M
MeDuSa
Ziyaretçi
- Konu Sahibi MeDuSa
Kızlar bunu ben kendim uydurdum yuvalama çorbasına da benziyor aslında bir sürü değişik tarif vardı en sonunda böyle bişey yapmaya karar verdim
ölçüleri kafamdan yaptım ama sizlere ölçülü şekilde vermeye çalışcam
umarım beğenirsiniz....
Köfte için:
1Çay bardağı kadar kıyma
1Çay bardağı un
Yarım çay bardağı pirinç (robottan geçirin çok küçük parça olsun)
Bahartalar(nane,karabiber,kimyon,kırmızıbiber vs.)
Tuz
Yumurtanın beyazı
Terbiyesi için:
Yumurtanın sarısı
1Çay bardağı süzme yoğurt
5su bardağı su
1yemek kaşığı un
Sosu için:
Tereyağı
nane,kırmızı biber,kekik...
Öncelikler köftelik malzemelerdeki tüm malzemeleri yoğuruyoruz,kıvamına göre un ekleyebilirsiniz.
Sonra bir tepsiye un yapın bu köftelik hamurdan mümkün olduğu kadar küçük(nohut büyüklüğünde olabilir) köfteler yapın bu unlu tepsine koyun.Hepsini yapınca tepsini sallayarak köftelerin her yerini una bulayın...
Bir tarafta tencere içinde 2su bardağı suyu kaynatın köfteleri içine dökün köfteler 15dk kadar pişsin bu şekilde
sonra terbiye hazırlayalım listedeki tarfie göre tabi 2su bardağı suyu kullandık terbiyeye 3su burdağı su katın sakın tuz dökmeyin içine yoğurt kesilebilir,terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan köftelerin içine dökün bi taraftan karıştırın...eğer suyu az geldiyse istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyebilirsiniz...
Kaynayana kadar iyice karıştırın sonra kaynayınca altını yarım yapın köftelerin piştiğinden emin olunca tuzu dökün,
üstüne sosu hazırlayın önce tereyağını eritin üstüne baharatları ekleyin ve çorbaya dökün
süper oluyo ben az önce yine yaptım foto eklicem ama tencerede daha iftara var ya kusura bakmayın artık kıslar akşam çekebilirsem tabakta da eklerim
)
Afiyet olsun....
ölçüleri kafamdan yaptım ama sizlere ölçülü şekilde vermeye çalışcam
umarım beğenirsiniz....
Köfte için:
1Çay bardağı kadar kıyma
1Çay bardağı un
Yarım çay bardağı pirinç (robottan geçirin çok küçük parça olsun)
Bahartalar(nane,karabiber,kimyon,kırmızıbiber vs.)
Tuz
Yumurtanın beyazı
Terbiyesi için:
Yumurtanın sarısı
1Çay bardağı süzme yoğurt
5su bardağı su
1yemek kaşığı un
Sosu için:
Tereyağı
nane,kırmızı biber,kekik...
Öncelikler köftelik malzemelerdeki tüm malzemeleri yoğuruyoruz,kıvamına göre un ekleyebilirsiniz.
Sonra bir tepsiye un yapın bu köftelik hamurdan mümkün olduğu kadar küçük(nohut büyüklüğünde olabilir) köfteler yapın bu unlu tepsine koyun.Hepsini yapınca tepsini sallayarak köftelerin her yerini una bulayın...
Bir tarafta tencere içinde 2su bardağı suyu kaynatın köfteleri içine dökün köfteler 15dk kadar pişsin bu şekilde
sonra terbiye hazırlayalım listedeki tarfie göre tabi 2su bardağı suyu kullandık terbiyeye 3su burdağı su katın sakın tuz dökmeyin içine yoğurt kesilebilir,terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan köftelerin içine dökün bi taraftan karıştırın...eğer suyu az geldiyse istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyebilirsiniz...
Kaynayana kadar iyice karıştırın sonra kaynayınca altını yarım yapın köftelerin piştiğinden emin olunca tuzu dökün,
üstüne sosu hazırlayın önce tereyağını eritin üstüne baharatları ekleyin ve çorbaya dökün
süper oluyo ben az önce yine yaptım foto eklicem ama tencerede daha iftara var ya kusura bakmayın artık kıslar akşam çekebilirsem tabakta da eklerim

Afiyet olsun....