Kedisi olanlar bir bakabilir mi ?

vjosa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
179
1
118
İzmir
Merhaba arkadaşlar.Benim 2 yaşındaki bir erkek kedim var. Kısırlaştırılmış bir kedi. ve aşıları düzenli yapıyoruz. Şimdi biz onu evimizin bir ferdi olarak görüyoruz ve ne zaman rahatsızlanırsa ben çok üzülüyorum. İki gün önce gece uyurken görültüsündan uyandım. Kedi evin içinde ordan burdan koşuyor,orasını burasını yalıyor, sırt derisini hareket ettiriyor tiki gibi ve kaşınıyor. Çok huzursuz.belli ki onu bir şeyler rahatsız ediyor. Hemen ertesi gün veterinere götürdük ve veteriner pire olabilir dedi. Pire için ensede bir ilaç sıktı. Yalnız ben kedide hiç pire görmüyorum ve kedi hiç dışarıya çıkmıyor hep evde bazen balkona çıkar o kadar. ve o ilaçtan sonra hiç bir düzelme olmadı. Hala kedi deli gibi kaşınıyor ve tüyü çok dökülüyor. İki gündür hiç uyumadı. Çok üzülüyorum. Bana başka bir sebep olabilir gibime geliyor,deri hastaığı mı ne ? Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa bir yardıncı olabilir mi? Ne yapacağımı bilemedim yarın akşam eşim yine götürse veterinere ama bu kedi yarın akşama kadar böyle kaşınarak durursa her tarf yara olacak (

Böyle bir sorunla karşılaşmadım ama kedilerim oldu.Sevgini çokçok iyi anlıyorum..Pire olsaydı görürdünüz diye düşünüyorum.kedini bir güzel yıka.Hayvan belki hava sıcaklarından bunalmıştır ciddibir sorun oldugunu düşünmüyorum ama yeniden veterine gidin bencede.

Bence de büyük bi sorunu yok gibi hayvanlar mevsim değişikliklerinde tüy döker huzursuz olur,ama siz yine de tekrar vet.e götürün rahatsız olması sizi de rahatsız ediodur...

Bana da öyle geliyor,cildinden kaynaklanabilir çünkü pire olsa görürdüm şimdiye kadar hiç pire görmedim,ama hiç uyuyamıyor ve çok huzursuz üzülüyorum, veteriner kaşınmaya karşı bir iğne bile yapmadı

Bence de büyük bi sorunu yok gibi hayvanlar mevsim değişikliklerinde tüy döker huzursuz olur,ama siz yine de tekrar vet.e götürün rahatsız olması sizi de rahatsız ediodur...

Ama bir iki kere yapmıyor sabahtan akşama kadar aynı şey yapıyor çok huzursuz ,sürekli kaşınıp duruyor

Başka bir veterinere götür.Ben senin huzursuzluğunu kadar iyi anlıyorumki..Dediğim gibi bir güzel yıka kedini belki işe yarar.Hıı normalden farklı herhangi birşey yediyse az da olsa alerjik etki yapmış olabilir.

öncelikle geçmiş olsun :)

Bu tür ani gelişen hareketler anksiyete olabilir
kedide davranış bouzklukları görünebilir
bu psikolojik yaklaşımdır
dış parazitlerden kaynaklanan deri hastalıklarıda olabilir
pire ısırığı şart değil sinek ısırığıda kedide aynı tepkiyi doğura bilir
maması değiştiyse alerji olabilir
deri tümörü olabilir
tüyleri dökülüyor demişsiniz tüylerini yoluyor olabilir mi ?

cevap yazdığınız için teşekkür ederim,psikolojik bir durum olabilir benim de aklıma geldi çünkü çok hasas bir kedi. Gündüz balkonda oturuyor ve balkon 1 kat olduğu için malesef ki her aile cocuklara hayvan sevgisi vermiyor mahalledeki çocuklari onu korkutuyorlar. Bir kere de oyuncak tabanca ila vurmuşlardı. Kaç kere uyardığım hata tartıştım onlarla aynı şey yapıyorlar. Dün de ben mutfakta yemek yaparken balkondan koşa koşa geldi bellki de yine korkutmuşlar. zaten bu hareketleri o günün gece uyurken yapmaya başladı. Ve ben ilk aklıma acaba psikolojik mı diye düşündüm ama veteriner pire demiş ama hiç pire görmüyorum ben. Derisini kontrol ettim. Mamasını evet değiştirdik ama o mamadan 1 hafta önce yemeye başlamıştı, alerji bir reaksiyonu olsa hemen göstermez mıydı. Tüyleri baya dökülüyor. Veterinere sorduk mevsimden demiş ama şimdi kaşınmaktan daha da
dökülüyor

geç cevapladım kusura bakmayın
malesef evet çocuklara hayvan sevgisi aşılamayoruz bu zaten başlı başına bir konu

alerjik reaksiyonlar kendini hemen belli etmeye bilir
mama değişikliğide olabilir ama
benim görüşüm psikolojik
bu mevsim evet kesiler tüy döker ama ankesiyete bozukluklarda da tüy dökümü görülür
hatta kendi tüylerini koparır genelde kediler bu durumda.
birde bu hareketleri yaparken ağızda sulanma yada sürekli ağzını temizleme gibi bir durumu var mı ?

canim benimde erkek kedim var ve bende sadece balkona cikariyorum,
benim kedimde bazen aniden ordan oraya kosuyor sonra yorulup yatiyor ve yalanmaya basliyor,
sirt derisini hareket ettiriyor bu cok normal,
kediler enerjisini atabilmek icin öyle kosarlar,
tam olarak emin degilim ama ilk bahar ve son baharda tüy dökerler, veya saglikli gida ile beslenmemeleri nedeniylede tüy dökebilirler
bence kedinde hic birsey yok:)
bundan öncede bir sürü kedim oldu ve hepside ayni seyleri yapti, sirtlarini neden hareket ettiriyorlar bilmiyorum ama benim bütün kedilerim hep yapardi bunu :44:
bu arada kedini hic yikama kediler yikanmaz heleki kulaklarina su kacarsa bu hic iyi olmaz!!!!!!

yani anlattiklarinizin hepsini benimkide yapiyor hatta her kedi yapiyor endiselenecek bisey yok bence

Ama bir iki kere yapmıyor sabahtan akşama kadar aynı şey yapıyor çok huzursuz ,sürekli kaşınıp duruyor

Uyuzla ilgili arastirma yapmanizi tavsiye ederim kedi ve kopeklerde olabiliyor bizde yasamisdik kopegimde ayni durumu ve aynen evden hic cikmazdi yavruydu daha ama olabiliyor..
Baska bir veterinerle gorusmenizi tavsiye ederim en azindan iciniz rahat eder..
Gecmis olsun..

Son düzenleme:
çocukluğumdan beri kedi bakıyorum, kediyi yıkayıp da derisinin ph dengesini bozmayın, doğası gereği yıkanmaz kedi.pütürlü dili ve antibakteriyel tükürüğü temizlenmesine yeter. anlattığınız şey sanki uyuz olduğunu ya da onda bir cilt rahatsızlığı olduğunu gösteriyor. mama değişikliğine de reaksiyon verebilir. market tipi mama vermeyin, veterinerlerde satılan pro plan en ideali. inanın daha da ekonomik oluyor. market tipi olanlar kof mama, besleyici değil, sürekli acıkıyor ve daha çok yiyor. karaciğeri yoruluyor.belki başka bir veterinere götürmelisiniz, ilgili bir veterinere.minik aslana şifa dileklerimle

bence de baska bı weterınere goturun.. ya ınsallah oyle degıldır ama hanı gene cocuklar bısey yaptıysa da canı yandıgı ıcın oyle yapıyosa?
bızımkı de sımdı tuy dokuyo ama mewsımsel sımdı, umarım kotu bısey yoktur.. gecmıs olsun..

Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.
Bu nedenle konu "Evcil hayvanlar/Dostlarımızın köşesi" başlığına taşındı.

pireyi göremeyebilirsiniz, dışardan biz de eve taşıyoruz onları sonuçta.. tavuklu mamalar egzama da yapabiliyor bazen, bu da kaşındırtıyor kedileri. benimkinin egzamaları da 2 yaşında başlamıştı, yakın zamanda sırtında minik yaralar görürseniz şaşırmayın. bir de uzun tüylü bir hayvansa mutlaka traş ettirin bu yaz sıcaklarında, tüy yapısı komple düzeliyor ve kaşınmaları gidiyor...

kedi yıkamayı tavsiye eden de var etmeyen de var, ben yıkamaktansa yazları traş ettirmeyi tercih ediyorum...

ağzında sulama yok gibi ama oranı buranı kaşırken ve yalarken dilini dişarıya çıkarıyor yani nasıl anlatayım hani yorulmuş gibi dilini dışarıya çıkarıyor tuhaf yapıyor bellki ağıza tüy kaştığı içindir.

ama bir iki kere yapsa çok sorun etmrzdim ama iki gündür devamlı yapıyor ve kendi de rahat değil,yarın başka bir veterinere görüreceğiz başka çare yok

ağızda sulanma yok gibi ama oranı buranı yalayıp kaşınıyorken dili dışarıya çıkarıyor bir tuhaf gibi bellki ağıza tüy çaktığı içidir.

Veterinerden alınan mama yiyiyor fakat geçen aynı mamadan değil başka bir mama almıştım ama o da veterinerden, bana da cilt ile ilgili geliyor çünkü tarakla her yerini kaşıyorum ve kediye iyi geliyor bazen kaşındığı zaman yanıma geliyor hani tarakla sırtını kaşı der gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…