Güzel annecik, öncelikle saçmalamıyorsun. Doğumdan korkman, doğum öncesi tedirgin olman normal. Her kadın yaşıyor bunları.
Ama herşey normalken, tıbben bir zorunluluk yokken sezeryan kararı vermememiz gerektiğini doktorlar ısrarla söylüyor.
Doğum elbette biraz sancılı, biraz sıkıntılı. Ama doğa bunu böyle istemiş. Sezeryan bir ameliyattır, normal bir süreç değildir. Tıbbi bir zorunluluk varsa elbette yapılır, ama yoksa bebeğin ilk nefesini en doğru zamanda alacağı, bebek hazır olduğunda sürecin başlayacağı, bebeğin bağışıklık sisteminin en mükemmel şekilde gelişeceği, annenin rahminin de en iyi biçimde temizleneceği yöntem olan normal doğumu tercih etmek gerek.
Bir arkadaşımız yukarıda ilk doğumunda normal doğum dolayısıyla nasıl zarar gördüğünü anlatmış, ama bu anlattıklarına göre zaten onun sezeryan olması gerekirken normal doğum yaptırmaya çalışmışlar. Bir doğumda 45 dikiş atılıyorsa o doğum normal olmamalıdır zaten. Normal doğuma uygunsan 45 dikiş filan atılmaz.
Bak ben bir yıl yurt dışında yaşadım bir arkadaşım orada doğum yaptı, nasıl doğum yapacağını sormuyorlar bile orada anneye. Tıp gerektiriyorsa sezeryan, yoksa "Ben sezeryan istiyorum." deme şansın yok. Bir başka örnek vereyim. Benden bir sene önce bir başka arkadaşım 5 aylık hamileyken gitti Amerika'ya, gitmeden önce buradaki doktoru "Alıveririz sezeryanla" tavrındaydı, oradaki doktorlar öyle kızmışlar ki bunu anlatınca. "Sen sağlıklısın, bebeğin sağlıklı, kilonuz normal, pozisyon doğuma uygun; nasıl olur da böyle birşey düşünebilirsin." demişler ve normal doğum yaptı. Öyle de güzel bir kızı var ki.
Birtanem, her doğum zor olacak diye birşey yok, herkesin doğumu farklıdır. Ama şöyle bir gerçek var, sen ne kadar kendini rahat bırakır ve beynen doğuma hazırlarsan doğumun o kadar kolay olur. Bir avazda kolayca doğum yapacağından eminim ben. Doktor herşey yolunda derse sakın keyfi sezeryan yaptırma.
Ben 32 yaşındayım ve hamile kalmaya çalışıyorum; şimdiden en büyük korkum yaşım nedeniyle birşeylerin yolunda gitmemesi ve sezeryanla doğum yapmak zorunda kalmak. Ben şimdiden dua ediyorum normal doğum yapabilmek için. Umarım senin de doğumunda herşey yolunda gide ve anlamadan hemen doğuruverirsin.
Şimdiden Allah analı babalı büyütsün.