• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi evim varken kiraya çıkmak istemiyorum.

Evimin düzenini nasıl bi hayat yaşadığımı bilmiyorsunuz konuşması kolay. Evde hakları olabilir ama en büyük bizim hakkımız kimse zamanında elini bişeye sürmedi benim eşim yaptı kapılarını açıp bakmaz kızları annesine hasta olduğu zaman kaynanam bişeye ihtiyacı olduğu zaman kızlarından önce ben giderim hep der kızlarımdan üstünsün diye ama ev üstüne ev olmuyor
olmuş ama 30 senedir

ha derseniz ki 1 evim var, orada yaşamak istiyorum mahkemeyi neden kazanamadım...

mahkemeler kiminki gerçekten ihtiyaç kim kiracıyı çıkarıp daha yüksek bedelle tekrar kiraya vermek için yapıyor diye ihtiyaç gerekçelerini inceliyor -diye biliyorum

siz 30 sene, çocuklarınız küçükken, okurken vs. yaşamışsınız o evde
şimdi yetişkin zaten çocuklar normalde evden gitmeleri gereken yaştalar,
belki kiracınız ise küçük çocuklu ise onu belki daha ihtiyaç sahibi görmüş olabilir?

bize anlatmadığınz daha da bişey yoksa tabi ki?

1. dava sürecini sadece avukata bırakmak şu devirde yapılacak şey değil. haklarınızı bilin. takibinizi yapın
2. neden kiranız 5 bin lira? kirayı bankadan almıyor musunuz? 5 senenin büyük kısmı pandemi zamanı %25lere denk gelmiş ama geçen sene %60'lar civarındaydı zam oranı. bunları kiracıyla konuşup hakkınızı aramadınız mı?
3- dava süreci bitti ve kaybettiyseniz 5 yıl da dolduysa bari emsal davası açın

Ama kp öldüğü için kız kardeşler haklarını istediler, hisseli tek tapu olduğu için ve siz 30 yıldır hiç birine hakkını odemediginiz için doğal olarak evin satışı gündeme geldi, KV baktı kendi oturduğu kat da elden gidecek, oğluşuna kıyıp, bi zahmet size çıkın demeye başladı, siz de mecburen zaten taa 5 yıl önce satın alıp taşınmaya tenezzül etmeden kirasını çıtır çıtır yediğiniz eve gitmek için kiracıya çık dediniz ama eşinizin üstüne hisseli başka bir tapu olduğu ve 30 yıldır orada yasadiginiz kanitlandigi için davayı kaybettiniz. Doğru mu?

Çok rahatlar değil mi Piraye? :))
Sana annem tarafı bir miras hikayesi anlatayım, saç baş yolduracak cinsten.
Annemler 5 kardeş, dedem ben henüz lisedeyken vefat etti ve anneannem hayatta diye miras paylaşmadılar. Anneannem istediği evladına, istediği gibi kullandırdı, evlat da seçerdi rahmetli (Tek dayım kıymetlisiydi), her ne ise o da vefat edince; en küçük teyzem anneannemin evine yerleşti ve kendi evini oğluna (kuzenime) oturması için verdi. Orada diğer 4 kardeşin (Annemin de yani) hakkı var ama teyzem hiç oralı olmadı. "Hakka giriyorsun, kendi evine geç" dendiğinde "Oğlum ev alsın kendine, ben de onu bekliyorum, naaapiim" dedi pişkin pişkin. :) Bizimkiler para için kardeşlerin arası bozuldu olmasın diye ses etmediler daha, çünkü laftan anladığı yok. Dolaylı olarak hepimiz, kuzenim ev parası biriktirsin diye kirasını ödeyivermiş olduk. Bu süreçte kuzenim araba modelini yükseltti, ikinci arabasını aldı, eşyalar yenilendi (Normalde batmaz da işte hakka girilince dikkat çekiyor böyle şeyler) sıra bir türlü ev almaya da gelmedi. :) Ben kirada oturuyorum, annem ise hakkını kardeşine hibe ediveriyor kuzenim gtü toparlayana kadar aralar bozulmasın diye (Durumları kötü de değil ha) Diğer eve de annemin ablası çöküyor. :))) Dünürlerini ağırladığı yazlığı yapıyor. Kimsenin ağzından "Satalım herkes hakkını alsın" lafı çıkmıyor iki kardeş (Annem ve bir teyzem) haricinde.

Bunun bir de babam tarafı var ki, onu anlatmak için 50 küsur sene öncesinden başlamam lazım. :)))

Çok geçmiş olsun. Baştan bu ayrıntılari verseydiniz bu kadar tartışma yaşamazdiniz. Peki ogullarinizin çalışmaya engel bir durumu var mı? Avukat, mahkeme, tadilat taşınma vs hep paraya bakıyor malûm, dava açsanız da en az 2 yıl daha bitmez tahliye işi? Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

mesela tüm bunları mahemede sundunuz mu?
dediniz mi evde bakım isteyen birisi var, bu ev ona lazım
biz de kendi evimize geçmek istiyoruz
gibi.

mesela tüm bunları mahemede sundunuz mu?
dediniz mi evde bakım isteyen birisi var, bu ev ona lazım
biz de kendi evimize geçmek istiyoruz
gibi.
Hepsini sunduk. Hatta avukatımız şahit olarak kaynanamı yazdı istemediğini söyledi ama hakimin kararı belli söylediğim gibi

Anlamıyosunuz heralde. Ev kayınvalidenize ait olduğuna göre 4 tanede çocuğu olduğuna göre kadının diğer kardeşlerinde hakkı var o evde. Çöreklenmişsiniz işte bedavadan oturuyosunuz.
Eşim yaptı zamanında kimsenin 5 kuruşu geçmedi. Ve kaynanam bu lafları kullanmıyor size noluyor

Hepsini sunduk. Hatta avukatımız şahit olarak kaynanamı yazdı istemediğini söyledi ama hakimin kararı belli söylediğim gibi
Hakim de anlamis demek sizin ordan çikmayacaginizi😂 Bence siz davanizi açın, dava bitene kadar KV ne dese çıkmayacaksiniz siz ordan çünkü zaten siz yaptirmissiniz, hatta KV den ve amcadan kira bile alabilirsiniz bu durumda, hakimin bildiğini KV de biliyordur artık sesini çıkaramaz, konuşsun dursun ayrıca ev sizin zaten, oğlan evlenince onu da yeni eve oturtursunuz, kızlar zaten bikac yıla kocaya gider, bitti gitti...

Anlamıyosunuz heralde. Ev kayınvalidenize ait olduğuna göre 4 tanede çocuğu olduğuna göre kadının diğer kardeşlerinde hakkı var o evde. Çöreklenmişsiniz işte bedavadan oturuyosunuz.
anladığım kadarıyla
tek kat müstakil eve
kat çıkmış kadının kocası -belki de kaçak çıktı sonra af geldi, bilemiyorum artık.
bu kadın sanırım kaynana yanına evlenmiş
sonra kat çıkılınca da bunlar üst kata çıkmış

yani ortada k.pederin kaynananın aldığı yaptığı filan bir ev yok
+
zaten kayın da kaynananın yanında o da bu evde yaşıyor
evet tapu k.pederin olsa hisse olurdu, kaynana ölünce de bölünür. ama şu anda kimse "orası bizim de evimiz" demiyor

ve fakat hal buyken ve 30 senedir birlik yaşayabiliyorken şu anda yaşayamıyor olmaları çok görülmüş şey değil
kimbilir belki hakim de "bu kadar zaman oturmuşsunuz oturun oturduğunuz yerde" demiştir.

Çünkü hasta bi oğlu var onunla bizim bi aşağı katımızda oturuyolar. Süpürge yapmamızdan yürümemizden gülmemizden rahatsız oluyolar. Kısacası herşeydenn
Sizi çıkarıp boş mu birakacaklar evi? Hem madem siz yaptırdınız o evden çıkınca onu da başkasına kiraya verebilirsiniz.iki kira geliriyle bı ev tutup davayı takip edin olmaz mı?

Sizi çıkarıp boş mu birakacaklar evi? Hem madem siz yaptırdınız o evden çıkınca onu da başkasına kiraya verebilirsiniz.iki kira geliriyle bı ev tutup davayı takip edin olmaz mı?
Ev kaynanamın üstüne kimseyi istemiyor oğlu hasta olduğu için ses gürültü istemiyor

Ev kaynanamın üstüne kimseyi istemiyor oğlu hasta olduğu için ses gürültü istemiyor
Ee niye hakim size evi vermedi? Hala gerekçe belirtmediniz şundan kaybettik diye. Arkadaşınızın renkli aşk hayatı kadar önemli değil mi? Ve neden kızınızın yaşı yazıyor profilinizde kendi yaşınızı neden yazmadınız?

Kayınvalide vefat edince tapu onun üstüne ya en büyük bizim hakkımız olmuyor miras bütün kardeşlere eşit bölünüyor.
Büyük ihtimalle siz oğlanı evlendirip kiracı olan evinize koyacaksınız doğru mu? Yani kiracı hakları böyleyse durum çok kötü. Evimden neden çıkaramıyorum siz acaba elden falan mı kira aldınız?

Büyük ihtimalle siz oğlanı evlendirip kiracı olan evinize koyacaksınız doğru mu? Yani kiracı hakları böyleyse durum çok kötü. Evimden neden çıkaramıyorum siz acaba elden falan mı kira aldınız?
Biz geçip oturucaz elden kira almıyoruz yasak ibanla

Elden kira alsa avantajli olmaz mıydı? Ha ama elden alıp kiracıya imza verdiyse o başka, hem çikaramaz hem vergi cezası da öder

Biz geçip oturucaz elden kira almıyoruz yasak ibanla
Bacım bişeyler ters gitmiş ama nedir biz anlamadık sen biran önce doğru düzgün bir avukata git hemen, acele et itiraz sürelerini filan kaçırma. Bu iş uzun sürer, taşınmaya niyetin yoksa da evin tabanina yalıtım yaptır, dikkat edin ses etmeyin artık bikac yil, napican...

Ama kp öldüğü için kız kardeşler haklarını istediler, hisseli tek tapu olduğu için ve siz 30 yıldır hiç birine hakkını odemediginiz için doğal olarak evin satışı gündeme geldi, KV baktı kendi oturduğu kat da elden gidecek, oğluşuna kıyıp, bi zahmet size çıkın demeye başladı, siz de mecburen zaten taa 5 yıl önce satın alıp taşınmaya tenezzül etmeden kirasını çıtır çıtır yediğiniz eve gitmek için kiracıya çık dediniz ama eşinizin üstüne hisseli başka bir tapu olduğu ve 30 yıldır orada yasadiginiz kanitlandigi için davayı kaybettiniz. Doğru mu?
Oha çok mantıklı Sherlock musun mübarek:)

Oha çok mantıklı Sherlock musun mübarek:)
Daha tam olamamışım yaa 🥲 Görumceleri bilmişim ama kızlar katiyen hak istemiyorlarmış, gerekçeli kararı da bildim ama KV nin bunları kovma sebebi sürpriz çıktı 😅 Müneccim de değiliz anasını satayım, nerden göreyim kaynının beyin ameliyatını...Bu kadarla idare edin artık 😁

Back