Kemalistleri 'bozuk para' korkusu sardı!

Sorun ne biliyormusun. Bak ben taa en basindan beri senin düsüncelerinede din anlayisinada saygiyla yaklasiyorum ama nedense sen yapmiyorsun bunu sürekli bi asagi cekme ugrasindasin

Bak helee hangi masal kitabindan ögrendin kiz sen bunlari :) aferin sana ecdadin gurur duyuyor seninle. Benim karsima gerceklerle gel, ordan burdan kulaktan dolma bilgilerinle degil. Ondan sonrasina bakariz

Birincisi terbiyeni takin, ecdadin seninle gurur duyuyorsa ne mutlu sana, beklentileri bayagi dusukmus. Oradan buradan kulaktan duyma bilgi hahaha:))) Sen soylediklerinin altini doldur once, sallama iskembe-i kubradan.

Sen konuyu cokkk yanlış tarafindan anlamışsın. Kimse ben laikim demiyor Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalmalı deniyor. Laikliğin önemini feto dan sonra daha iyi anlamanız gerekirdi. Adamlar devletin her merciisine yayıldılar. Ordu ya dadandılar. Devletin dini olmamalı. Her inanca eşit mesafede yaklaşmalı. Savunulan bu.

Sorun ne biliyormusun. Bak ben taa en basindan beri senin düsüncelerinede din anlayisinada saygiyla yaklasiyorum ama nedense sen yapmiyorsun bunu sürekli bi asagi cekme ugrasindasin

Hayır uğraşmıyorum diyorum ki,bu ülke Laik bir ülke siyasete din karışmasın diyorum..
Olması gerekende budeğilmi.
Haa siz istiyorsunuz ki Laik'lik olmasın din dahil edilsin istiyorsunuz değilmi..
Yaşama din girerse ne olacak peki..

Denize bikinimle giremezsem ne olacak mini etek giyemiyecekmiyim onlarsız yaşayamam mesela ..

Şu dinciler ne demek hanımefendi?siz dinsiz misiniz :)

Dinsiz olduğumu söylediğimi hatırlamıyorum..

Ac bak ingiliz yazar tarih kitabini

anomm kiz iki saatir sana cici hanim muamelesi yapiyordum meger cirkefmissin ya kiz niye ugrastirdin beni söyleseydin ya en basindan agzinin üstüne iki tane caksaydim

İsim alayım ..

Birincisi terbiyeni takin, ecdadin seninle gurur duyuyorsa ne mutlu sana, beklentileri bayagi dusukmus. Oradan buradan kulaktan duyma bilgi hahaha:))) Sen soylediklerinin altini doldur once, sallama iskembe-i kubradan.
Sen asil ol ben düsük. Sen bilmis ol ben Cahil. Kusura bakma din insanoglunun yaradilisindan beri var, laiklik sonradan p

Benim ona lafim yokki. Üyecikler saldiriyor. Yorumlarima bakarsan tek bi tane asagilama yok, kücük düsürme yok. Ben seviyemi korumaya calisiyorum. Ama saldiri olunca bende düsüncelerimi müdafa etmek zorundayim.

Olay aslinda ne biliyor musunuz biz laikligin asil anlamini acikladik ok demek ki bizim ulkede anlasilan anlamda degilmis gercek anlami.Biz laik ulke istiyoruz diyen bir taraf var bir taraf da istemiyor iki tarafta birbirine saygili olmak zorunda tabii cogunluk ne isterse o oluyor.Allahtan hersey vatanimiz icin hayirlisina.Sancagimiz yere inmesin vatansiz imansiz millet olmaz ben bunu bilir bunu soylerim.Iman gucuyle kazandi bu tepeler.

Bak canim evet düsüncende dogrusun islam dinine göre yasamak kolay degil. Ama eger bizler yani müslüman olanlar Allaha ve onun indirdigi Kurana inaniyorsak onun dediklerinede inanmaliyiz. Islamda din ve devlet aynidir. Ben demiyorum ki seriat gelsin. Ama bu düsüncenle sen şirk kosmus oluyorsun. Allahin emirlerine saygi etmek yerine insanlarin koydugu kurallari destekliyorsun. Bu konular cok hassas canim benim öyle kolay mevzular degil

Cidden mi, ne zaman yaratilmis Insan, din ne zamandir var, peki sizin dinidniz ne kadardir var? Tek tanrili dinlerin surda omru, insanoglunun su dunyadaki varolusunun uzunluguna bakarsan devede kulak kalir.

Bakin siz baslattiniz siz insanlara boguruyorlar diye yazdiniz yukarida yazdiklariniz belli. Sonradan boyle boyle dediler demeyin.

Evla gidip sozlukten kelime anlamina bakip,"evet laiklik budur" diye yazma istersen. Koca bir siyaset bilimi calisip duruyor yuz yildir, sen tdk dan bakarak olayi cozdum diyorsun. Neyse uzatmanin anlami yok.

Hz Adem aleyhisselamin yaradilisindan itibaren suhuflar inmeye baslamistir. Ve zamanla bunlar sahife olarak Gecmistir. Daha sonra da bu sahifelerden kitaplar olmus tevrat, zebur, davut gibi kitaplar peygamberlere gönderilmistir.

Bu sorduklarini ara bul cnm ben arama motoru muyum

Bak simdi takdir ettim seni. En azindan dürüst olup inancli olmadigini söyledin. Benim sıkıntım da laiklik istiyorum diye k.... yirtip ayni zamanda müslümanim diyenler
Benim ona lafim yokki. Üyecikler saldiriyor. Yorumlarima bakarsan tek bi tane asagilama yok, kücük düsürme yok. Ben seviyemi korumaya calisiyorum. Ama saldiri olunca bende düsüncelerimi müdafa etmek zorundayim.

Dayanamadım burda, üstteki yazı size ait ve basbayağı burda hakaret ve aşağılama var. Kimsenin inancına ve nasıl bir ülkede yaşamak istemesi gerektiğine karar veremezsiniz. Laik bir ülkede yaşamak istiyorum ve müslümanım buyrun ne yapacaksınız?

Ateisler var agnostikler var deistler var ne yapacağız peki..

Şayet kurana göre islam tarzı yönetiliyor olsaydık eyvallah derdim..
Ama öyle yönetilmiyoruz değilmi...

Hz Adem aleyhisselamin yaradilisindan itibaren suhuflar inmeye baslamistir. Ve zamanla bunlar sahife olarak Gecmistir. Daha sonra da bu sahifelerden kitaplar olmus tevrat, zebur, davut gibi kitaplar peygamberlere gönderilmistir.

Bakin siz buna inaniyorsunuz inanc budur zaten, ama sirf siz ona inaniyorsunuz diye, bu gercek demek degildir. Ben bunu sizinle tartismam, inanirsiniz , beni alakadar etmez ama kamusal alan baska.
Bu sorduklarini ara bul cnm ben arama motoru muyum

Sen de ogren evla, ise yarar arada hem arada baska seyler okumak iyidir,cesit olur.

Sen ne diyorsun bacim hangi bakis acisiyla yaklastin acaba orada yazanlara ne ard niyetlisin sen . Istedigin yerde istedigin sekilde yasa bana ne. Istedigim yerde istedigim sekilde yasarim sana ne

Onların isteği islami bir yaşam,benimde tam tersi işte..
Öyle yaşamak bana göre değil.
Elhamdürüllah müslamanım ama Laik ve demokratik bir ülkede yaşamak istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…