Kendime ozguvenim 0

Evet karamsarim, dogru bildiniz, kafa yapimi degistirmem gerekiyor ama engel olamiyorum. Beynim buna sartlanmis gibi, bir de basarisizlik bir kenara verilen emeklerin uzuntusu de var.
Uzman yardımı almayı denesen?
çünkü kişisel gelişim kitapları da okusan bir yerden sonra gene başa saracakmışsın gibi.

Uzman yardımı almayı denesen?
çünkü kişisel gelişim kitapları da okusan bir yerden sonra gene başa saracakmışsın gibi.

Evet, bir uzmana danismayi dusundum bir psikologa anlatmak yatistirabilir fakat bir psikatri ye gitsem ilac verecek diye korkuyorum. Onlari kullanmayi pek istemiyorum, sonra bunye alisiyor. Kendim asmaliyim, bende acilen bir kisisel gelisim kitabi almaliyim

daha önce kullandınız mı?
herkes hemen ilaç vermez.

Hele güzel kardeşim, neden kafan ötede beride uçuşuyor önce bunu bulmak lazım.

Odaklanma problemi yaşıyorsun aşırı stres yüzünden.

Bir de başarım yok demişsin, senin yaşındaki kimsenin dişe gelir bir başarısı yok ki zaten, max üniversite kazanmak. 18lik kimse atom bombası icat etmiyor bugünlerde.

Bence sen biraz rahatla. Daha çok sosyalleş, okulunda varsa öğrenci klüplerine git. Burdan bakınca hayattan hiç zevk almıyormuşsun gibi duruyor. Kendini bu kadar sıkma.

daha önce kullandınız mı?
herkes hemen ilaç vermez.

Hayir, hic gitmedim ve kullanmadim. Dedim ya, ilk kez bu yil yasiyorum...

Basari derken o manada degil, notlarimi cok cok iyi bi seviyede gormek istiyorum, cunku calisma tarzim 66lik degil. Aksine beni mutlu eden seyleri yapiyorum, sosyallesmekten kastiniz arkadas ortamiysa oda var, ama herhangi bir kurs aktivitesi yok. Cok sagolun...

Ne gececek, calisma hevesim mi? Zannetmiyorum, okulu ve ders calismayi seviyorum, biraksalar hep okurum kafasindayim ama basarisizligim beni yikiyor, oysaki tam tersi olmasi gerekiyor. Belkide calisma stilimde bir yanlislik vardir, olabilir tabii..

Benim kuzenim (benden yaşça çok büyük) inanılmaz zeki bir adamdır. IQ'sü tavan, üstün zeka biri, 2 günde bir ansiklopedi okurdu, düşün o kalın ansiklopedilerden öyle 1000 sayfalık.

Ailesinin ısrarıyla tıp okudu. Sonuç tıpı 9 yılda bitirdi ve öyle ahım şahım notlarla değil. Sebebi bölümü sevmemesi, alışamaması falan. Psikolojik sıkıntılar yaşadı hem de çok ağır. TUS'ta derece yaptı, şimdi de çok memnun doktor olmaktan.

Einstein desen ilkokul 3'te okuma-yazmayı zor öğrenmiş biri. O da üstün zekalı.

Bence senin içsel bir sıkıntın var, kafanda çözemediğin, oturtamadığın, çocukluktan gelen birşeyler. Özgüven eksikliği falan var demişsin zaten buda ciddi bir sorun.

Bence yıllarını kaybetmek yerine acil bir psikoloğa git. Herşeyin çözümü vardır.

Çocukluktan gelen ne var diye sorarsaniz o zamanlar daha kotu bir ogrenciydim, cunku temelim yoktu, bende matematik temelim olsaydi doktor olmak isterdim, en kotu liselere gittim sonra acilen adam olmak lazim deyince azmettim girdim, o zamanlar bile ilk giriste kazanamadim kazanana kadar devam derdim, bundan bir iki yil once yine iyiymisim demek ki bu yil ilk defa herseyden vazgecme gibi sacma sapan seyler dusunuyorum. Evet eger kendim halledemezsem mecbur bir doktorlar baslayacagim seanslara

Bu arada bende su an sıkıntı cekmeme ragmen ilerde kuzeniniz gibi severek yapabilirim bu bolumu, bakin onu dusunuyorum ama su zamanalari atlatamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…