Kendimden nefret ediyorum...

kızlar yazdıklarınızı okuyunca cidden çok üzüldüm bende hiç sigara içmemiş biri olarak tabiki psikolojinizi anlayamam ama sigara hamilelikte hem sizin hem de bebekleriniz için sorun yaratan en ciddi risk faktörlerinden biri bence internette bir araştırma yapın bundan bi çıktı alıp sabah kalktığınızda görebileceğiniz bi yere asın belki bundan sonra içmezsiniz zararın neresinden dönülse kardır.

benim eşim de bıraktı 3 ay oldu zaten bikaç yıl önce başlamıştı ama tiryaki olmuştu günde iki pakete çıkmıştı siz de bırakabilirsiniz karar vermek çoook önemlia.s.a.s.a.s.

evet karar verip beyinde bitirmek en önemlisi. başka türlü olmayacak. artık bebeğime zarar vermek istemiyorum

bende biraz su rahatlikta var ..
komsumun 3 cocugu var ücününde boyu uzun .. (kücük olurlar denio ya sigara icen annelerin bebekleri)
kadin hamileyken günde 1 paket iciyodu ve dogurduktan sonrada cocugu emzirirken elinde sigara oluyodu ..
tabiki ii bisey deil ..
yanliz cocuklarinin hic birinde hic bir sorun olusmadi ..

cocuk dogduktan sonra kesinlikle cocugun yaninda .. hatta evin icinde bile icmeyi düsünmüyorum ..
madem bu kadar düsünebiliosun biraksana o zaman dienler olur eminimki .. birakamiyorum deilde ..daha cok birakmak istemiorum :S

canım bizimde komşunun 4 çoçuğu var .4 dee paket paket içmiş 4 de sağlıklı. ama bilemiyosunki.yani ben şu ana acaba u zamana kadar içtiklerim yavruma zarar vermişmidir diye düşünüp daha çok strese giriyorum . elimde değil yapamıyorum. keşke hiç başlamasaymışız bu illete

nesi güzel canım yaa kuru duman resmen zehir yapmayın kızlar bebeginize zarar vermeyin bırakın şu nalet şeyi :1no2:

öle canım ama işte içmediğin için öle diyosun kuru duman zararlarıda çok ama içen insana öle gelmioo hamileyken hiç içmedim ama sadece arada yakıyorum o kadar doğumdan sonra inşkafamçokkarıştı

kızlar bende hamile kalmadan önce içiyordum.öğrendiğim andan itibaren elime bile almadım.herşey kafada bitiyor.ben hamile olmadan önce hep dedimki,hamile kaldığım an bırakacam sigarayı.şimdi Allah korusun bebeğimde bir sorun olursa Allahtan derim.ama sigara içseydim ve bir sorunla karsılassaydım ömür boyu vicdan azabı cekerdim.hep bunları düşündüm.hayatta vicdan azabı kadar kötü bir şey yoktur sanırım.tiryakilere gerçekten doktorlar izin veriyo 3,5 taneye kadar.benim bi tanıdığım içti hamileliği boyunca.doktoru canın sigarayı çok istiyorsa stres yapacağına iç demiş.çünkü stresde olumsuz etkiliyor bebeği.onun bebeği sağlıklı çok şğkür,ama olumsuz örneklerde var çevremde.şimdi kimse benim yanımda,evimde sigara içmiyor.eşim bile sadece balkonda içiyor.zararın neresinden dönerseniz kardır.benim düşündüklerimi sizlerde düşünün,hadi kızlar şeytanın bacağını bi kırın.hepimiz bebeişlerimiz için ölürüz öyle değilmi?ölmeyin çıtır annişler sadece biraz dişinizi sıkın,sabredin...hepinize sevgiler....

hamileyken çok fazla içildiyse çocukta bi zarar yoksa eminim okul yıllarında başlar inş başlamaz ama sigaranın en büyük çocuklardaki etkisi zeka geriliğiymiş arkadaşlar ileriki yaşlarda da bir sürü hastalıklar çıkıyo küçükken belli olmasada etrafımdan çok düydüm bü tür şikayetler mümküm olduğu kadar hamileyken ve çocukların yanında içmemeye dikkat etmemiz lazım biz kendimize zaten fazlasıyla zarar veriyoruz bari onların sağlıklarını bozmayalım ben de maalesef içiyorum ama genellikle mutfakta ve balkonda içiuorum inş en kısa zamanda hepimiz bu illeti bırakabiliriz .......

AY BENDEDE BU SIGARA ILLETINDEN VAR EVLENMEDEN ÖNCE GÜNDE 1 PAKET İÇİYORDUM AMA EVLENDIKTEN SONRA AZALTTIM HAMILE OLDUĞUMU öğrenınce ıyıce bırakmam ıstedım ama eşim günde 2 pakete kadar sıgara içiyor ve genelde evde oluyo oda bırakamadı bende onu gördükçe cqanım çekıyor en fazla 3 olmak şartı ile içiyorum bırakamadım ne yapım...askıyocum bende senın gıbı arkadaşlarımı gördüm hamıleyken sıgara içenler ve çocukları gayet sağlıklı aslında bununla kıyaslamöak çok kötü ama kendımısı rahatlatmak için onları örnek alıyoruzz...ne yapım bırakamadım çok çabaladım ama olmadıııı..

14 yaşında sigara başlamış ve günde yaklaşık 1,5 paket sigara içen bi insan olarak nasıl başardım bilmiyorum ama sigarayı bıraktım. Başlarda hemen kesemedim önce günde 3 sonra 2 sonra 1 derken 3 aylıktan beri ağzıma bile sürmedim. Gerçekten bunun vicdan azabı hiç bişeye benzemiyo benimde çevremde içen ve bebekleri sağlıklı olan insanlar var ama bu benimkininde böyle olacağı yada ilerleyen yaşlarda bi problemle karşılaşmayacağı anlamına gelmez ben üstüme düşeni yapayımda gerisi Allah'ın bileceği iş. Bırakılamaz diye bişey yok bırakamasaydım ben bırakamıcaktım çünkü. Ki benim annem eşim ablalarım hepsi aktif içici ve hepsi gözümün önünde içiyolar bunlara rağmen irademe sahip çıkabildiğim için çok gururluyum. Bu vesileyle inşallah doğumdan sonrada içmicem....

kızlar nolur sigarayı bırakın .. bizim bir sağlık fiziği dersi vardı orada radyasyonla sigaranın karşılaştırmalarını hatırlıyorum da defalarca ışına maruz kalmanın verdiği zararı veriyor.. inanamazsınız o anda tiksinirsiniz okusanız.. az da olsa eskiden arkadaş ortamlarında filan içtiğim için öyle pişmanım ki... insanın kendi eliyle kendi boğazına bıçağı dayamasından başka bişey değil.. bana kızmayın .. DOST ACI SÖYLER .. HERKESE SAĞLIKLI YANİ SİGARASIZ GÜNLER DİLERİM..

Canim bende sigara iciyorum..yillardirda birakmaya calisiyorum birakamadim.Ama hamile kaldigimi ögrendigim anda birakrim..hicmi hic aramadim.Sana öyle olmadimi?Sonradan buyuk bir aptallik yaptim ve dogumdan sonra yine basladim.Birakabilmen icin dua edecegim..Insallah en kisa zamanda birakirsin.Sevgilerimle.

bende hamile kalmadan önce sigara içenlerdenim. hayatta kendi irademin dışında herhangi bir bağımlılık geliştirmekten nefret ederim. seneler önce çok aşık olduğum ve canımın çok yandığı bir ilişkim vardı. kurtulmak istesemde bi türlü beynimde bitiremiyodum sigarayıda çok fazla tükettiğim bir dönemdi.. sonra kendime dönüp baktım ve ben bu kadar zayıf olamam canımı yakan bana zarar veren şeyleri bırakmak istediğim halde bırakamıyorum böyle bir insan olmak istemiyorum güçsüz zayıf iradesini kullanamayan bir insan olmak istemiyorum dedim. kararımı uygulamaya başlıyacağım günlerde annemi kaybettim ve büyük tarifi olmayan acıya rağmen sigarayı bıraktım ilişkimi bitirdim ve anneme içimden söz verdim. istemediğim bana zarar veren hiç bir şeyin esiri olmamaya bu benim için bir dönüm noktasıydı ve o günden sonra kendimi çok ama çok daha güçlü hissediyorum.. 4 sene sigara içmedim sonra arkadaş ortamlarında filan keyif yapmak için ara sıra içmeye başladım. hamile olduğumu öğrendiğim günde hiç bir zorluk çekmeden paketi alıp çekmeceye kaldırdım ve bir daha çıkarmadım... size bedenen ve ruhen zarar veren bir şeyi istediğniz an hayatınızdan çıkarabilmek.. bunu yapabilmek inanılmaz bir haz ve güç... bakın ben yaptım siz niye yapamıyosunuz diye yazmıyorum..benim içinde başta kolay olmadı.. insan hayatında radikal kararlar alıp uygulamaya başladığı an bir çok şey değişiyor.. inanın sigarayı bıraktığınız da sadece sigarayı bırakmış olmuyosunuz kendinize olan saygınız özgüveniniz hayattaki duruşunuz bile değişiyo. bunu yapabildim başardım,cesaret edemediğim diğer şeyleride yapabilirim diyosunuz...

bende hamile kalmadan önce sigara içenlerdenim. hayatta kendi irademin dışında herhangi bir bağımlılık geliştirmekten nefret ederim. seneler önce çok aşık olduğum ve canımın çok yandığı bir ilişkim vardı. kurtulmak istesemde bi türlü beynimde bitiremiyodum sigarayıda çok fazla tükettiğim bir dönemdi.. sonra kendime dönüp baktım ve ben bu kadar zayıf olamam canımı yakan bana zarar veren şeyleri bırakmak istediğim halde bırakamıyorum böyle bir insan olmak istemiyorum güçsüz zayıf iradesini kullanamayan bir insan olmak istemiyorum dedim. kararımı uygulamaya başlıyacağım günlerde annemi kaybettim ve büyük tarifi olmayan acıya rağmen sigarayı bıraktım ilişkimi bitirdim ve anneme içimden söz verdim. istemediğim bana zarar veren hiç bir şeyin esiri olmamaya bu benim için bir dönüm noktasıydı ve o günden sonra kendimi çok ama çok daha güçlü hissediyorum.. 4 sene sigara içmedim sonra arkadaş ortamlarında filan keyif yapmak için ara sıra içmeye başladım. hamile olduğumu öğrendiğim günde hiç bir zorluk çekmeden paketi alıp çekmeceye kaldırdım ve bir daha çıkarmadım... size bedenen ve ruhen zarar veren bir şeyi istediğniz an hayatınızdan çıkarabilmek.. bunu yapabilmek inanılmaz bir haz ve güç... bakın ben yaptım siz niye yapamıyosunuz diye yazmıyorum..benim içinde başta kolay olmadı.. insan hayatında radikal kararlar alıp uygulamaya başladığı an bir çok şey değişiyor.. inanın sigarayı bıraktığınız da sadece sigarayı bırakmış olmuyosunuz kendinize olan saygınız özgüveniniz hayattaki duruşunuz bile değişiyo. bunu yapabildim başardım,cesaret edemediğim diğer şeyleride yapabilirim diyosunuz...

canım seni tebrik ederim öyle zor bir zamanında sigarayı bırakman çok zor olsa gerek.
başın sağolsun.:teselli:

tebriklerrrr canım
zoru başarmak güzel.bende dünden beri içmiyorum ve içmiycem inş. bu zamana kadar içtim diye zaten vizdan azabı çekiyorum . bundan sonra aynı acıyı çekmek istemiyorum

sigarayı bırakmak inanın insanı öyle bir rahatlatıyo ki...tavsiye ederim arkadaşlarım.ben bıraktım.ve resmen hayata tekrar döndüm diyebilirim.ne kadar güzelmiş sigarasız hayat.........ohhhhhh...insanın dışarı çıkıp bol bol temiz havası geliyo.............

Başlamak başarmanın yarısıdır.Yani yeter ki isteyin canı gönülden hem kendi sağlığınız hem de minik yavrunuzun sağlığı için.

Son düzenleme:
Başlamak başarmanın yarısıdır..Yani yeter ki isteyin canı gönülden hem kendi sağlığınız hem de minik yavrunuzun sağlığı için.

selam:) oncelıkle avatarınıza el koydum bılgınıze:)
sıgarayı bırakmak ısteyen arkadaşım boyle duşunmenız sonunda tamamen bırakmanızı saglayacaktır.
bol bol sıgaranın zararlarını okuyun gıttıkce nefret edecek ve bırgun sız bıle şaşıracaksınız nasıl bırakıp bır daha ıstemedıgınıze..
ben bıraktım hamd olsun ınşaallah sende en yakın zamanda bırakacaksın ..
saglıkla kal:teselli:

Açıkçası, hamileyken günde 3 sigaraya kadar mühim değil falan diyen doktorların doktorluklarını tanımıyorum ben. Ha doktorunda pek umurnda olmayabilir bu :) Önemli değil, ben doktorluklarından şüphe ediyorum.

Ve bu forum gibi herkesin okuduğu alanlarda, "sigara zararlı ama maalesef güzel bişey" gibi yazıları da kesinlike görmek istemiyorum, yazan arkadaşlara da çok sıcak bakamıyorum. Sonuçta konuyu açan arkadaşımızın istediği yardım çağrısına bu şekilde cevap verilmemeli.

Olumsuz birşey yazmak istemiyorum ama annelik sorumluluk ister arkadaşlar. "Annelik = Fedakarlık" demektir. Herkes anne olmak zorunda değil. Bu fedakarlığı gösteremeyecekseniz bilemiyorum...

Komşumun 4 çocuğu var hamileliğinde de sigara içmiş, çocukların da bir sorunu yok gibi yaklaşımlar da yanlış. Çocukların gelecekte sağlık veya zeka konusunda neler yaşayacakları bilinmiyor maalesef erken dönemlerde.

Ben mi, sigara içiyordum ve bıraktım, epey de oldu, çok şükür. Bırakabileceğimi düşünmüyordum, 10 yıl her gün 1 paket içtim, sigara olmadan dünya anlamsız gelir diye düşünüyordum. Yalanmış, öyle de güzel ki hayat, hele de sigarasız... Zaten sigaranın akibeti belli. Ne diyeyim. Allah yardım etsin bırakmak isteyenlere...

Son düzenleme:
aaaaaa hemen bırak kendine acımıyosun tmm anladık içerdeki masumun ne günahı var hiç acımıyomusun bebişine bende 8 aylık hamileyim ve bende sigara içiyodum ama öğrendiğm ilk gün bırakdım ve bir dahada içmiycem o illeti yavrularımın annesiz kalmasını istemiyorum zararın neresinden dönersen kardır bebişinden önemlimi o illet bir iki gün zorluk çekersin ama sonra hiç aramazsın bile yarın sabah kalkdığında ben sigarayı bıraktım de bak ne kadar rahatlıycaksın kendine başka meşgale bul canın istediğinde hemen başka bişeyle ilgilen sen o kadar güçsüz olamazsın çünkü anne olacaksın hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoruza.s.

Ben de sigara içip te bırakanlardanım.
Bırakma işine öncelikle sağlam bir karar vererek başlamak ve sonra azaltarak değil de bir anda bırakarak kurtulmak lazım. Sigara kullandığım sıralarda sigarasız bir hayat düşünemezdim. Oysa sigaraya başlamadan önce hiç te aramadığım birşeydi demek ki onsuz da yaşanabiliyor.
Zaten az içiyormuşsun hiç içme ne olacak? 3-4 sigara sana ne kazandırıyor ki? Ne ağız alışkanlığı ne başka birşey 10 dakkalık nikotin nöbetin geldi diye bebişini zehirliyorsun değer mi? Bebeğini 4000 tane kimyasala maruz bırakıyorsun bunun içinde fare zehiri, aseton, bali, amonyak... aklına ne gelirse var. Ya ileride bebeğin Allah göstermesin ama hastalığa yakalanırsa o zaman ne yapacaksın üzüntüden daha mı çok sigara içeceksin?

Ayrıca o doğduğunda eğer içmeye devam edersen ileride astım olmasına ve ya solunum yolu sorunları yaşamasına ve bunu ömrü boyunca sürmesini de sağlamış olacaksın. Tanıdığım sigara içilen evlerdeki bütün çocuklar hastalıklı.
Ya toz allerjisi var ya yüzüne üflesen rüzgarından hasta olur ya astım ya kronik bronşit ya bişey bişey....

Lütfen anne karnında sigaraya maruz kalan bebeklere ne olduğunu internetten araştır biraz oku ondan sonra bence eğer bebeğini birazcık seviyorsan kendiliğinden tiksinmen lazım o meretten. Biraz sert olduysa da kusura bakma senin iyiliğin için bu yazdıklarım, kızma.

benim annem ve babam tam bi sigara bağımlısıydı ama ablam cok rahatsız oluyordu . ikiside şükür Rabbime bıraktılar ve suan gayet memnunlar =)

X