Kelebek fobisi, benim gibi korkan var mı aranızda?

Melek_melek11

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
536
605
Bayanlar merhaba, size bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum kediden korkan bayan arkadaşı görünce bende konu açmak istedim belki bana faydası dokunan bir kaç fikir çıkar.

Bende kelebek fobisi var, hiç bir hayvandan korkmam elime yılan almışlığım var ama kelebek görünce deliriyorum, herkes benimle dalga geçiyor bir avuç içi kadar kelebek ne yapabilir sana Allah aşkına diyorlar, piknikte, bahçeli bir yerde oturamıyorum hele lambanın etrafına falan gelirlerse asla orada duramam, eve girseler o odaya asla adım atamıyorum sırf kelebek yüzünden 3 gün başka odada yatmışlığım kanepede sabahlamışlığım var annemi eşimi babamı kimi bulsam alın şunu diye çırpınarak ağlıyorum yalvarıyorum usandık senin bu huyundan diyip dalga geçiyorlar kimse nasıl kokrtuğumu anlayamıyor elim ayağım titriyor kalbimin atışı değişiyor resmen kriz yaşıyorum, geçen berberde oğlumu traş ettirirken içeriye kelebek girdi oğlum kucağımdaydı kelebeği görünce traş olan çocuğu atıp kaçtım kucağımdan eşim çok kızdı kulağı kesilebilirdi çocuğun yapmamam lazım ama engel olamıyorum kendime banada bir çare bilen varsa yazsın nolur yazı çok seviyorum ama sırf kelebek yüzünden yaz gelmesin istiyorum hayat kalitemi bitirdi benim resmen bana öneriniz var mı acaba bıktım korkak muamelesi görmekten resmen alay ediyor herkes benimle kelebekten korktuğum için

Benim arkadaşımda sizün gibi
Aklı cıkıyo kelebek görünce
Allah yardımcınız olsun
Bende tam tersi kelebek hariç her böcekten ve hayvandan korkarım;hamam böcegi karınca salyangoz kedi köpek tavuk vs.hiç farketmez

Düğme fobisi bile olanı duydum, o yüzden çok da garip gelmedi kelebek fobisi. Ben çok severim ve zarif bulurum aslında. Benim de bir zamanlar korkularım vardı, hayvanlardan korkuyordum. Psikoloğa gitmiştim, dr korkularının üstüne gitmezsen yenemezsin demişti. Mesela köpekten korkuyorsan gidip sevecekmişsin.. Ben yapamadım, ama yapmak gerek. Çünkü belli başlı hayvanlardan hala korkuyorum.

Bu fobilere karşı eft diye bir yöntem duydum. Su fobisi olan insana bile iyi gelmiş. Bir araştırın bakalım psikolojik bir rahatsızlığınız yoksa belki size iyi gelir.

Kardeşim de kelebekten korkar. Küçükken zihinsel engelli bir kadın ustune kelebek atmis, kadının görüntüsü çocukların korkacagi tiptendi. Kac yaşına geldi hala canlı görmeye tahammül edemez eli ayağı titrer. Belki sen8n de hatirlamadigin bir anın olabilir. Hayat kalitesini düşürüyorsa neden bir piskologla görüşmüyorsun? Kendi kendine geçmesini bekleme.

Ben varım... Kucuk degılde bıraz orta boyuutta olunca bayılacakmıs gıbı oluyorum cıglık cıglıga kacıyorum... Ama kelebek bocek pek farketmıyo bende hepsinden korkuyorum.

Bayanlar merhaba, size bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum kediden korkan bayan arkadaşı görünce bende konu açmak istedim belki bana faydası dokunan bir kaç fikir çıkar.

Bende kelebek fobisi var, hiç bir hayvandan korkmam elime yılan almışlığım var ama kelebek görünce deliriyorum, herkes benimle dalga geçiyor bir avuç içi kadar kelebek ne yapabilir sana Allah aşkına diyorlar, piknikte, bahçeli bir yerde oturamıyorum hele lambanın etrafına falan gelirlerse asla orada duramam, eve girseler o odaya asla adım atamıyorum sırf kelebek yüzünden 3 gün başka odada yatmışlığım kanepede sabahlamışlığım var annemi eşimi babamı kimi bulsam alın şunu diye çırpınarak ağlıyorum yalvarıyorum usandık senin bu huyundan diyip dalga geçiyorlar kimse nasıl kokrtuğumu anlayamıyor elim ayağım titriyor kalbimin atışı değişiyor resmen kriz yaşıyorum, geçen berberde oğlumu traş ettirirken içeriye kelebek girdi oğlum kucağımdaydı kelebeği görünce traş olan çocuğu atıp kaçtım kucağımdan eşim çok kızdı kulağı kesilebilirdi çocuğun yapmamam lazım ama engel olamıyorum kendime banada bir çare bilen varsa yazsın nolur yazı çok seviyorum ama sırf kelebek yüzünden yaz gelmesin istiyorum hayat kalitemi bitirdi benim resmen bana öneriniz var mı acaba bıktım korkak muamelesi görmekten resmen alay ediyor herkes benimle kelebekten korktuğum için
Kelebek te dahil sinek sineğin her türlüsü arı kuş yani uçan tüm canlılardan korkardım sonra evlendim eşim çok rahatsız oldu bu durumdan bigün sprey sinek ilacı aldı geldi onu kullandım arabada evde tatile giderken bile yanıma aldım bi süre sonra eşim bi kelebek yakaladı ve cam kavanoza koydu ve kelebek kendini camdan cama vurmaya başladı eşim dediki onun ömrü birgün ister burada bırak ölsün istersen kurtar dedi içim acıdı ne yapabilir ki bana beni yiyemez dövemez ısıramaz öldüremez dedim ve tüm cesaretini toplayıp açtım kavanozun ağzını yine korktum içim ürperdi ama eskisi gibi olmadım bu korkuyu kendi kendine de yenebilirsin inan çok zor bişey değil

Ben de varım. Sizinki kadar değil belki ama hem korkarım asla yaklasamam ya da çok yakın gelirse çok panik yaparım hem de hiç sevmem :)

Benim arkadaşımda sizün gibi
Aklı cıkıyo kelebek görünce
Allah yardımcınız olsun
Bende tam tersi kelebek hariç her böcekten ve hayvandan korkarım;hamam böcegi karınca salyangoz kedi köpek tavuk vs.hiç farketmez
Yok işte böcekten falan korkmam böcek örümcek, kedi köpek bunlardan korkmuyorum Didipte kelebekten korkuyorum insanların garibine gidende bu zaten sanki tiyatro seyrediyorlar ben korktuğumu söyleyince alay ediyor herkes, bir keresinde korktuğumu bilen birisi poşetin içine kocaman bir kelebeğin ölüsünü koyup sana birşey aldım diye getirdi, işte o zaman dahada korkum arttı şimdi bırak aynı odada durmayı belgeselini görsem asla bakamıyorum :KK43:

Düğme fobisi bile olanı duydum, o yüzden çok da garip gelmedi kelebek fobisi. Ben çok severim ve zarif bulurum aslında. Benim de bir zamanlar korkularım vardı, hayvanlardan korkuyordum. Psikoloğa gitmiştim, dr korkularının üstüne gitmezsen yenemezsin demişti. Mesela köpekten korkuyorsan gidip sevecekmişsin.. Ben yapamadım, ama yapmak gerek. Çünkü belli başlı hayvanlardan hala korkuyorum.
Denedim ama olmuyor ölüsünü al sev falan dediler dokunabilmek bir yana görünce kalbimin atışı değişiyor çok saçma bir korkunun içindeyim keşke yenebilsm de kurtulsam bu korkudan

Kelebek te dahil sinek sineğin her türlüsü arı kuş yani uçan tüm canlılardan korkardım sonra evlendim eşim çok rahatsız oldu bu durumdan bigün sprey sinek ilacı aldı geldi onu kullandım arabada evde tatile giderken bile yanıma aldım bi süre sonra eşim bi kelebek yakaladı ve cam kavanoza koydu ve kelebek kendini camdan cama vurmaya başladı eşim dediki onun ömrü birgün ister burada bırak ölsün istersen kurtar dedi içim acıdı ne yapabilir ki bana beni yiyemez dövemez ısıramaz öldüremez dedim ve tüm cesaretini toplayıp açtım kavanozun ağzını yine korktum içim ürperdi ama eskisi gibi olmadım bu korkuyu kendi kendine de yenebilirsin inan çok zor bişey değil
İşte böcek, sinek, haşerat bunlardan korkmuyorum,kocaman fareyle yüzyüze geldim böyle paniklemedim yemin ederim, bu bambaşka bir duygu ben ben olmaktan çıkıyorum adeta bırakın uçurup dokunmayı, resmine bile bakamıyorum

Ben bennnn beeennn...
Gecenin bir vakti işte olan esimi eve kelebek girdi diye cagirmisligim, oğlumu oda da bırakıp, kendimi başka odaya kapatmisligim var..

O kanatlarını cirpmasi kadar uyuz olduğum bir şey yok..
Fare görsem beslerim, ama kelebekk...

Tarifsiz kotu bir his..
Kuş hariç uçan hayvanlardan da korkuyorum, ama kelebek ilk sırada.

Amaçsızca uçuyorlar insanın üstüne ..
Yazarken bile tuylerim diken diken oldu 😣😣

Ben de varım. Sizinki kadar değil belki ama hem korkarım asla yaklasamam ya da çok yakın gelirse çok panik yaparım hem de hiç sevmem :)
Resmine bile bakamıyorum, geçen sene manyas kuş cennetine ziyarete gittik, kuş cenneti bana cehennem oldu her yerde kelebekler uçuşuyor aklımı oynatacaktım, eşim binpişman ettin dedi getirdiğime saçma sapan hareketlerle arkama bakmadan koşuyordum, büyük ihtimal oradaki çalışanlar ya deli ya ruh hastası olduğumu düşünmüştür çok güzel rezil ettim kendimi ama elimde değil

Yilandan korkma kelebekten kork, bi gulesin geldi:)) ben seviyorum ama kelebeklerin aslinda tirtil oldugunu dusununce bi tuhaf oluyorum bende
Herkes öyle diyor inanın akvaryumundan alıp köpek balığı sevdim, vatoz sevdim yılan sevdim ama bu kelebek sanki dünyanın en korkunç hayvanı gözümde, anlatınca komik birde benim yanımda olsanız yaptığım hareketlere şaşar kalırsınız akıllara zarar, herkes üstüme gülüyor :KK43:

Ben bennnn beeennn...
Gecenin bir vakti işte olan esimi eve kelebek girdi diye cagirmisligim, oğlumu oda da bırakıp, kendimi başka odaya kapatmisligim var..

O kanatlarını cirpmasi kadar uyuz olduğum bir şey yok..
Fare görsem beslerim, ama kelebekk...

Tarifsiz kotu bir his..
Kuş hariç uçan hayvanlardan da korkuyorum, ama kelebek ilk sırada.

Amaçsızca uçuyorlar insanın üstüne ..
Yazarken bile tuylerim diken diken oldu 😣😣
Aynı duygulardayız yemin ederim beni tarf ettiniz, sanki kendim yaşadığımı yazıyorum nolacak böyle bilmiyorum, çocukları bırakıp kaçıyorum arkama bile bakmadan, araba sürerken içeri girse naparım senaryoları var kafamda sürekli galiba öyle bişeyle karşılaşsam kaza yaparım Allah korusun :KK43:

Aynı duygulardayız yemin ederim beni tarf ettiniz, sanki kendim yaşadığımı yazıyorum nolacak böyle bilmiyorum, çocukları bırakıp kaçıyorum arkama bile bakmadan, araba sürerken içeri girse naparım senaryoları var kafamda sürekli galiba öyle bişeyle karşılaşsam kaza yaparım Allah korusun :KK43:
Allah korusun diyelim, eşim de beni Dr a götürmeye çalıştı ama gitmem gecmez, daha da psikolojikim bozulur.

Bu arada oğlumu emzirirken mesela, hamam böceğinin üstüne oturduğumu fark edip huylandigim halde kalkmadim uzun uzun emzirdim, ki bildiğin popomda gezindi..
O da iğrenç bence, yolda görsem kenara çekilirim ama gerekirse öldürürüm de.

Ama kelebek olayında çocuğu oda da bıraktım kendim başka odaya geçtim.

Kuş cennetine gitmek gerçekten değişik kafaymis, bilmiyor muydunuz orda kelebek olduğunu..

X