• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi yaptıklarını unutanlara ne söylenir ?

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.943
4.476
358
Merhaba dert değil ama biraz içimi dökmek istedim
Çocuklarım (ikiz) Şuan 6yaşını bitirdiler ilkokula başladılar bu yaşa getirene kadar neler yaşadım ben biliyorum eşim bir de Allah 😁
Baktırma mevzusundan söz ediyorum özellikle..
Çalışan bir anneyim,ailemden uzağım,eşimin ailesi burda onlarda yaşlı başlı genç olanlar da hep burun kıvırdı en zor anımda bile bana el atmadı yardımcı olmadılar..

Ücretli yabancı tuttuklarımdan da çektim akrabadır yakındır iyi bakar deyip yine de ücret verdiklerimden de.

Evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama en zor anımda da insanlık öldü mü bakarız demedi hiç kimse,akrabalık arkadaşlık ölmemiş olsun dediğim her anda tekrar tekrar yere çakıldım..

Neyse şimdi çocuklarım büyüdü araç aldık kendim çocuklarımı okula bırakıyorum alıyorum, bana o burun kıvıranlar surat asıyor,çocuğuyla çocuklarım aynı okulda,kendi aracımla götürmüyorum diye..direkt söyleyen yok ama bekliyorlar ya da başkalarından duyuyorum..
Bunu da birinden istemek haksızlık değil mi ?
Hele ki asla yardımcı olmadığınız birinden bunu istemek aşırı yüzsüzlük değil mi ?
Geçen yıl aracımız yokken şehiriçi vasıtalarla eve gelene kadar afedersiniz kı… ter akıyordu😂kızlarım çok kez yağmur soğuk kapıda beni beklerken korkup ağlıyordu.(5-10dk aramızda zaman farkı vardı)

Özellikle geçen yıl bi gece çok çok hastaydım yakınım dediğim birinden sadece yarım saatliğine çocuklarıma bakmasını rica ettim iğne yapıp gelecektim (önceki hafta o kızını bana bırakmış gece 2 de almıştı) ben de yakın hissettiğim için sorun görmedim ve erken döneceğim için rica ettim kusura bakma olmaz üst katta misafirlikteyim demişti şaka gibi geldi,30 dk inebilirdi bence ✋🏻

Çok üzülmüştüm hatta o akşam araba almaya karar vermiştik,araba olsa eşim çocuklarla arabada bekler ben girer iğnemi yapar dönerdik neyse işte şimdi bu tiplerle nasıl baş edilir ne denir suratları nasıl çekilir
Her şeyi kafaya takan biriyim ama bu gerçekten pişkinlik değil mi ? Sen yapmadığın fedakarlığı başkasından bekleyemezsin.

Son düzenleme:
Merhaba dert değil ama biraz içini dökmek istedim
Çocuklarım (ikiz) Şuan 6yaşını bitirdiler ilkokula başladılar bu yaşa getirene kadar neler yaşadım ben biliyorum eşim bir de Allah 😁
Çakışan anneyim,ailemden uzağım,eşimin ailesi burda onlarda yaşlı başlı genç olanlar da hep burun kıvırdı en zor anımda (hastalığımda) bile bana el atmadı yardımcı olmadılar..
Ücretli tuttuklarımdan da çektim akraba yakındır iyi bakar deyip yine de ücret verdiklerimden de

Evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama hani akrabalık arkadaşlık ölmemiş olsun bu kadar dediğim anda tekrar tekrar yere çakıldım..

Neyse şimdi çocuklarım büyüdü araç aldık kendim çocuklarımı okula bırakıyorum alıyorum şimdilerde bana o burun kıvıranlar sürat asıyor,çocuğuyla çocuklarım aynı okulda,kendi aracımla götürmüyorum diye..
Hele ki asla yardımcı olmadığınız birinden bunu istemek aşırı yüzsüzlük değil mi ?

Özellikle geçen yıl bi gece çok çok hastaydım yakınım dediğim birinden sadece yarım saatliğine çocuklarıma bakmasını rica ettim iğne yapıp gelecektim (önceki hafta o kızını bana bırakmış gece 2 de almıştı) ben de yakın hissettiğim için sorun görmediğim ve erken döneceğim için rica ettim kusura bakma olmaz üst katta misafirlikteyim demişti şaka gibi geldi,30 dk inebilirdi bence ✋🏻
Çok üzülmüştüm hatta o akşam araba almaya karar vermiştik,araba olsa eşim çocuklarla arabada bekler ben girer iğnemi yapar dönerdik neyse işte şimdi bu tiplerle nasıl baş edilir ne denir suratları nasıl çekilir
Her şeyi kafaya takan biriyim ama bu gerçekten pişkinlik değil mi ? Sen yapmadığın fedakarlığı başkasından bekleyemezsin.
Pişkinliğin dik âlâsı hemde.

Ben bu konularda kinciyimdir. Kimseyi kırmak üzmek istemem, çok aşırı ihtiyacım olmadıkça yardımda istemem, ammaaa biri bana yanlış yaptıysa da unutmam ve silmişimdir onu artık.

Zor günümde yanımda olmayanı, iyi günümde ne yapayım.

Çalışan bir anneyim,ailemden uzağım,eşimin ailesi burda onlarda yaşlı başlı genç olanlar da hep burun kıvırdı en zor anımda bile bana el atmadı yardımcı olmadılar..

Ücretli yabancı tuttuklarımdan da çektim akrabadır yakındır iyi bakar deyip yine de ücret verdiklerimden de.

Evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama en zor anımda da insanlık öldü mü bakarız demedi hiç kimse,akrabalık arkadaşlık ölmemiş olsun dediğim her anda tekrar tekrar yere çakıldım..

Neyse şimdi çocuklarım büyüdü araç aldık kendim çocuklarımı okula bırakıyorum alıyorum, bana o burun kıvıranlar surat asıyor,çocuğuyla çocuklarım aynı okulda,kendi aracımla götürmüyorum diye..direkt söyleyen yok ama bekliyorlar ya da başkalarından duyuyorum..
Geçen yıl aracımız yokken şehiriçi vasıtalarla eve gelene kadar afedersiniz kı… ter akıyordu😂kızlarım çok kez yağmur soğuk kapıda beni beklerken korkup ağlıyordu.(5-10dk aramızda zaman farkı vardı)

Özellikle geçen yıl bi gece çok çok hastaydım yakınım dediğim birinden sadece yarım saatliğine çocuklarıma bakmasını rica ettim iğne yapıp gelecektim (önceki hafta o kızını bana bırakmış gece 2 de almıştı) ben de yakın hissettiğim için sorun görmedim ve erken döneceğim için rica ettim kusura bakma olmaz üst katta misafirlikteyim demişti şaka gibi geldi,30 dk inebilirdi bence ✋🏻

Ben genelde birşeyleri direk söyleyen biriyim, asla biriktirmem içimde.
Ben olsam o bakamam dediği an direk içimdekileri söylerdim.
Yada başka zamanlardada birşeye bozulduysam söylerim.
Dolayısıyla herkeste farkında olduğumu bilir.
Mesela şuandada sana kim lafı getiriyorsa ( işte arabayla götürmediğin için yüz asıyor lafını)
Direk söylerim x kişisi böyle diyor böyle bi durum varmı diye ve güzelce içimdekileri söylerim.
Asla kendime dert edinmem böyle birşeyi.
Muhattap olmam görmezden gelirim içimdekileri söyledikten sonra.

Hiçte umrumda olmaz bir yararı olmamış kendi işini gördürüp size destek olmamış bir de utanmadan beklenti içine mi giriyor 😅çok bekler

Valla yapacağın bu tip insanlarla araya iyi bir mesafe koymak. Ben böyle insanlara kapımda ölse bir bardak su vermem

Ben ne kimseden bişey isterim ne de kimse benden istesin kafasindayim.siz onları takmayın bişey de söylemeyin zaten laftan anlayacak insanlar olsa bu dediklerinizi yapmazlardi.keyfinize bakın laf söylerlerse o zaman cevaplarını verirsiniz.kim bana ne yaptıysa karşılığında onu görür sizde öyle olun

Pişkinliğin dik âlâsı hemde.

Ben bu konularda kinciyimdir. Kimseyi kırmak üzmek istemem, çok aşırı ihtiyacım olmadıkça yardımda istemem, ammaaa biri bana yanlış yaptıysa da unutmam ve silmişimdir onu artık.

Zor günümde yanımda olmayanı, iyi günümde ne yapayım.
Aslında ben de öyleyimdir
Bana yapılanı unutmam hele ki o an çok çaresizsem asla unutmam 😑
Yine de yüzüne vurmadım hiçbirinin üstüne bu triplerini görünce gerildim kaç gündür.

Ben ne kimseden bişey isterim ne de kimse benden istesin kafasindayim.siz onları takmayın bişey de söylemeyin zaten laftan anlayacak insanlar olsa bu dediklerinizi yapmazlardi.keyfinize bakın laf söylerlerse o zaman cevaplarını verirsiniz.kim bana ne yaptıysa karşılığında onu görür sizde öyle olun
Ben de istemem kimseden bişey öz kardeşlerimden bile.
Kendi işimi kendim görürüm ama o an çok çok muhtaçtım ve sadece yarım saatliğine bakmasını istedim çok normal bir şekilde olmaz üst kattayım tühhh yeni de geldim inemem dedi 🤦🏻‍♀️
Hani ölüm kalım meselesi olsa ee o daha mühimdi der susarım..
Gurbette olan herhangi biri benden bişey istesin hiç düşünmem sanırım yaparım ama artık durup düşünüyorum :(

Yüzsüzlere bak ya, tamam bence de kimse kimsenin çocuğuna bakmasın ama hastalık vs oluyor bu zamanlarda nasıl yardımcı olmazlar ya. Sakın siz bu insanlara size yapılmayanı yapmaya kalkışmayın, vallahi ben çatlarım burda sinirimden 😂

Bosverin herkes kendi çocuğuyla mesuldur ..kötü olmamak icin niyetiniz varsa cocuklari alip arada baska yerlere götürüyorum sizin cocuklari da goturemem dersiniz olur biter.

Hasetlerinde boğulsunlar, hiiiiç düşünmeyin bile.
Aracınızda, çocuklarınızın üzerinde nazar boncukları bulundurun.

Bugun ''çocuklarımı okula bırakır mısın'' ile başlar yarın ''çocukları x yere de bırakır mısın'' ile devam eder. Bir kere bile olsa bu hatayı yapmayın kurtulamazsınız aman aman. Onların size ne faydası olmuşta sizi taksici gibi görüyorlar? Ne değişik insanlar var ya....

Bence insanlarin gozlerinin icine baktiginiz icin bu durum , sizden talep eden oldu mu?yok ,ee sorun yok o zaman.

Biz de eşimle çocukları aynı böyle büyttük, akrabalardan biri bana brddua mı ettin yaşadıklarının aynısını şimdi ben yaşıyorum dedi, yoo ben hekesi Allaha havale ederim, o da işini bilir dedim:)
Büyütürken çok zor ama kimseye minnet etmeden büyütmenin dik duruşu da bambaşka.
Şimdi benim ikizler 11 ufak 9 yaşında.
Kimse benden birşey beklemesin diye de tüm aile efradına haber saldım :)
O yüzden ağızlarını açıp tek kelime edemiyorlar, ederlerse yapıştırırım ağızlarına.
Şimdi çocuklar büyüdü diye o zamanlar unutuldu sanıyorlar, valla bana bir adım gelene on adım giderim ama acımayana asla acımam.
Öyle yok.
Sen de acıma, acıma ki yaptıklarından utanıp pişman olsunlar, başka türlü bu cinsler anlamaz.
Ben ikzlerim dış çıkarırdı da birini bi bacağıma öbürünü öbür bacağıma oturtup sabaha kadar avutmaya çalışırdım, karnımda da üçüncü vardı, sabahına da işe giderim hey gidi günler hey, kimse acımadı halime.
Çocuklarımı 6 yaşından itibaren evde yalnız bırktım, Allaha emanet ettim, 1 saat bir yere bırakıp da gidemedim,eşim iş için şehir dışında iken hastalanırlardı da biri hastalanınca 3ünü bir arabaya atıp, ikisini arabada uyutur acile giderdim hasta olan için. Bak ben de hatırladım o günleri.
Şimdi bu zorluklar bana artı olarak döndü, şükrediyorum iyiki öyle olmuş diye.
Şimdi 3 çocupum da evde yalnız kalıyor, kendi işini hallediyor, ben de bunun rahatlıpını yaşıyorum, 11 yaşındaki kızım kardeşlerine anne gibi bakar yedirir içirir.
Ama asla yapılanları unutmam.
Direk söyle çekinme.
İşim var alamam de.

Son düzenleme:
İ
Biz de eşimle çocukları aynı böyle büyttük, akrabalardan biri bana brddua mı ettin yaşadıklarının aynısını şimdi ben yaşıyorum dedi, yoo ben hekesi Allaha havale ederim, o da işini bilir dedim:)
Büyütürken çok zor ama kimseye minnet etmeden büyütmenin dik duruşu da bambaşka.
Şimdi benim ikizler 11 ufak 9 yaşında.
Kimse benden birşey beklemesin diye de tüm aile efradına haber saldım :)
O yüzden ağızlarını açıp tek kelime edemiyorlar, ederlerse yapıştırırım ağızlarına.
Şimdi çocuklar büyüdü diye o zamanlar unutuldu sanıyorlar, valla bana bir adım gelene on adım giderim ama acımayana asla acımam.
Öyle yok.
Sen de acıma, acıma ki yaptıklarından utanıp pişman olsunlar, başka türlü bu cinsler anlamaz.
Ben ikzlerim dış çıkarırdı da birini bi bacağıma öbürünü öbür bacağıma oturtup sabaha kadar avutmaya çalışırdım, karnımda da üçüncü vardı, sabahına da işe giderim hey gidi günler hey, kimse acımadı halime.
Çocuklarımı 6 yaşından itibaren evde yalnız bırktım, Allaha emanet ettim, 1 saat bir yere bırakıp da gidemedim,eşim iş için şehir dışında iken hastalanırlardı da biri hastalanınca 3ünü bir arabaya atıp, ikisini arabada uyutur acile giderdim hasta olan için. Bak ben de hatırladım o günleri.
Şimdi bu zorluklar bana artı olarak döndü, şükrediyorum iyiki öyle olmuş diye.
Şimdi 3 çocupum da evde yalnız kalıyor, kendi işini hallediyor, ben de bunun rahatlıpını yaşıyorum, 11 yaşındaki kızım kardeşlerine anne gibi bakar yedirir içirir.
Ama asla yapılanları unutmam.
Ah Ahh :KK43:
Ne zorluk çekmişsiniz siz de
Ama ne güzel feraha çıkmışsınız çok şükür 🙏🏼
Biz de çok çektik geçen gün görümcemin yanında okulda onları bekleyecek kimse yok dedim “ee rapor al diyor” akıl mı etmiyorum ediyorum ama bazen olmuyor (uyum haftasında müdürümüz rapor alınmasın diye özellikle uyarıyor)
Ya nolcak 3 saat beklesen senin öz ve öz yeğenlerin..
Ki ben her saat için daha önce ona para vermiş insanım,yine verirdim.
Ama yok.
Dediğiniz gibi sap döner keser döner gün gelir hesap döner 🤷🏻‍♀️

İ

Ah Ahh :KK43:
Ne zorluk çekmişsiniz siz de
Ama ne güzel feraha çıkmışsınız çok şükür 🙏🏼
Biz de çok çektik geçen gün görümcemin yanında okulda onları bekleyecek kimse yok dedim “ee rapor al diyor” akıl mı etmiyorum ediyorum ama bazen olmuyor (uyum haftasında müdürümüz rapor alınmasın diye özellikle uyarıyor)
Ya nolcak 3 saat beklesen senin öz ve öz yeğenlerin..
Ama yok.
Dediğiniz gibi sap döner keser döner gün gelir hesap döner 🤷🏻‍♀️
İlahi adalete çok inanıyorum.
Bir gün tecelli ediyor.
Bizde de öyle en yakınlar bile.
Şimdi sıra bize geçti
O yüzden düşünme kim ne der
Lafını çarp geç :)
Onların cümleleri ile vur onları.
Zamanında sana işim vardı mı dediler sen de işim var de geç

Aynısını komşum bana yaptı. Oğlum birinci sınıfa yeni başlamıştı. Ben 8-18 çalışıyordum. Annem 16.30da taksiyle okula gidiyordu çocuğumu almaya. Bizim evden çıkıp bizim eve geliyordu. Karşı komşum güya benle çok samimiyken ,çocuklarımız da aynı okulda olmasına rağmen bir kere anneme “gel teyze seni götüreyim” demedi. Düşünün aynı saatte aynı siteden çıkarken yağmurda fırtınada karda bile kenarda taksi bekleyen yaşlı kadına teklif dahi etmedi.

Sonra nooldu dersiniz? Geçen sene her sabahın köründe zilime bastı ki “hadi çocukları ben götüreyim okula,sen de alırsın”
Çünkü artık 17.00da okulda olabiliyorum ben,kendisi olamıyor 😊kabul etmedim. Küstü. Açıklama dahi yapmadım çünkü yapsam da anlamaz hatasını. Hatasını anlayabilecek insan zaten o hatayı yapmaz bana göre.

Çok net söylüyorum,böyle insanları görünce yolunuzu değiştirin,konuşmayın,dostluk akrabalık bağı da kurmayın. Tanımadığınız insan olsun bari size zararı dokunmaz yanınızdan geçer gider.

Back