Merhaba arkadaşlar.Benim 2 yaşındaki bir erkek kedim var. Kısırlaştırılmış bir kedi. ve aşıları düzenli yapıyoruz. Şimdi biz onu evimizin bir ferdi olarak görüyoruz ve ne zaman rahatsızlanırsa ben çok üzülüyorum. İki gün önce gece uyurken görültüsündan uyandım. Kedi evin içinde ordan burdan koşuyor,orasını burasını yalıyor, sırt derisini hareket ettiriyor tiki gibi ve kaşınıyor. Çok huzursuz.belli ki onu bir şeyler rahatsız ediyor. Hemen ertesi gün veterinere götürdük ve veteriner pire olabilir dedi. Pire için ensede bir ilaç sıktı. Yalnız ben kedide hiç pire görmüyorum ve kedi hiç dışarıya çıkmıyor hep evde bazen balkona çıkar o kadar. ve o ilaçtan sonra hiç bir düzelme olmadı. Hala kedi deli gibi kaşınıyor ve tüyü çok dökülüyor. İki gündür hiç uyumadı. Çok üzülüyorum. Bana başka bir sebep olabilir gibime geliyor,deri hastaığı mı ne ? Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa bir yardıncı olabilir mi? Ne yapacağımı bilemedim yarın akşam eşim yine götürse veterinere ama bu kedi yarın akşama kadar böyle kaşınarak durursa her tarf yara olacak(
Böyle bir sorunla karşılaşmadım ama kedilerim oldu.Sevgini çokçok iyi anlıyorum..Pire olsaydı görürdünüz diye düşünüyorum.kedini bir güzel yıka.Hayvan belki hava sıcaklarından bunalmıştır ciddibir sorun oldugunu düşünmüyorum ama yeniden veterine gidin bencede.
Bence de büyük bi sorunu yok gibi hayvanlar mevsim değişikliklerinde tüy döker huzursuz olur,ama siz yine de tekrar vet.e götürün rahatsız olması sizi de rahatsız ediodur...
Bana da öyle geliyor,cildinden kaynaklanabilir çünkü pire olsa görürdüm şimdiye kadar hiç pire görmedim,ama hiç uyuyamıyor ve çok huzursuz üzülüyorum, veteriner kaşınmaya karşı bir iğne bile yapmadı
Ama bir iki kere yapmıyor sabahtan akşama kadar aynı şey yapıyor çok huzursuz ,sürekli kaşınıp duruyor
öncelikle geçmiş olsun :)
Bu tür ani gelişen hareketler anksiyete olabilir
kedide davranış bouzklukları görünebilir
bu psikolojik yaklaşımdır
dış parazitlerden kaynaklanan deri hastalıklarıda olabilir
pire ısırığı şart değil sinek ısırığıda kedide aynı tepkiyi doğura bilir
maması değiştiyse alerji olabilir
deri tümörü olabilir
tüyleri dökülüyor demişsiniz tüylerini yoluyor olabilir mi ?
Ama bir iki kere yapmıyor sabahtan akşama kadar aynı şey yapıyor çok huzursuz ,sürekli kaşınıp duruyor
geç cevapladım kusura bakmayın
malesef evet çocuklara hayvan sevgisi aşılamayoruz bu zaten başlı başına bir konu
alerjik reaksiyonlar kendini hemen belli etmeye bilir
mama değişikliğide olabilir ama
benim görüşüm psikolojik
bu mevsim evet kesiler tüy döker ama ankesiyete bozukluklarda da tüy dökümü görülür
hatta kendi tüylerini koparır genelde kediler bu durumda.
birde bu hareketleri yaparken ağızda sulanma yada sürekli ağzını temizleme gibi bir durumu var mı ?
canim benimde erkek kedim var ve bende sadece balkona cikariyorum,
benim kedimde bazen aniden ordan oraya kosuyor sonra yorulup yatiyor ve yalanmaya basliyor,
sirt derisini hareket ettiriyor bu cok normal,
kediler enerjisini atabilmek icin öyle kosarlar,
tam olarak emin degilim ama ilk bahar ve son baharda tüy dökerler, veya saglikli gida ile beslenmemeleri nedeniylede tüy dökebilirler
bence kedinde hic birsey yok:)
bundan öncede bir sürü kedim oldu ve hepside ayni seyleri yapti, sirtlarini neden hareket ettiriyorlar bilmiyorum ama benim bütün kedilerim hep yapardi bunu :44:
bu arada kedini hic yikama kediler yikanmaz heleki kulaklarina su kacarsa bu hic iyi olmaz!!!!!!
yani anlattiklarinizin hepsini benimkide yapiyor hatta her kedi yapiyor endiselenecek bisey yok bence
geç cevapladım kusura bakmayın
malesef evet çocuklara hayvan sevgisi aşılamayoruz bu zaten başlı başına bir konu
alerjik reaksiyonlar kendini hemen belli etmeye bilir
mama değişikliğide olabilir ama
benim görüşüm psikolojik
bu mevsim evet kesiler tüy döker ama ankesiyete bozukluklarda da tüy dökümü görülür
hatta kendi tüylerini koparır genelde kediler bu durumda.
birde bu hareketleri yaparken ağızda sulanma yada sürekli ağzını temizleme gibi bir durumu var mı ?
çocukluğumdan beri kedi bakıyorum, kediyi yıkayıp da derisinin ph dengesini bozmayın, doğası gereği yıkanmaz kedi.pütürlü dili ve antibakteriyel tükürüğü temizlenmesine yeter. anlattığınız şey sanki uyuz olduğunu ya da onda bir cilt rahatsızlığı olduğunu gösteriyor. mama değişikliğine de reaksiyon verebilir. market tipi mama vermeyin, veterinerlerde satılan pro plan en ideali. inanın daha da ekonomik oluyor. market tipi olanlar kof mama, besleyici değil, sürekli acıkıyor ve daha çok yiyor. karaciğeri yoruluyor.belki başka bir veterinere götürmelisiniz, ilgili bir veterinere.minik aslana şifa dileklerimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?