cok guzel acıklama yapmıs konusmus olmasaydı olmazdık lafı gercektende insanlığa ve dine aykırı genelde oyle oluyor zaten onlar nederse desın bısey demıyceksın kabul edıceksın dusuncelerıne saygı duycaksın ama onlar ne dusuncene ne ınancına ne gıyımıne saygı gostermezler kendılerıne ozgurluk ısterler ama karsıtaraf ozgurluk ısteyınce ınancına gore yasamak gıyınmek ısteyınce gerı kafalı olurlar gıt ırakta afkanıstanda iranda yaşa derler olmasaydıda olurduk.
Yahu niye dine bağlıyosunuz bu olayı. Atasını canı gönülden seven her insan direk anlıyor bu cümlede ne denilmek istenmiş. Çok şükür Allah'la Atatürk'ün aynı yere koyulmayacağının bilincindeyiz ikisi çok başka çünkü. Dine bağlayanlar özür dilerim ama çok düz düşünüyolar özünde ne demek istenmiş hiç düşünmüyolar. Atatürk olmasaydı biz olacaktık ama şuanki biz olamayacaktık, böyle bi' Türkiye olamayacaktı (şuanki durumunu görmemezlikten geliyorum) Atatürk'ü Allah'a, onca şeyi de Atatürk'e borçlu olduğumuzu bildiğimizden yürekten böyle bi'cümleyi söyleyebiliyoruz. Allah'ın yerine koymuyoruz böyle bi'saçmalık olabilir mi? Sadece Allah'ın bize gönderdiği en büyük değeri tepemizde gururla taşıyoruz senelerdir. Çok şükür kime şükür kime minnet ve teşekkür edeceğimizi şaşırmadık.
Ben bu cümleyi ilk gördüğümde inanır mısınız bi'an bile din gelmedi aklıma yani nasıl insanlar olayı dine bağladı anlamadım benim aklıma direk savaşlar, mücadeleler, minnet duygusu falan gelmişti:44:
Geçen de listemdeki bi'arkadaşım sanki Allah, sanki Peygamber laflara bak dinsizler falan demişti
ataturk olmasaydı fıransızlar ulkemızı işgal ederdı ummetın bırlıgını saglayan hılafetı kaldırırdı yerıne laiklıgı getırrdı ardından yüzyıllardır kullandıgımız alfabeyı degıstırır yerıne latın alfabesını koyardı ıngılızler carsafı ve fesı yasaklar yerıne kendı kulturlerı olan sapkayı gıyme zorunlulugu koyarlardı ıtalyanlar hıcrı takvımı kaldırıp yerıne mıladı takvımı getırır mubarek cuma gunu olan resmı tatılımızı hırıstıyN genelegınde oldugu gıbı pazar gunune aldırırdı ardından hepsı dınımızı ogrenmeyelım dıye nekadar alım ulama varsa hepsını astırırdı kuran kurslarını kapatırdı camılerı ozellestırırlerdı neysekı MUSTAFA KEMAL ATATURK geldıde bunların hıc bırı olmadı.
Eki Görüntüle 858922
Yeni Akit kapılarını Zaytung'a açtı... (zaytung)
Zaytung FotoHaber - Yeni Akit kap1lar1n1 Zaytung'a açt1...
"Atatürk olmasaydı da olurduk,illa ki bir kurtarıcı çıkardı.Bu Atatürk olmasa başka biri olurdu.Sanki Atatürk tek başına mı kurtardı memleketi" deniliyor ya...O zaman Fatih Sultan Mehmet olmasaydı İstanbul'u başka biri fethederdi elbet,Kanuni Sultan Süleyman Viyana kapılarına dayanmasa içimizden dayanacak biri çıkardı muhakkak,hatta Osmanlı olmasaydı başka bir Türk devleti kurulurdu mutlaka,hem bu padişahlar tek başına mı yaptı onca şeyi?...Peki madem öyle,bu "olmasaydı da olurduk"cuların bunlara bu kadar hayranlığı neden?
12 yaşında bir çocuğun tahta çıkması 21 yaşında istanbulu feth etmesi hayranlık verici bencede ben atatürk birşey yapmadı diyemem ama yapılan kötü şeyleri de yok sayamam en başında müslüman bir ülkede ezan kaldırıldı sonra da türkçeleştirildi inançlarımız yok sayıldı atatürk putlaştırıldı.Putperest bir toplum olduk.10 kasım da 1 dk saygı duruşunda bekleniyor.Kusura bakmayın ama bence ölüye fatiha okumak yasin okumak onun adına hayır yapmak gerekir.Atatürk'ünüzü çok seviyorsanız bence bunları yapın obür taraf da duaya hayıra ihtiyacı var.
Aslında bu kadar yalan yanlış bir mesaja cevap vermemem gerekir ama işin doğrusunu açıklayarak bir kişinin bile şu fikirlerden etkilenmesine engel olabilsem ne mutlu bana düşüncesiyle yazıyorum.12 yaşında bir çocuğun tahta çıkması 21 yaşında istanbulu feth etmesi hayranlık verici bencede ben atatürk birşey yapmadı diyemem ama yapılan kötü şeyleri de yok sayamam en başında müslüman bir ülkede ezan kaldırıldı sonra da türkçeleştirildi inançlarımız yok sayıldı atatürk putlaştırıldı.Putperest bir toplum olduk.10 kasım da 1 dk saygı duruşunda bekleniyor.Kusura bakmayın ama bence ölüye fatiha okumak yasin okumak onun adına hayır yapmak gerekir.Atatürk'ünüzü çok seviyorsanız bence bunları yapın obür taraf da duaya hayıra ihtiyacı var.
12 yaşında bir çocuğun tahta çıkması 21 yaşında istanbulu feth etmesi hayranlık verici bencede ben atatürk birşey yapmadı diyemem ama yapılan kötü şeyleri de yok sayamam en başında müslüman bir ülkede ezan kaldırıldı sonra da türkçeleştirildi inançlarımız yok sayıldı atatürk putlaştırıldı.Putperest bir toplum olduk.10 kasım da 1 dk saygı duruşunda bekleniyor.Kusura bakmayın ama bence ölüye fatiha okumak yasin okumak onun adına hayır yapmak gerekir.Atatürk'ünüzü çok seviyorsanız bence bunları yapın obür taraf da duaya hayıra ihtiyacı var.
ataturk olmasaydı fıransızlar ulkemızı işgal ederdı ummetın bırlıgını saglayan hılafetı kaldırırdı yerıne laiklıgı getırrdı ardından yüzyıllardır kullandıgımız alfabeyı degıstırır yerıne latın alfabesını koyardı ıngılızler carsafı ve fesı yasaklar yerıne kendı kulturlerı olan sapkayı gıyme zorunlulugu koyarlardı ıtalyanlar hıcrı takvımı kaldırıp yerıne mıladı takvımı getırır mubarek cuma gunu olan resmı tatılımızı hırıstıyN genelegınde oldugu gıbı pazar gunune aldırırdı ardından hepsı dınımızı ogrenmeyelım dıye nekadar alım ulama varsa hepsını astırırdı kuran kurslarını kapatırdı camılerı ozellestırırlerdı neysekı MUSTAFA KEMAL ATATURK geldıde bunların hıc bırı olmadı.
Aslında bu kadar yalan yanlış bir mesaja cevap vermemem gerekir ama işin doğrusunu açıklayarak bir kişinin bile şu fikirlerden etkilenmesine engel olabilsem ne mutlu bana düşüncesiyle yazıyorum.
Öncelikle 12 yaşındaki çocuk kendi çabasıyla tahta çıkmadı herhalde,babasının tahtı ona bırakmasıyla tahta çıkmış oldu.Nitekim ülke yönetimiyle baş edemediği için 3 sene sonra resmi olarak tahttan çekildi.Öyle hayranlık uyandıracak bir hikayesi yok yani tahta çıkışının.Onun da yanlışları vardı ayrıca.
Neyse,amacım kıyas yapmak değil zaten,Atatürk'ün yaptıklarını basit görüp başkalarını göklere çıkaranları eleştiriyordum sadece.
İkinci olarak ezan tam olarak ne zaman kaldırıldı söyler misiniz?Söyleyemezsiniz,böyle birşey olmadı çünkü.
Sonra putperestlikle Atatürk sevgisinin ya da saygı duruşunun ne alakası var pek anlayamadım.Bildiğim kadarıyla Atatürk'e tapan kimse yok bu ülkede.Saygı duruşuna gelince,bu devletin kurucusunun ölüm yıldönümünde onun anısına 1 dakikalığına saygı duruşuna geçmenin ne sakıncası olabilir?Ona bu kadarcık bile saygısı olmayan yapmasın zaten,O yine de şanından birşey kaybetmez nasılsa.
İsteyen Atatürk için duasını okusun,mevlüdünü okusun istediğini yapsın ona karışan yok zaten.
Aklıma üniversite yıllarında,Alparslan Türkeşin öldüğü gün yurtta insanların müzik dinlemesine karışan asenalarımızın!(nefret ederim) söylediği sözleri getirdi cümleleriniz.Yas tutuyorlarmış bilmem neymiş. :)) Hiç kutsalı olmayanlar ne olacak? Bana göre din,liderler,padişahlar herkes eleştirilebilir. Ramazan ayında bulunduğum ilde (doğu) sokak ortasında sigara içtiği için dayak yiyen bir bayan vardı. Bir çok insanın oruç tuttuğu günde dalga geçer gibi sigara içmişsin mi diyecektiniz bayana?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?