- 13 Eylül 2018
- 1.710
- 2.694
- 133
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Sanki tam olarak babamdan söz etmişsin babamda öyle evde bisey bozulsun yada bitsin kavga sebebiydi evde yağ çay yada elzem ihtiyaçlar bitsin bağırma çağırma çocukken korkardık evde bisey bitecekte annem babama söyleyecek gürültü kopacak diyebabanın maddi durumu iyiyse neden tadilat parası senden çıkıyor? annen babandan istesin yahu.
benim babam da cimriydi. iş hayatımın ilk 5 yılı annemin alacağı üç beş şey varsa da ben aldım, babam sürekli kızın alsın diye diye bana yönlendirdi. sonra anneme bir tanıdığı demiş, ya bu kızın nasıl birikim yapacak, kocanın parası yok mu da kızı yiyorsun diye. o zaman uyandı. bu arada benim de kendi evim vardı geçinmeye çalışıyordum. sonra annem gözünü karattı babamdan istemeye. üç beş büyük kavgadan sonra babamın aklı başına geldi. babamdan kötü söz işitmeyi de göze ala ala istiyor artık.
zaten az maaş alıyormuşsun. babanın durumu olmasa tamam da, varsa evin ihtiyaçlarını onun gidermesi gerekiyor senin değil. ileride önünü alamazsın.
Tadilat büyük çaplı masraflı olduğu icinde bizden gidiyor ama küçükte olsa yine bizden giderdi
Mutfak giderleriylede ben ve kardesim ilgileniyoruz kardesim ben çalışmadan önce atanmıştı ben çalışmaya başlayıncaya evde bisey bitse annem istese herseyde kızlarına soyle kızların alsın diyordu öyle oluncada kardeşimde mutfağı biz karşılayalım falan dedi açıkçası ben cok taraftar değildim tam olarak üstümüze almaya ama Ben hayır desem kardesim kendi başına alırdı bende tamam deyince
3 yıla yakındır o masrafta bizde bundan gocunmuyorum en azindan artik bisey bitti babam söylenecek bağırıp çağıracak diye düşünmüyoruz ama sahiden beni maddi olarak çok yoruyor yani sadece bu olsa yine bi şekilde idare ederim ama babam anneme de harçlık falan vermez hastane saglik ihtiyaçları olur yada aylık küçükte olsa harçlık niz veriyoruz2 kardesim öğrenci eee onlarada düzenli olarak olmasada veriyorum
Birde ev cok eski eşyalar yine öyle ihtiyaç olan seyler var 3 yildir ddgistir topla bi turlu bitmedi oyle oluncada kendime kenara 100 lira atma imkanimda olmadi
Hele bu pandemi döneminde insanlari ücretsiz izne ayirinca oyle bisey basima gelse naparim diye dusunmeden edemedim Allah korusun oyle bi dueum basima gelse babamdan harclik bekleyecek duruma gelirim ama ne annemin ne babamin umrunda degil
Kusura bakmayın cok uzun olduda kendi durumumda birini gorunce bu kadar anlatma ihtiyacı hissettim sanirim