- 10 Mayıs 2022
- 1.092
- 677
- Konu Sahibi hayatbeninedenyoruyosun
Merhaba benim 1 yaşında scottish fold cinsi kedim var. Bu cins kedilerin hastalıklarının kronik olduğunu biliyorum eklem ve bağırsak oluyor genelde ama çok şükür şuana kadar o durumlardan hiç problem yaşamadık. Sorun şu ki temizliğine tuvalet temizliğine mamasına suyuna herşeyine dikkat etmeme rağmen 2. kez mantar oldu kedim ilk mantarında cenım yavruşumu traşladık sonra ecosin isimli tablet çözeltiyle yıkadım ve çok iyi geldi. bu arada tüm aşılarını vaktinde yaptırıyoruz aksatmadan. şuan üzerinde pire gördüm nerden nasıl geldi bilmiyorum ama geçmedi birtürlü sirkeyle tüylerini taradım iç dış parazit aşısı daha geçen ay yapıldı. 1 haftadır sesi kısık gibi miyavlıyor ama böyle yavru kedi gibi ses çıkmıyo bile bazen bir derdi varda acı çekiyo gibi. dün aşısı vardı veteriner yine ecosin tableti önerdi ben zaten sipariş vermiştim yarın yıkamasını yapıcam ama korkuyorum halsizleşti gibi geliyo bana yada ben öyle hissediyorum.
Şimdi sorum şu ki mantardan kurtulmamın en hızlı etkili yolu nedir? pire için haftaya tekrar iç dış yaptırıcam normalde 2 ayda 1 yapılıyor ama veteriner haftaya getir dedi dün başka aşısı olduğu için yaptıramadım.
Şimdi sorum şu ki mantardan kurtulmamın en hızlı etkili yolu nedir? pire için haftaya tekrar iç dış yaptırıcam normalde 2 ayda 1 yapılıyor ama veteriner haftaya getir dedi dün başka aşısı olduğu için yaptıramadım.