• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kemik Suyuna Çorba ya da Yemek

asis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.954
17
158
42
Arkadaşlar kemik suyuna bayılıyorum. özellikle çorbasını çok seviyorum. bazen yemeklerde de kullanıyorum.

ama ne kadar kaynatırsam kaynatayım suyu soğuyunca üzerinde kocaman bir katman yağ tabakası oluşuyor. bu yağ sağlığımıza zararlı değilmi.

ben genelde 10-15 dakika kaynatıp ilk suyunu döküp sonra bir daha taze su ekleyip yeniden kaynatıyorum. bu ikinci sudan yararlanıyorum. ama bu seferde bütün vitaminler ilk su ile gitmiş olmuyor mu?

sizler neler yapıyorsunuz

Evlendiğimde arkadaşlarım güzel bir yemek kitabı hediye etmişlerdi. Hayatımda hiç kemik suyu tatifine bakacağımı düşünmezdim ama çoccuğum olunca doğal olan hastalığına yakalandım:)) İşte sana mis mis ötesi denenmiş uygulanmış vitamii bol kemik suyu çıkarma.

Kocaman kemiği yıkıyorsun.
1 SOĞAN
1 HAVUÇ
5-6 SAPLI YAPRAKLI MAYDANOZ
1 DEFNE YAPRAĞI (İSTEĞE BAĞLI)
MUTLAKA 5-6 ÇORBA KAŞIĞI ELMA SİRKESİ (KEMİKTEKİ KALSİYUMU EMMESİ İÇİN ÇOK ŞART BİŞEY TADINI KESİNLİKLE BOZMUYOR)
1 ÇAY KAŞIĞI TANE KARABİBER(BN KOYMUYORUM ACISI ÇIKIYOR)

Bunları düdüklüye koymadan önce bolca suyla kemiği düdüklü kapağını kaptmadan kaynatıyorsun kaynadıkca kefi kıçar kefini alıyosun, sakın bu suyu dökme kefi kevgirle at gitsin. kef bitince düdüklüye tüm malzemelri koyup kapağını kapatıyosun bol su koyduğun için su eklenemene gerek yok. 1.5 -2 saat haşlıyorsun kısık ateşte. Zaman dolunca iyice soğumasını bekliyorsun. Soğudukca üzerinde biriken yağı (sorun aslında buydu ssanırım:)))) alıyorsun kevgirle ,sonraaa buzdalabı poşetleirne doldurup doldurup difrize atıyosun, her yemeğe çorbaya katıyosun misler gibi vitaminli sağlıklı besleniyorsun:))) AFİYET OLSUN

Evlendiğimde arkadaşlarım güzel bir yemek kitabı hediye etmişlerdi. Hayatımda hiç kemik suyu tatifine bakacağımı düşünmezdim ama çoccuğum olunca doğal olan hastalığına yakalandım:)) İşte sana mis mis ötesi denenmiş uygulanmış vitamii bol kemik suyu çıkarma.

Kocaman kemiği yıkıyorsun.
1 SOĞAN
1 HAVUÇ
5-6 SAPLI YAPRAKLI MAYDANOZ
1 DEFNE YAPRAĞI (İSTEĞE BAĞLI)
MUTLAKA 5-6 ÇORBA KAŞIĞI ELMA SİRKESİ (KEMİKTEKİ KALSİYUMU EMMESİ İÇİN ÇOK ŞART BİŞEY TADINI KESİNLİKLE BOZMUYOR)
1 ÇAY KAŞIĞI TANE KARABİBER(BN KOYMUYORUM ACISI ÇIKIYOR)

Bunları düdüklüye koymadan önce bolca suyla kemiği düdüklü kapağını kaptmadan kaynatıyorsun kaynadıkca kefi kıçar kefini alıyosun, sakın bu suyu dökme kefi kevgirle at gitsin. kef bitince düdüklüye tüm malzemelri koyup kapağını kapatıyosun bol su koyduğun için su eklenemene gerek yok. 1.5 -2 saat haşlıyorsun kısık ateşte. Zaman dolunca iyice soğumasını bekliyorsun. Soğudukca üzerinde biriken yağı (sorun aslında buydu ssanırım:)))) alıyorsun kevgirle ,sonraaa buzdalabı poşetleirne doldurup doldurup difrize atıyosun, her yemeğe çorbaya katıyosun misler gibi vitaminli sağlıklı besleniyorsun:))) AFİYET OLSUN
Çok güzel tarif gerçekten de, ben de tek haşlıyordum. bir de böyle deneyeyim.

Back