- 16 Mart 2019
- 5.738
- 14.698
- 248
Merhaba KK nın güzel bayanları
Cok emek verdim ömrümde ilk defa paça temizledim
eller pert ☺☺
cok sağlıklı ve besin değeri yüksek olan bu çorbamız bu günlerde hepimize lazım ..
YE KELLEYİ YEN ViRÜSÜ .. sloganımız

BİRGÜN HERKES KELLE YİYECEK
..2. Sloganımız

bugün size KELLE PAÇA çorbası yaptım inanın kelle bulana kadar anca son güne yetiştim

Zorla herifime kurban kestirdim düşünün yani o derece diyor ve güzel sunumuma geçiyorum

KELLE PAÇA çorba malzemeleri ;
•1 adet koyun kellesi
•4 adet koyun paçası
•8 diş sarımsak
•2 adet limon
•1 çay bardağı sirke
•tuz
•pul biber
•karabiber
➡ Öncelikle kellemizi 5 saat suda bekletiyoruz her saat bası suyunu değiştirerek ..
➡ Paçaları temizledikten sonra yarım saat kadar limonlu sirkeli suda bekletiyoruz (ki mikrobu ölsün
➡ Sonra kelle , paçayi düdüklü tenceremize koyuyoruz tuz ilave edip ..
➡ Haşladık bir buçuk saat kadar çıkardık suyumuzu ayırdık elenkten geçirdik etimizi doğradık
➡Sonra aldık etimizi tenceremize içine pul biber , karabiber , tuz ekledik üstüne kafi gelecek kadar et suyumuzu da koyduk hop kaynamaya bıraktık ..
➡ Sonra sosumuzu yapıyoruz sarımsak
limon
sirke ve az tuzla ..
➡ sarımsakları ezip limon ve sirkemizi ekledikten sonra tokmakla eziyoruz biraz
❣➡ve sunumumuz hazır vede nazır ..
afiyetle ..
ellerim yorulsa da sağlık olsun ikisine ❣

cok sağlıklı ve besin değeri yüksek olan bu çorbamız bu günlerde hepimize lazım ..
YE KELLEYİ YEN ViRÜSÜ .. sloganımız

BİRGÜN HERKES KELLE YİYECEK

bugün size KELLE PAÇA çorbası yaptım inanın kelle bulana kadar anca son güne yetiştim

Zorla herifime kurban kestirdim düşünün yani o derece diyor ve güzel sunumuma geçiyorum

KELLE PAÇA çorba malzemeleri ;
•1 adet koyun kellesi
•4 adet koyun paçası
•8 diş sarımsak
•2 adet limon
•1 çay bardağı sirke
•tuz
•pul biber
•karabiber
➡ Öncelikle kellemizi 5 saat suda bekletiyoruz her saat bası suyunu değiştirerek ..
➡ Paçaları temizledikten sonra yarım saat kadar limonlu sirkeli suda bekletiyoruz (ki mikrobu ölsün

➡ Sonra kelle , paçayi düdüklü tenceremize koyuyoruz tuz ilave edip ..

➡ Haşladık bir buçuk saat kadar çıkardık suyumuzu ayırdık elenkten geçirdik etimizi doğradık

➡Sonra aldık etimizi tenceremize içine pul biber , karabiber , tuz ekledik üstüne kafi gelecek kadar et suyumuzu da koyduk hop kaynamaya bıraktık ..

➡ Sonra sosumuzu yapıyoruz sarımsak

➡ sarımsakları ezip limon ve sirkemizi ekledikten sonra tokmakla eziyoruz biraz

❣➡ve sunumumuz hazır vede nazır ..
afiyetle ..

Son düzenleme: