yemek derdi

Ben seni çok iyi anlıyorum. Kendi başıma yemek yapmaya başladığımda bir sürü mercimek çorbası heba ettim. Birini yaktım. Biri su içinde yüzüyodu. Biri lapa oldu, deepfreze attım çorbanın bi kısmını, günlerce sulandırıp içtik çünkü. Benim çorbamın neden olmadığını da anladım daha sonra. Düdüklüden. Herkesin farklı oluyor genelde düdüklüsü o kendi süresinde kendi suyunda söylüyor bana tarif ederken ama benim tencere başka sürede pişiriyor. Şimdi fissler aldım bi tane. Allahım dünya tatlısı içim rahat etsin diye su koyuyorum sebze yemeklerine. 3 dakika içinde sebzeler, 7-8 dk içinde etleri pişiriyor, patates haşlama 15 dk.
Yemek yaparken her yaptığın adımı mutlaka yaz bir kağıda. Bu konudan yaptığın adımları paylaşırsan daha kolay olur sorunun çözülmesi.
Bu arada yemeklerinin lezzetli gelmemesinin sebebi salça olabilir. Salçasız yemek çok yapılmaz bizde. Bu nedenle hep bir şey eksik hissi yaşayabilirsin.
Diğer neden belki güzelce kavurmadığın içindir. Sıra sıra kavur her şeyi. Bu adımları hiç atlama.
İlk yemek yaparken tuzu hep çok olucakmış gibi gelir atmazdım. Hata işte. Tuz atarken elini korkak alıştırma. Yağda aynı şekilde.
Su ayarını yaparken düdüklü değilse tencereye en son attıktan sonra sebzeyi kapağını kapatıp bir bırak onu kendisi bi suyunu salsın yumuşasın. Sonra sıcak su eklersin ama kademeli olarak. Sonra eklediğin suyu yaz bir kenara. Diğer yapışında uğraşmassın adım adım. 2 bardak koyduysan sebze kendini çekince 2 bardak koyar altını kısarsın ocağın.
Üşengeç şef yeni başlayanlar için çok iyi tavsiye ederim. Her adımı fotoğraflıyor. Kavuruyoruz diyor mesela. Önceki ve sonraki halini de koymuş, kavurmadan kasıt nedir görüyosun.

Ben de ilk kek yaptığımda şeker koymayı unutmuştum:eek:Tabi ben bunu keki fırından alıp, soğutup, bir güzel kestikten sonra fark ettim.
Annem daha sonra şerbet yapıp üzerine dökmüştü de kurtarmıştı kekimi çöpe atılmaktan:)
O günden sonra yemek yapma konusunda yüzüm hiç gülmedi zaten.Pes ettim ben de.
Buradaki kadınlar gibi bir başarı öyküm yok maalesef:110:

El becerisi zamanla kazanılır. Çok kasmayın bence.
Herkesin damak tadı da farklı. Ben Güneydoğu mutfağına alışkın olduğum için bazı yemekleri sadece vitamin olsun diye yapıyorum.
Şimdi Allah var,Urfada Antep'te Diyarbakır'da yediklerimden sonra düdüklüde pişmiş pırasaya da içim gitmez yani :KK53:
Sen Ankara'da değil misin? Gel bak sana lahmacun yapayım,eşim de çiğköfte yoğursun. Yanına ezme salata oh mis :confused:
Kayserili adam Urfalı gibi yoğurur hale geldi :)
Antepli office office nerdesin gel yemek tarifi ver.

Eveeeet yassy, sana kilis tava, anali kizli, icli kofte, kislik kuru acur dolmasi, katmer ve daha nice tarifler verebilirim :KK53: Loch girisi yapmis bari bende tarifleri vereyim :KK53: loch bana cig kufte yollaaaa :27:

Eveeeet yassy, sana kilis tava, anali kizli, icli kofte, kislik kuru acur dolmasi, katmer ve daha nice tarifler verebilirim :KK53: Loch girisi yapmis bari bende tarifleri vereyim :KK53: loch bana cig kufte yollaaaa :KK53:
Tabi içiniz geçti di mi patatesli çiğköfte yemekten :KK70:
Valla anam Diyarbakır kadayıfı gönderdi,gel misafirim ol. Şuan ev Kayseri'den yollananlarla beraber beleş lokanta :rolleyes:
Konu sahibi de gelsin diyecem ama ıspanak yemekten banlanmış galiba.

Ben de ilk kek yaptığımda şeker koymayı unutmuştum:eek:Tabi ben bunu keki fırından alıp, soğutup, bir güzel kestikten sonra fark ettim.
Annem daha sonra şerbet yapıp üzerine dökmüştü de kurtarmıştı kekimi çöpe atılmaktan:)
O günden sonra yemek yapma konusunda yüzüm hiç gülmedi zaten.Pes ettim ben de.
Buradaki kadınlar gibi bir başarı öyküm yok maalesef:110:
Anneni ayakta alkışlıyorum :KK9: 40 yıl geçse şekersiz keke şerbet dökmek aklıma gelmezdi. Analarimiza can feda. Sen de pes etme denemeler devam :hamarat:

Tabi içiniz geçti di mi patatesli çiğköfte yemekten :KK70:
Valla anam Diyarbakır kadayıfı gönderdi,gel misafirim ol. Şuan ev Kayseri'den yollananlarla beraber beleş lokanta :rolleyes:
Konu sahibi de gelsin diyecem ama ıspanak yemekten banlanmış galiba.

Avrupa birligi ayagina etli cig koftemiz de gitti, ne avrupali olduk ne de agiz tadiyla bir cig kofte yiyebiliyoruz where is the adalet :( ben cantami toplayip yola cikiyorum sen sofrayi hazirla :27:

Avrupa birligi ayagina etli cig koftemiz de gitti, ne avrupali olduk ne de agiz tadiyla bir cig kofte yiyebiliyoruz where is the adalet :KK43: ben cantami toplayip yola cikiyorum sen sofrayi hazirla :KK53:
He onlar steak yerken iyi,biz çiğ köfte yerken pis köylü :/
Gel anacım gel başımın üstünde yerin var.

He valla az pismis ayagina daha bagiran hayvani lupletirken sorun yok, biz terimiz popomuzdan aka aka yogurunca iyk :/ nalet olsun boyle batiya :KK43:
Yalnız şaka maka ben hayatımda en güzel çiğköfteyi Antep'te yedim. O gün otobüs yolculuğundan dolayı çok mu açtım ondan mı bilmiyorum.
Terminalde öylesine bir yerdi.

Anneni ayakta alkışlıyorum :KK9: 40 yıl geçse şekersiz keke şerbet dökmek aklıma gelmezdi. Analarimiza can feda. Sen de pes etme denemeler devam :hamarat:

Çöpe yemek atmak kırmızı çizgisidir:) Ondan geliyor aklına böyle orijinal fikirler:halay:

hanımlaarr Mune Mune beni banlamış derdimi dert olarak görmemiş o konuda ona kırgınım ama geri geldim :KK53::KK53:

1 haftada öncelikle S sn0wdr0p 'un yoğurtlu çorba tarifini denedim, güzel oldu sadece biraz duru olmuş olabilir. ikinciye düzelir herhalde. tekrar teşekkür ederim. :KK54:

Yokuspokus Yokuspokus 'un verdiği sebze çorbasını denedim birisinde tam senin dediğin gibi yaptım çok güzel oldu. ikincisinde biraz daha fantezi olsun dedim brokoli attım hafif bir mama kıvamı oldu ama o muhtemelen benim ayarsızlığımdır. :deli:

veeee special thanks to my one and only :KK53: Nooption Nooption fırında tavuk tam tuttu :super:

gelen diğer mesajları da okudum hepinize teşekkür ederim sanırım artık bu konuda biraz daha iyiyim :hamarat:

hanımlaarr Mune Mune beni banlamış derdimi dert olarak görmemiş o konuda ona kırgınım ama geri geldim :KK53::KK53:

1 haftada öncelikle S sn0wdr0p 'un yoğurtlu çorba tarifini denedim, güzel oldu sadece biraz duru olmuş olabilir. ikinciye düzelir herhalde. tekrar teşekkür ederim. :KK54:

Yokuspokus Yokuspokus 'un verdiği sebze çorbasını denedim birisinde tam senin dediğin gibi yaptım çok güzel oldu. ikincisinde biraz daha fantezi olsun dedim brokoli attım hafif bir mama kıvamı oldu ama o muhtemelen benim ayarsızlığımdır. :deli:

veeee special thanks to my one and only :KK53: Nooption Nooption fırında tavuk tam tuttu :super:

gelen diğer mesajları da okudum hepinize teşekkür ederim sanırım artık bu konuda biraz daha iyiyim :hamarat:

Sıcak su ilave edip karıştırdığında kıvamı alır, tadı tutturduğun an zaten gerisi kendini kurtarır; içine giren sebzeye göre suyu ayarlamayı öğrenirsin kuzum, denemene ve olmasına sevindim. Yapabilmişsin işte ne güzel. Kendine haksızlık etme, böyle böyle daha da güzel olacak ^_^

ohh mis afiyet olsun canım:KK200:

Çorba için tencere büyüklüğünü bilemeyince biraz emin olamadım. Belki suyu çok geldi. Yogurt bir bardak daha artırın unu da bir kaşık daha. Koyu olunca problem olmaz piştikten sonra sıcak suyla kıvamı ayarlanır. El alıştıkça kıvamı tutturursunuz zaten. Afiyet, sifa olsun.:KK200:

Kırgıncığım hoşgeldin, konu içeriğinde yemek tarifleri bekliyorsun, yemek yapımında kaçırdığın püf noktaları varsa diye tavsiye istiyorsun, gelen yorumlar tarifler üzerine, alıntıladığım yorumunda dahi verilen tariflere teşekkür ediyorsun :)))) denemişsin beğenmişsin de afiyet olsun, ohhh yarasın inşaallah:nazar::kk77:

Söyle o zaman bu kadın topiği taşımasın da ne yapsın:confused:

Kırgıncığım hoşgeldin, konu içeriğinde yemek tarifleri bekliyorsun, yemek yapımında kaçırdığın püf noktaları varsa diye tavsiye istiyorsun, gelen yorumlar tarifler üzerine, alıntıladığım yorumunda dahi verilen tariflere teşekkür ediyorsun :)))) denemişsin beğenmişsin de afiyet olsun, ohhh yarasın inşaallah:nazar::kk77:

Söyle o zaman bu kadın topiği taşımasın da ne yapsın:confused:

derdim o benim derdimmmmm :D sonradan fark ettim de naapim kuyruğu dik tutmak ruhumda var ehehhe:KK53:

teşekküüür ederimm:KK68::KK15:

annem "su bile fark ediyor, içtiğiniz suyla yap yemeği" dedikten sonra ben de "ulannn yapıyorsam en iyisi olsun" diyip fiji su ile yaptım bir kez :KK70: o da pek bir kötü oldu :KK70:

daha çok pratik lazım sanırım. teşekkür ederim. :KK19:

hahahahha- bende bazen (depresif oldugum zamanlar) kalkip FIJI suyu aliyorum- nedense iyi geliyor :)
elin zamanla alisir- bende ilk yillar baya rezil ediyordum sebzeleri- et zaten hep lastik gibi oluyordu. zamanla alisti elim. hala süper yemek yapamam (yani kendi yemegimi asla canim cekmez) ama bu bide kullandigim malzemelerle alakali.
köftenin icine yulaf koyarim mesela- pirincin esmerini alirim, makarnayi ya tam tahil yada mercimekten yapilandan alirim.
karniyarik yaparim ama patlicani kizartma vs. tuz, seker kullanmam--- yani benim yemegim nasil güzel olsun :)

Back
X