• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keke normal yoğurt yerine süzme yoğurt kullanmak

Mihail Zoscenko

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
8.416
23.878
548
Kızlar selamm,

Kurallara uyup buraya açıyorum umarım cevap gelir :deli:

Başlıkta yazdığım gibi, elimde ekşimeye yakın süzme yoğurt var. Yoğurtlu kek tariflerinde normal yoğurt yerine azıcık sulandırıp süzme yoğurt katsam nasıl olur deneyen var mı? Nette süzme yoğurtlu tarifler var ama çikolatalı hep, ben tahinli kek yapacağım.

Öperim hepinizi :KK19:

Keşke bdvye açsaydım konuyu :deli:
Ohoo cevap gelene kadar tahinli kekimi yaptım bile (süt kattım) çok güzel oldu elime sağlık :kk77:
Ekşimiş yoğurtla da başka bişey yaparım artık, yarın balığın yanında kardeşime iteleyim böylelikle kurtulurum ondan :eek:

Keşke bdvye açsaydım konuyu :deli:
Ohoo cevap gelene kadar tahinli kekimi yaptım bile (süt kattım) çok güzel oldu elime sağlık :kk77:
Ekşimiş yoğurtla da başka bişey yaparım artık, yarın balığın yanında kardeşime iteleyim böylelikle kurtulurum ondan :eek:

Balığın yanında süt ürünü tüketilmez diye bir şehir efsanesi var, duymadınız mı hiç? :KK53:

Değerlendirmek istiyorsanız yayla çorbası yapın, güzel olur ekşi ekşi. Ya da az zeytinyağı, pulbiber nane ile karıştırıp kahvaltıda ekmeğe sürün. Ya da Haydari yapın. Hepsi de güzel olur, süzme yoğurdum olsa da ben de yapsam:KK45:

Balığın yanında süt ürünü tüketilmez diye bir şehir efsanesi var, duymadınız mı hiç? :KK53:

Değerlendirmek istiyorsanız yayla çorbası yapın, güzel olur ekşi ekşi. Ya da az zeytinyağı, pulbiber nane ile karıştırıp kahvaltıda ekmeğe sürün. Ya da Haydari yapın. Hepsi de güzel olur, süzme yoğurdum olsa da ben de yapsam:KK45:
İşte o efsanenin doğruluğunu bizim kuduruğun üstünde bi test etsem mi diye bozdum niyeti valla, zaten kurtulacağım şey yoğurt değil bizzat bizimki :)

Haydari nasıl yapılır ki? Ben pek meze bilmem, güzelse ondan yapayım :kk77:

İşte o efsanenin doğruluğunu bizim kuduruğun üstünde bi test etsem mi diye bozdum niyeti valla, zaten kurtulacağım şey yoğurt değil bizzat bizimki :)

Haydari nasıl yapılır ki? Ben pek meze bilmem, güzelse ondan yapayım :kk77:

Ölçülerini bilmiyorum tam olarak, epey oldu yapmayalı. Ama süzme yoğurdun içine biraz Ezine peynir ezip katılıyor, sonra tereyağda nane kavrulup katılıyor, bunun dışında bir de dereotu.

Back
X