• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keki kalıbından çıkartamıyorum..yardım

xuxzgxuxnkxixz

bitanecik kızımmm
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
634
4
96
İstanbul
arkadaşlar..yeni evliyim ve her gün bir hamur işi yapıyorum.tabi bazı konularda kendimi ilerlettim.ama keki bir türlü kalıbından çıkartamıyorum.kek kalıbını yağlıyorum.şeker veya un da serpiyorum.fırından çıkarttıktan sonra üzerine nemli bezde örtüyorum ama yine yarısı kalıpta kalıyor.ama her zaman değil...burda çok hamarat bayanlar var.bana bu işin sırrını öğretin...:1rolleyes:şimdiden teşekkürler..

kalibi yaglayip üzerine biraz un serp,
cikartirken hafif sallayinca hic sorunsuz cikiyor.
bu sekilde yapiyorum sorun olmuyo bende hic.

ben nemli bezle biraz beklettikten sonra soğumadan fırın telinin üzerine ters çeviriyorum yine üzerine nemli bez örtüyorum alttanda hava alacak biyere bırakıyorum soğuyunca kendisi çıkıyor bide böyle dene bakalım..

Cnm bnm birincisi neden hergün hamur işi yapıyorsun obez mi olmaya çalışıyorsun çook mrk ettim benneyaptımki :1no2:
Kek kalıbını biraz fazla yağla cnm bnmkinden çıkmadığı olmaz kolay kolay.Çıkmadığı zmn da ters çevirip üstüne ıslak bez koyarım.Yine çıkmazsa bi yerden yapışmış derim ve ortada kalan yeri ufak ufak kenarlardan ayırırım.Çevirdin mi tmmdır. a.s.

Cnm bnm birincisi neden hergün hamur işi yapıyorsun obez mi olmaya çalışıyorsun çook mrk ettim benneyaptımki :1no2:
Kek kalıbını biraz fazla yağla cnm bnmkinden çıkmadığı olmaz kolay kolay.Çıkmadığı zmn da ters çevirip üstüne ıslak bez koyarım.Yine çıkmazsa bi yerden yapışmış derim ve ortada kalan yeri ufak ufak kenarlardan ayırırım.Çevirdin mi tmmdır. a.s.

öncelikle sorunumu yanıtladığın için teşekkürler.hamur işlerini sadece ben yemiyorum eve misafir sıkça geliyor.obez olmayı kimse istemez..yeni evlenenler benim çevremde gördüklerim öyle mutfağa sıs sık girip hamur işi ve daha önce yapmadığı yemekleri yapmaya çalışır..

öncelikle sorunumu yanıtladığın için teşekkürler.hamur işlerini sadece ben yemiyorum eve misafir sıkça geliyor.obez olmayı kimse istemez..yeni evlenenler benim çevremde gördüklerim öyle mutfağa sıs sık girip hamur işi ve daha önce yapmadığı yemekleri yapmaya çalışır..

Tabi ki cnm anlıyorum seni.Umarım faydası olur.Ben sadece kalıbı yağlıyorum başka herhangi birşey yapmıyorum.Çıkmadığı çok nadirdir.Biraz fazla yağlarsan hiç bi sorun kalmaz.Ama abartmamak kaydıyla tabi :)

Keki fırından çıkarınca ters çevirip bekletiyorum bende hafif sğuyana kadar , sonra eğer çok katı olmamışsa hafif sallayınca çıkıyor , tabi kek kalıbı da önemli burda , benimkinin içi teflon bir sorun olmuyor acaba kalıbından kaynaklanan bişey mi?

benim de çıkmıyor genelde =( unluyorum da yağladıktan sonra, kalıbım da teflon, kilitlilerden, kekin yarısı kalıpta kalıyor, nemli bezi ilk defa duyuyorum, bir de öyle deneyeyim.

benimde teflon kek kalıbımdan çıkıyor ama silikon aldım ondan çıkmadı.aliminyum kalıptan bile çıkar kekim ama silikondan çıkmıyo ne yapmalıyım kısslarrr

Bende bi keresinde çıkaramamıştım keki, yarısı kalıpda kalmıştı çok sinir olmuştum bide özene bezene yapmıştım kekimi..benneyaptımki
neyse bidahaki sefere fazla yağlamayı düşünüyorum..
bide keki çıkarırken ne çok sıcak ne de çok soğuk olucakmış kek öyle duymuştum..yerimseniben

öncelikle kalıbın teflon olsun silikon kullanıyorsan da hiç yağ un vs sürmeyeceksin
ben de eskiden yağlasam bile çıkartamazdım kalıptan
şimdi margarinle her tarafını iyice yağlıyorum. kabaramasını da hesaba katarak kalıbın iç kısmındaki tüm yüzeye margarin sürüyorum. kek sıcakken ters cevirip bir iki sallıyorum çıkıyor bazen de bıçakla yanlarından geçmen gerekebilir

Kalıbı fazla yağlarsanız eşit kabarmaz, kenar kısımları kabarmaz ortalar kabarır.
Margarinle yağlarsanız kolayca çıkar, çünkü margarin kek ve kalıp soğuduktan sonra donar ve kekiniz kolayca çıkar. Kalıpta çok önemli tabi, ben 3,5 yly ye kalıp almıştım çok zor çıkıyor, şimdi mehtabın 12 ytl ye aldım yağlamasam bile kolayca çıkıyor. Kaliteli malzeme her zaman iyi sonuçlar veriyor. Silikn kalıp aldım birde 30 ytl ye ama almaz olsaydım, çok berbat bişey. Yeni alacaklar kesinlikle silikon kalıp almayın.

Kalıbın teflon olacak şutarafagittidibini yağlayacaksın ve fırından çıktıktan sonra ıslak bezin üstüne oturtacaksın sositosositoılındıktan sonra ters çevirip arkasına vurarak çıkaracaksın :mymeka:işte bu kadar:delphin:

kek kalıbının (cıcek şeklınde olan) her yerını yaglıyorum ve un serpıyorum pıştıkten sonra hemen ıslak bezın uzerınde 5 dk bekletıp ters cevırıp cıkartıyorum.kekım benı her zaman dınler:)

Kalıbı fazla yağlarsanız eşit kabarmaz, kenar kısımları kabarmaz ortalar kabarır.
Margarinle yağlarsanız kolayca çıkar, çünkü margarin kek ve kalıp soğuduktan sonra donar ve kekiniz kolayca çıkar. Kalıpta çok önemli tabi, ben 3,5 yly ye kalıp almıştım çok zor çıkıyor, şimdi mehtabın 12 ytl ye aldım yağlamasam bile kolayca çıkıyor. Kaliteli malzeme her zaman iyi sonuçlar veriyor. Silikn kalıp aldım birde 30 ytl ye ama almaz olsaydım, çok berbat bişey. Yeni alacaklar kesinlikle silikon kalıp almayın.

bende aynen 30 ytl ye silikon kek kalıbı aldım yeni çıkanlardan ilk denemede çıkmadı dedim heralde tam soğumamıştı o yüzden çıkmadı.şimdi senin yazını okuyunca pişman oldum aldığıma bi işe yaramıcak

bende aynen 30 ytl ye silikon kek kalıbı aldım yeni çıkanlardan ilk denemede çıkmadı dedim heralde tam soğumamıştı o yüzden çıkmadı.şimdi senin yazını okuyunca pişman oldum aldığıma bi işe yaramıcak

Evet canım bi işe yaramıyor. Bir baton ve bir yuvarlak olmak üzere 2 tane aldım rengide turuncu. Yağlasamda yağlamasamda yapışıyor, 1. sinde şansızlık diye düşündüm ama 3-4 kez yaptım berbattı. Tadı güzel olsa yine yapışsın sorun değil ama dilimlerin iç kısımları beyaz kalıyor kızarmıyor alcalı pişiyor ve koku oluyor. Ben de patates salatası yada bisküvili pasta yaptığımda şekil vermek için kullanıyorum artık.

aşk kırıntısı sen yazınca aklıma geldi iyi fikir oldu bana yazdıkların salata yada pasta dışında yaz için soğuk tatlılar yapılır ya onlarda kullanırız bizde.a.shihoyyyt

Bende zaman zaman teflonda yapışma sorunu yaşadığım için bi heves aldım silikon kalıbı iki kez kullandım sonuç berbat. Keki zorla çıkardım ama dibi pişmemiş yapış yapış gibiydi. Ve fırını hiç açmamama rağmen çok güzel kabaran kek içine gömüldü. Geçen mozaik pasta gibi bişey yaparken kullandım onuda çıkaramadım kalıptan bıçakla kaldırıyım derken kalıp cıırttt kesiversim azcık. Sonuç verilen para ziyan küçük kağıt kalıpta yaparım bi lokmacık, teflonda veya alüminyum yuvarlak tepside valla ne güzelde olur...

canım bende aynı sorundan dolayı sinir oluyodum. az bi çizik var diye kaç tane kalıp değiştirdim ama yinede kalıba yapışıyordu. şimdi nekadar çizikte olsa şıp diye çıkıyor. öncelikle kalıbın hertarafını sıvıyağla değil margarinle yağlıyorum. sonra her tarafına şeker serpiyorum, sonrada kalıbın sadece ortasına un serpiyorum. ve kek pişer pişmez ters çevirirken pat diye düşüyo zaten. ne soğuyana kadar bekletmene gerek var nede nemli bez örtmene.. sositososito

Back
X