cok guzel acıklama yapmıs konusmus olmasaydı olmazdık lafı gercektende insanlığa ve dine aykırı genelde oyle oluyor zaten onlar nederse desın bısey demıyceksın kabul edıceksın dusuncelerıne saygı duycaksın ama onlar ne dusuncene ne ınancına ne gıyımıne saygı gostermezler kendılerıne ozgurluk ısterler ama karsıtaraf ozgurluk ısteyınce ınancına gore yasamak gıyınmek ısteyınce gerı kafalı olurlar gıt ırakta afkanıstanda iranda yaşa derler olmasaydıda olurduk.
Yahu niye dine bağlıyosunuz bu olayı. Atasını canı gönülden seven her insan direk anlıyor bu cümlede ne denilmek istenmiş. Çok şükür Allah'la Atatürk'ün aynı yere koyulmayacağının bilincindeyiz ikisi çok başka çünkü. Dine bağlayanlar özür dilerim ama çok düz düşünüyolar özünde ne demek istenmiş hiç düşünmüyolar. Atatürk olmasaydı biz olacaktık ama şuanki biz olamayacaktık, böyle bi' Türkiye olamayacaktı (şuanki durumunu görmemezlikten geliyorum) Atatürk'ü Allah'a, onca şeyi de Atatürk'e borçlu olduğumuzu bildiğimizden yürekten böyle bi'cümleyi söyleyebiliyoruz. Allah'ın yerine koymuyoruz böyle bi'saçmalık olabilir mi? Sadece Allah'ın bize gönderdiği en büyük değeri tepemizde gururla taşıyoruz senelerdir. Çok şükür kime şükür kime minnet ve teşekkür edeceğimizi şaşırmadık.
Ben bu cümleyi ilk gördüğümde inanır mısınız bi'an bile din gelmedi aklıma yani nasıl insanlar olayı dine bağladı anlamadım benim aklıma direk savaşlar, mücadeleler, minnet duygusu falan gelmişti:44:
Geçen de listemdeki bi'arkadaşım sanki Allah, sanki Peygamber laflara bak dinsizler falan demişti