Kemalistlerden ilân hazımsızlığı

Yahu niye dine bağlıyosunuz bu olayı. Atasını canı gönülden seven her insan direk anlıyor bu cümlede ne denilmek istenmiş. Çok şükür Allah'la Atatürk'ün aynı yere koyulmayacağının bilincindeyiz ikisi çok başka çünkü. Dine bağlayanlar özür dilerim ama çok düz düşünüyolar özünde ne demek istenmiş hiç düşünmüyolar. Atatürk olmasaydı biz olacaktık ama şuanki biz olamayacaktık, böyle bi' Türkiye olamayacaktı (şuanki durumunu görmemezlikten geliyorum) Atatürk'ü Allah'a, onca şeyi de Atatürk'e borçlu olduğumuzu bildiğimizden yürekten böyle bi'cümleyi söyleyebiliyoruz. Allah'ın yerine koymuyoruz böyle bi'saçmalık olabilir mi? Sadece Allah'ın bize gönderdiği en büyük değeri tepemizde gururla taşıyoruz senelerdir. Çok şükür kime şükür kime minnet ve teşekkür edeceğimizi şaşırmadık.

Ben bu cümleyi ilk gördüğümde inanır mısınız bi'an bile din gelmedi aklıma yani nasıl insanlar olayı dine bağladı anlamadım benim aklıma direk savaşlar, mücadeleler, minnet duygusu falan gelmişti:44:
Geçen de listemdeki bi'arkadaşım sanki Allah, sanki Peygamber laflara bak dinsizler falan demişti

Daha geçen 10Kasım2013 günü 1.5 Milyon insan Anıtkabir'i ziyaret ederek rekor kırdı. Bu insanlar din düşmanı mı? vatan haini mi? Arkadaş Osmanlı bitmış dünyanın 7 en büyük ordusu dört bir tarafını sarmış, fiili olarak Osmanlının O su kalmamış! Tam o sırada Mustafa Kemal çıkmış İşgali sonlandırmış Cumhuriyet kurmuş ki Biz bugün Afganistan, Irak vb. gibi ülkerden değiliz! Siz süper sonik müslümansınız ya "ABD Askerlerinin evlerine sağ salim dönmesi için dua ediyorum", "Ben Büyük Orta Doğu Projesinin eşbaşkanıyım" Diyen başbakanınız ile müslüman kanı içiyorsunuz YALAN MI?

ben kımseyle tartısmak ıcın yazmadım dusuncemı yazdım herkezın görüşü kendıne herkezın dusuncesıne saygım var

Son düzenleme:

ataturk olmasaydı fıransızlar ulkemızı işgal ederdı ummetın bırlıgını saglayan hılafetı kaldırırdı yerıne laiklıgı getırrdı ardından yüzyıllardır kullandıgımız alfabeyı degıstırır yerıne latın alfabesını koyardı ıngılızler carsafı ve fesı yasaklar yerıne kendı kulturlerı olan sapkayı gıyme zorunlulugu koyarlardı ıtalyanlar hıcrı takvımı kaldırıp yerıne mıladı takvımı getırır mubarek cuma gunu olan resmı tatılımızı hırıstıyN genelegınde oldugu gıbı pazar gunune aldırırdı ardından hepsı dınımızı ogrenmeyelım dıye nekadar alım ulama varsa hepsını astırırdı kuran kurslarını kapatırdı camılerı ozellestırırlerdı neysekı MUSTAFA KEMAL ATATURK geldıde bunların hıc bırı olmadı.

Son düzenleme:

bütün bunları özgürce ifade etme özgürlüğüne ki biz buna demokrasi diyoruz,kimin sayesinde kavuştunuz peki? bir fikriniz var mı?

Son düzenleme:
"Atatürk olmasaydı da olurduk,illa ki bir kurtarıcı çıkardı.Bu Atatürk olmasa başka biri olurdu.Sanki Atatürk tek başına mı kurtardı memleketi" deniliyor ya...O zaman Fatih Sultan Mehmet olmasaydı İstanbul'u başka biri fethederdi elbet,Kanuni Sultan Süleyman Viyana kapılarına dayanmasa içimizden dayanacak biri çıkardı muhakkak,hatta Osmanlı olmasaydı başka bir Türk devleti kurulurdu mutlaka,hem bu padişahlar tek başına mı yaptı onca şeyi?...Peki madem öyle,bu "olmasaydı da olurduk"cuların bunlara bu kadar hayranlığı neden?

12 yaşında bir çocuğun tahta çıkması 21 yaşında istanbulu feth etmesi hayranlık verici bencede ben atatürk birşey yapmadı diyemem ama yapılan kötü şeyleri de yok sayamam en başında müslüman bir ülkede ezan kaldırıldı sonra da türkçeleştirildi inançlarımız yok sayıldı atatürk putlaştırıldı.Putperest bir toplum olduk.10 kasım da 1 dk saygı duruşunda bekleniyor.Kusura bakmayın ama bence ölüye fatiha okumak yasin okumak onun adına hayır yapmak gerekir.Atatürk'ünüzü çok seviyorsanız bence bunları yapın obür taraf da duaya hayıra ihtiyacı var.

Bencede haklısın kimseyi sevmek yada saygı duruşunda durmak zorunda değiliz.

Aslında bu kadar yalan yanlış bir mesaja cevap vermemem gerekir ama işin doğrusunu açıklayarak bir kişinin bile şu fikirlerden etkilenmesine engel olabilsem ne mutlu bana düşüncesiyle yazıyorum.

Öncelikle 12 yaşındaki çocuk kendi çabasıyla tahta çıkmadı herhalde,babasının tahtı ona bırakmasıyla tahta çıkmış oldu.Nitekim ülke yönetimiyle baş edemediği için 3 sene sonra resmi olarak tahttan çekildi.Öyle hayranlık uyandıracak bir hikayesi yok yani tahta çıkışının.Onun da yanlışları vardı ayrıca.
Neyse,amacım kıyas yapmak değil zaten,Atatürk'ün yaptıklarını basit görüp başkalarını göklere çıkaranları eleştiriyordum sadece.
İkinci olarak ezan tam olarak ne zaman kaldırıldı söyler misiniz?Söyleyemezsiniz,böyle birşey olmadı çünkü.
Sonra putperestlikle Atatürk sevgisinin ya da saygı duruşunun ne alakası var pek anlayamadım.Bildiğim kadarıyla Atatürk'e tapan kimse yok bu ülkede.Saygı duruşuna gelince,bu devletin kurucusunun ölüm yıldönümünde onun anısına 1 dakikalığına saygı duruşuna geçmenin ne sakıncası olabilir?Ona bu kadarcık bile saygısı olmayan yapmasın zaten,O yine de şanından birşey kaybetmez nasılsa.
İsteyen Atatürk için duasını okusun,mevlüdünü okusun istediğini yapsın ona karışan yok zaten.

Son düzenleme:
ATATÜRKÜMÜZÜ evet çok seviyoruz.
ülkemizi bize geri veren,bize insanca yaşamamıza sebep olan Atamıza 1 dakika saygı duruşunda bulunmaktan şeref duyuyoruz. ebediyete kadarda bunun olması için ne gerekiese yapacağız.
vefa denilen şeyi bilenlerdeniz çünkü.

isteyen fatıha okur ısteyen saygı durusunda bulunur ısteyen anıtkabıre gıder sız fatıha okudunuzda bız okumayınmı dedık?herkes sevgısını ıstedıgı gıbı gosterır kımene kı yanı

Eğer Atatürk olmasaydı, acaba şu anda nerede, hangi şartlar ve kimin sömürgesi altında, kimlere saygı duruşunda bulunarak yaşayacaktık

Atatürk, demokrasiyi bize lütfetmekle çok büyük hata etti çok..

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının tek silahı oldu bize sunulan demokrasi.
Halkı ölesiye cahilleştirdiler, her yaptıklarını da cumhuriyet kılıfına pek güzel uydurdular..

Yemin ederim, ileride doğacak çocuğuma bu Atatürk ve cumhuriyet düşmanlarının tüm seceresini , nasıl insanlar olduklarını, bu vatana neler yaptıklarını bir bir anlatacağım...Ve asla unutmamasını sağlayacağım...

Bu dünya sultan süleymana bile kalmamış..Elbet gün olur, devran döner..

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer Atatürk olmasaydı siz bir kadın olarak toplumda bu kadar insan yerine koyulacak mıydınız acaba? Çalışabilecek miydiniz? Seçme seçilme hakkınız olacak mıydı?

Konuyu yine dine, dinsizliğe bağladınız ya ben bi'şey diyemiyorum daha lütfen daha geniş bakın olaya. Siyaset=din demek değil.

Evet şükürler olsun ki zorunlu olarak çarşafla gezmek zorunda değiliz, çok şükür ki Allah'ın bizi özel kıldığı o beyni okuyarak geliştirebilmişiz bu imkanlar sunulmuş. Kadın olarak erkeklerin arkasında durmaktan kurtulmuşuz.

Neyse saygı duymakla beraber biraz daha tarih bilgisi rica ediyorum.

İnsanlar okumuyor Rosemarys ezbere konuşuyolar ee ezber de bi'yerde bozuluyo tabii.
Onun tahta babadan oğula geçmesi mucizevi bi'şey ama Atatürk'ün onca şeyi başarması "napmış ki yaa".

Çok şükür dini sizler kadar biliyoruz arkadaşlar her 10 Kasım'da ya da her duamızda şahsım adına duamı eksik etmiyorum. Siz nerden çıkardınız saygı duruşunda duranların dua etmediklerini? Adı üstünde saygı duruşu o seneler önce ölmüş bir insana hala ülkenin yarısından fazlası saygı duyuyor ne tuhaf değil mi bazıları hayattayken bile sahip değil bu saygıya.

Benim Atatürk'üm filan değil. Dünyaca kim ne derse desin kabul edilmiş askeri bir deha.
Ha fikirlerini seversiniz sevmezsiniz ne derseniz deyin: Atatürk askeri bir dehadır.
Kurtuluş Savaşı'nda ve öncesinde 1. Dünya Savaşı'nda cephelerde başarıları konuşurken komutanlığını konuşun seçme seçilme hakkında yaptığı güzellikleri konuşun...
Hele ki bir kadının Atatürk'ü eleştirirken sizin demesi ne kadar da ironik değil mi?
Onu sevmeme hakkını bile O size sunmuş.
Neyse...

putperest bi toplum mu olduk? gülsem mi ağlasam mı çok kafam karıştı şimdi

biz dua da ederiz saygı duruşunda da bulunuruz siz bunları düşünmeyin

benim 3 yaşındaki çocuklarımda dahil Atamıza sahip çıkan gümbür gümbür bi gençlik geliyor e bu da bazı kesimleri korkutuyor tabii

ölüm ve din aynı şey mi? yazdığım mesajda atatürkün kutsallığından bahsetmedim, o nedenle kutsalı olmayanlar veya olanlar diye bir ayrımı bu konuyla bağdaştıramadım. "bir çok kişi o gün ağlaşıyor" dedim, insan sevdiği biri ölünce doğal olarak üzülür, veya ölüm günlerinde hüzünlü olur. bu kutsal bir şey değil, normal insani bir olgu. atatürk'ü sevmeyen birinin, o gün üzülmesini tabiki bekleyemem, ama verdiğiniz örneklerle olan olay birbirinden apayrı.

bir tanesi genel "çevreye saygı", bir tanesi çok spesifik bir örnek.

Son 2 sayfayı okuyunca, bir kaç öğretmen toplanmış, ilkokula yeni başlayanlara online ders veriyor gibi hissettim
"eğer atatürk olmasaydı..." başlangıçlı cümleler ne kadar acı, bunu koca koca insanlarla tartışmak çok acı.

sevmezsin, desteklemezsin, fikirleri sana uymaz, "keşke olmasaydı" dersin.. ama kalkıp bu çağda "atatürk napmışkı yaaa" tarzı konuşmak cehaletin geldiği son noktalardan biri.

İngiliz, Fransız ülkeyi işgal etseydi vs saydırmış arkadaşın birisi. Dalgasını geçmiş MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'le ( ulu önderimiz ) mantıksız cümleleriyle. İngiliz, Fransız'ın taktiği ülkelerin gelişmesine vesile olmak değil, tam aksine geri kalmasını sağlamaktır, İslam dininin emevileştirilmiş hali onun için bulunmaz nimettir. Yani sana kalkıp seçme seçilme hakkı tanımaz. Gelir bir güzel tecavüz eder, ülkeni talan eder, sömürür her türlü, sonra sen yine eski düzenden devam edersin. Din kisvesi altında cahilliğinle oturduğun yerde kalırsın. Bir erkeğin 4. eşi olursun, söz hakkın olmaz. Hiçbir şey bilmesen bile bir düşün, düşman senin ilerlemeni, kafanı gömdükleri topraktan çıkarmanı ister mi? Asıl düşmanlarını iyi tanı, ATATÜRK' ümüze saldırabilmen için önce şu ufacık denklemi çöz. Sonra 40 fırın ekmek ye bir zahmet. Yahu çok uzak tarihe gitme, zaten gitsen de pek çözebileceğini sanmıyorum da. Irak'a bir bakıver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…