keklerim kabarmiyor

guldennnnnn

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2024
264
45
31
Merhabalar kızlar keklerimi çok güzel iyice çırpıp kopuk kopuk yapiyorum fırına veriyorum ancak fırın bir türlü kabartmiyor çift kabartma tozu da kullansam fark etmiyor o bir miktar kabartıyor geri duruyor .ürünler taze oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyorum ama yine olmuyor bnde mi bir sorun var . Herkesten ayrı ayrı kek tarifi alıyorum yapıyor um yine aynı bunun sorunu ne olabilir

Geçenlerde böyle bir konu daha vardi, orada öneriler vardı.
Hatta üşenmedim, hayrina buldum konuyu, kek kırmızı cizgim, kabarmayan keklere uzuluyorumm 🤪

Geçenlerde böyle bir konu daha vardi, orada öneriler vardı.
Hatta üşenmedim, hayrina buldum konuyu, kek kırmızı cizgim, kabarmayan keklere uzuluyorumm 🤪

Çok teşekkür ederim inceleyeyim 🤩

Bacım ben de kek yapamıyorum elim çok lezzetlidir ama kek işinde yokum 😄 sadece böyle ıslak meyveli kekleri becerebiliyorumo da borcamda yapıldığı ve zaten çok kabarmaması gereken kekler olduğu için 😄 şeftalili elmalı kek falan ordan yürüyorum...

Önceden 150 de fırını ısıtıp, keki koyunca 180 e aliyorum
Fırındayken de kabarmıyor mu yoksa çıkarınca mı sönüyor? Unu az geliyor olabilir, tam pişmeden çıkartıyor olabilirsiniz. Hiçbiri değilse fırında sorun vardır.

Fırındayken de kabarmıyor mu yoksa çıkarınca mı sönüyor? Unu az geliyor olabilir, tam pişmeden çıkartıyor olabilirsiniz. Hiçbiri değilse fırında sorun vardır.
Fırında kabarmiyor. Diğer yiyecekler de sorun yaşamıyorum sadece bir tarafini daha az pişiriyor .sorun firindaysa napilinabilir

İlk evlendiğimde harika yemekler yapıp çorba yapamıyordum. İlk çorbam bulaşık suyu gibiydi aklıma o geldi jdkslj ama keklerim 🫶🏻
Her malzemeyi ekledikten sonra tekrar çırparım. Hep göz kararı yaparım ama un az geliyor da olabilir ne çok sıvı ve çok katı kıvamlı bir hamur olur. Genelde önceden ısıtılmış 200 derecede pişiririm

X