Kendi yaptığım yemeği yiyemiyorumm

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
Kızlar meraba. Size birsey sormak istiyorum. ben kendi yaptığım yemeği yiyemiyorum,midem bulanıyo görmek bile istemiyorum içim almıyo felan. Başkası yapınca gayet güzel yiyorum.(yapan kişi temizse) Yemeklerimi eşimde beğeniyor yani bu zamana kadar tutturamadıgım tarif oldu ama şuan bilindik bütün yemekleri yapıyorum. Ama yiyemiyorum o yüzden yeterli beslenemiyorum atıştırmalıklarla geçiştiriyorum bazen 1 gun boyunca yemek yemediğim oluyor. Ekmek arası peyniri bile 2 saatte zor bitiryorum abartısız. Çiğne çiğne çenem yoruluyor. 43 kiloya düştüm emziriyorum. Ha bide şu var bazı kişiler yemesem aklıma gelmez diyor bende oda yok. 2 saat yemesem başım dönüyor midem kazınıyor bayılcak gibi resmen. Galiba ben yiycemde çenem yorulduğu için istemiyorum:) ay cidden çenem mafoluyor okadar zor geliyorki.Az bişey zorlayıp yesem karnım acıkmaya başladığında içim sıkılıyor resmen napıcam nasıl yiyicem diye. Mesela kızıma corba yapıyorum sıcaklıgını vs ölçmek için tadına baktığım zaman bayaa midem bulanıyor. neden olur bu o_Osizde de oluyor mu :110: çözümü var mı :KK17:

Geçen hafta aşırı kusma bulantı nedeniyle gittim kan idrar vs tahlilleri yapıldı ama az birsey idrar yolu enfeksiyonu çıkmıs, oda 2-3senedir var sadece azalmıs..
Idraryolu iltihabı bulanti yapar. .Gastroloji uzmanina ve ürolojiye gidin .2-3 sene suren iltihapmı olur .Tedavi olun biran önce .

Idraryolu iltihabı bulanti yapar. .Gastroloji uzmanina ve ürolojiye gidin .2-3 sene suren iltihapmı olur .Tedavi olun biran önce .
Maalesef yıllarca süren bile oluyor. 2 sene içinde belki 100 kere gitmşimdir hamileyken bile kaç kere ilaç kullandım. sadece 2 tanesi etkili oldu fitil ve ağır bi antibiyotik vermişti ilaçları kullanırken geçti bitince tekrar başladı ..

Maalesef yıllarca süren bile oluyor. 2 sene içinde belki 100 kere gitmşimdir hamileyken bile kaç kere ilaç kullandım. sadece 2 tanesi etkili oldu fitil ve ağır bi antibiyotik vermişti ilaçları kullanırken geçti bitince tekrar başladı ..
Muhtemelen iltihaba sebeb olan kaynak baska bir mikrop var .Kalamidya mikrobu tedavisi görün .Eşinizle birlikte .

Başkasının yaptığını yiyebilip kendinizinkini yiyemiyorsanız psikolojiktir. İnsan bazen yemeği pişirirken yemiş kadar oluyor. Yemek kokusu içinde kalmak da mide bulantısına sebep olabiliyor. Geçen bana da oldu. Mutfaktan biraz çıkın bence. Yoğun baharatlı, çok kokulu şeyler de pişirmeyin.

Sizinki tamamen psikolojik bende bekarken yaptığım yemekleri yiyemezdim evlenince esime ve bana 2 tabak cikarip sofra kurunca yemeye basladim kendi yaptıklarımı

Bende 45 kiloyum sizi hatırlıyorum . Havalar cok sicak,insanin iştahı olmuyor. Sahsen benim.olmuyor pek .. Sanki normalde de cok istahliyim ya :KK70:

Simdi size birkac oneri vercem. Süt 400 ml eger 400 cok derseniz 1 bucuk su bardagi süt,icine bal,ve yulaf ezmesi (paketlerde satiliyor buyuk marketlerde) ve muz. Muz suan varmi bilmiyorum ama bir guzel blendirdan gecirin. Ve icin. Normalde bu tarifin icinde 1 adet cig yumurta var ama madem miden bulaniyor hic o toplara girme ve sakın deneme su durumda icemezsin zaten bunu her gece yatmadan ic..

Yumurta ve tavuktan uzak dur iyiice arttirir bence suanda bulantini ve kizartma

Uno tam bugday ekmegi var sandavic oda agizda büyüyor evet ama onun icine hindi füme ve labne peyniri sur ye yanina 1 bardaga meyve suyu doldur agzinda cok buyurse lokma ic meyvesuyunu (meyvesuyu kalorilidir )

Cig bagdem,yani tuzsuz yagsiz fındık ceviz ve kaju bunlardan al cebin varsa cebine doldur yoksa mutfaga gozunun onune koy .. git gel agzina at

Nesfit bal badem al. Sütle agir oluyor. 4 kaşık yoğurt,icine de istedigin miktarda nesfit bal badem ve kuru üzüm koy ye. Miden bulanirsa birak sadece kitir kitir nesfiti ye nesfiti de buzdolabinda muhafaza et

Fistik ezmesi al ekmege sur ye
Ama fistik olcak findik degil dersen ki bu da agir geldi o zaman o fistik ezmesinden 1 kasik al sutun icine karıştır ic bi guzel bunlar diyetisyen tavsiyesi bu arada ben gittim 43 kilodan 45 e ciktim hemde 2 haftada.. sonra biraktim ama..

Makarna haşla uzerine ton balığı dök yağını suz iyicene.
Oyle ye miden bulanmaz makarna beyaz olsun ama salcasiz

Her sabah 10 tane badem ye muzlu sut al dolaba koy git gel.ic ama gunde 2 yi gecmesin sonra gaz yapar.

Sen kilo.almak istiyorsan karbonhidrat arti protein beslenmelisin yani şöyle tavuk +pilav

Et+pilav patates ya da makarna

Balik+patates

Somon balığını al firin tepsisine koy altina pisirme kağıdı koymayi unutma. Yanina halka halka sogan kes . Sonra bir kapta patates soy dilimle patatesin icine 2 kasik zeytinyagi pulbiber karabiber tuz koy eline eldiven al bi guzek harmanla karıştır patatesi
Baligin kenarlarina diz üstüne diz

Ver firina 180 dereceye 30 dakika da piser cok doyurucu saglikli ve kalorili somon omega 3 acisindan zengin
Bak cok basit bi tarif oldu :)
Bu arada tiroidlerine bakildi mi ? Baktirmadiysan baktir .

Ben hayatimda hic 50 kilo olmadim insanlarda cok acimasiz sagolsunlar cok zayifsin kemik torbasisin bilmemne bilmemne kaale alma
Sen essiz ve tek birisin
Sen guzelsin ve guclusun
Her halinle guzelsin bunu unutma
Senin gibi olmak istiyen cok insan var bunuda unutma
Herseye şükret. Haline sukret sagligina sukret aldigin nefese sukret
Allah in izni ile istedigin kiloya çıkarsın..Üzülme canim ..

Devam ediyorum ...

Kuru meyveler kuru kayisi üzüm kek yap evde 2 dakika da bunu da saklama kabina koy ve masanin ustune koy
Ya da sevmem diyorsan baska kek de yapabilirsin

Git agzina att yaninda da muzlu sut ic mis gibi ..

Hamur isini seviyorsan şanslısın zaten firina pide yaptirtip yiyebilirsin lahmacun mesela yaptır dolaba at lahmacun doyurucu ve kalorili bir yiyecektir.

Corba ve salatadan uzak dur hatayi orda yapiyorsun bunu doktorum bana yasakladi corba icen insan zayif olur salataya gelince pismemis sebzeler midede genislerler ve doyma hissi yaratirlar o yuzden kilo vermek.istiyen insanlar salata yer

Corba ve salata yasak :)))))) yasak koy kendine

Gece yatmadan biseyler yemeye çalış mümkünse ama bunlar mideni rahatsiz edicek seyler olmasin cici bebe sut mesela..

Birde ek gida takviyeleri var mesela herbalife ben seneler önce kullanmistim kilo da almistim tamamen bitkisel shake yapip iciyorsun

Simdilik aklima gelenler bunlar .

Zeytinyagli yemekler pisiriyorsan su ara bamyanin mevsimi mesela cabukta piser yap bir tencere yaninda tam bugday ekmegi ye ama beyaz ekmek yeme saglik acisindan diyorum.

Tavukta cok kalori ve protein vardir ama havalar sicak gidiyor insan yiyemiyor ogun yedik esim de kaynanamda bende fenalastik vallaha .. yitebiliyorsan haşla göğsünü pilavin ustune didikle yanina da ayran buz gibi oooohh misss..

Öğün atlamamaya calis eger atlarsan da onun yerine gecebilcek seyler yemeye çalış kek sut gibi mesela sandavic gibi mesela 6 ogun yeneye calis 3 ana öğün 3 ara öğün cok zor biliyorum bende boyleyim :KK43:(((( ama napalim :KK43:

Kendini ac birakma ac tuttugun icin sekerin düşüyor miden kazınıyor aynisi bendede var birden fenalasip.mutfağa dogru kosup agzima ne geldiyse atiyorum
Yani yemek yemek benim de aklima geliyor
Ama ne yazikki dananin kuyrugu koptu doktorum bana zayif olman cok cok guzel sakin kilo alma dedi kilo alirsan insulin direncin olusur dedi
Pcos görüntüsü var yumurtaliklarimda muayne oldum gecen gun
Yani rabbim in bi bildigi var demekki kilo almamam da da bir hayir varmis bende kafama takiyordum
Hatta kocama bana karbonhidrat tozu alirmisin kadinlar kulübünde gordum kullananlar varmis dedim doktora gitmeden 2 gün önce tamam.alirim dedi ama yalan oldu
Doktor bana herseyi yasakladi diyebilirim :KK43:
Kismet iste
Bizde cocuk icin ugrasiyoruz
Bir duani alirim :)
Iyi haftasonlari dilerim

Kendini uzun sure ac tutarsan bu dedigin seyleri yasamaya devam edersin kan sekerin düşer Allah korusun ileride pek cok hastaliga başta şeker (diyabet) olmak uzere davetiye cikartirsin
Sakin o hataya dusme ye
Ama ekmek yedigin icin boyle oluyor
Bak simdi sabah kahvaltisini tam proteinli yapsan degil 2 saat 5 saat acikmazsin
O da soyle
2 yumurta (ister omlet ister haslanmis) 2 dilim tam bugday ekmegi 10 tane badem 1 bardak meyvesuyu
2 kaşık fistik ezmesi
Bunu yap sonra sonucu bana yaz. Bak gorceksin nasil doydugunu

Sizinki tamamen psikolojik bende bekarken yaptığım yemekleri yiyemezdim evlenince esime ve bana 2 tabak cikarip sofra kurunca yemeye basladim kendi yaptıklarımı

Bende 45 kiloyum sizi hatırlıyorum . Havalar cok sicak,insanin iştahı olmuyor. Sahsen benim.olmuyor pek .. Sanki normalde de cok istahliyim ya :KK70:

Simdi size birkac oneri vercem. Süt 400 ml eger 400 cok derseniz 1 bucuk su bardagi süt,icine bal,ve yulaf ezmesi (paketlerde satiliyor buyuk marketlerde) ve muz. Muz suan varmi bilmiyorum ama bir guzel blendirdan gecirin. Ve icin. Normalde bu tarifin icinde 1 adet cig yumurta var ama madem miden bulaniyor hic o toplara girme ve sakın deneme su durumda icemezsin zaten bunu her gece yatmadan ic..

Yumurta ve tavuktan uzak dur iyiice arttirir bence suanda bulantini ve kizartma

Uno tam bugday ekmegi var sandavic oda agizda büyüyor evet ama onun icine hindi füme ve labne peyniri sur ye yanina 1 bardaga meyve suyu doldur agzinda cok buyurse lokma ic meyvesuyunu (meyvesuyu kalorilidir )

Cig bagdem,yani tuzsuz yagsiz fındık ceviz ve kaju bunlardan al cebin varsa cebine doldur yoksa mutfaga gozunun onune koy .. git gel agzina at

Nesfit bal badem al. Sütle agir oluyor. 4 kaşık yoğurt,icine de istedigin miktarda nesfit bal badem ve kuru üzüm koy ye. Miden bulanirsa birak sadece kitir kitir nesfiti ye nesfiti de buzdolabinda muhafaza et

Fistik ezmesi al ekmege sur ye
Ama fistik olcak findik degil dersen ki bu da agir geldi o zaman o fistik ezmesinden 1 kasik al sutun icine karıştır ic bi guzel bunlar diyetisyen tavsiyesi bu arada ben gittim 43 kilodan 45 e ciktim hemde 2 haftada.. sonra biraktim ama..

Makarna haşla uzerine ton balığı dök yağını suz iyicene.
Oyle ye miden bulanmaz makarna beyaz olsun ama salcasiz

Her sabah 10 tane badem ye muzlu sut al dolaba koy git gel.ic ama gunde 2 yi gecmesin sonra gaz yapar.

Sen kilo.almak istiyorsan karbonhidrat arti protein beslenmelisin yani şöyle tavuk +pilav

Et+pilav patates ya da makarna

Balik+patates

Somon balığını al firin tepsisine koy altina pisirme kağıdı koymayi unutma. Yanina halka halka sogan kes . Sonra bir kapta patates soy dilimle patatesin icine 2 kasik zeytinyagi pulbiber karabiber tuz koy eline eldiven al bi guzek harmanla karıştır patatesi
Baligin kenarlarina diz üstüne diz

Ver firina 180 dereceye 30 dakika da piser cok doyurucu saglikli ve kalorili somon omega 3 acisindan zengin
Bak cok basit bi tarif oldu :)
Bu arada tiroidlerine bakildi mi ? Baktirmadiysan baktir .

Ben hayatimda hic 50 kilo olmadim insanlarda cok acimasiz sagolsunlar cok zayifsin kemik torbasisin bilmemne bilmemne kaale alma
Sen essiz ve tek birisin
Sen guzelsin ve guclusun
Her halinle guzelsin bunu unutma
Senin gibi olmak istiyen cok insan var bunuda unutma
Herseye şükret. Haline sukret sagligina sukret aldigin nefese sukret
Allah in izni ile istedigin kiloya çıkarsın..Üzülme canim ..

Devam ediyorum ...

Kuru meyveler kuru kayisi üzüm kek yap evde 2 dakika da bunu da saklama kabina koy ve masanin ustune koy
Ya da sevmem diyorsan baska kek de yapabilirsin

Git agzina att yaninda da muzlu sut ic mis gibi ..

Hamur isini seviyorsan şanslısın zaten firina pide yaptirtip yiyebilirsin lahmacun mesela yaptır dolaba at lahmacun doyurucu ve kalorili bir yiyecektir.

Corba ve salatadan uzak dur hatayi orda yapiyorsun bunu doktorum bana yasakladi corba icen insan zayif olur salataya gelince pismemis sebzeler midede genislerler ve doyma hissi yaratirlar o yuzden kilo vermek.istiyen insanlar salata yer

Corba ve salata yasak :)))))) yasak koy kendine

Gece yatmadan biseyler yemeye çalış mümkünse ama bunlar mideni rahatsiz edicek seyler olmasin cici bebe sut mesela..

Birde ek gida takviyeleri var mesela herbalife ben seneler önce kullanmistim kilo da almistim tamamen bitkisel shake yapip iciyorsun
Ayy canım çok teşekkür ederim vakit ayırıp bu faydalı şeyleri yazdığın için, tamda liste yapıyordum bugun alısveriş yapıcam bütünnn yazdıklarını ekliyorum ve uyguluycam çok pratik şeyler gerçekten üşendiğim için de aç kalıyorum ay çok iyi oldu ya.
Canım benim rabbim en kısa zamanda insallahhh bebis nasip eder tüm içtenliğimle dua ediyorum sana
:KK37:
Bende de adet düzensizliği vardı (halende var) 7 ay istedik olmadı en son akışına bıraktık hiç kafama takmadım 3 ay adet olmamıştım zaten olmuyordum normalde .bian yoktur ama test yapayım dedim 2 aylık hamileymişim :KK70: kafaya takmamak gerekiyor birde sabah erken saatlerde bebiş çalışmaları etkili oluyor diye okumuştum burada:)):KK36:
Kendini ac birakma ac tuttugun icin sekerin düşüyor miden kazınıyor aynisi bendede var birden fenalasip.mutfağa dogru kosup agzima ne geldiyse atiyorum
Yani yemek yemek benim de aklima geliyor
Ama ne yazikki dananin kuyrugu koptu doktorum bana zayif olman cok cok guzel sakin kilo alma dedi kilo alirsan insulin direncin olusur dedi
Pcos görüntüsü var yumurtaliklarimda muayne oldum gecen gun
Yani rabbim in bi bildigi var demekki kilo almamam da da bir hayir varmis bende kafama takiyordum
Hatta kocama bana karbonhidrat tozu alirmisin kadinlar kulübünde gordum kullananlar varmis dedim doktora gitmeden 2 gün önce tamam.alirim dedi ama yalan oldu
Doktor bana herseyi yasakladi diyebilirim :KK43:
Kismet iste
Bizde cocuk icin ugrasiyoruz
Bir duani alirim :)
Iyi haftasonlari dilerim

Ayy canım çok teşekkür ederim vakit ayırıp bu faydalı şeyleri yazdığın için, tamda liste yapıyordum bugun alısveriş yapıcam bütünnn yazdıklarını ekliyorum ve uyguluycam çok pratik şeyler gerçekten üşendiğim için de aç kalıyorum ay çok iyi oldu ya.
Canım benim rabbim en kısa zamanda insallahhh bebis nasip eder tüm içtenliğimle dua ediyorum sana
:KK37:
Bende de adet düzensizliği vardı (halende var) 7 ay istedik olmadı en son akışına bıraktık hiç kafama takmadım 3 ay adet olmamıştım bian yoktur ama test yapayım dedim 2 aylık hamileymişim :KK70: kafaya takmamak gerekiyor birde sabah erken saatlerde bebiş çalışmaları etkili oluyor diye okumuştum burada:)):KK36:

Tesekkur ederim canım benim.. Allah razi olsun insallah tez zamanda benimde olur esimde spermler dusuk cikti diye 3 ay beklicez keciboynuzu kuru yapiyorum ona yükselmezse asilama yapcaz ama bir bakmissin yukselmis ve agustos ayinda burada bombayi vermisimmmm :))) hehehhe insallah

Sen daha once yorum yazmıştın benim konuma hatirladim seni yemek yemiyorsun istahin yok kilonu kafana taktiğini anladim hemen yazayim dedim sana canim

Ayni seyleri yaşadığım icin ayniyiz ayni resmen. Bak nasil etkisini gorceksin Allah 'ın izniyle.. kiloda alirsin ac ta kalmazsin hem

Bu arada günde 1 litreden fazla su icme
Yani 4 bardak su
Kahveyi de 2 bardagi geçirmemeye ozen goster kahve metobolizmani çalıştırır ve yağ yakar.
1 tane sabah icsen 1 tane oglen yemeginden sonra icsen digerlerinide aksam fistik gibi olur
Ama cocugun var emziriyor musun bilmiyorum etkiler mi ama bunuda diyetisyen soyledi 1 litreden fazla su icme dedi

Bu arada kuru uzum kuru kayisi kuru incir fındık bunlari al blendirdan gecir 2 dakika icine de süt kat yoğur elinle yuvarlak yuvarlak top yap bunlari git gel ye

Mesela bir oturusta 4 kayisiyi yiyemez sin ama o bir topun icinde var düşünsene kalori bombasiii
Bu da diyetisyen tavsiyesi .. bana vermişti esim yapti ama salak sütü cok koydugu icin civik olmustu beceriksiz :KK70: :KK70: ona ayar cekersin sen 5 dakikalik iş zaten

Evde hem tatli niyetine esin de yemis.olur hem misafire ikramlik da olur hemde cok saglikli ve besleyici

Bir tatli tarifi veriyim bu da cok basit olcak

Petibor biskuvi al 1 paket 2 tanede elma petibot biskuviyi blendirdan gecir minnacik olsun
Elmayi da dilimle blendira koy gecir bunu bi guzel yoğur yogur zaten katı oluyor sonra elinle top top yap tabaga koy

Sonra uzerine cikolata sos dök

Ama bu cikolata sos pakette satilan toz seklinde sutle yap tencerede

Nefis nefissssss uzerine dök

Sonrada uzerine kürdan sapla

Varsa hindistan cevizi serp

Bak nasil gidip gelip yiyorsun hem ağır değil hem lezzetli hem pratik sunumu da guzel bence.

Tesekkur ederim canım benim.. Allah razi olsun insallah tez zamanda benimde olur esimde spermler dusuk cikti diye 3 ay beklicez keciboynuzu kuru yapiyorum ona yükselmezse asilama yapcaz ama bir bakmissin yukselmis ve agustos ayinda burada bombayi vermisimmmm :))) hehehhe insallah

Sen daha once yorum yazmıştın benim konuma hatirladim seni yemek yemiyorsun istahin yok kilonu kafana taktiğini anladim hemen yazayim dedim sana canim

Ayni seyleri yaşadığım icin ayniyiz ayni resmen. Bak nasil etkisini gorceksin Allah 'ın izniyle.. kiloda alirsin ac ta kalmazsin hem
Ay inşallah canim güzel haberlerini bekliycem:)) evet ya bide geçen hafta aşırı kusma nedeniyle resmen bayıldım açıklık oldum.. ondan beridir hiç yiyemiyorum :KK43:(
Bu arada günde 1 litreden fazla su icme
Yani 4 bardak su
Kahveyi de 2 bardagi geçirmemeye ozen goster kahve metobolizmani çalıştırır ve yağ yakar.
1 tane sabah icsen 1 tane oglen yemeginden sonra icsen digerlerinide aksam fistik gibi olur
Ama cocugun var emziriyor musun bilmiyorum etkiler mi ama bunuda diyetisyen soyledi 1 litreden fazla su icme dedi

Bu arada kuru uzum kuru kayisi kuru incir fındık bunlari al blendirdan gecir 2 dakika icine de süt kat yoğur elinle yuvarlak yuvarlak top yap bunlari git gel ye

Mesela bir oturusta 4 kayisiyi yiyemez sin ama o bir topun icinde var düşünsene kalori bombasiii
Bu da diyetisyen tavsiyesi .. bana vermişti esim yapti ama salak sütü cok koydugu icin civik olmustu beceriksiz :KK70: :KK70: ona ayar cekersin sen 5 dakikalik iş zaten

Evde hem tatli niyetine esin de yemis.olur hem misafire ikramlik da olur hemde cok saglikli ve besleyici

Bir tatli tarifi veriyim bu da cok basit olcak

Petibor biskuvi al 1 paket 2 tanede elma petibot biskuviyi blendirdan gecir minnacik olsun
Elmayi da dilimle blendira koy gecir bunu bi guzel yoğur yogur zaten katı oluyor sonra elinle top top yap tabaga koy

Sonra uzerine cikolata sos dök

Ama bu cikolata sos pakette satilan toz seklinde sutle yap tencerede

Nefis nefissssss uzerine dök

Sonrada uzerine kürdan sapla

Varsa hindistan cevizi serp

Bak nasil gidip gelip yiyorsun hem ağır değil hem lezzetli hem pratik sunumu da guzel bence.
Ay vallahi tam aradıgım tarifler malzemelerde var hemen yapıcam tatlı kek hamurişi de çok severim ama hep 1 lokmadan sonra şişiyorum resmen ya :KK70:bide çok uyuz uyuz yiyorum ya yerken kendimden sıkılıyorum mesela dün ilk defa 4 sosisle 1 ekmek yedim sabah :KK70: 2 saat sürdü sanırım bitirmem

Ay inşallah canim güzel haberlerini bekliycem:)) evet ya bide geçen hafta aşırı kusma nedeniyle resmen bayıldım açıklık oldum.. ondan beridir hiç yiyemiyorum :KK43:(

Ay vallahi tam aradıgım tarifler malzemelerde var hemen yapıcam tatlı kek hamurişi de çok severim ama hep 1 lokmadan sonra şişiyorum resmen ya :KK70:bide çok uyuz uyuz yiyorum ya yerken kendimden sıkılıyorum

Iste o neden biliyor musun kafa dalgin da ondan yemek yerken biseyler düşününce oyle oluyor
Yemekle oyun oynuyor sun sanki
:KK70:

Ben sana yazarim.hep tarif canım bende tarif cok :)

Istahin yedikce açılcak bende istahsizim ah aaah .

Sakin milletin dedigi seylere bakma sen kime sorsan sana pekmez ic der

Ben bi defa ictim varya mahvoldum tobe tobe Allah affetsin
Tamam faydali bi sozum yok ama kilo almak boyle bir olay degil
Matematiksel.kalori hesaplamasi ile olacak birsey bu

Iste o neden biliyor musun kafa dalgin da ondan yemek yerken biseyler düşününce oyle oluyor
Yemekle oyun oynuyor sun sanki
:KK70:

Ben sana yazarim.hep tarif canım bende tarif cok :)
Aynen öyle canım ya valla cokk iyi olur:):)
Istahin yedikce açılcak bende istahsizim ah aaah .

Sakin milletin dedigi seylere bakma sen kime sorsan sana pekmez ic der

Ben bi defa ictim varya mahvoldum tobe tobe Allah affetsin
Tamam faydali bi sozum yok ama kilo almak boyle bir olay degil
Matematiksel.kalori hesaplamasi ile olacak birsey bu
Yaa o pekmez benide mahfetti bi ara içmeye çalışıyodum yok ya .. şuan çok çabalıyorum ben bundan 2 ay önce akşamdan akşama yemek yiyordum acıkmıyodum da:KK70: bayramda görümcem ne kadar zayıfladığını bayramlıklarını giyince farkettim gir çık ekmek felan ye bari çok kötülemişsin dedi ay nası sinirim bozuldu :KK70: annemlerde hastalandınmı sen felan dedi.. önümüzdeki bayrama kadar biraz yükselip hepsini şaşırtıcam insallah:KK70:

Içim marka peynir var ya beyaz ben onu aliyorum rendeliyorum
Maydanoz kiyiyorum
Harç yapıyorum yani bide tuz ve pulbiber de koyuyorum harca
Gunluk yufka satiliyo ya 5li
Onlardan alıyorum
1.kat yufkaya yag ve yogurttan hazırladıgmi sürüyorum yumurta fırçasıyla
1 cay bardagi zeytinyağı 1 su bardagi yogurt olmasi lazim öyleydi
1. Kata sürüyorum
Sonra 2.kata suruyorun
Sonra 3. Kata suruyorun ve peynirleri döküyorum
Sonra 4 ve 5 te ayni işlem en son firina veriyorum 180 derece de 45 dakika da pisiyor borek citir citir oluyor git gel ye basitte yani hazir yufkadan

Aynen öyle canım ya valla cokk iyi olur:):)

Yaa o pekmez benide mahfetti bi ara içmeye çalışıyodum yok ya .. şuan çok çabalıyorum ben bundan 2 ay önce akşamdan akşama yemek yiyordum acıkmıyodum da:KK70: bayramda görümcem ne kadar zayıfladığını bayramlıklarını giyince farkettim gir çık ekmek felan ye bari çok kötülemişsin dedi ay nası sinirim bozuldu :KK70: annemlerde hastalandınmı sen felan dedi.. önümüzdeki bayrama kadar biraz yükselip hepsini şaşırtıcam insallah:KK70:

Bende su anda aksamdan aksama yiyorum ama gece tekrardan yiyorum bir de agzima biseyler de atiyorum.
Bencede bu bayrama bomba gibi girersin insallah canini hic sikma
Bayramdada baklava falan yersiniz oh mis yaninda sut icersen sekeri mideni bulandirmaz aklinda bulunsun baklava yemenin kanunu :)

X