- 25 Aralık 2020
- 5.354
- 19.648
- 198
- 41
- Konu Sahibi mlsdemrpolat
olmuş ama 30 senedirEvimin düzenini nasıl bi hayat yaşadığımı bilmiyorsunuz konuşması kolay. Evde hakları olabilir ama en büyük bizim hakkımız kimse zamanında elini bişeye sürmedi benim eşim yaptı kapılarını açıp bakmaz kızları annesine hasta olduğu zaman kaynanam bişeye ihtiyacı olduğu zaman kızlarından önce ben giderim hep der kızlarımdan üstünsün diye ama ev üstüne ev olmuyor
ha derseniz ki 1 evim var, orada yaşamak istiyorum mahkemeyi neden kazanamadım...
mahkemeler kiminki gerçekten ihtiyaç kim kiracıyı çıkarıp daha yüksek bedelle tekrar kiraya vermek için yapıyor diye ihtiyaç gerekçelerini inceliyor -diye biliyorum
siz 30 sene, çocuklarınız küçükken, okurken vs. yaşamışsınız o evde
şimdi yetişkin zaten çocuklar normalde evden gitmeleri gereken yaştalar,
belki kiracınız ise küçük çocuklu ise onu belki daha ihtiyaç sahibi görmüş olabilir?
bize anlatmadığınz daha da bişey yoksa tabi ki?
1. dava sürecini sadece avukata bırakmak şu devirde yapılacak şey değil. haklarınızı bilin. takibinizi yapın
2. neden kiranız 5 bin lira? kirayı bankadan almıyor musunuz? 5 senenin büyük kısmı pandemi zamanı %25lere denk gelmiş ama geçen sene %60'lar civarındaydı zam oranı. bunları kiracıyla konuşup hakkınızı aramadınız mı?
3- dava süreci bitti ve kaybettiyseniz 5 yıl da dolduysa bari emsal davası açın