• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kemalistlerden ilân hazımsızlığı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
10 Kasım’da gazetemize “Olmasaydın da olurduk” başlığıyla ilan veren Sancaktar Dergisi’ne Kemalist çevrelerden hakaret ve tehdit yağıyor.
Sancaktar Dergisi’nin, 10 Kasım tarihinde gazetemizde yayınlanan “Olmasaydı da olurduk / 1881-1938” şeklindeki ifadelerin yer aldığı ilan, hem sosyal medyada hem de yazılı basında büyük yankı uyandırdı.

“KOǒUN İLÂNINA NAZİRE YAPTIK, HAKARET ETMEDİK”

Sancaktar Dergisi sahibi Eyüp Gökhan Özekin, Koç Grubu’nun geçtiğimiz yıl verdiği ve “Olmasaydı olmazdık” ifadelerinin yer aldığı ilanı hatırlatarak, “Biz de bu ilana karşı bir nazire yaptık. Burada Mustafa Kemal’i sevip sevmeme durumumuzun dışında bir durum var” dedi.

“ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUZ”

Söz konusu ilanda hiçbir hakaretin olmadığı, saldırının olmadığını dile getiren Özekin, “Biz yalnızca İslami, insani, mantıki ve bilimsel bir gerçeği dile getirdik. ‘Olmasaydı da olurduk’ ifademize karşı dün ömrümüz boyunca duymadığımız şekilde küfürler, hakaretler ve ölüm tehditleri ile karşılaştık” şeklinde konuştu.
Buna rağmen yollarına devam edeceklerini de ifade eden Özekin, “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diye bir laf var. Hatta her yıl, bunu gelenekselleştirip bunu yapmak istiyoruz” dedi.

Özekin, “Biz burada hakaret etmiyoruz, kimsenin putuna küfretmiyoruz. Biz beyin yıkamasına tabi tutulmuş insanların kendilerine gelmelerini istiyoruz. Biz gayet normal bir şey söylüyoruz. Burada asıl tuhaf ve marjinal olan ‘Olmasaydı olmazdık’ gibi ifadelerdir. Bunlar bilime, insanlığa ve dine aykırıdır. Biz çok sıradan ve genel geçer bir ifade kullandık ama insanların tahammülleri yokmuş” dedi yeniakit
.

her kelimesi provokasyon, ciddiye alıp cevap vermiceksin, anca dalga geçceksin bunlarla:1::1:

E tamam işte, biz de farklı bişey söylemedik..Olmasaydı da olurduk..
Babalarımız yunan, italyan, fransız ve ingiliz olurdu dedik..

Ama biz nazire yapmadık tabi:23:

Canım ya tehdit alıyorlarmış, başbakan koruma falan yollasın bunlara, kemalistler katleder yoksa mazallah:43:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilimsel derken?Valla kimin neyi hazmedemediği açıkça ortada.Şimdi bunlar için çok güzel geyikler dolaşıyor sosyal medyada ama buraya yazmak istemiyorum.İnsan düşmanının arkasından bile yapmaz bunların yaptığını.

10 Kasım’da gazetemize “Olmasaydın da olurduk” başlığıyla ilan veren Sancaktar Dergisi’ne Kemalist çevrelerden hakaret ve tehdit yağıyor.
Sancaktar Dergisi’nin, 10 Kasım tarihinde gazetemizde yayınlanan “Olmasaydı da olurduk / 1881-1938” şeklindeki ifadelerin yer aldığı ilan, hem sosyal medyada hem de yazılı basında büyük yankı uyandırdı.

Sancaktar Dergisi sahibi Eyüp Gökhan Özekin, Koç Grubu’nun geçtiğimiz yıl verdiği ve “Olmasaydı olmazdık” ifadelerinin yer aldığı ilanı hatırlatarak, “Biz de bu ilana karşı bir nazire yaptık. Burada Mustafa Kemal’i sevip sevmeme durumumuzun dışında bir durum var” dedi.

Söz konusu ilanda hiçbir hakaretin olmadığı, saldırının olmadığını dile getiren Özekin, “Biz yalnızca İslami, insani, mantıki ve bilimsel bir gerçeği dile getirdik. ‘Olmasaydı da olurduk’ ifademize karşı dün ömrümüz boyunca duymadığımız şekilde küfürler, hakaretler ve ölüm tehditleri ile karşılaştık” şeklinde konuştu.
Buna rağmen yollarına devam edeceklerini de ifade eden Özekin, “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diye bir laf var. Hatta her yıl, bunu gelenekselleştirip bunu yapmak istiyoruz” dedi.

Özekin, “Biz burada hakaret etmiyoruz, kimsenin putuna küfretmiyoruz. Biz beyin yıkamasına tabi tutulmuş insanların kendilerine gelmelerini istiyoruz. Biz gayet normal bir şey söylüyoruz. Burada asıl tuhaf ve marjinal olan ‘Olmasaydı olmazdık’ gibi ifadelerdir. Bunlar bilime, insanlığa ve dine aykırıdır. Biz çok sıradan ve genel geçer bir ifade kullandık ama insanların tahammülleri yokmuş” dedi yeniakit
.
cok guzel acıklama yapmıs konusmus olmasaydı olmazdık lafı gercektende insanlığa ve dine aykırı genelde oyle oluyor zaten onlar nederse desın bısey demıyceksın kabul edıceksın dusuncelerıne saygı duycaksın ama onlar ne dusuncene ne ınancına ne gıyımıne saygı gostermezler kendılerıne ozgurluk ısterler ama karsıtaraf ozgurluk ısteyınce ınancına gore yasamak gıyınmek ısteyınce gerı kafalı olurlar gıt ırakta afkanıstanda iranda yaşa derler olmasaydıda olurduk.

Ben şunu anlamıyorum, Atatürk'ü seven ve onun değerlerine sahip çıkan herkes neden Kemalist diye algılanıyor?
Ya da neden dinsiz veya Peygamberini tanımayan, dini değerlerine sahip çıkmayan insanlar olarak damgalanıyor?
Ben Atatürk'ü seviyorum diye dinsiz olarak görülmek istemiyorum bu ülkede... Aksine çoğumuzun dedesi zamanında Atatürk'ü seviyordur eminim.
Bu derginin yapmış olduğu terbiyesizliği de kınıyorum!
Allah'ım bu ülkeyi bölüp ayrıştırmak isteyenlere fırsat vermesin :72:

Son düzenleme:
$x(3).jpg

Yeni Akit kapılarını Zaytung'a açtı... (zaytung)

Zaytung FotoHaber - Yeni Akit kap1lar1n1 Zaytung'a açt1...

:60::60:

Bu saygısızlığı yapanlar, umuyorum ki en kısa zamanda en kötü cezayı alırlar.

cok guzel acıklama yapmıs konusmus olmasaydı olmazdık lafı gercektende insanlığa ve dine aykırı genelde oyle oluyor zaten onlar nederse desın bısey demıyceksın kabul edıceksın dusuncelerıne saygı duycaksın ama onlar ne dusuncene ne ınancına ne gıyımıne saygı gostermezler kendılerıne ozgurluk ısterler ama karsıtaraf ozgurluk ısteyınce ınancına gore yasamak gıyınmek ısteyınce gerı kafalı olurlar gıt ırakta afkanıstanda iranda yaşa derler olmasaydıda olurduk.

bu tarz bir düşünceye sahip olmak, anlaşılır bir şey. sevmeyebilirsin, fikirlerini / inkılaplarını destelemeyebilirsin, bunu ifade de edebilirsin..

ama kalkıp 10 kasım'da, bir çok kesimin ağlaştığı bir günde, bu şekilde dalga geçer gibi provokatif ilanlar vermek, benim mantığıma sığmıyor. saygı duyması lazım insanın. herhalde bir kandil veya mubarek günde, peygamberle ilgili bu şekilde "bilimsel" açıklama yapılsa, şu anda neler konuşulurdu.. din - bilim ilişkisi ortada sonuçta.

bu yazının altına bir de doğum ve ölüm tarihini yazıp, bir takım "gazete"de yayınlamak, çok ciddi kanı bozukluk, ruhu bozukluk. tam olarak somut nankörlük örneği.

bu ifade özgürlüğünü bile Atatürk sayesinde elde ettiklerini anlamayanlara bi şeyleri anlatmak çok zor.o yüzden kendimi yoramıycam da adamlar hiç duyulmamış bi derginin reklamını nasıl da yaptı hayret.başvurdukları yol ise mide bunlandırıcı.

Adım kadar eminim ki, 10 Kasımda bu ilanın çıkışını normal karşılayanlar, şu 'Din yok Allah yalan' karikatürünü provokasyon ve hakaret olarak algılıyordur.

Özellikle 10 Kasımda böyle bir ilanın ortaya çıkışının duyarsızca olduğunu düşünsem de ceza almalarını istemem. İfade özgürlüğü hepimize lazım. Zaten farkındaysanız, devlet özel günlerden elini ayağını çekmeye başladığından, farklı kesimler Atatürk'e açık açık tepki göstermeye başladığından beri kutlamalar daha kalabalık, daha coşkulu olmaya başladı.

Adım kadar eminim ki, 10 Kasımda bu ilanın çıkışını normal karşılayanlar, şu 'Din yok Allah yalan' karikatürünü provokasyon ve hakaret olarak algılıyordur.

Özellikle 10 Kasımda böyle bir ilanın ortaya çıkışının duyarsızca olduğunu düşünsem de ceza almalarını istemem. İfade özgürlüğü hepimize lazım. Zaten farkındaysanız, devlet özel günlerden elini ayağını çekmeye başladığından, farklı kesimler Atatürk'e açık açık tepki göstermeye başladığından beri kutlamalar daha kalabalık, daha coşkulu olmaya başladı.

Ne yaman çelişki dimi:ssz:

Kendini gazete olarak adlandıran ama sadece Atatürk ile uğraşan bir gazete kılıklı kağıt parçasının kendini İslami çizgide göstermesi de ayrı bir durum.
Hangi İslami kriter ölen bir insan hakkında devamlı süregelen nefret söylemini tasvip eder? :31:

Bunlar ne kadar sacma, ne kadar yersiz tartismalar, cekismeler yahu.
Olmasaydi olmazdik, olmasaydi olurduk.
Ne gerek var böyle seylere, neden insanlar kendi cekismelerini ölmüs bir insan üzerinden yürütür.
Olmasaydi. Neden olmasaydi yahu.
Iyikide bu ülke icin savasan insanlar varmis, iyiki savasmislar, iyiki Cumhuriyet kurulmus.
Bakin bu sayede bizleri yönetecek insanlari kendimiz seciyoruz.
Olmasaydi olurduk kadar, olmasaydi olmazdikta sacma.
Neden olmayalim, biz tarihte 17 devlet kurmus bir milletiz.
Istiklal marsimizda;
"Ben ezelden beridir hür yasadim hür yasarim
Hangi cilgin bana zincir vuracakmis, sasarim"
demiyor muyuz?
Sadece birtek kahraman cikarmis bir millet miyiz biz.

Ama iyiki varmis, iyiki hep birlikte Cumhuriyeti kurmuslar.
Yanlisliklar yapilmamis mi?
Yapilmis, Cumhuriyet icin cok bedeller ödenmis.
Ama bize düsen tarihten ders almaktir.

Osmanli zamaninda görevine ihanet eden ve yanlisliklar yapan padisahlar yokmuy du?
Zaten yapilan yanlisliklar yüzünden miyadi dolup dagilmadi mi?
Tarihte kurdugumuz 16 devlette yapilan yanlis uygulamalar yüzünden dagilmadi mi?
Simdi biz gecmise bakip ders almak yerine neden ölüleri bile yarisa ceviriyoruz.

Atatürk ü sevmeyebilir insanlar, sevmedigi halde sirf isine öyle geliyor diye cookk yüceltedebilir yada gercekten saygi duyup sevebilir.
Ama bütün vatandaslar, bu ülke icin savasmis bir insana, en azindan bu ülke ugruna savastigi icin, ölü oldugu icin, diger bütün sehitlerimize duydugumuz azami saygiyi olsun duymak zorundayiz!

Tarihi dogrulari, yanlislari ile ele alip, yanlislardan ders almak, dogrulari takdir etmek varken neden bir kesim yerin dibine sokmak isterken diger bir kesim göklere cikarmak istiyor?

Son düzenleme:

.

Çok üzüldüm şimdi,en acilinden koruma filan talep etseler ya,adamlar açıkca her yıl bunu yapmak istiyoruz diyorlar..
Sen yap,nasılsa senin karşına milyonlar dikilecek,tokat gibi cevaplar alacaksın nasılsa..
Bizim size tahammülümüğz kalmadı artık..

o gazete o başlığı atmasaymış, o kemalistler o gazeteyi tehdit etmeseymiş, bazıları o tehdi "mübahtır size" diye alkışlamasaymış, ne güzel bir gündem başlığmız eksik olur muş.

bu tarz bir düşünceye sahip olmak, anlaşılır bir şey. sevmeyebilirsin, fikirlerini / inkılaplarını destelemeyebilirsin, bunu ifade de edebilirsin..

ama kalkıp 10 kasım'da, bir çok kesimin ağlaştığı bir günde, bu şekilde dalga geçer gibi provokatif ilanlar vermek, benim mantığıma sığmıyor. saygı duyması lazım insanın. herhalde bir kandil veya mubarek günde, peygamberle ilgili bu şekilde "bilimsel" açıklama yapılsa, şu anda neler konuşulurdu.. din - bilim ilişkisi ortada sonuçta.

bu yazının altına bir de doğum ve ölüm tarihini yazıp, bir takım "gazete"de yayınlamak, çok ciddi kanı bozukluk, ruhu bozukluk. tam olarak somut nankörlük örneği.

Aklıma üniversite yıllarında,Alparslan Türkeşin öldüğü gün yurtta insanların müzik dinlemesine karışan asenalarımızın!(nefret ederim) söylediği sözleri getirdi cümleleriniz.Yas tutuyorlarmış bilmem neymiş. :)) Hiç kutsalı olmayanlar ne olacak? Bana göre din,liderler,padişahlar herkes eleştirilebilir. Ramazan ayında bulunduğum ilde (doğu) sokak ortasında sigara içtiği için dayak yiyen bir bayan vardı. Bir çok insanın oruç tuttuğu günde dalga geçer gibi sigara içmişsin mi diyecektiniz bayana?

Back