Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok güzeller ...........................................![]()
Yanardağ Pasta
Malzemeler
1 paket krem şanti
1 tane kakaolu hazır pasta tabanı
6 tane halley ya da 1 paket petibör bisküvi hangisini tercih ederseniz
1 tane muz
1 paket meyve sosu ( orman meyveli )
Süt
Çok pratik ve oldukça lezzetli bir pasta sadece 15 dk da hem görseli hemde tadı güzel olan bir pasta hazırlamış oluyoruz şiddetle tavsiye ediyorum, deneyin pişman olmazsınız acele misafirler içinde kurtarıcı bir pasta :))
İlk önce meyve sosunu tarifindeki gibi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra krem şantiyi sütle çırpıyoruz içine halleyi ya da bisküviyi ( ben halley kullandım ) parçalara ayırıp ekliyoruz. Muzu doğruyoruz ve şantiyle harmanlıyoruz ( isterseniz içine damla çikolatada ilave edebilirsiniz ben sevmediğim için kullanmadım ). Sonra pasta tabanının tekini 8 eşit parçaya bölüyoruz diğerininde üzerine kaşıkla süt döküp ıslatıyoruz ve ortasına kubbe olacak şekilde hazırladığımız harcı dolduruyoruz kenarlardan biraz boşluk bırakarak dolduruyoruz. Üçgen şekilde kestiğimiz kek dilimlerini biraz sütle ıslatıp eşit bir şekilde pastamızın üzerine diziyoruz. 1 parça artıyor 7 parça tam geliyor. Üzerine de meyve sosunu döküp servis yapıyoruz. Ben dolapta bekletmedim isterseniz bekletebilirsiniz. Krem şanti yerine pasta kremasıyla da yapabilirsiniz. Üstüne meyve sos yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz :)) Afiyet olsun.
Oğlumun Diş buğdayında yaptığım şeker Hamurundan Kurabiyeler
ya bu pasta harika görünüyo görür görmez denemek istiyorum :)
şeker hamurunu kendiniz mi yaptınız ? çok şekerler :)
İnşaAllah resimleri yükleyebilmişimdir...
baykuş kurabiyenin tarifini yazabilir misiniz ben baykuş hastasıyımdır bayıldımmm![]()
Teşekkürler canım paylaşım için harika görünüyor.
:)tabi yazayım...
Baykuş kurabiye Malzemeler
1 paket muzlu puding (toz halde kullanılacak)
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Un (yaklaşık 2.5 su bardağı)
Hazırlanışı Puding pudra şekeri margarin sıvı yağ vanilya krema kıvamı alana kadar karıştırılır.üzerine nişasta kabartma tozu ve un eklenerek yoğurulur ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yağlı kağıt üzerinde çok kızarmayacak şekilde pişirilir. İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpip servis edilebilir afiyet olsun. 1 cm kalınlığında açılıp su bardağı ile şekil kesilir kesilen dairelerin üzerinde çay bardağı ile yarım ay kesilir minik yuvarlaklardan gözler yapılıp üzerine damla çikolata batırılır çatal ile ayak şekli ve çay bardağı ile kanat oyuntusu yapılır bademden burun eklenir çok kızarmayacak şekilde pişirilir. Çocukların doğum günleri için çok hoş bir sunum afiyet olsun.