Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kel kalacağım galiba

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
Her banyo sonrası kriz geçiriyorum saçlarımı ellerimde görünce. Dönem dönem dökülme sorunu yaşıyorum ama bu defa çok farklı.

1 ay önce saç dökülmesi yüzünden arkadaşımın önerdiği ve internette pek çok olumlu yorum okuduğum yves rocher markasının saç dökülmeleri için olan şampuanını aldım. Her gün yıkama seanslarını 3 günde 1e indirdim. Ama sanki dökülme sorunum azalmadı da arttı. Bu şampuanı kullanıp memnun olan var mı? Yoksa bırakayım mı ?
Başka bi önerisi olan var mı

Ben de 1 ay önce cildiyeye gittim aynı problem için. Gıda takviyesi olarak bir tane hap verdi içinde her türlü vitamin bulunan bir de forte zigavus diye bir şampuan önerdi. İkisini kullandım bir de saçlarımı kestim boyadım. Önceden avuç avuç elimde kalıyordu saçlarım şimdi 1-2 tel anca geliyor. Önerdiğiniz şampuanı denemedim ama bir cildiyeye görünebilirsiniz kan değerlerinizs falan baksınlar

Ben de 1 ay önce cildiyeye gittim aynı problem için. Gıda takviyesi olarak bir tane hap verdi içinde her türlü vitamin bulunan bir de forte zigavus diye bir şampuan önerdi. İkisini kullandım bir de saçlarımı kestim boyadım. Önceden avuç avuç elimde kalıyordu saçlarım şimdi 1-2 tel anca geliyor. Önerdiğiniz şampuanı denemedim ama bir cildiyeye görünebilirsiniz kan değerlerinizs falan baksınlar
Çalıştığım için doktoru hep aksattım ama bu hafta gidicem artık.

Her banyo sonrası kriz geçiriyorum saçlarımı ellerimde görünce. Dönem dönem dökülme sorunu yaşıyorum ama bu defa çok farklı.

1 ay önce saç dökülmesi yüzünden arkadaşımın önerdiği ve internette pek çok olumlu yorum okuduğum yves rocher markasının saç dökülmeleri için olan şampuanını aldım. Her gün yıkama seanslarını 3 günde 1e indirdim. Ama sanki dökülme sorunum azalmadı da arttı. Bu şampuanı kullanıp memnun olan var mı? Yoksa bırakayım mı ?
Başka bi önerisi olan var mı
Cok sınır bozucu evet ama oncelıkle kan degerlerınıze baktırdınızmı o da cok dokulme yapıyor. Benımde arkadasımın oyleydı. Doktora gıttı, farklı bır sampuan be sprey yazmıstı. Boyle onerılen kafanıza gore sampuan kullanmayınız, bu kadar cıddı bır dokulme varsa.

Bana da biotin hap verdi oda sanırım iyi geliyormuş dökülmeye iki gün oldu kullanmaya başlayalı aşırı dökülüyor benim saçlarımda inşallah benimkiler de dökülmez artık

Böyle kulaktan duyma şampuan krem vs kullanmayın bence
Cildiye ye gidin muhtemelen tahlil yapar ne olduğu kesin ortaya çıkar böylelikle
Benimde çok dökülüyordu bi ara e vitamini eksikliği cıktı ona göre gıda takviyesi ve prozinc plus diye bi şampuan vermişti iyi geldi.

O bu markayı bilmem size tavsiyem her gün saç yıkamayın mesela(gerçi her gün yıkıyor musunuz bilmiyorum). Maşa duzlestirici bunlar sürekli olacak şeyler değil. Boyadan uzak durun mesela. 4 ayda bir saçlarınızı ucundan kestirin kırıkları aldırın. Saç spreyi cart curt uzak durun. Kaliteli bir şampuan ve taramak temizlik her şeye yeter. Saçlarımızla kaşımızla kirpiğimizle uğraşıp duruyoruz sonra ama ben baktığım halde dökülüyor diyoruz. Ben tesettürlüyüm sprey mprey kullanmam duzlestirmem maşa yapmam yaparsam da yılda 1-2 kez. Sonuç: Saçlarım güneş görmediği halde gür. Hem de ailemde dökülmesine rağmen.
Bu dediklerim sadece konu sahibi için değil hem onun nasıl yaptığını bilmiyorum sonuçta. Diğer okuyanlar için de söylüyorum. Bir de cildiye doktoruna görünün, ya da kan değerinize de baksınlar. Yeter ki saçlarınızla bu kadar uğraşmayın

Önce kan tesi yaptırın bence. Sonra da mecit efendinin saç bakım yağını kullanabilirsiniz. Ben de aynı şekilde avuç avuç saç döküyordum. Haftada 2 kez düzenli kullanınca hem dökülmesi durdu, hem saçlarım daha yumuşak, daha parlak ve daha canlı oldu. Kokusunu da seviyorum. Bu sorunu yaşayan herkese tavsiye ediyorum.

Yves rocher sampuanin ozelligi kullanmaya basladiginzda asla birakmamaniz gerekiyor. Birde hmen etki gostermez haafif sertlessme yapacak korkma.en az iki kutu bitirin

Kan tahlili+1
Şampuan markası tavsiye etmeyeceğim ama sls sles içeren şampuanlar saç dökülmesine sebep olabiliyor diye okumuştum. Benim kan değerlerim normal ama mevsim geçişlerinde saçlarım yogun şekilde dokulebiliyor. Şampuan önemli ama doktor bir seferinde önce içeriden dokulmeyi durdurmak gerekir demişti.

Kan tahlili+1
Şampuan markası tavsiye etmeyeceğim ama sls sles içeren şampuanlar saç dökülmesine sebep olabiliyor diye okumuştum. Benim kan değerlerim normal ama mevsim geçişlerinde saçlarım yogun şekilde dokulebiliyor. Şampuan önemli ama doktor bir seferinde önce içeriden dokulmeyi durdurmak gerekir demişti.
Şampuan bitkisel. Bu yüzden aldım. Hafta ici gideceğim kontrole. Bakalım nasıl olacak

O bu markayı bilmem size tavsiyem her gün saç yıkamayın mesela(gerçi her gün yıkıyor musunuz bilmiyorum). Maşa duzlestirici bunlar sürekli olacak şeyler değil. Boyadan uzak durun mesela. 4 ayda bir saçlarınızı ucundan kestirin kırıkları aldırın. Saç spreyi cart curt uzak durun. Kaliteli bir şampuan ve taramak temizlik her şeye yeter. Saçlarımızla kaşımızla kirpiğimizle uğraşıp duruyoruz sonra ama ben baktığım halde dökülüyor diyoruz. Ben tesettürlüyüm sprey mprey kullanmam duzlestirmem maşa yapmam yaparsam da yılda 1-2 kez. Sonuç: Saçlarım güneş görmediği halde gür. Hem de ailemde dökülmesine rağmen.
Bu dediklerim sadece konu sahibi için değil hem onun nasıl yaptığını bilmiyorum sonuçta. Diğer okuyanlar için de söylüyorum. Bir de cildiye doktoruna görünün, ya da kan değerinize de baksınlar. Yeter ki saçlarınızla bu kadar uğraşmayın
3 günde 1 yıkıyorum saçlarımı.
Saç kremi vs. Kullanmıyorum. Yıkadıktan sonra uçlarına gliss bakım yağı sürerek tarıyorum.
Fön,maşa,düzleştirici gibi ısıl işlemlere de tabi tutmuyorum.
6 ay içinde de bugün 3. kez kestirdim saçlarımı.
Boya vs. Gibi kimyasal da yok. Hiç kullanmadım.
Buna rağmen cansız ve dökülen saçlarım var...

Sizin sorun içten gibi
Kan değerlerinize hormonlarınıza bi baktırın
Yves rocher çok kullandım, ama bende bir sorun yaratmadı
Yine de dermokozmetik bi ürün değil
Market şampuanından hallice işte
Arkadaşım dökülme sorununun tamamen geçtiğini söylediği için gittim aldım
Sonuçta bitkisel, market şampuanlarından daha verimli olur diye. Ama dökülme azalmak yerine arttı..

Arkadaşım dökülme sorununun tamamen geçtiğini söylediği için gittim aldım
Sonuçta bitkisel, market şampuanlarından daha verimli olur diye. Ama dökülme azalmak yerine arttı..

Onun başka bi sebeptendir belki dökülmesi
Başkasına iyi gelen size gelmeyebilir... bence bir dahiliyeye gidin içten bir sorun yoksa dıştan müdahale edersiniz şampuanla bakım yağıyla falan
İçeriğine bakın, çok da masum değil yves rocher
sadece paraben sls falan yok
Kimyasal bir sürü maddeden oluşuyor
Belki sizin saç derinize yaramamıştır. Tabi yine de biraz kullanmak gerekir ilk günden etki göstermez

Bende yeni gittim doktora saç dökülmesi sorunum için. B12 eksikliği,demir eksikliği çıktı. Multivitamin verdi ve saçlarını haftada 3 kere en fazla yıka dedi. Saçın kendi yağına ihtiyacı varmış. Bakalım sonuç ne olacak? Vitamini 10 gündür kullanıyorum sanki dökülme azaldı gibi geliyor. Tabimpsikolojik de olabilir . Bu kadar çabuk etki edermi bilemedim

Ben kullanmistim o şampuanı 5 para etmez.daha beter dökmüstü.tavsiyem hemen birak.ilk önce git bi cildiyeye kan degerlerine baktir mis gibi.vitamin eksikliklerinden yada tiroitten dökülüyo olabilir.bide alakasiz ama millet boyadan uzak durun diyo ama ben boyayinca dökülmem ciddi anlamda azaliyo

X