Kedim Hasta Yardım

okeanoss00

Kedileri severim :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
8.286
9.878
1 haftadir oğlumun başına gelmeyen kalmadı. Siz duyarlı hanımlardan yardım istiyorum. Oğlum 4 buçuk aylik cins bir kedi. Geçtiğimiz hafta cuma günü ilk iç dış parazit kapsülü yuttu. Pazar gecesi yüksek ateşle acile veterinere götürdük. 41 derece ateşi vardı. Ağrı kesici hap yutturup 2 tane daha kapsül verip yolladılar. Gece ateş düştü ertesi gece tekrar nüks edince bu sefer oturduğumuz semtte bir veteriner bulduk kliniği açmasını rica ettik geldi fakat adamın sarhoş olduğunu çok sonra ağzındaki kokudan anladık. Bu sırada damar yolunu bulamadı kavga gürültü aldık oğlumu çıktık. Evde bez islayip bacak aralarına koyarak ateşini düşürdüm. Ertesi gün işten izin alıp kendi veterinerine götürdüm. Kan tahlili yapıldı serum verildi. Kanında enfeksiyon çıkınca antibiyotik iğne oldu ilk gün iki tane. Ertesi akşam antibiyotigini vurdurmak için tekrar götürdük ateşi 39.5 tu normal dedi doktor. Bundan sonra iğne olmayacak hap yutturacagiz dedi 4 gün içmek üzere antibiyotik verdi. Bunun yanı sıra bağışıklık güçlendirici serum (şırınga ile her gün 1 ml verilecek) besleyici sıvı mama (iştahı gitti kuru mama çok az yiyor) verdi yolladı haftaya salı telefonla durumunu bildirirsin dedi. Tüm bu saydiklarim için benden 700 tl para aldılar. Oğlum iyileşsin gözümde olmaz ama devlet memuruyuz esim de ben de borçlarımız var inanılmaz içeri girdik önümüzdeki aya maaş kalmadığı gibi kredi kartlarının tamamını odeyemeyecegiz bile. Neyse bu sabah işe gitmek antibiyogi vermek için bir uyandim sağ gözünün yanında açık bir yara ve akıyor. Anneme bırakıp ise gitmek zorunda kaldım. Gün boyu veterineri aradım telefonlarıma çıkmadı. En son akşamüstü 4 te getirin görelim dedi. Daha fazla para verebilecek durumum yok. Adam resmen para vermezsen telefonda cevap yok getir görelim dedi. Serum aldığı ayağının üzerine basamıyormuş biraz ayaklaninca farkettim. Çünkü çok zedeledi o sarhoş doktor. Annem fotoğraf attı gözü burnu akıyor hapsuruk da var. Tüm gün ağladım 1 haftadir geceleri başında bekliyorum uykusuzluktan takatim kalmadı. Mahvoldum nasıl bir üzüntü içerisindeyim anlatamam. Eczaneye gidip sordum. Genut adında bir damla ve terramicyn göz pomadi sürmemi söyledi. Sürdüm ama içim hiç rahat değil. Antibiyotiginı vermeye doktorun diğer söylediklerini de yapmaya devam edeceğim. Gözü için doğru bir uygulama olur mu ne olur bir akıl verin :KK43: fotosunu da koyuyorum. M M e g Koalina Koalina S shot Bibibella Bibibella kavun kokusu kavun kokusu Evelynn Evelynn ve tüm hayvan severler yardım. Oğlum nolur iyileşsin o benim canım.

IMG-20160930-WA0020.jpg

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun canım..
Tedavi,doğru tedavi diye düşünüyorum. Üşütmüş pisicik. Yani antibiyotiye devam. Gerekirse şayet yeterince su içmiyor ve yemiyorsa serum da verilir.Kuru mamayı çok az yiyorsa,iyileşinceye kadar haşlanmış tavuk veya yaş mama verebilirsin. Bunu kuru mamasıyla karıştırabilirsin.
Göz için damla ve merhem verilmiş. Bu da doğru uygulama olacaktır..
Çabucak iyileşecektir annesi,üzülme güçlü ol. Onun senin şefkatine ihtiyacı var..

Çok geçmiş olsun canım..
Tedavi,doğru tedavi diye düşünüyorum. Üşütmüş pisicik. Yani antibiyotiye devam. Gerekirse şayet yeterince su içmiyor ve yemiyorsa serum da verilir.Kuru mamayı çok az yiyorsa,iyileşinceye kadar haşlanmış tavuk veya yaş mama verebilirsin. Bunu kuru mamasıyla karıştırabilirsin.
Göz için damla ve merhem verilmiş. Bu da doğru uygulama olacaktır..
Çabucak iyileşecektir annesi,üzülme güçlü ol. Onun senin şefkatine ihtiyacı var..
Göz için Damla ve merhemi veteriner vermedi canim. Ben eczaneye sordum. O verdi. Veteriner para almadan cevap vermiyor. Doğru olur mu dersin? Buarada burnu fena tıkalı. Zor nefes alıyor ağzı açık. Onun için ne yapabilirim? Serum verdi doktor şırınga ile vermeye başladım bugün. Su da sıktım ağzına şırınga ile besleyici sıvı mamayi da zorla ıcirdim biraz da yaş mama verdim.

Gittiğiniz klinik özel bir klinik mi? Bir de fakulte hastanelerini deneyin. Para üzerine calısmadıkları için telefonla bilgi de alabilirsiniz belki.
Gözündeki yara cok net anlasılmıyor ama kendi yapmıs olabilir belki. Bir diğer ihtimal hastalıktan dolayı bagısıklığı düşüp mantara falan da yakalanms olabilir. Şimdilik devam edin merheme, buradan baska bir sey söylemek zor.
Yeterince beslenmesi, sıvı almasına dikkat edin. İmmuneks surup kullanın. Kedi nezlesi olmus sanırım. Hemen de gecebilir, aylarca da sürebilir.

Gittiğiniz klinik özel bir klinik mi? Bir de fakulte hastanelerini deneyin. Para üzerine calısmadıkları için telefonla bilgi de alabilirsiniz belki.
Gözündeki yara cok net anlasılmıyor ama kendi yapmıs olabilir belki. Bir diğer ihtimal hastalıktan dolayı bagısıklığı düşüp mantara falan da yakalanms olabilir. Şimdilik devam edin merheme, buradan baska bir sey söylemek zor.
Yeterince beslenmesi, sıvı almasına dikkat edin. İmmuneks surup kullanın. Kedi nezlesi olmus sanırım. Hemen de gecebilir, aylarca da sürebilir.
Evet özel klinik eğer geçmezse pazartesi günü belediyenin hastanesine götüreceğim. Başka resimler de var ama boyut büyük diyor telefonumdan yükleyemedim. Bir kez daha deneyeyim.

Burnu çok kötü tıkalı onun için evde yapabileceğim bir şey var mi? Hem akıyor hem de tıkalı zor nefes alıyor. Burun akıntısı bugün başladı.

Gözünün çevresini kendisi de zedelemiş olabilir,2kediannesinin dediği gibi mantar başlangıcı da olabilir ama bana kendisi becermiş gibi geldi.. Bu sebeple terramicyn merhem,gentagut damla ya da buna benzer antiseptik uygulamalar uygun diye düşünüyorum..Vet. vermese de,eczaneden alıp kullanabileceğimiz şeyler bunlar,için rahat olsun..
Çocuklar nezle olduğunda buharlı bir ortam yaratılır ya ortamda nefes alması kolaylaşsın diye,sen de pisi için bunu yapabilirsin.. Bir çaydanlık suyu kaynatıp,yüksekçe bir yere koyup buharlı nemli bir ortam oluşturabilirsin..

Gözünün çevresini kendisi de zedelemiş olabilir,2kediannesinin dediği gibi mantar başlangıcı da olabilir ama bana kendisi becermiş gibi geldi.. Bu sebeple terramicyn merhem,gentagut damla ya da buna benzer antiseptik uygulamalar uygun diye düşünüyorum..Vet. vermese de,eczaneden alıp kullanabileceğimiz şeyler bunlar,için rahat olsun..
Çocuklar nezle olduğunda buharlı bir ortam yaratılır ya ortamda nefes alması kolaylaşsın diye,sen de pisi için bunu yapabilirsin.. Bir çaydanlık suyu kaynatıp,yüksekçe bir yere koyup buharlı nemli bir ortam oluşturabilirsin..
Canım çok sağol veterinerin verdiklerine devam edip bu Damla ve kremi de süreyim o zaman. Bak bu saat oldu hala uyuyamadım. Çok üzülüyorum ya. Pazartesi hala kötü olursa belediyenin hayvan hastanesine goturucem artık umarım gerek kalmaz. İnşallah geçiririz.

Acaba aşı için götürdüğünüzde bir sağlık sorunumu vardı farketmediğiniz çünkü aşı olunca bagısıklık sıstemı zayıflıyormus ve hastalıklar büyüyebiliyormus..
Kedimi aşı için götürdüğümde hasta olduğunu söyledi doktor ertesi haftaya erteledi..

Pisinin güzel haberlerini bekliyorum canım.. Inşallah çabucak sağlığına kavuşur..

Burnu çok kötü tıkalı onun için evde yapabileceğim bir şey var mi? Hem akıyor hem de tıkalı zor nefes alıyor. Burun akıntısı bugün başladı.

Gözü için eczaneden verilenlere devam et bakalım değişim olacakmı. Cok hassas bir yerde. Batikon ya da mantar kremi kullan desem yakar gözünü.
Burnu içinde tuzlu suyu bir sekilde burnuna damlat. Tam deliklere girmez ama ustune de gelse hapsurur belki açılır biraz.

KilicBaligi KilicBaligi Belki görürse detaylı şekilde yardımcı olur. Gözünün etrafını çizmiş olabilir benim yaramazlar da yapıyorlar. Tedavi bana da doğru geldi, inşallah çabucak iyileşir yavrucak.

Bu arada mevsim geçişlerinde İmunex takviyesi de yapın kedinize. Yaş mamaya karıştırınca yemezse şurubunu şırıngayla vedebilirsiniz. Ben bizimkilere ikinci kürü uyguluyorum. Bağışıklığı düşük bir kızım var çünkü.

Bu arada mevsim geçişlerinde İmunex takviyesi de yapın kedinize. Yaş mamaya karıştırınca yemezse şurubunu şırıngayla vedebilirsiniz. Ben bizimkilere ikinci kürü uyguluyorum. Bağışıklığı düşük bir kızım var çünkü.
Yara büyüyor kulağına da sıçramış. 39.2 derece ateşi var. Çok üzgünüm :KK43:

Eczacilarda bilir merhemi kullan ah ben ne paralar harcadim o canavarlar somuruyor resmen kedisin kendi yapms gibi acisi oldugunda zararda veriyorlar kendilerine nemli havada birak su kaynat burun tikanikligi icin

Oğluşun ne kadar süredir sizinle?
Nereden aldınız, sahiplenme mi yoksa bir petshop vs den mi aldınız?
Sizden önce bulunduğu ortam hakkında bilginiz var mı?
Parazit tedavisi sırasında sadece hap mı yutturuldu, iğne yapıldı mı?
Elinizde tahlil sonuçları var mı? Bu tahlile virütik hastalıklar dahil edildi mi?
Oğlunuzun dışkısında bir değişiklik, yumuşama veya renginde değişiklik söz konusu mu?

Gözü için net birşey söyleyemem bu fotoğraftan bir şey anlayamıyorum fakat baticon ile sterilize ettikten sonra fucidin sürebilirseniz iyi olur. 1 hafta içerisinde bölgenin toparlanması gerek.

Tedaviye gelirsek, şu aşamada burnu akmaya başladı ve ateşi yükselmeye devam etti ise serum tedavisine başlanması gerekiyor. Hangi şehirde ve ilçedesiniz?

X