Pişkinliğin dik âlâsı hemde.Merhaba dert değil ama biraz içini dökmek istedim
Çocuklarım (ikiz) Şuan 6yaşını bitirdiler ilkokula başladılar bu yaşa getirene kadar neler yaşadım ben biliyorum eşim bir de Allah
Baktırma mevzusundan söz ediyorum özellikle..
Çakışan anneyim,ailemden uzağım,eşimin ailesi burda onlarda yaşlı başlı genç olanlar da hep burun kıvırdı en zor anımda (hastalığımda) bile bana el atmadı yardımcı olmadılar..
Ücretli tuttuklarımdan da çektim akraba yakındır iyi bakar deyip yine de ücret verdiklerimden de
Evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama hani akrabalık arkadaşlık ölmemiş olsun bu kadar dediğim anda tekrar tekrar yere çakıldım..
Neyse şimdi çocuklarım büyüdü araç aldık kendim çocuklarımı okula bırakıyorum alıyorum şimdilerde bana o burun kıvıranlar sürat asıyor,çocuğuyla çocuklarım aynı okulda,kendi aracımla götürmüyorum diye..
Bunu da birinden istemek haksızlık değil mi ?
Hele ki asla yardımcı olmadığınız birinden bunu istemek aşırı yüzsüzlük değil mi ?
Özellikle geçen yıl bi gece çok çok hastaydım yakınım dediğim birinden sadece yarım saatliğine çocuklarıma bakmasını rica ettim iğne yapıp gelecektim (önceki hafta o kızını bana bırakmış gece 2 de almıştı) ben de yakın hissettiğim için sorun görmediğim ve erken döneceğim için rica ettim kusura bakma olmaz üst katta misafirlikteyim demişti şaka gibi geldi,30 dk inebilirdi bence
Çok üzülmüştüm hatta o akşam araba almaya karar vermiştik,araba olsa eşim çocuklarla arabada bekler ben girer iğnemi yapar dönerdik neyse işte şimdi bu tiplerle nasıl baş edilir ne denir suratları nasıl çekilir
Her şeyi kafaya takan biriyim ama bu gerçekten pişkinlik değil mi ? Sen yapmadığın fedakarlığı başkasından bekleyemezsin.
Çalışan bir anneyim,ailemden uzağım,eşimin ailesi burda onlarda yaşlı başlı genç olanlar da hep burun kıvırdı en zor anımda bile bana el atmadı yardımcı olmadılar..
Ücretli yabancı tuttuklarımdan da çektim akrabadır yakındır iyi bakar deyip yine de ücret verdiklerimden de.
Evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama en zor anımda da insanlık öldü mü bakarız demedi hiç kimse,akrabalık arkadaşlık ölmemiş olsun dediğim her anda tekrar tekrar yere çakıldım..
Neyse şimdi çocuklarım büyüdü araç aldık kendim çocuklarımı okula bırakıyorum alıyorum, bana o burun kıvıranlar surat asıyor,çocuğuyla çocuklarım aynı okulda,kendi aracımla götürmüyorum diye..direkt söyleyen yok ama bekliyorlar ya da başkalarından duyuyorum..
Hele ki asla yardımcı olmadığınız birinden bunu istemek aşırı yüzsüzlük değil mi ?
Geçen yıl aracımız yokken şehiriçi vasıtalarla eve gelene kadar afedersiniz kı… ter akıyordukızlarım çok kez yağmur soğuk kapıda beni beklerken korkup ağlıyordu.(5-10dk aramızda zaman farkı vardı)
Özellikle geçen yıl bi gece çok çok hastaydım yakınım dediğim birinden sadece yarım saatliğine çocuklarıma bakmasını rica ettim iğne yapıp gelecektim (önceki hafta o kızını bana bırakmış gece 2 de almıştı) ben de yakın hissettiğim için sorun görmedim ve erken döneceğim için rica ettim kusura bakma olmaz üst katta misafirlikteyim demişti şaka gibi geldi,30 dk inebilirdi bence
Çok üzülmüştüm hatta o akşam araba almaya karar vermiştik,araba olsa eşim çocuklarla arabada bekler ben girer iğnemi yapar dönerdik neyse işte şimdi bu tiplerle nasıl baş edilir ne denir suratları nasıl çekilir
Her şeyi kafaya takan biriyim ama bu gerçekten pişkinlik değil mi ? Sen yapmadığın fedakarlığı başkasından bekleyemezsin.
Aslında ben de öyleyimdirPişkinliğin dik âlâsı hemde.
Ben bu konularda kinciyimdir. Kimseyi kırmak üzmek istemem, çok aşırı ihtiyacım olmadıkça yardımda istemem, ammaaa biri bana yanlış yaptıysa da unutmam ve silmişimdir onu artık.
Zor günümde yanımda olmayanı, iyi günümde ne yapayım.
Ben de istemem kimseden bişey öz kardeşlerimden bile.Ben ne kimseden bişey isterim ne de kimse benden istesin kafasindayim.siz onları takmayın bişey de söylemeyin zaten laftan anlayacak insanlar olsa bu dediklerinizi yapmazlardi.keyfinize bakın laf söylerlerse o zaman cevaplarını verirsiniz.kim bana ne yaptıysa karşılığında onu görür sizde öyle olun
Hasetlerinde boğulsunlar, hiiiiç düşünmeyin bile.Merhaba dert değil ama biraz içimi dökmek istedim
Çocuklarım (ikiz) Şuan 6yaşını bitirdiler ilkokula başladılar bu yaşa getirene kadar neler yaşadım ben biliyorum eşim bir de Allah
Çalışan bir anneyim,ailemden uzağım,eşimin ailesi burda onlarda yaşlı başlı genç olanlar da hep burun kıvırdı en zor anımda bile bana el atmadı yardımcı olmadılar..
Ücretli yabancı tuttuklarımdan da çektim akrabadır yakındır iyi bakar deyip yine de ücret verdiklerimden de.
Evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama en zor anımda da insanlık öldü mü bakarız demedi hiç kimse,akrabalık arkadaşlık ölmemiş olsun dediğim her anda tekrar tekrar yere çakıldım..
Neyse şimdi çocuklarım büyüdü araç aldık kendim çocuklarımı okula bırakıyorum alıyorum, bana o burun kıvıranlar surat asıyor,çocuğuyla çocuklarım aynı okulda,kendi aracımla götürmüyorum diye..direkt söyleyen yok ama bekliyorlar ya da başkalarından duyuyorum..
Geçen yıl aracımız yokken şehiriçi vasıtalarla eve gelene kadar afedersiniz kı… ter akıyordukızlarım çok kez yağmur soğuk kapıda beni beklerken korkup ağlıyordu.(5-10dk aramızda zaman farkı vardı)
Özellikle geçen yıl bi gece çok çok hastaydım yakınım dediğim birinden sadece yarım saatliğine çocuklarıma bakmasını rica ettim iğne yapıp gelecektim (önceki hafta o kızını bana bırakmış gece 2 de almıştı) ben de yakın hissettiğim için sorun görmedim ve erken döneceğim için rica ettim kusura bakma olmaz üst katta misafirlikteyim demişti şaka gibi geldi,30 dk inebilirdi bence
Bence insanlarin gozlerinin icine baktiginiz icin bu durum , sizden talep eden oldu mu?yok ,ee sorun yok o zaman.Merhaba dert değil ama biraz içimi dökmek istedim
Ah AhhBiz de eşimle çocukları aynı böyle büyttük, akrabalardan biri bana brddua mı ettin yaşadıklarının aynısını şimdi ben yaşıyorum dedi, yoo ben hekesi Allaha havale ederim, o da işini bilir dedim:)
Büyütürken çok zor ama kimseye minnet etmeden büyütmenin dik duruşu da bambaşka.
Şimdi benim ikizler 11 ufak 9 yaşında.
Kimse benden birşey beklemesin diye de tüm aile efradına haber saldım :)
O yüzden ağızlarını açıp tek kelime edemiyorlar, ederlerse yapıştırırım ağızlarına.
Şimdi çocuklar büyüdü diye o zamanlar unutuldu sanıyorlar, valla bana bir adım gelene on adım giderim ama acımayana asla acımam.
Öyle yok.
Sen de acıma, acıma ki yaptıklarından utanıp pişman olsunlar, başka türlü bu cinsler anlamaz.
Ben ikzlerim dış çıkarırdı da birini bi bacağıma öbürünü öbür bacağıma oturtup sabaha kadar avutmaya çalışırdım, karnımda da üçüncü vardı, sabahına da işe giderim hey gidi günler hey, kimse acımadı halime.
Çocuklarımı 6 yaşından itibaren evde yalnız bırktım, Allaha emanet ettim, 1 saat bir yere bırakıp da gidemedim,eşim iş için şehir dışında iken hastalanırlardı da biri hastalanınca 3ünü bir arabaya atıp, ikisini arabada uyutur acile giderdim hasta olan için. Bak ben de hatırladım o günleri.
Şimdi bu zorluklar bana artı olarak döndü, şükrediyorum iyiki öyle olmuş diye.
Şimdi 3 çocupum da evde yalnız kalıyor, kendi işini hallediyor, ben de bunun rahatlıpını yaşıyorum, 11 yaşındaki kızım kardeşlerine anne gibi bakar yedirir içirir.
Ama asla yapılanları unutmam.
İlahi adalete çok inanıyorum.İ
Ah Ahh
Ne zorluk çekmişsiniz siz de
Ama ne güzel feraha çıkmışsınız çok şükür
Biz de çok çektik geçen gün görümcemin yanında okulda onları bekleyecek kimse yok dedim “ee rapor al diyor” akıl mı etmiyorum ediyorum ama bazen olmuyor (uyum haftasında müdürümüz rapor alınmasın diye özellikle uyarıyor)
Ya nolcak 3 saat beklesen senin öz ve öz yeğenlerin..
Ama yok.
Dediğiniz gibi sap döner keser döner gün gelir hesap döner
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?