Kedim susmuyor! Artık kafayı yiyeceğim.

Her veteriner yapmıyor kızginlikta bizim veterinerimiz yaptı ameliyatı biraz daha zor oluyor o yüzden tercih etmiyorlar demisti 1 ay olacak kızım çok sağlıklı masallah şimdi sadece şimarıklıgından bağıriyor :KK53:

Bizimkinde de şımarıklık mevcut ve büyük ihtimalle bu yüzden devamlı ses çıkardığını düşünüyorum artık. Evin başka bir bölümüne gideyim bağırır. Tuvalete gideyim bağırır. Öğlen kestireyim bağırır. Günlerdir kitap okuyamıyorum. Oyuncaklarıyla da oynamıyor. Ben onunla yakalamaç oynuyorum, ama enerjim bir yerden sonra tükeniyor.

Herkese merhabalar... Güncelleme yapıyorum.

Bu gece uyutmadı bizi. Oyun oynatırken de sürekli miyavladı. Başta bir ağrısı olduğunu düşünmüştüm. Ama kahvaltıda gördüğüm bir hareketi bende korku efekti uyandırdı. 😱

Birçoğunuz "kediniz poposunu yukarı kaldırıyorsa kızgınlık dönemine girmiştir" yazmıştınız ya... Doğruymuş.

Sıkıntı şu ki, Fatih'teki veteriner hekimin sizinle paylaştığım cümlesine uymak zorundayım. Daha erken kısırlaştırma tedavisi uygulayan hekimler de varmış, ama ben hayvanın hayatını riske atmak istemiyorum.

Bu yüzden, kızgınlık dönemini evde en az hasarla atlatabilmek için yapmam gerekenler varsa, bunları paylaşırsanız mutlu olurum. Teşekkürler.

Bizim kızlar kısır popolarına yakın sevince popolarını yukarı kaldırıyolar😃

Bizim kızlar kısır popolarına yakın sevince popolarını yukarı kaldırıyolar😃
Benimki de öyle (hala kısırlaştıramadık, Aralık ayını bekliyoruz). Demek ki kısırlaştırma da o çiftleşme dürtüsünü tamamen kaldırmıyor. Bu arada, kedim bugüne kadar iki kere kızgınlık dönemi yaşadı... 😅

İyi geceler herkese. Bu saatte konu açmamın nedeni, uyuyamamam. Uyuyamamın nedeni, kedimin durmadan miyavlaması. Bir hastalığı yok, aç veya susuz da bırakmıyoruz. Yalnız da bırakmıyoruz kendisini. Abartmıyorum, sürekli oyun ve ilgi istiyor, özellikle kapalı kapı gördüğünde durmadan miyavlıyor, gece bile yapıyor bunu. Biraz önce susmadı mesela, en sonunda bağırdım çağırdım kendisine de sesi kesildi. Ama bu kez uyuyamıyorum. Bu kedi yaklaşık 4 aydır bizimle ve son 2 aydır böyle davranıyor. Normalde hayvan dediğin insana huzur verir, ben onun durmayan sesi yüzünden geceleri veya sabahın köründe uykusuzluk problemiyle boğuşuyorum. Rica ederim aynı sorundan muzdarip arkadaşlar bana çözüm önerisi sunabilir mi? Teşekkürler şimdiden.
Kayınvalidemin kedisi var, evlendikten sonra beraber yaşadığımız için 2.5 yıl, yorum yapmak istedim şu an. Ben geceleri uyuyamıyordum adeta çıldırıyordum kedinin sesinden, sabaha kadar miyav miyav. Ama ben hariç evde kimse rahatsız olmuyordu. Ben sabaha kadar uyuyamıyordum, sabah kalkıp uykusuz şekilde işe gidiyordum öyle diyim.. Sonra fark ettim ki bizim kapıda miyavlıyor hep, çünkü yatak odamız ve doğal olarak kapımız kapalı.. Sabahları da işe gideceğim için hazırlanırken lavabonun ve aranın kapısını kapalı tutardım ışık kimseyi rahatsız etmesin diye, kedi gelip taa ki açana kadar miyavlardı. Bi ara gerçekten sinirlerim alt üst olmuştu. Sonra kayınvalidem dedi ki kapıyı aç diyor sana. Dedim ben bununla mı uğraşıcam. Napıyim mecburiyetten açıyordum açınca da susuyordu. Hayvan deyip geçmemek lazım gerçekten onların da istekleri var. Sanırım kapalı olan kapıyı sevmiyorlar, ordan oraya geçişini engellediğimizi biliyorlar belki de. Kayınvalidem bebek gibi bakıyor ona, ne oldu şımarık dur oğlum açıyorum hemen kapıyı,, hep böyle 🤗 çok gülüyorum bazen, ben maalesef evde hayvan beslenmesine karşıyım ama hayvanlar da can taşıyor sonuçta ve hele ev kedisiyse onların da istekleri var bunu artık iyi anladım.

Kayınvalidemin kedisi var, evlendikten sonra beraber yaşadığımız için 2.5 yıl, yorum yapmak istedim şu an. Ben geceleri uyuyamıyordum adeta çıldırıyordum kedinin sesinden, sabaha kadar miyav miyav. Ama ben hariç evde kimse rahatsız olmuyordu. Ben sabaha kadar uyuyamıyordum, sabah kalkıp uykusuz şekilde işe gidiyordum öyle diyim.. Sonra fark ettim ki bizim kapıda miyavlıyor hep, çünkü yatak odamız ve doğal olarak kapımız kapalı.. Sabahları da işe gideceğim için hazırlanırken lavabonun ve aranın kapısını kapalı tutardım ışık kimseyi rahatsız etmesin diye, kedi gelip taa ki açana kadar miyavlardı. Bi ara gerçekten sinirlerim alt üst olmuştu. Sonra kayınvalidem dedi ki kapıyı aç diyor sana. Dedim ben bununla mı uğraşıcam. Napıyim mecburiyetten açıyordum açınca da susuyordu. Hayvan deyip geçmemek lazım gerçekten onların da istekleri var. Sanırım kapalı olan kapıyı sevmiyorlar, ordan oraya geçişini engellediğimizi biliyorlar belki de. Kayınvalidem bebek gibi bakıyor ona, ne oldu şımarık dur oğlum açıyorum hemen kapıyı,, hep böyle 🤗 çok gülüyorum bazen, ben maalesef evde hayvan beslenmesine karşıyım ama hayvanlar da can taşıyor sonuçta ve hele ev kedisiyse onların da istekleri var bunu artık iyi anladım.
Benim de son yazdığınızı anlamam zamanımı aldı. Yaşayınca anladım, daha doğrusu. Şimdi eskisi gibi sıkıntı yaşamıyoruz, geceleri yatağımın üstünde uyumaya başladı. Ama hâlâ kapalı kapı görünce miyavlıyor mu? Evet. :D Bütün kedilerde genetik bu durum.

Benim kedim 1 yaş civarı dış kapının önüne gidip miyavlıyo size neden ?
Kedisi iki kere kızışmış biri olarak söylemeliyim ki, sizin kediniz de çiftleşme döneminde ve büyük ihtimalle dış kapıyı açık unuttuğunuz an kaçacak. Dikkat edin.

Kedisi iki kere kızışmış biri olarak söylemeliyim ki, sizin kediniz de çiftleşme döneminde ve büyük ihtimalle dış kapıyı açık unuttuğunuz an kaçacak. Dikkat edin.
Ama bugün beraber kucağımda veterinere gittik kısırlaştırma için gün almaua orda kediler falan vardı hiç elimden kaçmaya çalışmadı bile

Başka bç belirti yok sadece 2 gündür miyavlıyo o da gündüzleri dışarı idrar yapma olayı falan yok

Pazartesi kısırlaştırıcamda bi öneririniz varmı şu 3 gün beni idare etmesi için yasakta var sıkıntı çekmesem iyi

Pazartesi kısırlaştırıcamda bi öneririniz varmı şu 3 gün beni idare etmesi için yasakta var sıkıntı çekmesem iyi
Kedinizi mümkün olduğunca boş bırakmamanız lazım, kafasını dağıtacak oyunlar oynatın ona. Ama ne yaparsanız yapın, gece miyavlamasına çözüm bulamazsanız. Kapı ve pencerelerden uzak tutun, dışarda kedi varsa görmesin onu. Başka da bir çözüm gelmiyor aklıma maalesef. Ha, bir de kapınızı açık tutun. Ona bağırmayın, en büyük hata çünkü ben de yaptım ve hiçbir işe yaramıyor. Bu dönemde onu bol bol sevin, bir de "kedi rahatlatma müzikleri" yazın Youtube'a, onları dinletin. Bu dönemde kedinizin kaygısı yüksek oluyor, rahatlatılması lazım o yüzden.

Kedinizi mümkün olduğunca boş bırakmamanız lazım, kafasını dağıtacak oyunlar oynatın ona. Ama ne yaparsanız yapın, gece miyavlamasına çözüm bulamazsanız. Kapı ve pencerelerden uzak tutun, dışarda kedi varsa görmesin onu. Başka da bir çözüm gelmiyor aklıma maalesef. Ha, bir de kapınızı açık tutun. Ona bağırmayın, en büyük hata çünkü ben de yaptım ve hiçbir işe yaramıyor. Bu dönemde onu bol bol sevin, bir de "kedi rahatlatma müzikleri" yazın Youtube'a, onları dinletin. Bu dönemde kedinizin kaygısı yüksek oluyor, rahatlatılması lazım o yüzden.
Gece olmadıhiç bağırma bakalım bugün gündüz akşam üstü oldu tavsiyelerinizi uygulicam 3 gün beni idare eder umarım🤔

Merhaba biz bugün bıraktık kediyi kısırlaştırma sonrası bakım hakkında bilginşz varmı napmam lazım

Merhaba biz bugün bıraktık kediyi kısırlaştırma sonrası bakım hakkında bilginşz varmı napmam lazım
Ben bilmiyorum maalesef, daha kedimizi kısırlaştırmadık biz de. Bunun için ayrı bir konu açarsanız yardımcı olurlar belki. Zaten burada kimse yazmıyor.

Merhaba,
Kısırlaştırma sonrası en önemlisi mama değişikliği olacak. Kısır kedi mamalarını denemeye başlayın seveceği bir marka mutlaka çıkacak.
Mama geçiş süreci önemlidir. Anında çat diye mamasını değiştirmeyin, ishal olur, kusabilir.
3/1 yeni mama ilk hafta
3/2 yeni mama ikinci hafta
4.hafta komple geçiş yapabilirsiniz.
İlgi alaka çok fazla bekleyecek, kucak kedisi bile değilse mırmır durmadan yanınızda olacak bundan sonra, çoğu kedi kısırlaştıktan sonra tamamen duygusala bağlıyor.
Ameliyat sonrası eve geldiğinde hırçın olabilir mümkün olduğunca sevin onu, sakin ses tonuyla konuşun.
Artık dikiş aldırmak gerekmiyor sadece yakalık takacak doktorunuz muhtemelen 10-15 gün için dikişleri düşecektir.
Kısırlaşma sonrası 2-3 ay gene kızgınlığa girebilir korkmayın ama devamı gelmeyecek.
Meleğinize upuzun bir ömür dilerim

Kızgınlık ıcın erken sadece mıyavlaması bunu belırlemesede 6aylıktannsonrakı dönemlerde gözlene bılır ama benm bıldıgım genelde onlarda erkek kedilerde erken dönem olabılır.Gün içinde enerjısını atmasını saglayın küçük oldukları için uyku düzeni pek olmaz kapayı kapattığınızda gelmek ıster gece uykusu uyumuyorsa sızı arıyordur ama benım kedım mıyavlayıp susardı uzun sürmezdi sonra düzene girdi gece uykusuna alıstı kapınızı kapattığınızda mıyavlarsa tekrar gerı donmeyın sabırlı olun bıraz tekrarlar daha sonra düzene girer sansını denıyor gece yanınızda olmak ıcın
Değişiklik gösteriyor malesef, bizim tekir kızımız 4.5 aylıkken kızgınlık başladı bugün kısırlaştırma operasyonu geçirdi, henüz 5 aylık ❤️

Değişiklik gösteriyor malesef, bizim tekir kızımız 4.5 aylıkken kızgınlık başladı bugün kısırlaştırma operasyonu geçirdi, henüz 5 aylık ❤️
Çok geçmiş olsun, sağlığı nasıl şimdi?
Bizim kedi üçüncü veya dördüncü baharını yaşıyor şu an. Annem "belediyenin veterinerine götür orda kısırlaştır" diyor ısrarla. Belediyelere güvenebilir miyiz, ne dersiniz?

Çok geçmiş olsun, sağlığı nasıl şimdi?
Bizim kedi üçüncü veya dördüncü baharını yaşıyor şu an. Annem "belediyenin veterinerine götür orda kısırlaştır" diyor ısrarla. Belediyelere güvenebilir miyiz, ne dersiniz?
Bugün iyi çok şükür 🙏 Ben sahipli hayvanlara bakmıyorlar diye biliyorum, Yada işlemi yapıp sokağa salıyorlar diye duydum veteriner dikkatinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İyi araştırın sonra üzülmeyin 🌸

Bugün iyi çok şükür 🙏 Ben sahipli hayvanlara bakmıyorlar diye biliyorum, Yada işlemi yapıp sokağa salıyorlar diye duydum veteriner dikkatinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İyi araştırın sonra üzülmeyin 🌸
Çok sevindim. ☺️ Ben de sokak hayvanlarına baktıklarını biliyorum, ki onlara da doğru düzgün bakmıyorlar bile. Muhtemelen başka bur veterinere götürürüm kedimi.
Sizinki birkaç gün kaldı mı veterinerde, yoksa aynı gün evinize mi götürdünüz?

Back
X