- 21 Ağustos 2015
- 31.539
- 95.565
- 598
- 37
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
Bunları siz düsünmeyin bırakın anneniz babanızdan istemeyi ögrensinGazete kağıdında yemiyorduk ama günlük takımlar kırıldı evdekiler yetersiz gelince misafir takımlarını kullanıyoruz onlarda kırılırsa daha büyük bisey almam lazım yine her turlu masraf takım ziyan olmasın
Hem belki daha iyisini bulurum
Annem isteseydi zaten bu kadar ilerlemezdi yaBunları siz düsünmeyin bırakın anneniz babanızdan istemeyi ögrensin
Sanki tam olarak babamdan söz etmişsin babamda öyle evde bisey bozulsun yada bitsin kavga sebebiydi evde yağ çay yada elzem ihtiyaçlar bitsin bağırma çağırma çocukken korkardık evde bisey bitecekte annem babama söyleyecek gürültü kopacak diye
Tadilat büyük çaplı masraflı olduğu icinde bizden gidiyor ama küçükte olsa yine bizden giderdi
Mutfak giderleriylede ben ve kardesim ilgileniyoruz kardesim ben çalışmadan önce atanmıştı ben çalışmaya başlayıncaya evde bisey bitse annem istese herseyde kızlarına soyle kızların alsın diyordu öyle oluncada kardeşimde mutfağı biz karşılayalım falan dedi açıkçası ben cok taraftar değildim tam olarak üstümüze almaya ama Ben hayır desem kardesim kendi başına alırdı bende tamam deyince
3 yıla yakındır o masrafta bizde bundan gocunmuyorum en azindan artik bisey bitti babam söylenecek bağırıp çağıracak diye düşünmüyoruz ama sahiden beni maddi olarak çok yoruyor yani sadece bu olsa yine bi şekilde idare ederim ama babam anneme de harçlık falan vermez hastane saglik ihtiyaçları olur yada aylık küçükte olsa harçlık niz veriyoruz2 kardesim öğrenci eee onlarada düzenli olarak olmasada veriyorum
Birde ev cok eski eşyalar yine öyle ihtiyaç olan seyler var 3 yildir ddgistir topla bi turlu bitmedi oyle oluncada kendime kenara 100 lira atma imkanimda olmadi
Hele bu pandemi döneminde insanlari ücretsiz izne ayirinca oyle bisey basima gelse naparim diye dusunmeden edemedim Allah korusun oyle bi dueum basima gelse babamdan harclik bekleyecek duruma gelirim ama ne annemin ne babamin umrunda degil
Kusura bakmayın cok uzun olduda kendi durumumda birini gorunce bu kadar anlatma ihtiyacı hissettim sanirim
Annem isteseydi zaten bu kadar ilerlemezdi ya
Sanirim öyle haklisinizşöyle bi laf var. Yemeyenin malını yerler:) Doğru vallahi.
Bende onları düşünmek istiyorum daha önce sıkıntı çektiler artik çekmesinler istiyorum ama bu şekildede ben mağdur oluyorumBen de maddi olarak zorluklar çekerek büyüdüm ama babam ve annemin elinde yoktu ondan,olunca ellerinden geleni yaptılar.Hatta biri yazmış yeni kıyafet alınırdı bayram seyran olunca diye ,bana da çoğu zaman çorap alınırdı hicbirsey almamış olmamak için ,hatırlayınca gözlerim doldu.
Bazı insanlar beni de pinti bulur ,ben de günümüze ayak uyduramiyorum ,uydurmak ta istemiyorum .Birşey alırken ihtiyacim var mi diye düşünüyorum.İnsanlardan önce önemli olan senin ne istedigin.Hatta herkesten önce geliyorsun bu hayatta unutma .Sen kendini düşünmezsen kimse düşünmez seni.Annene kardeşine tabi ki yok sayma ama öncelik senin olsun .İlerde gün gelir üzülürsün .Düşüncelerin değişirse davranışların ve hissettiklerin de değişir.
Her ay kendine harcamak için para ayirsan mesela ,hani onu harcamak hakkın olsun o ay olmaz mı acaba.
valla istemek zorunda. sizi dünyaya getirmeye karar veren 2 kişiden biri annen. bu adamı idare etmesi gereken de o. bazen annelerimiz karılık görevlerini de biz kızlara yüklüyorlar farkında değiller. o yüzden sana ısrarla aynı şeyi diyorum canım. burada sadece baban bencillik yapmıyor, annen de rahatı bozulmasın diye bencillik yaparak size yükleniyor. bunca sene evli ama hala lafı geçmiyor adama sözde.
herkes aynı değildir tabii ama benim annem de böyleydi. kaç defa kavga ettim zamanında, suratına bağırdım "Allah gibi korkuyorsun bu adamdan" diye. bildiğin Allah gibi korkuyorlar yahu? artık ben de doldum taştım ne olduysa annem bana da acımaya başladı, gerekli kavgaları etti öyle babamı yola getiriyoruz yavaş yavaş. bak ben tek çocuğum, senin gibi kardeşim de yok. babama karşı sadece annem ve bendim. siz daha kalabalıksınız. isteseniz emin ol değiştirirsiniz bu düzeni. o yüzden lütfen o zar zor kazandığın parayı babana yedirme artık. yediklerine saysın.
Faturalar falan bide kardeşlerimin yurt ücretleri vsEvin tum herseyini karsiliyorken babaniz ne yapiyor? Eve katkisi nedir?
Benim de param çok olunca harcamaya kıyamıyorum. Çok dediğimde 3 5 kuruş işte
Ailene destek olman cok guzel ancak anladivim kadsriyla sen destek oldukca baban elini etegini cekiyor. Bir sure sonra bu senin gorevin olur ama aslinda babanin gorevi. Kendine de yatirim yapmalisin. Bunun icin de sucluluk hissetmemelisin.Faturalar falan bide kardeşlerimin yurt ücretleri vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?