama yüzümü burustura burustura yazdım:) yani hazır değilim anneliğe, ama belki birkaç sene sonra saydığım masraflar bana masraf kapısı gibi değil de 'canim yavrum en iyilerine layik' diye zevkle ödeme yaptığım kalemler haline gelecek. İşte o zaman doğurabilirim:)
Bence sen de kendi zamanini bekle
Annelikte geriye dönüş yok