Kemalistleri 'bozuk para' korkusu sardı!

Abla bu zamana kadar kimin mitinginde böyle laflar söylendi.
Atatürk'e gelince" tapıyorsunuz "oluyor ama zat-ı muhtereme gelince "asrın lideri"
Yani bu iki yüzlülükte beni rahatsız ediyor.

Hiç bir zaman söylenmedi duymadım bile..
Atatürk'e dil uzatanlar önce kendilerine baksınlar..
Asrın lideri varsa oda ATATÜRK'tür..
Kime tapıyorlar biliyoruz bizler..
Bu kadar kör değiliz çok şükür..

Kişi laik değildir,laik olan devlettir..

Laiklik hristiyanliktan gelen yanlis hatirlamiyorsam eskiden 2 secenk sunulurmus.Ya laiksiniz yada dinci dinci olmayanlara laik derlermis hatta yazilisi farkliydi ama netten bakmam lazim

Bak simdi takdir ettim seni. En azindan dürüst olup inancli olmadigini söyledin. Benim sıkıntım da laiklik istiyorum diye k.... yirtip ayni zamanda müslümanim diyenler

Laiklik hristiyanliktan gelen yanlis hatirlamiyorsam eskiden 2 secenk sunulurmus.Ya laiksiniz yada dinci dinci olmayanlara laik derlermis hatta yazilisi farkliydi ama netten bakmam lazim

Fransızcadan gelme olur..

Laik kisiler varmis abla eskiden kokeninden geleni soyluyrm ama dine uyarlanmis uyarlanirken de denisler ki din islerini devlet islerine karistirmamak ama asil anlami kisi secimi

Eskiden kişi laikmi bilemem onu..

Hahahaha kiz o terore lanet yuruyusuydu benim arkadaslarim ulku ocaklari esimle oglum gitmisti ben gorsel paylasmistim.Yani yine olmadi shotim
Hmm o zaman forumda gitmediğiniz yürüyüşe gittiniz gibi yazıyorsunuz. Olabilir tabii, bu da bir tarz :) Çünkü gayet sokağa döküldüğünüzü, yürüyüşe gittiğinizi falan yazmıştınız.

Ben yürüyüşün içeriğinden bahsetmedim ki, sonuçta siz de belli yerlerin çağrısı üzerine yürüyüşe çıkan bir insansınız, o nedenle "milli bayramlar dışında hiçbir yürüyüşe katılmadım" ifadenize şaşırdım

Neyse, hiçbir yürüyüşe katılmadıysanız, öyledir :)

Evet abla oyleymis
Benim anlattigimin netteki aciklamasi buymus

Fransızca'dan Türkçe'ye geçmiş olan "laik" sözcüğü, "din adamı olmayan kimse; din adamı dışında kalan halk" anlamına gelen Latince "laicus" sözcüğünden gelmektedir. Romadöneminde din adamlarına "Clerici" din adamı olmayanlara da "Laici" adı veriliyordu.

Fransızcadan gelme olur..

Eskiden kişi laikmi bilemem onu..

Laici yani

Bak simdi takdir ettim seni. En azindan dürüst olup inancli olmadigini söyledin. Benim sıkıntım da laiklik istiyorum diye k.... yirtip ayni zamanda müslümanim diyenler

İnaçlı değilim demedim..
Çok inançlı biri değilim dedim..
Aradaki farkı gör lütfen..

Laiklik elden gitmez siyasetin temel taşıdır..
Ama bunu uygulamayan bir hükümet var karşımızda,herşeyde dini öne süren kesim var..

Laik olan devlette müdlümanda barinamiyor iste. Görmedik mi yillarca analarimiz ninelerimiz sirf baslaei kapali diye neler cekti. Kuranlsr yakilmadi mi bu memlekette, alimler asilmadi mi. Birakin Allah askina ya

Ne demek barınamıyor hala başörtüsü polemiği yapmayın yahu...
Kuranı meydanlarda alet eden kimdi peki..

Simdi konumu bilmedigin icin yaziyorsun canm.sariyer merkezi biryer ve biz indik asagi yuruyuse baktm cok erkek var esime dedim al cocugu omzuna hadi devam.Bem erkeklerin oldugu yerde duramam.Ki fotograflarini cektim isime dondum yani yine olmadi bebegim kiz sorguya cektin beni heeki albayrak altinda durdugum her an benim icin milli dir deyip baglayim

Tamam, özür dilerim yanlis anlamisim. Sonuc degismes bi insan ya inanclidir yada degildir. Bunun orta yolu olmaz. Biz dini kendi cikarlarimiza göre esnetemeyiz. Birde sunu sor kendine canim kardesim. Dünyadaki ülke sayisi yanlis hatirlamiyorsam 206, ve bu 206 ülkeden kaci laik biliyormusun? Sadece iki tanesi, biri Fransa digeri Türkiye .....

Aynı terimin İngilizce karşılığı ise secularity olup, din ve devlet işlerinin ayrı tutulması anlamına gelir. Latince bir kelime olan çağ anlamına gelen "saeculum" kelimesinden geçmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…