Kendi kendime konuşma alışkanlığım.

Bende cok yaparim bunu.
Bazen dert ettigim konuda, bazen kurdugum hayalde, bazen soyleyemediklerimden konusurum hep.
Ve cokta iyi gelir.
Napayim baskasina anlatsam anlamayacak. En.iyisi kendime anlatmak :)

Uzmanlık bir durum olmaya da bilir zira burada sen insanlara söylemediğin şeyleri söylüyorsun. Kendimi eskisi kadar iyi ifade edemiyorum demişsin, eskiden böyle değildi o zaman? Ne zamandır var öyleyse bu durum? Son zamanlarda canını sıkan bişeyler mi oldu? Senin özgüvenini zedeleyecek bir olay falan, senin toplum içinde söylediğin bir cevaba verilen bir tepkiye bozuldun da ondan mı böyle oldu?

Bende yapıyorum bunu ve cevapta veriyorum yıllardır ...Bırakmadım bu alışkanlığı

Ben de yapıyorum bunu.. Ama önemli olan söylenecek seyi söyleyeceğin kişiye o zaman söylemek.. Beni rahatlatıyor diyemem.. O zaman söyleseydim rahatlatırdı.. Ben biraz benzer durumda karşılaşırsam şöyle diyim diye kendimi cevaplamaya hazırlıyorum gibi bişey..

Evet aslında tamda soylemek istediklerim bunlardı. Ben bunu bir kez değil bi cok kez yasadım. Ya ben cok olmamasi gereken topluluklar icine girdim yada benim insanlarla iletisimimde bi sorun var. Ozguvenin cocuklugumdan zedelendi yani. Ve tam toparladim bi sekilde duzelttim dedigim noktada yaklasik iki yil once alt ust oldu. Bir yerde duzeltemedigim bir seyler var sanki. Olmak istedigin insan farkli oldugum insan farkli. Aslinda cevrem beni pasif gormez her ortama girip cikabilen sosyal bi insan olarak bilinirim. Oyleyimde. Ama ben bunu zorlayarak yapiyordum. Yani kolay bi sekilde olmuyordu. Ve depresif oldugum bi donemde bunuda yapmayi biraktim. Ozumdeki insanida sevemedim. Bilmiyorum biraz karisik gelebilir ama durum bu. Bende cozemedim kendimi.

Yapmak istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Yani, insanlara cevap da vermek zorunda değilsiniz ki. Keşke lafı gediğine koysaydım, keşke şöyle söyleseydim falan diye düşünerek ömür mü geçer? Yani mesela, verilmesi gereken cevabı vermezsiniz ama üstüne de düşünmemiş olursunuz. Bazı insanlarda da her lafa bir cevap verme durumu vardır ki ben onlara hasta gözüyle bakıyorum. Öylesi daha kötü bence. Kaç yaşındasınız?

Evet herkesi fazla ciddiye almakta bu sorunun bir parcasi sanirim. Tecrube ede ede toparliyorum hayatimi. Herkese laf verme konusunada gelincede o huy bende fazla yok fakat kucuk dustugumu hissettigimde o ordamda bisey diyemezsem dokunuyor iste. Obur turlu herkes herkese soyler. Bunlar kucuk seyler bende farkindayim ama buyuk uzuntulerle birlesince su yuzune cikiveriyor, hersey goze batabiliyor. Her soylenene alinan kirilan bi insana donusuyorsun. Durum bu sanirim.
Yas 25.

Sana seni küçük düşürücü birşey söylendiği zaman sonuç ne olursa olsun muhakkak bir cevap vermeye çalış. Hangi ortamlarda oluyor bunlar, iş mi, arkadaşlık mı? Eğer iş ortamıysa çıkarlarınıza göre hareket etmek zorundasınız bir şekilde. Nasıl yaşanıyor bu durum, yani biri size kötü bişey dediğinde tutulup kalıyor musunuz, yoksa söyleyecek laf mı bulamıyorsunuz? Ben çok çok sinirlendiğim bişey söylenirse ağzımı pek açmamaya çalışırım mesela ama açtığım takdirde çok kalp kıracağımı, olayın çok büyüyeceğini düşündüğüm için bu oluyor. İçinizde kaldığı için sanırım alıngan birine dönüştürüyor bu durum sizi.

Bendede o var galiba kotuye gider dusuncesi. Yani olan seyden sonra kotuye giden tek sey benim psikolojim tabi bunu gec fark ettim. İs hayatinda laf soylemekte sıkıntım yok. Ama bazen oyle bir ortam oluyor oyle insanlarla bir arada bulunuyorum ki hakli olmam laf soylemem kar etmiyor. Uste cikmaktan cok sinirlerimi alt ust ediyorlar. O noktadan sonrada cevap verememek degil vermek dahi istemiyorum. Yani surekli bnlarla ugrasmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…