• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi işinin sahibi kadınlar var mı acaba burada ?

Hallem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
885
198
53
Lütfen konumu taşımayın. Ben kendi işimi yapmak istiyorum ama biraz korkuyorum başlamaya siz nasıl başlamıştınız ne iş yapıyorsunuz aylık geliriniz nasıl

Aylık gelırımı esımle bırlestırmedıgım ıcın sadece eve gıren para 10.000 idi. Yılbasından sonra zam aldı esım. Suan 11.500civarında + yaptıgı projelere gore degısıyor. Benim iş yerim var. Suan aktıf olarak katılamıyorum mesleği de belirtemiyorum (ifşa olmamak adına) fakat ondan da bi 8bin gelıyor. Ama hıc dokunmuyorum cocuklara yatırım olsun dıye. Hamıleysenız ve halı hazırda bır cocugunuz daha varsa ısyerı olayı tam bır kabusa donuyor. Aktıf olarak katılmak zorundasınız ama bebe yalnız kalıyor ılgılenemıyorum dıye kendınızı yıyıyorsunuz. Parası guzel olsa da bı bakıyorsunuz evladınızı dogru duzgun gormeden ay gecmıs..

Aylık gelırımı esımle bırlestırmedıgım ıcın sadece eve gıren para 10.000 idi. Yılbasından sonra zam aldı esım. Suan 11.500civarında + yaptıgı projelere gore degısıyor. Benim iş yerim var. Suan aktıf olarak katılamıyorum mesleği de belirtemiyorum (ifşa olmamak adına) fakat ondan da bi 8bin gelıyor. Ama hıc dokunmuyorum cocuklara yatırım olsun dıye. Hamıleysenız ve halı hazırda bır cocugunuz daha varsa ısyerı olayı tam bır kabusa donuyor. Aktıf olarak katılmak zorundasınız ama bebe yalnız kalıyor ılgılenemıyorum dıye kendınızı yıyıyorsunuz. Parası guzel olsa da bı bakıyorsunuz evladınızı dogru duzgun gormeden ay gecmıs..
Bu mesleği yapmak için bir diplomanız falan var mı yoksa kafe açmak gibi bir şey mi ? Bende öyle bir şey istiyorum aslında ben gitmesem bile kendi kendine işleyebilecek bir düzende olsun. Özelden yazabilir misiniz acaba ne iş yaptığınızı ❤️

Benim çevremde kendi işini yapan çok insan var.
Nasıl bir sorun var anlamadım ama genelde insanlar mesleklerine göre işyeri,dükkan,büyük işletme vs. açıyorlar.
Herkesin gelir düzeyi farklı.
Bir kuaför ayda 50 bin lira kazanır,müteahhit bir günde 500 bin kazanır.
Öncelikle mesleğinizde kendinizi geliştirin,iyi bir çevre kazanın.
Şu kriz piyasasında Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Kolay değil ama Allahım çalışanlara yol açar inşallah.

canım tebrik ederim kesinlikle biraz cesaretli ol ve risk al, seni çok iyi anlıyorum. İlk etapta çok zor, ama zamanla işi oturtup iş bölümü yapınca e bir de biraz kazanıp bir tempo tutturunca kendi kendine geliyor her şey.

Benim çevremde kendi işini yapan çok insan var.
Nasıl bir sorun var anlamadım ama genelde insanlar mesleklerine göre işyeri,dükkan,büyük işletme vs. açıyorlar.
Herkesin gelir düzeyi farklı.
Bir kuaför ayda 50 bin lira kazanır,müteahhit bir günde 500 bin kazanır.
Öncelikle mesleğinizde kendinizi geliştirin,iyi bir çevre kazanın.
Şu kriz piyasasında Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Kolay değil ama Allahım çalışanlara yol açar inşallah.
Açıkcası okuduğum bölümle alakalı bir iş yapmayı düşünmüyorum daha çok kafe gibi bir yer açmak istiyorum ama tutunamazsam özgüvenimi kaybederim diye korkuyorum. Birde sormak istediğim hangi işi yapsam daha kolay tutunurum

canım tebrik ederim kesinlikle biraz cesaretli ol ve risk al, seni çok iyi anlıyorum. İlk etapta çok zor, ama zamanla işi oturtup iş bölümü yapınca e bir de biraz kazanıp bir tempo tutturunca kendi kendine geliyor her şey.
Teşekkür ederim sizce hangi işi yapsam daha iyi tutunurum

Açıkcası okuduğum bölümle alakalı bir iş yapmayı düşünmüyorum daha çok kafe gibi bir yer açmak istiyorum ama tutunamazsam özgüvenimi kaybederim diye korkuyorum. Birde sormak istediğim hangi işi yapsam daha kolay tutunurum
İyi de yanlış anlama da bu şekilde iş hayatına atılmak olmaz ki.
Belli ki hiç tecrüben yok.
Hangi işi yapsam daha iyi tutunurum diye bir soru olabilir mi Allah aşkına? Bildiğin işi yaparsan tutulursun kaldı ki bu zamanda mesleğini en iyi yapanlar bile dükkan kapatıyor.
Önce hedefini belirle,sonra o iş üzerine tecrübe yapmalısın.
Ama senin mantığındaki biri yıllarını vermeli bence.
Çok yanlış pencereden bakıyorsun.

İyi de yanlış anlama da bu şekilde iş hayatına atılmak olmaz ki.
Belli ki hiç tecrüben yok.
Hangi işi yapsam daha iyi tutunurum diye bir soru olabilir mi Allah aşkına? Bildiğin işi yaparsan tutulursun kaldı ki bu zamanda mesleğini en iyi yapanlar bile dükkan kapatıyor.
Önce hedefini belirle,sonra o iş üzerine tecrübe yapmalısın.
Ama senin mantığındaki biri yıllarını vermeli bence.
Çok yanlış pencereden bakıyorsun.
23 yaşındayım ve okuduğum bölümle alakalı bir şey yapamam. Aklımda kafe açmakla çocuklara özel atölye açmak var ama gidip kafe açmak için garsonluk mu yapmalıyım yani bi mimarlık yada avukatlık bürosu değil ki

23 yaşındayım ve okuduğum bölümle alakalı bir şey yapamam. Aklımda kafe açmakla çocuklara özel atölye açmak var ama gidip kafe açmak için garsonluk mu yapmalıyım yani bi mimarlık yada avukatlık bürosu değil ki
Yanlış anlamayın ama evet yapmalısınız gerekirse bir işin mutfağını görmeden işin sahibi ya da başarılı olmak zor amacınız bu işi tutturmaksa gerekirse bir ay bulaşık bile yıkayacaksınız bunu işinize yatırım görerek yapacaksınız ve bunu ancak severseniz yapabilirsiniz bu yüzden bence bildiğiniz sevdiğiniz işi yapıın size tavsiyem

Tamam iyi güzel.
Kafe,çocuk atölyesi ikisi de süper de hangisi hakkında tecrüben var?

Evet gerekirse garsonluk,baristalık yaparsın,işleyişi öğrenirsin sonra kafelerin işletmecileri var o pozisyonda çalışırsın,bir kafenin muhasebesini öğrenirsin,kolay değil.

Bizim burada 7 gün ve gece 2'ye kadar açık çoğu kafeler. Kafenin sahipleri çok yakın arkadaşımız. Ortaklaşa kimi gece kimi gündüz kalıyor. Vardiya sistemi oluşturmuşlar. Ama adam diyor burayı açana kadar bu muhitte çalışmadığım mekan kalmadı diye.
Önce işin mutfağında pişeceksin ki sonra patron olasın.
Patron olunca hadi bakalım,gelsin kahveler,müşteriler lay lay lom olmuyor. Çalışandan daha büyük sorumluluk gerekiyor.

Çocuk atölyesi için de muhakkak bir çocuk gelişimci ile görüşmek gerek.
İş şartları,ortamı,avantajı,dezavantajları eminim onun da çoktur.

Öyle param var,hadi iş kurayım demek zaten yanlış yolda olduğunu,çok afedersin ama kazıklanmaya her an müsait olduğunu gösteriyor. İşi bilmediğini farkeden kötü niyetli insanlar çok kolay sömürürler seni. Gözlerini aç. Hayat o kadar kolay değil.

Bu mesleği yapmak için bir diplomanız falan var mı yoksa kafe açmak gibi bir şey mi ? Bende öyle bir şey istiyorum aslında ben gitmesem bile kendi kendine işleyebilecek bir düzende olsun. Özelden yazabilir misiniz acaba ne iş yaptığınızı ❤

cafe gibi işletmeler siz gitmeden kendi kendine birkaç ay işler. sonra iflas bayrağını çekersiniz.
kendi işini yapmak maaşlı çalışandan daha çok çalışmaktır.

Teşekkür ederim sizce hangi işi yapsam daha iyi tutunurum
kesinlikle sevmekten önce bildiğiniz bir iş olmalı, hemen ardından sevdiğiniz bir iş olmalı. İnanın insanın bilmediği işte tutunma süresi ortalama 1 yıl bile olmuyor. İşin mutfağını, gelirini giderini, tutarını tutmazını çok iyi analiz edin. AYrıca iş konusunda size yardımcı olabilecek insan gücüne ihtiyacınız var, hangi alandasınız bilmiyorum ama

Benim kendi işyerim var 8 sene oldu. Şu anda çok iyi kazanıyorum evet ama ilk 2 sene resmen süründüm. Hem maddi hem manevi anlamda. Yeri geldi maaşları ödeyemedim kredi çektim, kirayı ödeyemedim işyerine avukattan ihtarname geldi, SSK’ya çok borçlandım. Çok zor süreçlerden geçtim, bu zor zamanlarda mesela eşimin şirketinden borç aldım, ya da kendi adıma kredi çekebilecek limitim vardı bankalarda. Yani işler kötü gittiğinde siz ne yapabileceksiniz? Sizi destekleyebilecek birileri ya da kendi sermayeniz var mı? Maalesef işi açar açmaz müşteriler akın etmiyor hiç bir yere. Ha 2 sene sonra toparlandı, ben bütün borçları kapattım, borçsuz ve para kazanan bir işyeri artık, hem maaş hem de kar payı alıyorum. Benim işyerim kendi alanımda değildi, hatta bu konuda hiç tecrübem yoktu. Ama ben zaten bu konuda 20 yıllık tecrübeli biriyle ortak açtım bu işyerini. Yani o bana teklif etti, ben sermayeyi koydum o da tecrübesini ve bu konudaki ismini. Yani tecrübe de çok önemli, ortağım olmasa ben bilmediğim bir işe girişmezdim.

Bu mesleği yapmak için bir diplomanız falan var mı yoksa kafe açmak gibi bir şey mi ? Bende öyle bir şey istiyorum aslında ben gitmesem bile kendi kendine işleyebilecek bir düzende olsun. Özelden yazabilir misiniz acaba ne iş yaptığınızı ❤
Profılınız gızlı oldugu ıcın mesaj atamıyorum sıze. Hayır cafe degıl. Bu ısı zaten yıllarca yaptım. Sımdı de kendım yönetiyorum diyelim. Evet diplomam var

Ben senin yerinde olsam şuanki ekonomik krizden dolayı açmazdım. Sağlam sermayeniz varsa Olabilir yoksa uzak durun derim. Elinizdeki paranızı altına yatırın en az 3 senelik. Esnaf olmak çok zor dur. Vergi yükü kira yükü işlerin maaşları sigortaları elektrik su doğlazgaz ı Alacağın ürünler onların KDV leri :) Eski Esnafların Bağladıkları müşterlerileri var onlarınki zamanla kazanılmış müşterileri var. En az 2 sene çepten para gidecekmiş gibi kenarına para koyman lazım...

Bir ekonomist olarak size ilk tavsiyem yapcak işi iyi araştırmanız. Piyasanın durumuna bakin. Cafe işi Türkiyede biraz değişik. Birisi iyi tutan bir yer acsa ve bir özelliği varsa, bir bakmışım hemen yan başına ayni tarzda birşey açmış. Türkiyede tüketicilerde yeni yer açılsa direk oraya yöneliyor. Yani tutunmak o kadar kolay degil. Ama bu benim gözlemim. Yurtdisinda yaşıyorum. Belki başkaları daha tecrübeli. İşinizi seçtikten sonra bir yatırım planı yapmaniz lazim. Is kurmak için bütün harcamaları toplayin. İşletme planınız lazim. Kredi çekmek gerekiyorsa banka bunları sizden ister.

İyi fikir. Bir bakın bakalım kolay mı zor mu? Müşteri ile iletişiminiz nasıl?

Daha işyerini açmadan siz gitmeseniz de yürüyecek iş düşünüyorsanız,
girişimci olmaya uygun değilsiniz demektir.
Ben hepsinin tek bir kurucuya ait olduğu anaokullarının bir şubesinde müdürlük yapıyorum.
iş hayatında öğrendiğim şeylerin en önemlisi şu:
Başında durmadığınız, takip ve kontrol etmediğiniz bir iş, sizin değildir.

Tüm şubelerde biz müdürler tam zamanlı mesai yapmamıza rağmen bu işi 25 yıldır yapan kurucumuz her sabah erkenden şubelerin birine, öğlen diğerine, ikindide öbürüne, akşam üzeri de sonuncu şubeye uğrar, bilgi alır, akıl verir, kısacası işini takip eder.
Bugün bize sabah geldiyse yarın ikindi vakti gelir, ne zaman geleceği hiç belli olmaz.

46 yaşında ve uzun yıllardır özel sektörde çalışan bir büyüğünüz olarak iş kurmaya niyet etmeden önce piyasada biraz tecrübe kazanmanızı tavsiye ederim.
İşi kurmak kolay kısmı, zor olan yönetmek ve yürütmek.

Lütfen konumu taşımayın. Ben kendi işimi yapmak istiyorum ama biraz korkuyorum başlamaya siz nasıl başlamıştınız ne iş yapıyorsunuz aylık geliriniz nasıl
ben de bu yolda ilerliyorum ufak ufak adımlar atmaya başladım allah yardımcımız olsun

Back
X