Kek özürlüsüyüm

Bence fırında veya fırın ısısında
Tarifiniz normal Borcam veya fırın tepsisinde denediniz mi? Acaba bir de fırını kapadıktan sonra sıcak fırında veya ağzı açık mı bekletiyorsunuz?

Bir kere içi çiğ kalmış diye dilimleyip tekrar ısıttık. Rezalet bir şey oldu, kupkuruydu Kıtır kıtır yedik

Pişirme süreniz uzun geldi bana nerdeyse aynı tarifi yapıyorum yarım saat yeter li geliyor çöp sisle kontrol edip kontrollü pişirin sonrasında

Birde ben baya özensiz yaparım altı üstü kek derim

kalıpla laakalı olabilir mi

Pişirme süresi fırından fırına değişiyor ama bana biraz uzun geldi 45 dk.

Kullandiginiz un hangisi?

Ben nefis yemek tariflerinden elif ataların tariflerini yapıyorum ve asla böyle birşey olmuyor. Yanılma durumuda yok tek tek tarif edip gösteriyor çünkü.
Yağını çok koyarsanız yada ününü az koyarsanız parçalanır. Bütün malzemeleriniz oda sıcaklığında olsun. 2 yumurtayla 200 ml lik bir su bardağı şekeri 2-3 dk çırpın, 1 sb yoğurt 1 s bardağından 1 parmak az yağ, 1 paket kabartma tozu. Akışkan olacak şekilde un eğer unu çok koyarsanız ekmek formunda olur az koyarsanız dağılır. Deneyin derim ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…