• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi çocuğumu öpmeyecekmişim

Kayınvalideniz geldiğinde müsait olmadığınızı söyleyin açmayın gerekirse kapıyı sık sık gelmesin. Hastalık heryerden geliyor onun taşımayacağı ne malum. Birde sınırlarını bilsin ne o öyle bebeği annesinden koruyacak hali yok bir bebeğe ancak en iyi annesi bakabilir ve her şeyine annesi karar verebilir. Tavrınız net olsun çocuk uyuyor müsait değilim vs diyerek almayıj eve

Üff niye cekiyorsunuz. Neden evinize bu kadar sık geliyor? Bu yüzü nerden buluyor? Ben telefonu bile acmiyordum oglundan soruyor bizi. Çünkü banane yani neden dinleyim ki ben onu? Bu kadar muhatap olup bu kadar konusma hakki verirseniz konusur da konusu. Ayrica onun haricinde kayinvalidenin bos yapmasi bi kenara ama bebegi yaniniza alip ezerim korkusuyla kendinizi de uykusuzlukla mahvedip bir de yaniniza alistirip sonrasinda hic ayiramama riskini almayin derim. Tavsiye sadece. Simdi gelip linç edecek ultra super analar olacaktır mutlaka. Ama ben bu site de dahil bisuru yerde eşşek kadar cocuguyla beraber yattığını soyleyen, bunu basbaya da sorun etmeyen, cocugun da ayrilmaya hic niyetinin olmadigi anne cocuk iliskilerine sahit oldukça ozellikle bebegimi hicbir zaman yabimda yatirmamaya ozen gosterdim. Kolaylıkla odasini ayirdik vs boyle cok daha guzel bence, bağımlı olmak iyi degil. Bir de 40 gun disari cikmamaniz da sacmalik. 2 gun hastanede yattik zaten, 4. Günü de deniz kenarina götürmüştüm bebegimi. Yapmayin yaziktir

Siz bebeğin annesi değilsiniz ki annesi babannesi işte . Kendi bebeginizmis gibi de yorum yaomayin . Ne zaman ki o kadını evden kovup bundan sonra geldiğinde annesinin kim olduğunu bilirsen ve benim dediğime uyarsan bu evde yerin var dersiniz anca o zaman onun annesi olursunuz. Siz sadece taşıyıcı anneymissiniz. Birde kendi komşulari çocuk görmeye gelebilirdi . Sizin aileniz görmemeli ama çok güzel . Ben burda tek suçlu sizi görüyorum

Diğerlerini bilemem ama yanında yatırma ve kalabalığa girme konusunda dikkat derim
Ortalıkta feci bulasici bir salgın var ve anneden çocuğa teyzeden yeğeni geçmem diye birsey demiyor.

Tahminime göre kayinvalideniz eşinizi dolduruyor.

Beraber mi yaşıyorsunuz?
Sunlari söylemeye, sormaya gelmistim.

Yanina asla ama asla yatirma, hicbir sart ve kosul altinda dikkat edemezsin, o konuda kv cok asiri hakli.

Hayırlı akşamlar hanımlar 1 aylık yavrum var çok şükür doğum yaptığım günden itibaren bu kaçıncı konum bilmiyorum ama ben mi abartıyorum Allah aşkına siz söyleyin.

Dün kv bana geldi ve söylenmeye başladı bana çocuğumu öpmememi söyledi bende ben annesiyim öpmüyorum ama istersem öperim benim dışım da kimse öpemez dedim yok yok sen yine de sakın öpme diyor aklınca kendi çocuğumu benden sakınıyor korumaya çalışıyor bir diğer konu

Mutfaktaydım içeri bi girdim ayağında oğlumu sallıyor ayağın da anne çok küçük daha sallamıyoruz ayakta dedim ay ben çok yavaş sallıyorum ama sen sakın sallama sen fazla sallarsın bilmezsin sen dedi

Diğer konu oğlum beşiğin de uyuyor ama sabaha karşı çok huysuzlanıyor yatağa yanıma alıyorum anca öyle sakinleşip uyuyor ben de gözümü kırpmıyorum hani Allah korusun ezerim falan diye, bunu duymuş ayyy bak sakın sakın yanın da yatırma öyle şey mi olur diyor sanki benim evladımı benden çok düşünecek.

Diğer konu da 40ı çıkınca annemlere gidicem daha hiç gitmedik bebekle 6 kardeşiz biraz kalabalık ama kardeşlerimden kimse bebeği daha hiç kucağına bile almadı çok anlayışlılar sağolsunlar kv laf atıyor 40 ı çıkınca oğluyla araba da gezicekmişim ay çocuğu hiç kalabalığa sokma çok hastalık var biri varmış yeni doğan bebeğini kalabalık ortama sokmuş uzun süre yoğun bakım da kalmış bebek aklı sıra alttan alttan ima ediyor annemlere gitmeyeyim diye.
Bu da yetmezmiş gibi akşam eşime laf attım 40ı da az kaldı annemlere gideriz demiştik dedim, başka yere gidelim kalabalığa girmeyelim dedi. Bende çıldırıdm artık ya hadi bugün gitmedim annemlere hiç mi gitmicem saçma sapan konuşmalar, yok ben senin annenden daha iyi bakarım bebeğe bana bırakın bebeği bilmem ne.
Vallahi artık aşşşırı sinir oluyorum kadına cevabını da veriyorum laftan da anlamıyor eşim de annesinin aklıyla bana şöyle yapalım böyle yapalım diyor al birini vur ötekini cidden .
He tamam de gec. O gidince yine bildigini yap. Bosver

Ona birşey söylemeden çıkın yürüyüş yapın anneniz yakindaysa ona gidin. Öpün koklayın içinize çekin. Karışırsa eşinede kvyede haddini bildirin. İlerde böyle birşey yaşayacağım düşünmek bile istemiyorum tepkimi 😏

Diğer konularda size Yanınızda yatırma konusunda kayınvalideye hak verdim. Tamam gözünüzden sakınıyorsunuzdur ama bebeğini ezen anneler var Allah esirgesin onlar da gözlerinden sakınıyorlardır. Bir anlık bir dalgınlıkla insanlık hali uyuyakalabilirsiniz. Benim evladımı benden çok düşünecek gibi bir tavrı aşırı buldum. Kadın ne söylese rahatsız etmiş sizi. O da babaanne olarak görüşünü, tecrübesini paylaşamayacak mı? Hiç konuşmasın mı?

Eminim eşiniz 6 kardeş olsaydı kalabalığa bebeği sokamam der kayınvalidenin evine gitmezdiniz. Kendi anneniz olunca farklı düşünüyorsunuz

Diğer konu da 40ı çıkınca annemlere gidicem daha hiç gitmedik bebekle 6 kardeşiz biraz kalabalık ama kardeşlerimden kimse bebeği daha hiç kucağına bile almadı çok anlayışlılar sağolsunlar kv laf atıyor 40 ı çıkınca oğluyla araba da gezicekmişim ay çocuğu hiç kalabalığa sokma çok hastalık var biri varmış yeni doğan bebeğini kalabalık ortama sokmuş uzun süre yoğun bakım da kalmış bebek aklı sıra alttan alttan ima ediyor annemlere gitmeyeyim diye
Burda hastalıktan falan değil senin ailenden kıskanıyor çocuğu.

Kalabalığa girme ve yanına yatırma konusunda doğru. Kuzenimi yengemin kolunun altından almışlardı.
Ama diğer konularda çok pasifsin. Kendi kendine cevap verdiğini sanıyorsun ama yeterli tepkileri vermiyosun

Çocuğu cam fanusa da kapayın isterseniz. Dayı ya da teyzelerinin daha hiç kucağına almamış olması mı normal? İnsan içine çıkınca nasıl koruyacaksınız? Hem kv hem Siz abartıyorsunuz.

Diğer konularda size Yanınızda yatırma konusunda kayınvalideye hak verdim. Tamam gözünüzden sakınıyorsunuzdur ama bebeğini ezen anneler var Allah esirgesin onlar da gözlerinden sakınıyorlardır. Bir anlık bir dalgınlıkla insanlık hali uyuyakalabilirsiniz. Benim evladımı benden çok düşünecek gibi bir tavrı aşırı buldum. Kadın ne söylese rahatsız etmiş sizi. O da babaanne olarak görüşünü, tecrübesini paylaşamayacak mı? Hiç konuşmasın mı?

Eminim eşiniz 6 kardeş olsaydı kalabalığa bebeği sokamam der kayınvalidenin evine gitmezdiniz. Kendi anneniz olunca farklı düşünüyorsunuz

Yani evet sanki yatıran anneler aman diyip yatırdı bunu görüp söylemeyen bebeği kollamayan hatalıdır ztn.
Kalabalık kalabalık demektir, hele ev ortamı çok tehlikeli. Nasıl 40 günlük bebek için risk alınır okullu çocuk varsa tam bomba.
Ama günlük yürüyüşler hep olmalı, yoksa anne böyle neye saracagini sasiriyor

Çocuğu cam fanusa da kapayın isterseniz. Dayı ya da teyzelerinin daha hiç kucağına almamış olması mı normal? İnsan içine çıkınca nasıl koruyacaksınız? Hem kv hem Siz abartıyorsunuz.

Su an çok normal ben suphelenip 1 hafta hiç dokunmadım ve 8. Gün ateşlendim 9
Gün pozitif sonuç aldim. Eğer ortamları kalabalıksa okul ortami varsa kesinlikle aynı evde olmamalılar hala çok küçük.

İnadimi bebegimi kv nin yani da operdim ,benegi onun kucaginda vermezdim .annemi cagirirdim yardima .kardeslerimide.tembihler geremirse evden yollar 40 cikinca anneme giderdim .

Eşimler de 6 kardeş ama hiç biri bebeği görmeye bile gelmedi :d ve evet tabiki böyle bir durum da bende gitmem. Ayrıca haddi olmayan şeylere karışıyor annesiyim öpmeme karışması size çok mu normal geliyor ?

Kv kalabalık konusunda haklı daha 40günlük bebek o kadar kalabalıga sokulmaz illa kucağa alanlar olur, okula giden çocuklar varsa illa ellemek bakmak ister vs gibi. Zaten şuan salgin var ortalik kırılıyo daha sakin zamanda gidin annenize yada siz davet edin evinize herkes ordayken gitmek zorunda degilsiniz. Kayinvalidenizede herkesin aklı kendine yetsin anne ben böyle uygun goruyorum teşekkurler verdigin bilgiler icin de gec.

Hayırlı akşamlar hanımlar 1 aylık yavrum var çok şükür doğum yaptığım günden itibaren bu kaçıncı konum bilmiyorum ama ben mi abartıyorum Allah aşkına siz söyleyin.

Dün kv bana geldi ve söylenmeye başladı bana çocuğumu öpmememi söyledi bende ben annesiyim öpmüyorum ama istersem öperim benim dışım da kimse öpemez dedim yok yok sen yine de sakın öpme diyor aklınca kendi çocuğumu benden sakınıyor korumaya çalışıyor bir diğer konu

Mutfaktaydım içeri bi girdim ayağında oğlumu sallıyor ayağın da anne çok küçük daha sallamıyoruz ayakta dedim ay ben çok yavaş sallıyorum ama sen sakın sallama sen fazla sallarsın bilmezsin sen dedi

Diğer konu oğlum beşiğin de uyuyor ama sabaha karşı çok huysuzlanıyor yatağa yanıma alıyorum anca öyle sakinleşip uyuyor ben de gözümü kırpmıyorum hani Allah korusun ezerim falan diye, bunu duymuş ayyy bak sakın sakın yanın da yatırma öyle şey mi olur diyor sanki benim evladımı benden çok düşünecek.

Diğer konu da 40ı çıkınca annemlere gidicem daha hiç gitmedik bebekle 6 kardeşiz biraz kalabalık ama kardeşlerimden kimse bebeği daha hiç kucağına bile almadı çok anlayışlılar sağolsunlar kv laf atıyor 40 ı çıkınca oğluyla araba da gezicekmişim ay çocuğu hiç kalabalığa sokma çok hastalık var biri varmış yeni doğan bebeğini kalabalık ortama sokmuş uzun süre yoğun bakım da kalmış bebek aklı sıra alttan alttan ima ediyor annemlere gitmeyeyim diye.
Bu da yetmezmiş gibi akşam eşime laf attım 40ı da az kaldı annemlere gideriz demiştik dedim, başka yere gidelim kalabalığa girmeyelim dedi. Bende çıldırıdm artık ya hadi bugün gitmedim annemlere hiç mi gitmicem saçma sapan konuşmalar, yok ben senin annenden daha iyi bakarım bebeğe bana bırakın bebeği bilmem ne.
Vallahi artık aşşşırı sinir oluyorum kadına cevabını da veriyorum laftan da anlamıyor eşim de annesinin aklıyla bana şöyle yapalım böyle yapalım diyor al birini vur ötekini cidden .
Eşinizin kv'nin durumuna tepkisi ne

Offff tipik bilmiş kaynana. Valla ben beneğimi öptüm de sevdim de misler gibi neden öpmicekmişim sonuçta siz bebekle sürekli birliktesiniz dışarı da çıkabildiğinizi sanmıyorum hastalıkları eve baba ya da size girip çıkanlar getirir. Onlar öpmesin . Yanında yatırmak değil de anne yanı beşik olabilir ya da babynest varsa o da çok işe yarıyor ben yanımda yatırdıgımda onun içine koyuyordum mutlaka. Merak etmeyin bir yıl sonra bırakmaya yer arasanız sağınızda solunuzda kimse olmaz anca fikir verir onlar boş boş.

Eşimler de 6 kardeş ama hiç biri bebeği görmeye bile gelmedi :d ve evet tabiki böyle bir durum da bende gitmem. Ayrıca haddi olmayan şeylere karışıyor annesiyim öpmeme karışması size çok mu normal geliyor ?
Kendiniz diyoesunuz eşimin ailesi böyle kalabalık olsaydı gitmezdim diye.Bu iki taraflılık olmuyor mu
Ama ailenize ısrar ediyorsunuz bu durumu anlayamadım tam.Burada ve yanınözda yatırma konusunda kv diğer konularda siz haklısınız.

Back