Kel kalmaktan korkuyorum. Lütfen yardım edin!

Canım sen ne güzel bir şey söyledin öyle
Demek doğum kontrol hapları işe yarıyor :)
Çok teşekkür ederim.
Bunu da deneyeceğim.
Her şeyi denemekten kel kalmam İnşAllah.

Merhaba canım...
Benımde saçlarım önceden çok gürdü .Bazen şikayette ederdim gürlüğünden..
Benımde son senelerde dökülmeye başladı...Doktora gitmiştim demir eksikliği çıkmıştıı.Bir ilaç verdi hap içtikçe düzeldi 1 tel bile zor dokulur olmuştu ama sonra bıraktım gıtmeyı doktora..
Doktor geçmezse iğne vercekti ::18: ..
Neysee ben hafta da bır -ıkı gun saçlarıma bakım yapıyorum..Zeytın yağ-sarımsak kürü..Zamanla düzeliyor gibi saçlarım..Hem şaçlarımı beslıyor zeytın yagı.. Arada bir de sarımsakları bır güzell ezip suyunu çıkarıyorum olduğu gıbı alıp seyrelmiş yerlere sürüyorum..Sürdüğüm yerler biraz yanıyor ve yanarsa işe yarıyormuş zaten internette araştırp bulmuştum bu kurlerı..Ama eskıye nazaran sacların seyrek yerlerı düzelmeye başladıı..Ben memnunum şuan..Ama tabıkı doktora da gıdıcem bir ara..

Genel olarak saci dokulenler icin cozum yaziyorum, bu tecrubem, gittigim onlarca doktorun onerdiklerinin bileskesidir.

1-pharmatone ilac kullanin. One day max-women yada solgar-women da olabilir o yoksa.bayan icin mutlivitamin ilaci kullanin kisacasi,adet donemlerimizde cok kan kaybetmemizden dolayi boyle bir ilaca ihtiyacimiz var.

2- yaklasik 7 saat uyuyun,fazla uyursaniz vucudunuz hantallasir kan dolasiminiz yavaslar sac kokleriniz yeterince beslenmez az uyursaniz yorgunluga bagli stresten dokulur.

3- uyku saatinize dikkat edin gece yarisi uyuyup oglen uyanmayin belli bir duzeniniz olsun.

4- saclarinizi mumkun oldugunca toplamayin ayrica taramaktan cekinmeyin daha cok dokulur diye taramayan bayanlar yanlis yapiyor aksine zayif saclar dokulunce altindan daha saglikli saclar cikiyor ozellikle sac taramak sac derisinin kan dolasimini hizlandiriyor.
Sacinizi aksam ve sabah tarayin.

5- mutlaka sut ve yogurt yiyin.ceviz yiyin misir yiyin.misir ozellikle bana cok fayda etmisti kilo almistim ama sacim da cogalmisti.

6- market sampuanlari kullanmayin prozinc sampuan bitkisel sampuan ya da gratiste satilan giovanni marka sampuan kullanin.

7- her sinirlendiginizde stres yaptiginizda dusa girin ya da uyumaya calisin,ya da stresinizi yatistiracak kendinize gore bir yontem bulun.

8- saclarinizi boyamayin fon cekmeyin icindde ne oldugu bilmediginiz sac maskelerini urunlerini kullanmayin.

9-yaglarla bakim yapabilirsiniz yag kil kokunu besler

Bunlarin hepsini az cok yapan biri olarak,kellikten dondum su an belime kadar gur saclarim var.tek sorunum ince telli olmalari.onerilerimi yapan herkeste ise yaradi.

Teşekkürler canım :)
Keşke tamamen düzelene kadar bırakmasaydın ilaçları.
Git doktora da tabi ki.
Canım ben de söylenen şeyleri yapmayı düşünüyorum ama ilk önce doktora gideyim.
PKO rahatsızlığımın olduğunu söyleyeyim,o da bana tahlil yazsın,yaptırayım,tahlillere baksın nedeni şu desin ne verecekse versin kullanayım yanında da kürleri uygularım diyorum.
Şimdi hemen başlarsam 'Ya daha çok dökülürse?' diye korkuyorum. Perşembeye kadar bekleyeyim dedim.

Sağ ol canım :)
Söylediğin her şey çok güzel :)
Sen bunları yapınca saçların çoğaldı mı yani?
Ben de istiyorum yine eskisi kadar gür olmasını.
Saçlarım tekrardan gürleşir değil mi?
Gerçekten bunalıma girmek üzereyim artık.
Saçlarım böyle oldu diye çok üzülüyorum.
Özellikle alnımın sol tarafı o kadar açıldı ki.
Küçük saçlarım olmasa bildiğin kel orası yani.

Canım sen ne güzel bir şey söyledin öyle
Demek doğum kontrol hapları işe yarıyor :)
Çok teşekkür ederim.
Bunu da deneyeceğim.
Her şeyi denemekten kel kalmam İnşAllah.

sen pko hastasısın o aldığın doğum kontrol hapını direk iç şampuana falan koyma :) bende de bu yüzden dökülüyordu. iki haftadır doğum kontrol hapı kullanıyorum. durdu saç dökülmem. bende birde pko yüzünden tüylenme sorunu var. halineşükret. takma kafana. seninki ilaçla düzelir ancak.

Cnm istersen bana mail bilgilerini yolla sana eski ve yeni saclarimi atayim aradaki farki gozlerinle gor.baybi sekilde isteyen herkes mail bilgisini gondersin

Canım içeyim içmesine de doktorum biraz daha kilo ver eğer düzelme olmazsa doğum kontrol hapı vereceğim sana dedi.
Hatta ben 'Kısırlık yapıyor diye duydum istemem'dedim doktorum da bana 'Sen daha genç kızsın sana vereceğim ilaç özel bir ilaç kısırlık yapmaz ve tüyleri de döker'dedi.
Çıkan tüyleri dökebilecek bir ilaç var mıdır?
İmkansız geliyor bana.
Sende mi PKO'lusun canım?
Bekar mısın?
Saçların için mi içiyorsun yoksa doktor mu tavsiye etti?
Kusura bakma çok soru sordum

Cnm istersen bana mail bilgilerini yolla sana eski ve yeni saclarimi atayim aradaki farki gozlerinle gor.baybi sekilde isteyen herkes mail bilgisini gondersin

Canım çok sağ ol
Özelden yolladım sana canım :)
Facebooktan yollayacak olursan Facebook arama çubuğuna attığım linkteki kullanıcı adını yaz hesabımı bulursun :)

canım merhaba,

gerçekten işe yarıyor mu ben şuanda bitkisel bir ilaç kullanıyorum onun içine atsam işe yararmı

Geçen gün aynı problemden ötürü doktora gittim. Bütün tahlil sonuçlarım temiz çıktı. Psikolojiktir dedi. Hiç bir şey kullanma kökü sende yine çıkar dedi. Bende dediğini yapıyorum( 3 farklı doktora gittim hepsi aynısını söyledi) Bir de saçımı sıkı toplamıyor ve düzleştirici kullanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım çok geçmiş olsun.
Yarın tahlil yazdırmaya gideceğim doktora.
Sonra da tahlillerimi alıp hemen cilt doktoruna gideceğim.
Psikolojik olma ihtimali de var canım evet.
Çünkü ben 1 yıldır sürekli kendi kendime her şeyi dert yaptım,çok taktım.
Bakalım benim de tahlillerim temiz çıkarsa bana da aynı şeyi söyleyebilir.
Düzleştiriciden uzak dur canım.
Mahvediyor saçları.

Düzleştiriciyi zaten çok nadir kullanırdım. Şimdi nerdeyse hiç kullanmıyorum . İnş tahlillerin temiz çıkar hastalık iyi değil...

Doğum kontrol hapını ben de duymuştum deneyeceğim :)) saçınızı duştayken elma sirkesiyle durulayın o kadar güzel oluyo ki siz de farkedeceksiniz :)) hem parlıyo hem canlandığını hissedeceksiniz

ayrıca bu ay hapımı değiştirdim ve yazz kullanmaya başladım. 3 haftadır kullanıyorum. çok memnunum. yan etki yapmadı. normalde diğerleri psikolojimi çok etkiliyor, mide bulantısı falan yapıyor. ama bu ilaçtan memnunum. sende doktoruna danıştıktan sonra kullanabilirsin. Allah hepimize şifa versin.

Doğum kontrol hapını ben de duymuştum deneyeceğim :)) saçınızı duştayken elma sirkesiyle durulayın o kadar güzel oluyo ki siz de farkedeceksiniz :)) hem parlıyo hem canlandığını hissedeceksiniz

Sağ ol canım :)
Herkesten farklı farklı şeyler duyuyorum hepsi de çok güzel ve zararsız :)

Canım ya doğum kontrol hapları kistleri küçültüyor mu?
PKO'dan kurtulabilir miyiz?
Of Allah'ım Allah yardım etsin hepimize.
Gerçekten çok zor kadın olmak.
PKO hastalarını çok iyi anlayabiliyorum.
VAllahi canım benim de elimde olsa saçlarım ve kirpiklerim dışında tenimdeki bütün tüyleri yok edeceğim.
Çok rahatsız oluyorum ya.
Göbek bağım aynı erkek göbeği gibi.

Canım bakalım 10 kilo daha vereyim eğer adetlerim düzene girmemişse,kistlerim yok olmamışsa ilaç tedavisine başlayacağız.

Merhaba :)
Bugün dahiliye doktoruna gittim.
Tahlil yazdırmak için.
Derdimi anlattım,doktor da sana hemen tahlil yazıyorum,sonuçları alınca cildiyeye git dedi.
Tiroid,demir,kalsiyum,kolestrol vs aklınıza ne gelirse hepsini yazdı.
Ayrıyeten gizli şeker taraması da yazdı.
İdrar ve kaka tahlili de yazdı.
Ben kaka tahlilini nasıl yapacağım?:2:
Ben PKO rahatsızlığım da var dedim,hemen kadın doğum doktoruna git,konuş,hormon tahlili iste dedi.
Oradan kadın doğum doktoruna geçtim.
Derdimi ona da anlattım.
PKO rahatsızlığım var gittiğim bir başka doktor biraz daha kilo ver düzelmezse ilaç tedavisine başlayacağız dedi,dedim.
Çok doğru ama senin istiyorsan adetlerini hemen düzene sokalım,ilaç yazayım dedi.
Tahlillerini de alınca gel ultrasonda bakalım dedi.
Sonra en son ne zaman ultrasona girdin dedi en fazla 2 ay önce dedim.
Tamam gerek yok o zaman dedi.
Sana istersen doğum kontrol hapı yazayım,istersen aslında şeker hastalarının kullandığı insülin direncini kıran bir ilaç yazayım dedi.
Ben de kilo vermemi beklesek,eğer düzelmezse tedaviye başlasak olmaz mı? diye sordum.
Peki sen bilirsin,kararını değiştirirsen gel dedi.
Ben doğum kontrol hapının kısırlık yaptığını bu yüzden kullanmak istemediğimi söyledim.
Ama bana tamamen yanlış duymuşsun.
Tansiyon,kalp rahatsızlığı,şeker hastalığı vs gibi sorunların yoksa bekarken de evliyken de kullandığın doğum kontrol hapları seni kısırlaştırmaz dedi.
Ve bebek sahibi olmak istediğinde bırakman yeterli dedi.
Bu içimi rahatlattı.
Ama Allah'tan dileğim kilo verdikçe PKO'mun geçmesi ve tedaviye ihtiyacımın kalmaması.
İnşAllah hepimiz kurtuluruz.
Yarın da hastahaneye gidip tahlillerimi yaptıracağım ve önümüzdeki hafta tahlillerimle birlikte cildiyeye gideceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…