kendime vakit yok:((

Elbette suan zor ama gececegini bil... ve kendini telkin et ilerde yuvadan ucup gideceklerini dusun keske bebek olsalardi diyeceksin.Yanimda olsalardı diyeceksin.Ay agliyacagim ben de of.

Bende tek buyuttum ve biri bebekken digeri ciddi bir hastaliga yakalandi ciddi ilaclar ve bakima muhtacti buyuyugum.Boyle dusun ikisinede yettim darmadumandim ama yettim.Simdi alistim hastalikta devam ama buyuduler.

Dua et hastalik yok ya olsaydi derdin iki katiydi.

pandemide çok etkiledi tabi...hele bide okula giden çocukların aynı zamanda öğretmeni olduk...ona da yetişemiyorum çoğu zaman eşlik odevlerle gidiyor kafamı veremiyorum
Allah sabrınızı ve gücünüzü artırsın ama geçecek bugünler zaman çok hızlı

Yok, anlayamazsınız.
Kızınız boynunuzda yapışıkken evde başka size ihtiyacı olan bir çocuk, bebek olduğunu düşünün.
Mesela biri diğer odada cıyak cıyak ağlıyor, öbürü ders çalışmak için bekliyor ya da yemek yiyecek hazırlamanız gerekiyor vs.

Tek çocukla iki çocuk arasında 5 çocuk falan var. İkiden sonra farketmiyor zaten.

Kurban olayım tek çocuklu günlere ya, nasıl mükemmel bir hayatmış da kıymet bilememişim

İkinciyi hiç düşünmeyin bile diyosunuz

İkinciyi hiç düşünmeyin bile diyosunuz
Aklı olan düşünmemeli
Sonra zaten hastalık oluyor bence, 3 4 5 isteniyor, bebek bağımlısı oluyorsunuz.

Şaka bir yana daima bir çocuk dünyaya getirilmişse kardeşi olmasından yanayımdır ama ya yaş farkı mümkün mertebe az tutulmalı(deli hayatı gerçekten) ya da bayağı 10 yaş olmalı.

İki çocuk her zaman zor, tek yaptığınız şeyi iki tane yapacaksınız oradan pay biçin.
Ama bugünlerin kıymetini bilin:)

3 aylık bebeğinizin gaz sancısı var sanırım, ondan ağlıyor olabilir. Gerçi benimki 6 aylık oldu ama gecenin 3 ünde hala ayaktayız. Gaz sancısı bitti şimdi diş çıkarma derdi başladı .Şu an ayağımda onu sallıyorum ve uyuyacak gibi de değil.
Yalnız değilsin demeye geldim.

Ablamin 4 cocugu var. Yaslari 14,12, 7 ve 4. Sonuncu kiz gerisi erkek. Gercekten telefonda konusurken bile ben cinnet gecirecek kadar oluyorum. Valla nasil yapiyor bilmiyorum, sezeryanla dogum yapip ertesi gun yemek yapmaya ayaga kalkmisti. Cok rahattir kendisi, nerdeyse hic stres yapmaz. Ev yikilsa onun umrunda olmaz. Benim tam tersim. Anladim ki cocuk yapacaksan, en azindan ablam gibi 2 3tane yapcaksan, sinirlerini aldirmis olman gerekiyor. Cocugum yok ama 1den fazlasiyla basa cikamam. Belki 1 tanesi ile bile basa cikamam hic bilmiyorum. Allah yardimcin olsun..

Herkes 3 5 6 aylık burda, benim küçük zıpa 3 yaşında ben neyi bekliyorum ya

Bakıyorum hep çevremde ‘koyduk uyudu sabah uyandı’ çocukları ha bir de ‘tek seferde öğrenir’ akıllarıları.
Benimkiler bıdır bıdır laf yetiştirip kavga ediyor ya ha bir kere de ‘hee tamam anne’ dediğini duyayım.
Bir yere gitsek başka anneler yerinden kalkmaz totolarında çıban çıkar çocuklar yanlarında oynar, ben sandalye koltuk yüzü görmeden geri dönerim.

Ay bahtsız mıyız neyiz...

Deli hayatını seçmektense 10 yaşı seçeyim diyecem ama 40 yaşımda yeni bir çocuğa bakmakta baya zor olacak. Keşke ilk çocuğum bu kadar geç olmasayfı ama kader kısmet işte.
Bende 2 de karar kılanlardanım Rabbim nasip ederse tabi.
Tamam 3 saattir sallasamda hala uyumayan bebeğimin kıymetşni bileyim ben

İki bebeği üst üste yatırıp ayakta sallamak da var
Şaka değil, yaptım.
Vallahi yaptım

Benim de büyük oğlum 2. sınıfta, küçüğü 8 aylık. Bir de yemek, temizlik vs var, onlardan bahsetmemişsin. Ben pandeminin başında martta doğum yaptım. Ekmeği de kendim yapıyordum. Çok zor günlerdi. Allah yardımcımız olsun.
Küçüğü sürekli emiyor, uyumuyor demişsin acaba doymuyor mu? Mama veriyor musunuz? Bir süre sonra geceleri uyuyorlar, o zaman rahatlarsınız. Benim oğlum bir ara sabaha kadar uyuyordu, bu aralar yine uyanıyor ama uyumadığı günler az, çoğu zaman uyanıp emip tekrar uyuyor. Yalnız ben büyük oğlumda sallamadan çok dertli olduğum için bunu alıştırmadım.

Oncelikle kolay gelsin de iki cocuk yaparken bilmiyor muydunuz zorluklarını? Oyuncak bebek satin almadiniz yani iki cocuk dogurduysaniz eger sonuclarina da katlanacaksiniz!
Sonuçlarına katlanıyor zaten de bunalmış işte kadıncağız dertleşmek istiyor. İçini döküyor. Neden sert yapıyorsunuz? Sanki çocuklardan sıkıldım cami avlusuna bırakacağım demiş :)

Buyuk çocukkonusunda hepimiz aynıyız.
Fakat bebekin acaba bir sıkıntısı mi var. Birdr ben Kizim ağlarsa emzirir şekilde uyuyorduk.

13 aylik ikizlerim var.Herhalde sadece uyurken kendime vakit ayiriyorumdur.Dun aksamustu uykularinda bende sizip kalmisim.Biraz enerji topladim.Oglanlat uyuduktan sonra dag gibi biriken camasirlari katladim kulakligimi takip muzik dinleyerek.Sanki kendime ozel bir vakit ayirmisim hissi yasadim.Cok severdim tek basima muzik dinleyeyim.Resmen mutluluktan aglayacaktim.

Oncelikle kolay gelsin de iki cocuk yaparken bilmiyor muydunuz zorluklarını? Oyuncak bebek satin almadiniz yani iki cocuk dogurduysaniz eger sonuclarina da katlanacaksiniz!
Katlanmam mi demis kadin,sokaga mi aticam demis,bakamiyorum bunlara birine mi vericem demis.Hayirdir gecenin 3 unde can sıkıntısı mı var celallenmissiniz bu sekilde ?
Bu bdv nin iyice cılkı çıktı.Konu acana luzumlu / luzumsuz had bildirme yarisina dondu..

Allah kolaylık versin.
Benim bir kızım var 3 aylık.
Genel olarak iyi huyludur çok şükür.
Arada krizler tutar. Bu konuları okuyunca aman aman o kadar değil bin şükür diyorum.
Buna rağmen o kadar yorucu oluyor ki onun uyuduğu kısa aralıklarda ya yemek ya bekleyen başka bir iş yetiştirme telaşı.
Akşam o uyuduğunda keyif yapcam bir film dizi kahve falan diyorum.
Iki dk sonra kendi gözlerim kapaniyor 9 da yatağa giriyorum resmen.
Sabahlamayi öğlene kadar uyumayi cok severdim.
Artık akşam 9 da uyu 6 buçukta güne başla hayatım var.

Çok güzel bir duygu annelik ama artık ona göre yaşamak zorundasın.

Sağlıklı olsunlar yeterki ağrıdan ağlamasınlar da kucak için ağlasınlar diye düşünüyorum.

2 ve daha fazla çocukluların hayatta kalma mücadelesini tebrik ediyorum. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…